Zakopalová letos ani podruhé vedení neudržela, v Hobartu semifinále neobhájí

8. 1. 2012, 05:11
Aktuality 5
WTA HOBART - Klára Zakopalová loňské semifinále v generálce na Australian Open v Hobartu nezopakuje. Česká tenistka oba letošní zápasy ztratila po vyhraném prvním setu, dnes podlehla Rumunce Halepové.
Klára Zakopalová

V závěru loňské sezony přešla Klára Zakopalová na čtyřech turnajích v řadě vždy minimálně přes úvodní kolo, letos však zatím na první výhru čeká. Po nečekané porážce s ruskou kvalifikantkou Bratčikovovou v Brisbane ztratila vedení a prohrála 5-7 ve třetí sadě i v prvním zápase v Hobartu.

Loňská semifinalistka přitom do utkání proti Rumunce Simoně Halepové nevstoupila vůbec špatně. První set vyhrála poměrem 6-4, jenže stejně jako před týdnem vedení neudržela. Devětadvacetiletá Češka celkem šestkrát ztratila podání a za rovné dvě hodiny prohrála s o devět let mladší soupeřkou 6-4 2-6 5-7.

Zakopalová tak v žebříčku přijde o 130 bodů a z 41. místa si zhruba o šest příček pohorší. Nyní už se může soustředit jen na Australian Open.

Z českých tenistek se na tasmánském ostrově představí ještě čerstvá vítězka čtyřhry v Aucklandu Lucie Hradecká. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy se v pondělí střetne s šestou nasazenou Shahar Peerovou.

Poprvé od loňského Wimbledonu se na kurty vrátila Anna Čakvetadzeová. Ruska, jež loni trpěla závratěmi a o více než polovinu sezony přišla kvůli zánětu středního ucha, smetla 6-0 6-4 třetí nasazenou Rumunku Moniku Niculescuovou.

"Jsem spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Měla jsem rpblémy zápas ukončit, ale netrvalo to zase tak dlouho, takže to nebyl velký problém," komentovala bývalá světová pětka Čakvetadzeová, které nyní patří až 235. příčka.

Čtyřiadvacetiletá Ruska totiž za sebou nemá sezonu, na kterou by ráda vzpomínala. Své fanoušky vylekala především v Dubaji, kde zkolabovala v zápase s Dánkou Wozniackou. Když nemohla na kurty, chtěla se dostat alespoň do ruského parlamentu, ani ve volbách ale úspěch neslavila. Nyní už je ale prý zdravá a zdá se, že i ve slušné formě. Tu může potvrdit ve 2. kole proti Bulharce Pironkovové, nebo úspěšné kvalifikantce.

V Hobartu to dnes vypadalo skoro na invazi rumunských tenistek. S Halepovou do druhého kola postoupila také turnajová osmička Irina-Camelie Beguová a Sorana Cirsteaová, jež vyřadila Rusku s kazašským pasem Ksenii Pěrvakovou. Neuspěla jen již zmíněná Niculescuová.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (08. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Halepová (Rum.) - Zakopalová (ČR) 4-6 6-2 7-5
Čakvetadzeová (Rus.) - Niculescuová (3-Rum.) 6-0 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Pěrvaková (7-Kaz.) 6-2 7-6(6)
Beguová (8-Rum.) - Baltachaová (Brit.) 6-2 7-5
Rodionovová (Austr.) - Arnová (Maď.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Začiatok sezóny verím že to bude lepšie a lepšie držím Kláre palčeky
Reagovat
smazaný uživatel
Po dobrém podzimu opět přichází doba temna. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím o čem mluvíš,neřekl bych dobrý odzim,Zakopalka je mimo,jen nechápu,jak může být tak vysoko na žebříčku?
Reagovat
smazaný uživatel
Měla dobrý podzim.
Reagovat
EllNino
chjo :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist