Venus pomstila sestru a vyhrála 400.000 dolarů

2. 3. 2010, 12:23
Aktuality 4
Američance Sereně Williamsové zabránila zraněná noha, aby Kim Clijstersové vrátila na pondělní exhibici v newyorské Madison Square Garden porážku z loňského US Open. Zaskočit tak za ni musela její sestra Venus, která ve finálovém souboji bývalých světových jedniček porazila Belgičanku Kim Clijstersovou 6-4 3-6 a 7-5.
Venus Williamsová

Právě Serena Williamsová loni v New Yorku zvedala trofej pro vítězku premiérového ročníku Poháru Billie Jean Kingové. Ve finále exhibičního podniku tehdy porazila svoji sestru Venus, která nyní po roce napodobila úspěch své mladší sestry.

"Cestou sem jsem si říkala 'Letím do New Yorku, abych viděla Serenu'," řekla po svém triumfu pátá hráčka světa. "Dnes jsme spolu mluvily, ale o tenise nepadlo ani slovo," dodala držitelka sedmi grandslamových titulů, která na Manhattan dorazila po rychlém přesunu z mexického Acapulka, kde v neděli vyhrála turnaj WTA.

Venus Williamsová musela ve svém prvním utkání nejprve musela porazit v jednom setu loňskou šampionku Roland Garros Světlanu Kuzněcovovou. To se jí povedlo, přestože Ruska vedla 2-0. Ve druhém semifinálovém utkání na sebe narazily Kim Clijstersová a Ana Ivanovičová, která v New Yorku nahradila právě světovou jedničku Serenu Williamsovou, a lépe vyšla z duelu Belgičanka, jež zvítězila v tie-breaku 7:2.

Téměř 12.000 diváků tak vidělo rozhodující duel mezi loňskou finalistkou a Clijstersovou, tedy reprízu osmifinále loňského US Open. Před půl rokem byla ve třech setech úspěšnější belgická tenistka, tentokrát ale soupeřce rovněž ve třech setech podlehla.

"Na začátku ti to chvíli trvalo, než jsem začala hrát agresivně," popsala utkání Clijstersová. "Když necítí míč na sto procent, je to moc těžké. Trochu jsem se hledala a postupem času se to zlepšilo," dodala.

Jako první sebrala podání své soupeřce Williamsová, která zároveň při svém servisu v úvodním setu nezaváhala. Clijstersová i ve druhé sadě ztratila první dva gamy, od té chvíle ale domácí tenistku začala přehrávat a dokonce vedla 4-3 v rozhodujícím setu a měla brejkbol. Klíčový volej ale zahrála do sítě a když si v jedenácté hře neudržela podání, Williamsová už šanci nepustila a zvítězila 6-4 3-6 7-5.

 

Výsledky - Billie Jean Cup:
Semifinále:
V. Williamsová (USA) - Kuzněcovová (Rus.) 6:4, Clijstersová (Bel.) - Ivanovičová 7:6(2).

Finále:
V. Williamsová (USA) - Clijstersová (Bel.) 6:4, 3:6, 7:5.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
No ženský tenis bych zrušil jako profi tenis všechno jeto jen odpad kromě Venus Sereny Justine a Kim které se můžou rovnat fotbalovému klubu Real Madrid a zbytek je tak možná třetí pralesní fotbalové liga někde tak možná mezi eskymáky v Antarktidě. To je celé WTA úplně zbytečná organizace a všude samý bordel !
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, ale když už tam někoho zařazuješ neměl by si zapomínat na iné hráčky, které hrají dobrý tenis a nechápu proč se všude cpe Henin Zapomnáš na třeba elitní ruské hráčky jako jsou třeba Lena s Mariou!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já bych spíš zrušil tvůj účet na tenisportalu. "Úplně zbytečné plky a všude samý bordel!"
Kdybys aspoň dokázal psát česky... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Venus je letos nejlepší ze všech, a to nejen na WTA okruhu, ale ani nikdo na ATP není lepším tenistou letos...hraje naplno všude, na nic se nevymlouvá, skvěle, jen tak dál...před rokem měla velkou hubu sice, nikdo jí moc s tím jejím útokem na absolutní čelo moc nevěřil, ale asi to dokáže zase, klobouk dolů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist