Wickmayerová s Malissem uspěli, soud pozastavil jejich trest

14. 12. 2009, 17:51
Aktuality 5
Yanina Wickmayerová a Xavier Malisse mohou znovu hrát tenis. Bruselský soud dnes rozhodl ve prospěch belgických tenistů a pozastavil roční trest, který dostali za porušení antidopingových pravidel.
Profily hráčů
Yanina Wickmayerová

Dvacetiletá Wickmayerová a o devět let starší Malisse byli Vlámským dopingovým tribunálem a následně Mezinárodní tenisovou federací (ITF) potrestáni začátkem listopadu. Šestnáctá hráčka světa třikrát neoznámila místo svého pobytu, což je bráno jako doping. Stejného prohřešku se dopustil i Malisse, jenž navíc vynechal jeden test.

Dále čtěte:

Oba se proti trestu odvolali k Mezinárodní sportovní arbitráži CAS a obrátili se také na Evropskou komisi v Bruselu a Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku. Oba chtějí roční distanc zrušit.

Právníci Wickmayerové nyní doufají, že výrok soudu znamená, že tenistka bude moci nastoupit co nejdříve. Dvacetiletá hráčka se kvůli trestu nemohla přihlásit na Australian Open a od organizátorů grandslamového turnaje chce získat divokou kartu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty dopingové pravidla jsou trapný, ale zase pokud třeba je pravda, že to užívala Wickmayer před US open tak bych jí rači neviděl hrát ptže Petra se mohla v klidu dostat do semifinále!
Reagovat
smazaný uživatel
A co by ten český tank v semi dělal, proboha???:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ten tank by hrál o postup do finále!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to by ale klesla sledovanost fínále US Open - a to dost rapidně..:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
No sláva!!! Už jsem si myslel, že se svět dočista zbláznil, ale asi ještě ne...Oba vás mám docela rád, tak jim nakopte zadky v příští sezóně, jo???:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist