Wickmayerová a Malisse si rok nezahrají. Za 'doping'

5. 11. 2009, 20:40
Aktuality 18
Belgičtí tenisté Yanina Wickmayerová a Xavier Malisse dostali za porušení antidopingových pravidel od Vlámského dopingového tribunálu roční trest. Oba se sice odvolali ke sportovní arbitráži v Lausanne, i tak však musí semifinalistka letošního US Open Wickmayerová předčasně ukončit Turnaj šampionek na Bali, na němž bojuje o postup mezi nejlepší čtveřici.
Profily hráčů
Yanina Wickmayerová

Dvacetiletá Wickmayerová podle agentury Belga neoznámila třikrát místo svého pobytu, což je bráno jako doping. Stejného prohřešku se dopustil o devět let starší Malisse, jenž navíc vynechal jeden dopingový test.

Ačkoli vyšetřovatelé původně požadovali pro oba tenisty jen napomenutí, antidopingový tribunál pro vlámskou oblast se sídlem v Gentu rozhodl o ročním nepodmíněném trestu.

Talentovaná Wickmayerová tak musí okamžitě ukončit činnost, a to den před svým druhým duelem na turnaji na Bali. V něm se měla utkat se Španělkou Anabel Medinaovou a bojovat o postup do semifinále.

Wickmayerová letos vyhrála turnaje v Etorilu a v Linci a na US Open se dostala překvapivě až do semifinále. V žebříčku jí nyní patří 18. místo.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
hmmmmmmmmmmm zajímavé
Reagovat
misoSK
kto teraz postupi? medina-gariguesova alebo date-krummova?
Reagovat
weak
...jinak co jsem si zjišťoval, tak taková pravidla pro ostatní tenisty vůbec neplatí - například čeští tenisté v životě nikomu nehlásili, kde budou... čili evidentně je to specialita VLÁMŮ, která nijak neproudí od ITF, ATP či WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
...evidentně je toto blábol.
Reagovat
wfcollapse
Nejlíp to měla vždycky nalajnovaný Hingiska
Reagovat
smazaný uživatel
pro Wickmayer to bude horčí než pro Malisseho, Yanina je hodně nadějná tenistka a rok bude mimo to nevím jestli má šanci se vrátit ještě tam kam stoupá teď
Reagovat
smazaný uživatel
úplně se divím že to neokomentoval Pan Mrooooooooož nebo strejda Broz .. Brožíku kaj si čekám na komentář !!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych měl všechno komentovat, excelentní blbečku? Píšeš jak trubka ze zvláštní školy. Některá tvoje slova jako ad a my jsou opravdu úžasná, magore. Nebo tohle:
leda cos
ne ní
pro ti
čtyř hra
čtvrt finále
ten to set
Reagovat
smazaný uživatel
Brožíku tleskám ti jsi jednička .......klasika nade vše . Maminka ti ještě nedal dudlíček na cumlaní vid? ..TO NEVADÍ JISTĚ TO NAPRAVÍ !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem si zkopíroval další tvoje hlody, milý mamlasi:

ad my nikdo netvrdí že Cillic je větší jelito jak Štěpánek
ad si třeba z hnije on se teš nestará
nedáš ten zpravný míček a už se to stebou veze celý zápas

hahaha
Reagovat
smazaný uživatel
to víš jsem jeden velký hlod
Reagovat
weak
skoro mam pocit, ze tady orodujete za zdravotni sestricky ci ridice autobusů, kteri makaji za par tisic mesicne od nevidim do nevidim.... :-O

hosi, proberte se - jsou to profesionalni sportovci, kteri vydelavaji MILIONY DOLARŮ (tihle dva predevsim) a kteri maji pred sebou materialne zajisteny zivot, ktery nepozna temer nikdo z nas... - takze je zcela SPRAVNE, ze po celou dobu jejich karier musi dodrzovat pravidla, byt sebeprisnejsi...
NAVIC, jak se zde pise, je oba neporusili zdaleka poprve, takze zcela popravu dostanou flastr... MALISSE je na konci kariery, tam se tomu nedivim, ale ze pan WICKMAYER /tata/ neco takoveho dopustil u Yaniny, to mi hlava nebere...
jeste se asi budou odvolavat a tahat, ale tak jako tak si myslim, ze trest je zcela odpovidajici...

Vsichni breci, ze doping vladne sportu a kdyz se proti nemu zacne bojovat, tak se zase bude brecet pro prilisnou represi? Tak co teda...? :-)
Reagovat
weak
...jinak jeste pro zajimavost -
proc asi vetsina atletu, desetibojaru a dalsich sportovcu absolvoji fyzicka soustredeni v JIZNICH AFRIKACH, TANZANIICH a podobnych pustinach, kde je nikdo nikdy nema sanci najit? .... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zdravotni sestricky nebo ridici autobusu jsou hlavne lid stejne jako tenisti, a taky by se jim nelibilo kdyby s nema takhle nekdo zachazel. Podle me je potreba brat to spravedlive a netrestat nekoho za to, ze je uspesny a ze je v necem lepsi nez ostatni. To by jsme se nikam nedostali.

Jasne kontrola musi bejt, ale vzdycky by se nejak melo dat domluvit. Coz se v soucasnem tenise asi moc nedari.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiňte mi to, ale tohle je prostě blbost jak vrata, nechápu to - kvůli tomu, že neoznámí místo svého pobytu, ji stáhnout z právě probíhajícího turnaje, nevím, nevím...jinak mám takový dojem, že Robin Sodeling se dopustil podobného "skoro trestného činu" - zapomněl nahlásit těm buzerantským komisařům, kde je jeho pobyt - no za tohle stíhat tenistu...Prostě idiocie!!!
Reagovat
dabelsobul
Soderlingovi se to udajne stalo zatim jednou. Jeste dvakrat a je tam taky...

Jinak podle me tez super buzerace... no zeptejte se Nadala a spol., co si o tom mysli. Tohle jeste bude vzoupra tenistu... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta pravidla jsou v mnoha ohledech nastavena až směšně, řekl bych...měli by to změnit, a to co možná nejrychleji, a taky by mohli upravit kalendář, trochu posunout Australian Open - minimálně o dva týdny, ne -li o tři - je tam toho hodně na nápravu, ale tohle se mi líbí ze všeho nejmíň - spíš by měli stíhat tenisty kvůli podezřelým skrečím apod., s tím bych souhlasil, ale tohleto - a třeba Gasquetovi dát takový distanc kvůli kokainu??? Jak ti, prosím tě, pomůže koks k lepším výkonům, a v tomto sportu zvlášť - takže by se měl upravit seznam zakázaných látek - požití kterých je trestáno více, kterých méně - a mělo by to být nastaveno hlavně co možná nejjasněji - hezky se to píše, ale težko se to bude dělat, ale dělat se s tím už něco musí...jinak nevím, kde ten tenis skončí...
Reagovat
smazaný uživatel
Nuž tak mi povedz, prečo "niektorí" koks ale báraký doping papajú,keď, ako hovoríš, to nepomáha? Nečítal si, keď Agassi si so Slimom šľukol, vyupratoval celý dom. Vokoun v tomto si trochu naivný, prepáč. A o žiadnu buzeráciu nejde. Jednoducho niektorí podvádzajú a znehodnocujú šport a pri takýchto ľudoch to inak nejde. Tí čo pravidlá dodržiavajú, nemajú problém.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist