Čermák s Rosolem vyhráli čtyřhru v Umagu

27. 7. 2014, 15:18
Aktuality 5
ATP UMAG - František Čermák a Lukáš Rosol ve finále antukového turnaje v Umagu porazili srbsko-chorvatské duo Dušan Lajovič a Franko Skugor a získali první společný titul. Pro sedmatřicetiletého Čermáka je to jubilejní 30. deblová trofej, devětadvacetiletý Rosol vyhrál turnaj ve čtyřhře potřetí.
František Čermák a Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se v posledních týdnech dostal do dobré formy, kterou prodal i ve čtyřhře. Tento týden v chorvatském Umagu s krajanem Františkem Čermákem nenašli přemožitele, když je v semifinále nezastavili ani nasazené jedničky Rakušani Julian Knowle a Oliver Marachem.

Ve finále, které bylo kvůli dešti přeloženo ze soboty na neděli, si dnes poradili po setech 6-4 7-6 se Srbem Dušanem Lajovičem a Chorvatem Frankem Skugorem. První set zvládli čeští tenisté bez ztráty podání, ve druhém otočili vývoj z 2-4. Dva mečboly měli už za stavu 5-4, ale neproměnili je, stejně tak jako další tři v dvanáctém gamu. Využít dokázali až celkově šestou šanci na ukončení zápasu v tie-breaku.

"Jsem velmi šťastný. Doufám, že mám před sebou více týdnů, jako byl tenhle skvělý. V Umagu jsem hrál poprvé a doufám, že to nebylo naposledy," řekl Rosol, který s Čermákem získal premiérovou společnou trofej z turnaje ATP, nicméně už před třemi lety spolu vyhráli challenger v Praze.

"S Lukášem jsme tu během celého týdne hráli skvělý tenis a doufám, že spolu budeme pokračovat i v budoucnu," vyslovil své přání zkušený Čermák, který má na kontě i jeden grandslamový titul. Loni s Lucií Hradeckou vyhráli smíšenou čtyřhru na Roland Garros.

Rosol, který ve čtvrtek oslavil 29. narozeniny, si na okruhu ATP připsal třetí deblovou trofej a každou vybojoval s jiným partnerem. Loni vyhrál s Rumunem Mergeou v hale ve Vídni, poprvé triumfoval před dvěma lety v Dauhá po boku Slováka Poláška.

Sedmatřicetiletý Čermák, jenž je deblovým specialistou, zaznamenal jubilejní 30. trofej, na kterou čekal od podzimu 2012. V Umagu zvítězil již potřetí: v roce 2002 získal po boku Knowleho svou vůbec premiérovou trofej, před pěti lety si pak vítězství zopakoval se Slovákem Michalem Mertiňákem.

Čtyřhru v Umagu už posedmé za posledních 10 let vyhráli čeští, nebo slovenští tenisté. V roce 2005 vyhrál Petr Pála s Jiřím Novákem, po kterých následovaly triumfy Jaroslava Levinského s Davidem Škochem, Lukáše Dlouhého se Slovákem Mertiňákem, Pály s Mertiňákem, Čermáka s Mertiňákem a Leoše Friedla se Slovákem Poláškem.

- ATP 250 UMAG -
(Chorvatsko, antuka 485.760 eur)
nedělní výsledky (27. 07. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Čermák/Rosol (4-ČR) - Lajovič/Skugor (Srb./Chorv.) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
darek.vrana
Čermák získal 30. titul a v historickém pořadí našich hráčů dostihl pátého Davida Rikla. Zároveň vyhrál už svůj 395. zápas na okruhu a dostal se tak už na čtvrté místo. Před ním jsou jen Šmíd, Suk a Damm.
Viz http://tenis95.webnode.cz/historicke-statistiky/
Reagovat
darek.vrana
Na žebříčkovém maximu je Karolína Plíšková - 45.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tomu se říká výdrž.....jen tak dále :D Suk je na dohled..
Reagovat
tommr
to jsou velice zajímavý stránky. Jejich autorem jsi ty sám? :)
Reagovat
darek.vrana
jo jo, díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist