Vítězkami červnových anket WTA jsou Muguruzaová, Rybáriková a Šafářová

21. 7. 2017, 10:42
Aktuality 28
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky červnových anket. Hráčkou měsíce se suverénně stala wimbledonská šampionka Garbiñe Muguruzaová. V kategorii Průlom měsíce dominovala překvapivá semifinalistka Wimbledonu Magdaléna Rybáriková. Hlasujícím tenisovým příznivcům se z vybraných nejlepších červnových úderů jednoznačně nejvíce líbil ten od Lucie Šafářové.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do dnešního dne do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Garbiñe Muguruzaová

Jen něco málo přes rok uplynulo od premiérového grandslamového titulu, který Garbiñe Muguruzaová senzačně vybojovala loni na French Open. Po roce to zvládla znovu a došla si pro druhou trofej, tentokrát ve slavném Wimbledonu.

"Byl to úžasný pocit. Vždy jsem se chodila dívat na seznam vítězů. Jednou jsem tu ve finále už prohrála, tehdy jsem byla blízko a nechtěla jsem znovu prohrát. Jsem ráda, že se moje jméno dostalo mezi ta ostatní," řekla Muguruzaová.

Muguruzaová v All England Clubu od prvního zápasu dominovala. Do druhého týdne nejslavnějšího a nejstaršího turnaje světa prolétla beze ztráty setu, v osmifinále zvládla jedinou třísetovou bitvu se světovou jedničkou a loňskou finalistkou Kerberovou a ve finále dorazila kanárem pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou.

Díky zisku druhého grandslamového vavřínu se vrátila do Top 10 a v letošním hodnocení pro Turnaj mistryň figuruje na třetím místě.

"Do poslední chvíle jsem nevěděla, jak se bude finále vyvíjet. Jsem se svým výkonem opravdu spokojená. Byla jsem dost nervózní. Chtěla jsem strašně moc uspět. Udělala jsem maximum, abych byla na finále připravená," uvedla rodačka z venezuelského Caracasu.

Jakmile vkročíte na kurt a vidíte publikum, uvědomíte si, že je to finále a já jsem v něm byla ve Wimbledonu už dvakrát. Jsem ráda, jak jsem to letos zvládla," dodala třiadvacetiletá Španělka, jež před dvěma lety ve finále podlehla mladší ze sester Williamsových.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce června
1. Garbiñe Muguruzaová (60%)
2. Petra Kvitová (29%)
3. Karolína Plíšková (11%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová


Průlom měsíce: Magdaléna Rybáriková

Magdaléna Rybáriková se letos na kurty vrátila po doléčení veškerých zranění. Slovenka má na kontě již čtyři tituly z okruhu ITF a do Wimbledonu přijela s fantastickou formou. Na trávě před startem letošního ročníku nejslavnějšího turnaje světa vyhrála dvě akce ITF a na podniku WTA v Nottinghamu došla do semifinále.

Ve Wimbledonu letos konečně dokázala prorazit. V minulosti osmkrát vypadla v prvním kole a jen jednou si zahrála třetí kolo. Letos se senzačně probojovala až do semifinále. Ve druhém kole otočila zápas s českou jedničkou Karolínou Plíškovou, která patřila k největším favoritkám na titul.

"Měla jsem velmi dobrou travnatou část sezony. Na první kolo jsem si docela věřila, dál jsem se nekoukala. Když jsem viděla, že ve druhém kole hraju s Karolínou, tak jsem věděla, že to bude hodně těžké. Karolína týden před Wimbledonem vyhrála v Eastbourne," řekla Rybáriková.

"Nějak jsem to uhrála a to mi otevřelo cestu dostat se dál. Nemám slov, jsem opravdu šťastná," dodala slovenská tenistka po skončení životního grandslamu.

Rybáriková ještě v dubnu figurovala v žebříčku WTA až v páté stovce. Nyní je jen dvě pozice za svým dosavadním maximem a patří jí 33. příčka.

Výsledky kategorie Průlom měsíce června
1. Magdaléna Rybáriková (74%)
2. Anett Kontaveitová (23%)
3. Anastasija Sevastovová (3%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková


Úder měsíce: Lucie Šafářová

V červnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství v anketě Úder měsíce se v červnu raduje Lucie Šafářová.

Česká tenistka předvedla na turnaji WTA v Birminghamu v maratonské bitvě i maratonské výměně s Darjou Gavrilovovou kvalitní útok a hlavně obranu. V nádherné a vyčerpávající celodvorcové výměně vytáhla skvělý kontrakraťas a zakončila ji skvostným volejem.

Výsledky kategorie Úder měsíce června
1. Lucie Šafářová (70%)
2. Caroline Wozniacká (11%)
3. Simona Halepová (10%)
4. Petra Krejsová (5%)
5. Petra Kvitová (4%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
Frick
Když neni ani v TOP 40 a dává si minimalsitickej program.
Reagovat
PetaM
Hráčkou měsíce června se stala hráčka, která prohrála s Mladenovič, Barty a dostala klepec od Strýcové. No já padnu. Když se hráčkou měsíce června může stát hráčka bez jediného titulu, no tak parádní anketa. :D :D
Reagovat
misa
Lucka vyhrála s velkým náskokem :)
Reagovat
bIbec
upoutávka na US Open Series. Z počátku mi nebyl jasný výběr hráčů, která tam jako mrskly, ale ten závěr je znamení a už mi to docvaklo. Je jasné, kdo letos vyhraje US Open.

https://www.youtube.com/watch?v=jz4UunQSt38
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdyby to vyhrála Petrulinka tak by to byla bomba :)

Ženský výběr je hodně zvláštní, vzhledem k probíhající sezoně, u mužů bych uvítal, kdyby se prosadili nové tváře. Oproti ženám, je to už hodně statické, chtělo by to vnést nový vítr. Ale zas tak moc je nesleduji.

Jinak Fila připravila pro Karolinu v New Yorku velkou reklamu na Times Square -

https://twitter.com/FilaTennis
Reagovat
sprchon
Tak to je to pak jasný. :) Já před dvěma lety před US Open viděl obrovskej billboard Flavie. :)
Reagovat
bella
YES!!!! :) rozhodne bych nebyla proti ;)
Reagovat
fialka
ešte k Magde pre FFF

Pre Magdu bolo veľkou odmenou stretnutie a osobná gratulácia od Federera.

?Vždy bol mojím najväčším vzorom, a vždy asi aj bude. To, čo dokázal, je absolútne neskutočné, najmä jeho správanie na kurte. Každého rešpektujem, ale pre mňa je Roger jednotka. Sotva vstúpi do miestnosti, ide z neho energia.?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se mi podařilo trefit všechny 3 vítězky :)

Jelikož se anketa pořádá od 18.7., tak WTA v ní zahrnuje výsledky měsíc zpětně. Tzn. od 18.6-18.7. Proto je zřejmé, že v anketě figuruje Gargine i Magda.
Kdyby to bylo na konci měsíce, tak bych chápal, že ta anketa je trochu mimo.
Reagovat
jirkaS
no maj to trochu šejdrem. JUNE je pro mně 1.6.-30.6 ;-)
Reagovat
PetaM
Špatný čas pro pořádání ankety. V červnu Garbině nic nevyhrála, navíc dostala klepec od Strýcové. Opravdu skvělá hráčka měsíce ČERVNA.
Reagovat
slacker
skandalni - megahruza si mela mesic pockat
Reagovat
sprchon
Třeba vyhraje i za červenec. ;)
Reagovat
fialka
dievčatá, veľká gratulácia!! Môžete aj nemusíte uveriť, ale presne za tieto som hlasovala aj ja. Všetko moje obľúbenkyne.
Reagovat
VlS
znovu vychutnal tu výměnu Lucky s Dashou. Myslím, že by to chtělo vyhlásit kategorii výměna měsíce, protože ta tedy byla lahůdková, ten konečnej ťukanec by na úder měsíce nebyl nic moc.
Co se týče Mugu a Magdy - holt haló efekt.
Reagovat
George_Renel
Absolutně nepochopitelné, jak mohla být vyhodnocena Muguruza hráčkou června, když v červnu mimo 1:6, 0:6 nic do statistik nepředvedla.
Jsem zvědav, kdo bude hráčkou července....
Reagovat
blixa
To je blbost WTA. Pokud anketu za červen vyhlásí po půlce července, nemůžou se divit.
Reagovat
sprchon
Nevím proč, ale Wimbledon se, pokud si správně pamatuju, vždycky počítá do června a FO zase do května v těhlech soutěžích od WTA. Ale stejně o nic nejde. ;)
Reagovat
fialka
pravda, mali upresniť odkedy dokedy. :) Je to zavádzajúce.
Reagovat
jirkaS
proč mugu a rybka za ČERVEN? jejich výkony předvedly v ČERVENCI :-\
Reagovat
blixa
Protože hlasující vůbec nezajímá za kdy to je ale hlasují podle momentálního dojmu.
Reagovat
lars
Je to omezeno nominaci
A proc byla Mugu nominovana za cerven?
Reagovat
slacker
protoze Wimbledon ma specialni casovy koeficient,
Reagovat
fialka
Od 1.06. do 25.06. má bilanciu 13/2, 2 tituly ITF, zvíťazila na turnajoch ITF v Ilkley aj Surbitone, na podujatí WTA v Nottinghame postúpila do semifinále, kde prehrala s Johankou. O koľko miest bol posun nateraz neviem. To som len tak narýchlo spočítala. Rada sa nechám doplniť, prípadne upresniť a opraviť. Samozrejme zohľadňovali aj Wimbledon. Celkový dojem je vynikajúci.
Reagovat
fialka
Na tráve má bilanciu 18:2. Ešte v marci bola na 453. priečke a teraz je na 33.
Reagovat
jirkaS
přikláním se k vysvětlení od blixy ;-)
(takže volba dalšího měsíce, bude zvolen někdo jiný, než ty co předvedly výkon v červenci. to dává smysl (ironie))
Reagovat
horska.kraslice
A za červenec se teda si hlasovat asi nebude?, jinak si to nedokážu představit.....
Reagovat
smazaný uživatel
tam nebolo o com. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist