Nadal zahodil 24 brejkbolů a prohrál s nejslabším soupeřem od roku 2007

2. 10. 2010, 13:01
Aktuality 25
ATP BANGKOK - Tak tohle se Rafaelu Nadalovi nestalo více než tři roky. První hráč světa totiž v semifinále turnaje v Bangkoku prohrál s Garciou-Lopezem, který v žebříčku figuruje mimo top 50.
Rafael Nadal

Aby Rafael Nadal neporazil soupeře z top 50 se stalo naposledy v roce 2007 na trávě Queen`s Clubu, kde prohrál s Mahutem. Pak už rodáka z Mallorky zdolali až na pár výjimek jen hráči z elitní dvacítky.

Španělský tenista letos vyhrál šest turnajů, z toho tři grandslamové a s předstihem má jistý post světové jedničky i na konci sezony. Tu zakončí na Turnaji mistrů.

Poprvé od triumfu na US Open, kde zkompletoval sbírku grandslamových titulů, se divákům představil na turnaji v Bangkoku. Naposledy hrál v hale loni v Londýně na Turnaji mistrů, kde ve skupině neuhrál jediný set. A že hala, ve které triumfoval pouze v roce 2005 v Madridu, není jeho nejoblíbenějším prostředím, potvrdil i v Thajsku. 

Přitom Bemelmanse i Kukuškina smetl bez ztráty servisu a postoupil do semifinále. I proti 53. hráčí světa Guillermu Garciovi-Lópezovi se dlouho opíral o výborné podání, jenže doplatil na nevyužívání brejkbolů.

Během první i druhé sady žádnému brejkbolu nečelil, ovšem sám využil jen dva z 26 a stav byl 6-2 6-7. Než druhý set dospěl do tie-breaku, zahodil jich v šesti gamech hned šestnáct. V rozhodujícím dějství už se k možnosti sebrat svému krajanovi servis nedostal, a když jediný darovaný brejkbol za celý zápas neodvrátil, prohrál za dvě hodiny a 45 minut 6-2 6-7 3-6.

Pro Nadala je to tak první porážka s nejhůře postaveným soupeřem po více než třech letech. 

Nadal: Tuhle porážku jen tak neskousnu
"Hrál velmi dobře, ale tuhle porážku jen tak nezkousnu," řekl po zápase Nadal. "Když zahodíte takové šance, tak se vyhrává velmi těžko. Soupeř naopak ty svoje dokázal využít, zatímco já zahazoval jednu za druhou," přidal. "Byl to jeden z těch zápasů... Stává se mi to tak jednou za dva roky," uvedl. 

"Světovou jedničku jsem nikdy předtím neporazil, byl to nejlepší zápas v kariéře. Měl tolik šancí mi sebrat servis, a já se přesto udržel v zápase. Jsem v šoku," řekl po utkání García-López. "Připadal jsem si jako v rychlíku. Věděl jsem, že jestli chci porazit Rafu, tak na to nesmím myslet, protože bych se akorát dostal do problémů," dodal.

García-López si po překvapivém vítězství zahraje o titul potřetí v kariéře. Poprvé postoupil do finále loni v Kitzbühelu, kde nakonec zvítězil, letos neuspěl na trávě v Eastbourne.

Druhým finalistou je Fin Jarkko Nieminen, který porazil Němce Benjamina Beckera 6-3 6-2. Stejně jako jeho soupeř bude i Nieminen v neděli útočit na druhý titul v kariéře. Finský tenista si však ve finále na okruhu ATP zahraje již podesáté.

- ATP 250 BANGKOK (Thajsko, tv. povrch, 551.000 dolarů) -
sobotní výsledky (02. 10. 2010)

Dvouhra - semifinále:
García-López (Šp.) - Nadal (1-Šp.) 2-6 7-6(3) 6-3
Nieminen (Fin.) - Becker (Něm.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stane se..., kazdopadne me to potesilo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vetsinou jsou zapasy slabsich s jasnymi souperi zajimave prvni set, kdy se maximalne snazi a kdyz to nevyjde ,tak pak uz je to spise zoufalstvi a zmar a rychly konec,ale jsem rada, ze doslo k nejake zmene. Prvni set jednoznacny. pak super tenis. Nerekla bych, ze nehral Garsia vyborne. Proste se chytll sance a i kdyz se Rafa strasne snazil, proste nezacal zmatkovat a ukociroval to az do konce. Ale stejne se nic nemeni. Divim se, ze zde Rafa vubec hral. Pri takovem naskoku a jen 25O,ale asi je fakt takovy spravny tenisovy fanatik a chtel si zatrenovat,ale bohuzel to nevyslo. Gratulace Lopezovi a uctu Rafovi.
Reagovat
krbik13
Huráááááááá
Reagovat
smazaný uživatel
Co se toho zapasu tyce, sam bych po prvnim setu neveril, ze to skonci takhle. Ano, uz po nekolika minutach Garcia-Lopez ukazal, ze neni zase takovy ''jelito'', nicmene jsem se domnival, ze jeho vykon na rozjeteho Nadala stacit nebude. Opak byl pravdou. Rafael hodne kazil a nevyuzival sance, kdovi, jak by to dopadlo, kdyby byl vyuzil tri breakbally za stavu 1:0 a 40:0, ale to uz jsou jenom kdyby. I kdyz prvni set skoncil 6:2, trval neco pres ctyricet minut, coz neni malo. Od druheho setu se to s Nadalem tezce vleklo a nezastavilo se to ani v tie-breaku. Garcia-Lopez nehral vubec zivotni zapas, jak tomu tak vetsinou, kdyz hraci, kteri se na zebricku pohybuji nekde okolo toho 50-70 mista, zacnou prehravat nekoho z Top 5, byva, bylo to hlavne o Nadalovych chybach. Ve tretim setu uz se mohlo stat cokoliv, bohuzel Nadal neprestal chybovat, navic poprve v zapase ztratil servis, coz se ukazalo byt jako klicove. Garcia-Lopez se tak postaral o nejvetsi prekvapeni turnaje.
Reagovat
Teo
To jsem zřejmě viděli každý jiný zápas, protože mě přišlo, že Lopez hrál výborně. Rafa dělal, co mohl, a rozhodně se nevyházel sám. Na to, že je Lopez kolem 50. místa má výborný jednoruční backhand a v tomhle zápase potvrdil jeho kvality.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je jestli armstrong ten zápas vůbec viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal, Garcia-Lopez neni zadne ''jelito'', ale pokud jsi ten zapas videl, musis uznat, ze v dulezitych chvilich(treba za stavu 6:2 1:0 a 40:0 ve druhem setu) vyhazel. Ano, Garcia-Lopez nehral spatne, ale Nadal chyboval vice, nez obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, no, neni kazdy den posviceni :-). On to Toni rikal v tom rozhovoru, jeho utrzek tady byl publikovan, ze se klidne muze stat, ze uz nevyhraje jediny turnaj :-).

Mimochodem kdyby nekdo mel zajem o ten rozhovor, prelozila jsem ho z francouzstiny a mohu poslat.
Reagovat
smazaný uživatel
to bys byla hodná, dej mi to do vzkazů, díky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je dlouhy, je to na 6 stran... Mas-li nejaky anonymni email, posli mi ho do vzkazu a ja ti tam poslu ten preklad.
Reagovat
smazaný uživatel
ok tak na mail ksichtik-007@seznam.cz
díky :)
Reagovat
Ananas
POšli mi to prisím také.....email: myval309@seznam.cz moc děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem to poslala, dejte mi, prosim, do vzkazu vedet, az vam to prijde :-). Kdyby nahodou nastal nejaky problem s prenosem, aby se to dalo jeste napravit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně prosím také...budu Vám moc vděčný!
Můj mail je případně: m.maze@seznam.cz
Předem moc děkuji!
Reagovat
a.magerova
Moc dík. Přišlo mi to.
Reagovat
smazaný uživatel
mě pls taky
tom237@seznam.cz
díky
Reagovat
kubiik
¨me taky prosiiim :P
kubiik.k@seznam.cz
Reagovat
smazaný uživatel
mě taky prosím
děkuji
vercabrabencova@seznam.cz
Reagovat
smazaný uživatel
moc bych chtela - myslim, ze za nas vsechny - podekovat za ochotu a za hezke cteni k zamysleni!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte zač :-), když jsem si to četla znovu,uvědomila jsem si, že jsem to mohla přeložit líp, ale trošku jsem na to pospíchala, tak tam ty drobné nedostatky jsou :-). Každopádně k významovým posunům nedošlo, což je zásadní :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Taky prosím o zaslání toho překladu na mail: majkl08@gmail.com
Děkuji moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že už je to asi otravné :D, ale mohla byste mi to prosím poslat taky:) AKralova7@email.cz
Díky moc:)
Reagovat
smazaný uživatel
aj ja mam zaujem o ten članok :) vakuola007@gmail.com thanks :)
Reagovat
misoSK
Vyborne Guillermo, ani nadal nie je ziaden boh, je zdolatelny ako kazdy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist