Čakvetadzeová zkolabovala a Wozniacké usnadnila cestu zpět na vrchol

16. 2. 2011, 21:55
Aktuality 3
WTA DUBAJ - Caroline Wozniackou dělí dvě výhry od návratu do čela světového žebříčku. V Dubaji s první soupeřkou příliš práce neměla, neboť Ruska Čakvetadzeová v závěru druhé sady zkolabovala a po ošetření nebyla schopna ve hře pokračovat.
Wozniacká má starost o Čakvetadzeovou

Anna Čakvetadzeová měla zdravotní problémy už v prvním kole. V pondělí se během duelu s Danielou Hantuchovou pohybovala velmi pomalu a bez energie. Postoupila, neboť slovenská tenistka se po triumfu v Thajsku nedokázala aklimatizovat a zápas zvládla ještě hůře.

Středa v Dubaji:

Zakopalová slibný začátek ke skalpu Pennettaové nedotáhla

Rekordmanky Schiavoneovou a Kuzněcovovou čeká další souboj

Ale ani po dvou dnech se třiadvacetiletá Ruska nedala dohromady. Dnes od prvních minut zápasu s Caroline Wozniackou nestíhala a první set prohrála za 22 minut 1-6. Ve druhém zmobilizovala zbytky sil a ujala se vedení 3-0, potažmo 5-3. V deváté hře, v níž podávala na zdramatizování zápasu, však po delší výměně na chvíli ztratila vědomí a zhroutila se na zem. Po zhruba sedmiminutovém pečlivém ošetření se bledá ve tváři vrátila na kurt, po ztraceném fiftýnu ale bylo jasné, že pokračovat nemůže a vzdala.

Podle organizátorů turnaje měla Čakvetadzeová bolesti břicha a závratě.

Nepříjemná chvilka Rusky Čakvetadzeové:


"Najednou jsem si všimla, jak se zhroutila k zemi. Nevěděla jsem, co se stalo. Byl to šok, bylo to strašidelné. Vidět někoho na druhé straně ležet na kurtu, není příjemné," komentovala Wozniacká. 

Dvacetiletá Dánka, jež se v případě postupu do semifinále po týdnu vrátí na post světové jedničky místo Clijstersové, měla v prvním setu zápas pod kontrolou, Vinou pasivní hry se ale ve druhé sedě dostala do problémů a frustrovaná praštila raketou. "V prvním setu jsem se moc nedostala do hry. Ona (Čakvetadzeová) udělala příliš chyb, pak se jí z ničeho nic začalo dařit. Potřebovala jsem čas a myslím, že v posledních výměnách to už bylo lepší," řekla Wozniacká.

O postup do čtvrtfinále se utká s přemožitelkou Petry Kvitové Japonkou Ayumi Moritaovou, jež si dnes poradila i s Indkou Saniou Mirzaovou.

Pokud Wozniacká splní roli favoritky i ve třetím kole, zahraje si o návrat do čela světového žebříčku s vítězkou duelu Shahar Peerová a Yanina Wickmayerová. Belgičanka si dnes poradila s pátou nasazenou Na Li, byť čelila čtyřem mečbolům. 

Čínská tenistka letos vyhrála turnaj v Sydney a na Australian Open prohrála až ve svém premiérovém grandslamovém finále s Clijstersovou. Ve Spojených arabských emirátech byla blízko postupu do druhého kola, když po urputné bitvě vedla 7-6 a v tie-breaku druhé sady 6-2. Wickmayerová však čtyři mečboly v řadě odvrátila šesti vyhranými výměnami v řadě a dostala se 'na koně'. Zápas zakončila ziskem čtyř gamů po sobě a postoupila do třetího kola. 

V něm může oplatit loňské vyřazení Izraelce Peerové, s níž ze tří vzájemných duelů prohrála jen před rokem právě v Dubaji.

- WTA PREMIER 5 DUBAJ (Spojené arabská emiráty, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
středeční výsledky (16. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-1 3-5 skreč Č.
Pennettaová (11-It.) - Zakopalová (ČR) 5-7 6-1 6-2
Zvonarevová (2-Rus.) - Vinciová (It.) 6-3 6-1
Schiavoneová (3-It.) - Zhang (Čína) 6-3 6-1
Stosurová (4-Aus.) - Erraniová (It.) 6-0 6-1
Wickmayerová (Belg.) - Li Na (5-Čína) 6-7(6) 7-6(6) 6-2
Jankovičová (6-Srb.) - Scheepersová (JAR) 6-2 6-3
Azarenková (7-Běl.) - Shuai Peng (Čína) 4-6 6-2 7-6(5)
A. Radwaňská (8-Pol.) - Sevastovová (Lot.) 7-5 6-4
Peerová (9-Izr.) - Dulgheruová (Rum.) 6-4 6-2
Bartoliová (10-Fr.) - Bacsinszká (Švýc.) 3-6 6-4 6-1
Kanepiová (12-Est.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Klejbanovová (15-Rus.) - Grothová (Austr.) 6:4, 6:3, Kuzněcovová (16-Rus.) - Pironkovová (Bul.) 5-7 6-2 6-4
Moritaová (Jap.) - Mirzaová (Ind.) 6-4 6-2
Schnyderová (Švýc.) - Jie Zeng (Čína) 1-6 6-0 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Mirzaová/Vesninová (Indie/Rus.) - Bacsinszká/Benešová (8-Švýc./ČR) 5-7 6-1 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale Caroline to včera opravdu náramně slušeno, ten její nový tenisový obleček, narozdíl od toho minulého, ji parádní sekně..Pěkná holka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Obleček je určitě lepší, ale mě stále odpozují ty dvě brady nebo co to má. Anna mi připadá mnohem hezčí, možná i proto, že se mi líbí "dívky se zasněným / tajuplným pohledem". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
O Wozniackou se snad postará Yanina ve ČF, zdá se, že od Fed Cupu má skvělou formu. ;-) Je nejvyšší čas na odvetu za SF US Open 2009. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist