Vítězný Nadal je zpátky. V Tokiu postupuje

5. 10. 2010, 13:07
Aktuality 1
Když před týdnem prohrál s krajanem Garcíou-Lopezem, označil nejlepší hráč světa Rafael Nadal svou porážku za nešťastný zápas, který odehraje jednou za dva roky. Pár dní nato se Španěl vrátil na vítěznou vlnu. V Tokiu si v prvním kole poradil s Kolumbijcem Santiagem Giraldem a postoupil.
Rafael Nadal

Světový hráč číslo jedna se v Tokiu rychle oklepal po překvapivé porážce z minulého týdne, kdy v semifinále v Bangkoku nestačil na krajana Guillerma Garcíu-Lopeze. Přes Santiaga Giralda postoupil bez ztráty setu, kolumbijského soupeře porazil dvakrát 6-4.

Práci dnes ale Nadal neměl jednoduchou. V prvním setu si ještě díky převaze od základní čáry vypracoval šest brejkbolů, jeden z nich proměnil a sadu tak vyhrál 6-4, ve druhém dějství mu ale Kolumbijec nadělal problémy. Nadal musel třikrát zachraňovat svůj servis a díky své jediné využité příležitosti za necelé dvě hodiny postoupil.

"To určitě nebyla součást mé strategie," vrátil se Nadal k momentům, kdy musel odvracet brejkboly. "Příliš mnoho gamů začínalo 0-30. Takhle špatně jsem nepodával posledních jedenáct nebo dvanáct zápasů," dodal Španěl, kterého nyní čeká nepříliš známý Milos Raonic z Kanady.

"Začátek turnaje nebývá lehký," řekl Nadal, který má zítra den volna. "Přiletěl jsem z Bangkoku před dvěma dny v sedm ráno, takže jsem trochu unavenější než obvykle. Do dalšího zápasu budu muset dát víc energie."

Tsonga při svém návratu prohrál
Také druhý nasazený Andy Roddick postoupil v japonské metropoli do dalšího kola bez ztráty setu. Pro Američana je Tokio prvním turnajem od nepovedeného US Open, na kterém vypadl už ve 2. kole. Dlouhá pauza ale na něm příliš znát nebyla, domácího Tatsuma Ita porazil 6-4 6-3.

"Návrat po takové době bylo takový, jak jsem očekával," řekl po svém vítězství desátý hráč světa. "Od New Yorku pracuju na tom, abych se dostal zpátky do kondice a mám pocit, že se mi to může podařit. Loni jsem musel část po US Open vynechat, takže letos je to pro mě jako bonus," dodal Roddick.

Hůř si po dlouhé pauze vedl další z nasazených hráčů Jo-Wilfried Tsonga. Ten po Wimbledonu více než tři měsíce nehrál kvůli potížím s levým kolenem a v Tokiu dopadl podobně jako před týdnem navrátilec Juan Martín del Potro.

Francouz dnes proti Jarkku Nieminenovi z Finska předvedl ve druhém setu vynikající efektivitu, když pět vyhraných míčů při servisu svého soupeře proměnil v brejk, kterým si vynutil třetí sadu, to od něj ale bylo dnes všechno. Ve třetím setu mu Nieminen dvakrát sebral podání a za rovné dvě hodiny zvítězil 6-4 5-7 6-1.

Jméno svého dalšího soupeře se dnes dozvěděl Radek Štěpánek. Čeká ho souboj s Markem Chiudinellim, který dnes nedal šanci Michaelu Llodrovi z Francie a vyprovodil ho z kurtu po setech 6-3 a 6-0. Se švýcarským tenistou se Štěpánek utkal už v létě, ve Washingtonu s ním uhrál pouze čtyři gamy.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.100.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6:4, 6:4, Roddick (2-USA) - Ito (Jap.) 6:4, 6:3, Nieminen (Fin.) - Tsonga (3-Fr.) 6:4, 5:7, 6:1, Melzer (4-Rak.) - Monaco (Arg.) 6:4, 4:6, 6:1, Monfils (5-Fr.) - Soeda (Jap.) 7:6 (12:10), 6:4, Chiudinelli (Švýc.) - Llodra (8-Fr.) 6:3, 6:0, Troicki (Srb.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 6:2, Chardy (Fr.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:3, 7:6 (7:2), Gasquet (Fr.) - De Bakker (Niz.) 6:3, 7:6 (8:6), Raonic (Kan.) - Serra (Fr.) 6:4, 3:6, 6:4, Seppi (It.) - Dodig (Chorv.) 3:6, 6:4, 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
misoSK
s Raonicom to nebude mat jednoduche, Kanadan je obrovsky talent ktory v buducnosti moze patrit medzi sirsiu svetovu spicku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist