V Indian Wells postoupily jen Kvitová a Zahlavová-Strýcová

12. 3. 2010, 08:59
Aktuality 4
WTA INDIAN WELLS - Z pěti českých tenistek prošly do 2. kola lukrativního turnaje v Indian Wells pouze dvě. Uspěly Barbora Zahlavová-Strýcová a Petra Kvitová, které teď čekají duely proti favoritkám Clijstersové, respektive Pennettaové.
Petra Kvitová

První Češkou ve druhém kole se stala Barbora Zahlavová-Strýcová. Němku Andreu Petkovicovou porazila dvakrát 6-3, utkání však trvalo více než sto minut. Plzeňská rodačka si vypracovala devatenáct brejkbolů, z nich ale využila jen šest.

Zahlavová-Strýcová letos ještě ani jednou nedokázala projít přes druhé kolo. V Indian Wells bude její další soupeřkou bývalá světová jednička a vítězka loňského US Open Kim Clijstersová. Belgičanka naposledy utrpěla debakl na Australian Open a v nedávné exhibici podlehla Venus Williamsové.

Pouhé čtyři dny dvacetiletá Petra Kvitová ve svém úvodním duelu zdolala Albertu Briantiovou 6-3 6-4 a v dalším kole ji čeká další Italka Flavia Pennetaová, se kterou loni jediný vzájemný duel hraný na antuce hladce prohrála.

Pro Kvitovou bude boj o zopakování loňského třetího kola zároveň přípravou na dubnový Fed Cup, ve kterém se české tenistky utkají o finále právě s Italkami.

Postup Záhlavové-Strýcové s Kvitovou vylepšil bilanci českých tenistek v Indian Wells. Přes první kolo neprošla už v pondělí Iveta Benešová, o den později ani Lucie Šafářová a Lucie Hradecká.

Hradecká prohrála s šestnáctiletou soupeřkou
Lucie Šafářová podlehla Julii Görgesové z Německa 5-7 6-3 3-6 a od finále v Paříži prohrála už třetí zápas v řadě. Znovu ve třech setech. Třiadvacetiletá Šafářová nezvládla úvodní zápas před týdnem v Monterrey a nyní ani v Indian Wells.

Lucie Hradecká nestačila na domácí Američanku Sloane Stephensovou po dvou prohraných tiebreacích. Česká tenistka ve druhém setu dohnala ztrátu 2-5 a v tie-breaku si vypracovala tři setboly, posledních šest ze sedmi výměn však vyhrála Stephensová.

"Nebyla jsem nervózní," odmítla Stephensová. "Ona jen začala hrát mnohem lépe. Předtím totiž trefovala spoustu míčků mimo kurt a já jen čekala na chyby. Až ke konci jsem musela hrát i já," komentovala své nečekané vítězství.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká sice pomohla Češkám k postupu do dalšího kola Fed Cupu, na okruhu WTA ale pokračuje v sérii tristních vystoupení. Přes první kolo zatím nedokázala projít ani na jednom z šesti letošních turnajů, kde startovala. Tentokrát podlehla 747. hráčce světa a šestnáctiletá Stephensová tak oslavila vítěznou premiéru mezi ženskou elitou.

Američanka, jež loni hrála na French Open semifinále juniorek a ve Wimbledonu čtvrtfinále, prošla bez ztráty setu i kvalifikací, ve které vyřadila Voráčovou. Nyní ji čeká obhájkyně titulu Zvonarevová.

Dalším Američankám se už tolik nedařilo. Shenay Perryová podlehla ve třech setech Chorvatce Špremové a do druhého kola nedokázala postoupit ani talentovaná Melanie Oudinová.

Domácí hráčka, jež loni na US Open vyřadila Dementěvovou nebo Šarapovovou a postoupila do čtvrtfinále, ztratila dobře rozehrané utkání s Italkou Robretou Vinciovou.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (11. 03. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Briantiová (It.) 6-3 6-4
Zahlavová-Strýcová (ČR) - Petkovicová (Něm.) 6-3 6-3
Görgesová (Něm.) - Šafářová (ČR) 7-5 3-6 6-3
Stephensová (USA) - Hradecká (ČR) 7-6(5) 7-6(7)
Suarezová (Šp.) - Cornetová (Fr.) 6-4 1-6 6-2
Bammerová (Rak.) - Srebotniková (Slovin.) 3-6 7-5 6-1
Chan Yung-jan (Tchaj-wan) - Vögeleová (Švýc.) 6-0 7-5
Martičová - Tomljanovičová (obě Chorv.) 7-6(4) 6-1
Vinciová (It.) - Oudinová (USA) 3-6 6-3 6-0
Erraniová (It.) - Kutuzovová (Ukr.) 7-5 6-2
Pironkovová (Bul.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-3 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Švedovová (Kaz.) 7-5 7-5
Coinová (Fr.) - Paszeková (Rak.) 6-4 6-3
Sevastovová (Lot.) - Llagosteraová (Šp.) 6-2 3-6 6-1
Špremová (Chorv.) - Perryová (USA) 6-2 4-6 6-3
Dulgheruová (Rum.) - De Britová (Portug.) 6-2 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Dulková/Pennettaová (Arg./It.) - Uhlířová/Voráčová (ČR) 1-6 6-4 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Český tenis je hnůj a halvně ten babský to smrdí až sem ...fůůůj
Reagovat
smazaný uživatel
Tady bude smrdět spíš ten tvůj nick...
Reagovat
smazaný uživatel
nahodou to kundi oko ma pravdu... kdo je tam krome kvitove? safarova si nedokaze udrzet formu beneska je labilny a hradecka furt prohrava dalsi ani nepocitam... akorat kvitova moze pozvednout cesky zensky tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Šafářovú tu posielalo po turnaji v Paríži veľa ľudí možno aj do TOP 5 rebríčka..ja by som ju poslal po ďalších dvoch turnajoch niekde úplne inde...škoda, že si nevie udržať formu inak by bola naozaj vysoko...Zahlavová-Strýcová trošku prekvapila čakal som, že prehrá a Hradecká s mladou Američankou sklamala, ale tam sa dalo čakať prekvapenie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist