V Sydney začala generálka na Australian Open

10. 1. 2010, 13:46
Aktuality 3
WTA SYDNEY - V australském Sydney dnes začala generálka na Australian Open a z ženské elitní světové desítky chybí jen Venus Williamsová. Žádné Češky se do hlavní soutěže z kvalifikace neprobojovaly, formu tak bude ladit už jen Tomáš Berdych.
Jelena Dementěvová

První hrací den byly v Sydney na programu tři duely. A v nich se již představily dvě favorizované Rusky.

Nasazená trojka Světlana Kuzněcovová vstoupila do duelu s krajankou Alisou Klejbanovovou lépe, ale nakonec byla ráda za vydřené třísetové vítězství.

Po zápase s novináři mluvila o trestu pro její krajanku Jekatěrinu Byčkovovou, která dostala pokutu 5.000 dolarů a měsíc nesmí hrát. Důvodem bylo nenahlášení oznámení, aby ovlivnila zápas.

"Když jsem to slyšela, nemohla jsem tomu uvěřit," uvedla Kuzněcovová. "Co když si lidé na internetu začnou dělat srandu? Pošlou maila, dopis, budou komunikovat na Facebooku a zmíní se o ovlivnění zápasu. Možná to někdo může dělat úmyslně, někdo jen jako vtip. A hráčky jsou v tom potom zcela nevinně," dodala na obranu potrestané Byčkovové.

V Sydney zahájila výhrou také obhájkyně titulu Jelena Dementěvová, která se už minulý týden představila v Hopman Cupu. Dnes bez větších potíží porazila Italku Schiavoneovou 6-2 7-5.

Také Dementěvová se vyjádřila k trestu pro Byčkovovou. "Nevěděla jsem, že tenisté jsou povinni hlásit každou zmínku o ovlivnění. Teď už to vím."

Nejhladší vstup do soutěže má dnes za sebou Slovenka Daniela Hantuchová. S Francouzkou Virginí Razzanovou ztratila jen tři hry.

Z českých tenistek se do hlavní soutěže žádná nedostala. Barbora Zahlavová-Strýcová, Sandra Záhlavová, Renata Voráčová i Klára Zakopalová neprošly sítem kvalifikace.

V Sydney hrají také muži a turnajovou dvojkou je Tomáš Berdych. Jeho největším konkuretem bude Francouz Monfils.

- WTA PREMIER SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
nedělní výsledky (10. 01. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Kuzněcovová (3-Rus.) - Klejbanovová (Rus.) 6-2 6-7(3) 7-5
Dementěvová (5-Rus.) - Schiavoneová (It.) 6-2 7-5
Hantuchová (SR) - Razzanová (Fr.) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
www.TheTennisGame.com/index.php?ref=nikstet
Reagovat
smazaný uživatel
mě nepřišel e-mail s heslem.. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
to nějakou dobu bohužel trva,musiš počakat. Ja jsem to založil večer a přišlo mi to až rano..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist