Veselý ukončil sérii porážek, v Kitzbühelu porazil Struffa a čeká ho domácí Thiem

28. 7. 2014, 16:59
Aktuality 56
ATP KITBÜHEL - Jiří Veselý v prvním kole antukového turnaje v rakouském Kitzbühelu porazil Němce Jana-Lennarda Struffa a připsal si první výhru od Wimbledonu, po kterém vypadl třikrát po sobě v 1. kole. O postup do čtvrtfinále se utká s domácím Thiemem, nebo Brazilcem Souzou.
Jiří Veselý (© pragueopen.cz)

Jiřímu Veselému se na jaře dařilo. V Düsseldorfu si zahrál poprvé v semifinále turnaje ATP, na Roland Garros si připsal svou první výhru na grandslamu, následně vyhrál challenger v Prostějově, byl ve finále v pražské Stromovce a ve Wimbledonu po skalpu Monfilse postoupil do 3. kola.

V něm ale podlehl Australanu Kyrgiosovi a pak na třech červencových antukových turnajích vypadl vždy v prvním kole: v Bastadu prohrál se Španělem Ramosem, v Hamburku nestačil na Rakušana Thiema a před týdnem v Umagu neuspěl v třísetovém zápase proti Ribovi-Madridovi ze Španělska.

Sérii čtyř porážek Veselý ukončil dnes při svém debutu v rakouském Kitzbühelu. Jednadvacetiletý rodák z Příbrami si poradil s o tři roky starším Němcem Janem Lennardem Struffem, který je v žebříčku ATP o šest míst za českou čtyřkou.

70. hráč světa Veselý, jenž tento týden obhajuje 80 bodů za loňský triumf na challengeru v Liberci, začal zápas brejkem, který vzápětí po odvrácení dvou brejkbolů potvrdil. Od té chvíle v devíti gamech na podání ztratil jen šest fiftýnů a zvítězil dvakrát 6-4.

O postup do čtvrtfinále se český tenista utká s domácím talentem Dominikem Thiemem, s nímž prohrál před dvěma týdny v Hamburku poté, co od stavu 5-4 v prvním setu ztratil devět her v řadě. Dvacetiletý Rakušan dnes v prvním kole zdolal téměř po tříhodinové bitvě 7-6 3-6 7-5 Brazilce Joaa Souzu.

Druhý český zástupce v Kitzbühelu Lukáš Rosol má jako nasazená trojka v prvním kole volný los. Do soutěže vstoupí duelem proti domácímu Andreasi Haideru-Maurerovi, se kterým má bilanci dvou výher a jedné porážky. Tu však utrpěl před čtyřmi lety právě v Kitzbühelu, kde se tehdy konal pouze challenger.

Sedmadvacetiletý Rakušan Haider-Maurer, který před dvěma týdny v Poznani vypustil game proti Adamu Pavláskovi a minulý týden vzdal zápas 1. kola ve Gstaadu, si dnes poradil po setech 6-2 7-6 s krajanem Geraldem Melzerem.

Také Rosol se však už dnes na rakouské antuce představil. Brněnský rodák den po deblovém triumfu v chorvatském Umagu vstoupil vítězstvím i do turnaje v Kitzbühelu. S Němcem Martinem Emmrichem, který na sebe nedávno upozornil zasnoubením s Nizozemkou Krajickovou přímo na kurtu, porazili hladce 6-2 6-2 rakousko-italské duo Thomas Pichl a Andreas Seppi.

První výhru na turnaji ATP od lošnkého US Open zaznamenal Maximo González. Argentinský kvalifikant v zápase s osmým nasazeným Pablem Carreňou-Bustou odvrátil ve třetím setu za stavu 4-5 a 15-40 dva mečboly a zvítězil 6-3 4-6 7-5. O první čtvrtfinále od února 2011 se jednatřicetiletý González utká s dalším Španělem Albertem Ramosem-Viňolasem.

Nasazenou jedničkou je Němec Philipp Kohlschreiber, roli turnajové dvojky bude plnit Marcela Granollers ze Španělska, jenž obhajuje loňský titul.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 485.760 eur)
pondělní výsledky (28. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Struff (Něm.) 6-4 6-4
Thiem (5-Rak.) - Souza (Braz.) 7-6(4) 3-6 7-5
González (Arg.) - Carreňo (8-Šp.) 6-3 4-6 7-5
Haider-Maurer - G. Melzer (oba Rak.) 6-2 7-6(1)
Ramos (Šp.) - Galovič (Chorv.) 6-7(5) 7-5 6-2
Riba (Šp.) - Brown (Něm.) 7-6(6) 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
Emmrich/Rosol (3-Něm./ČR) - Pichl/Seppi (Rak./IT.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
EllNino
tak Miloš Mečíř má asi nového nemesis, HonzáHájek ho porazil i potřetí během 5 dnů :D ...
Reagovat
J.M.
S těmi mladými se v poslední době opravdu roztrhl pytel. Veselý a Thiem už byli moc staří, tak nastoupil Kyrgios, ale přece jen 19 je i tak dost, tak se začíná prosazovat Zverev, ovšem teď koukám, jak ve Washingtonu hraje 16letý Tiafoe... Co se to děje? Ale je zábavné vidět tu dravost, sice ještě s hloupými chybami, ale taky tím mladickým švihem, kdy se nebojí do toho jít po hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu, konecne svezi vetrik, ktery prijemne osvezi.. :-) Jeste k "tvemu" Thiemovi, myslim, ze jsem nikdy nevidela ani jeden jeho zapas cely, vcera zaver. Netroufla bych si zrovna rict, ze mu bude tenisovy svet lezet u nohou, ale libi se mi. Tak nejak normalne. Zehras na jeho techniku, vsimala jsem si schvalne zpomalenych zaberu a je to (krom servisu, je potreba vic pohledu kvuli ose) dobre, takhle pro "zacatek", co porad mas? :-)) Timing ve finale pro dany uder vlastne nakonec taky dobry, ale "toci se" a slape u toho jako chroust.. :-) Chtelo by to hrat driv, o krucek bliz, bylo by to efektivnejsi a ekonomictejsi.. Souza to nekdy hezky kontrastne demonstroval...
Reagovat
J.M.
No, jestli jsi viděla závěr, tak jsi neviděla první dva sety, kde to bylo opravdu špatné. :-) On mívá problémy s timingem, přesně jak říkáš - chtělo by to hrát ty údery dřív, rychleji. To mnu říkají i jiní. Má hrozně dlouhé nápřahy, takový antukový styl, a někdy je prostě dřevěnější, nestíhá. Hlavně když musí zaimprovizovat, když k němu míček přiletí rychleji, víc na tělo. Speciálně včera byl hodně často u míčků pozdě. Ale on to sám ví - jedna z věcí, která se mi na něm líbí, jsou jeho střízlivé, sebekritické komentáře na Facebooku, kde každý svůj zápas stručně rozebere. Ví, že mu to teď nejde, že má problém s těmi údery, ale přičítá to i tomu, že už je vyšťavený po náročné první části sezóny, kde musel hrát spoustu kvalifikací. Je vidět, že je v poslední době unavený, není to ten Thiem jako před pár měsíci.
Reagovat
kada.tom
Gratulace Karolíno :-)
Reagovat
George_Renel
Karolíno. Pěkně se na to dívalo. K tomu super stream, jen to chtělo ještě výsledkový ukazatel.
Reagovat
tommr
ten obraz je skutečně parádní. To že chybí ukazatel skóre je sice mrzutý, ale dá se to nahradit souběžně puštěným LiveScore ... :)
Reagovat
zpilat
nedá, protože livescore jde napřed a to mě hrozně štve, protože vím, jak dopadne další výměna!!!!! :-D
Reagovat
tommr
já se na to skóre koukám jen občas když si nejsem jistej stavem a většinou ho během hry ani nepotřebuju ... :)
Reagovat
zpilat
tak to jo, ale aspoň mě to donutilo se dívat skoro bez přestávky, normálně si u toho čtu něco dalšího a pořád čučím i jinam a teď, abych se neztratil, tak jsem se soustředil jenom na zápas :-)
Reagovat
George_Renel
Tak to tak nějak řešíme všichni tři stejně :-)))
Reagovat
tommr
já to mám taky tak. Normálně dělám několik věcí najednou, ale když tam není skóre tak se člověk na ten zápas musí maximálně koncentrovat jinak je ztracenej ... :)
Reagovat
EllNino
tak výhra 6:1 6:3, na její zápas se Serenou se moc těším :) snad pujde servis ..
Reagovat
PH94
Tak Karolína po skvelém výkonu jde dál :) Za dnešek se jí nedá vytknout prakticky nic...velká škoda toho,že hned v dalším kole na ní čeká S.Williams :/ Ale i postupem do 2.kola by si měla zase o nějaký ten kousek v žebříčku polepšit :) Hodně nenápadně ale zato setrvačně nám Karolína v tom žebříčku stoupá :D
Reagovat
tommr
jj Karolína dneska získala dalších 25 plusových bodů do žebříčku a bez ohledu na výsledek zápasu se Serenou si zase trochu polepší ... :)
Reagovat
EllNino
Docela rarita ...Honza Hájek si během 5 dnů zahraje potřetí s Milošem Mečířem ...hrál s ním v 2. kole v Oberstaufenu, v německý bundeslize a zejtra v 1. kole v Liberci ...
Reagovat
PH94
a kdo vyhrál v bundeslize? :)
Reagovat
EllNino
Hanz :D
Reagovat
Titan
Proběhlo už zde, že se RedFoo magor rozešel s Houkačkou Vikou...?
V článku o Makiri je zmíněna jen Karolajn, rozchod proběhl minulý měsíc...
Reagovat
PH94
Tak Karolína 3-0..ten rozdíl mezi ní a Kristýnou je do očí bíjící.Karolína je lepší naprosto ve vešem momentálně :)
Reagovat
EllNino
je to markantní, Karolína hodně zamakala na běhání ..:)
Reagovat
PH94
To hlavně:) Člověk byl od ní dříve zvyklej,že po spoustu míčích vůbec nešla a ted se docela i diví,co všechno vrátí :D
Reagovat
slacker
No stale tam jsou mice ke kterym se ani nepokusi rozbehnout
Reagovat
EllNino
ale je jich výrazně méně
Reagovat
PH94
Tak neříkám,že je to nějaká běžecká extratřída,ale určitě se alespon tak nějak příblížila k tomu průměru v tomhle :D A když se člověk podívá pár měsíců zpátky...tak je to opravdu velkej pokrok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kimiko jí ještě zavaří
Reagovat
PH94
Jo bude to ještě zajímavý..:)
Reagovat
smazaný uživatel
a možná ani moc ne :-)

Nemůžu to sledovat, ale zatím to podle čísilek vypadá, že Kimiko má problémy s udržení druhého servisu. Karolína 75% prvního servisu do dvorce. Pokud to udrží, tak by neměla mít větší problém.
Reagovat
smazaný uživatel
obě hráčky měly nakonec úspěšnost druhého servisu lepší jak prvního. Zajímavá statistika :-) nj, ženský :-)

Good luck proti Sereně.
Reagovat
smazaný uživatel
teda pouze ve druhém setu.
Reagovat
VlS
Podle mě je to tím, že opustila ITF a turnaje a začala hrát vysší ligu, Kikina zůstala holt na té urovni ITF, ten rozdíl je prostě rozdíl ligy. Karolína je dobrá, hodně dobrá.
Reagovat
J.M.
To zase bylo nekonečné trápení pro Dominica, pořád nahoru-dolů... Hlavně v prvních dvou setech pořád marně hledal timing úderů, který postrádá už od travnaté sezóny. Ale opět rozhodla ta jeho vůle, ta zarputilá síla. Problém v hlavě nemá, spíš pořád v technických věcech, práci nohou, často se k úderům staví pozdě a zkazí je. Ale snad to zase zlepší. S Jirkou to bude zajímavé.
Reagovat
EllNino
už se na ten zápas těším, Dom to dneska vydřel, je to fighter a Jirku snad nakopl ten vyhraný zápas, škoda jen, že už je to ve 2. kole ...
Reagovat
Cico93
príliš preceňovaný tenista...
Reagovat
tommr
a já zase doufám, že do zápasu s Jirkou se to ještě nezlepší. Jirka ted potřebuje trochu nabrat sebevědomí a výhra nad Thiemem by k tomu byla ideální ... :)
Reagovat
J.M.
Tak já myslím, že Jirka má teď větší šanci než minule. Thiem asi bude po skoro tříhodinové tahanici unavený (u něj bývá únava po dlouhém zápase znát), a navíc pořád není v té formě jako před pár měsíci, pořád se trápí s údery. Naopak Jirka teď konečně prolomil tu sérii, snad se znovu dostává do formy.

Já bych přál postup oběma, ale přece jenom je to Dominicův domácí turnaj, před domácím publikem...
Reagovat
J.M.
I když vlastně budou hrát až ve středu. To by se Dominic mohl stačit vzpamatovat. :-)
Reagovat
EllNino
http://streamingtennis.com/Cardinal/court1x.html ...stream ze všech kurtůz univerzity, za chvíli bude hrát Kája :)
Reagovat
EllNino
a dost dobrá kvalitka :)
Reagovat
slacker
No vida a ani jsme se nemuseli skladat na letenku. Kvalita vyborna a dokonce to funguje i u me v kancelari
Reagovat
PH94
Parááda :) Díky moc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, ta kvalita je fakt skvělá!!! Oproti loňsku obrovský rozdíl!! :-)

Díky moc za odkaz! :-)
Reagovat
EllNino
Nz, akorát mě tam z toho kurt č. 3 zase straší tak obří pavučina, snad tam něco nevyleze, naštěstí se tam jen trénuje :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na kurtu číslo 4 ta pavučina je taky! :DD Tak ale fakt štěstí, že se tam jen trénuje! :-)
Reagovat
EllNino
jo, je to fuj :D :D ...minulej rok tam byl velkej spider :D
Reagovat
EllNino
Bravo Domeee ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bude dneska hrát Kuzna? Díky
Reagovat
EllNino
ano, dneska cca kolem 20:00 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale k vidění to asi nebude...
Reagovat
EllNino
asi ne ...bohužel s těma streamama v USA je to naprd ...
Reagovat
smazaný uživatel
:/
Reagovat
slacker
Holt rozvojova zeme
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se mi složte na letenku, já tam vezmu web kameru a budete mít stream.. :DDD
Reagovat
slacker
Neni vyrazne jednodussi se domluvit s nejakym domorodcem?
Reagovat
tommr
doufám, že tím Jirka definitivně zlomil tu černou sérii a že ted už bude pravidelně vyhrávat aspoň proti žebříčkově hůře postavenejm tenistům ... :)
Reagovat
EllNino
yes, konečněě ! :D ...tak a teď odveta s Thiemem ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist