Zakopalová slibný začátek ke skalpu Pennettaové nedotáhla

16. 2. 2011, 16:45
Aktuality 33
WTA DUBAJ - Klára Zakopalová začala souboj o postup do osmifinále prestižního turnaje v Dubaji nadějně, favorizované Italce Pennettaové však nakonec ve třech setech podlehla. Pro Češky tak soutěž po třech dnech skončila.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová se v pondělí stala českou dvojkou a svůj žebříčkový vzestup potvrdila hned druhý den jasnou výhrou nad Lucií Šafářovou, před kterou se právě posunula. I na čtvtém letošním turnaji tak postoupila minimálně do druhého kola.

V Dubaji tak zůstala jedinou Češkou, která mohla bojovat o postup do osmifinále. Čekala na ni světová osmnáctka Flavia Pennettaová, se kterou sice dva z šesti soubojů prohrála, naposledy loni ve Wimbledonu si však se známější soupeřkou poradila hladce ve dvou setech.

Středa v Dubaji:

Rekordmanky Schiavoneovou a Kuzněcovovou čeká další souboj

Sedmé vzájemné měření sil začalo úspěchem hráček na returnu. Jako první uspěla Zakopalová, z náskoku se však dlouho neradovala. I když ale prohrávala 1-3, dvěma brejky se ujala vedení 4-3. Soupeřku nechala znovu srovnat, čtvrtou 'loupež' podání už však v 12. hře potvrdila a vyhrála 7-5.

Zatímco v úvodní sadě si Pennettaová, jež příští týden oslaví 29. narozeniny, z pěti gamů na servisu udržela jediný, ve druhém setu po podání ztratila pouhé čtyři fiftýny a za 25 minut snadno vyrovnala.

O pouhý jeden den starší Zakopalová po získaném úvodním setu proti trojnásobné vítězce Fed Cupu, jež se zlepšila na servisu, už nestačila. Z patnácti her urvala pouhé tři a nakonec prohrála 7-5 1-6 1-6.

České tenistky tak na dvoumilionovém turnaji ve Spojených arabských emirátech dohrály. Zakopalová, Kvitová, Benešová a Šafářová by neměly chybět příští týden v katarském Dauhá.

Na Italku čeká v boji o postup do čtvrtfinále Běloruska Azarenková, se kterou loni na antuce v jediném střetnutí hladce prohrála.

- WTA PREMIER 5 DUBAJ (Spojené arabská emiráty, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
středeční výsledky (16. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Pennettaová (11-It.) - Zakopalová (ČR) 5-7 6-1 6-2
Zvonarevová (2-Rus.) - Vinciová (It.) 6-3 6-1
Schiavoneová (3-It.) - Zhang (Čína) 6-3 6-1
Stosurová (4-Aus.) - Erraniová (It.) 6-0 6-1
Azarenková (7-Běl.) - Peng (Čína) 4-6 6-2 7-6(5)
A. Radwaňská (8-Pol.) - Sevastovová (Lot.) 7-5 6-4
Peerová (9-Izr.) - Dulgheruová (Rum.) 6-4 6-2
Bartoliová (10-Fr.) - Bacsinszká (Švýc.) 3-6 6-4 6-1
Moritaová (Jap.) - Mirzaová (Ind.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Za kopyto dne vyhlašuju Na Li. Vést ve tiebreaku 6:2 a projet to 6:8, to naposledy předvedl Roddick ve finále Wimbledonu. To, že pak psychicky úplně odpadne, mi bylo naprosto jasné. Jinak mě to stálo dvojku na výhře, účet posílám do Číny. Děkuji, slečno Li!
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Yanina hrála v těchto okamžicích fantasticky, Na Li snad lze "vytýkat" jen to, že se jí v těchto chvílích nepodařilo dát eso nebo přímý bod z podání. :-)

Roddickův proslulý tiebreak byl úplně o něčem jiném.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, a jaký je protiargument proti srovnávání Kvitové s davenportovou a anny s Mečířem? Jestli žádný, tak je Tvůj příspěvek bezpředmětný. ;-)
Reagovat
skott
A co bys chtel za argument, kdyz srovnavas chlapa s holkou?To je mimo samo o sobe.
O podobnosti Davenport s Kvitovou jsem, priznam se, take nikdy neslysel.Vzhledem k tomu, ze je Petra levacka, by me to asi ani nenapadlo.Jedina soucasna tenistka u ktere vidim podobnost je Coco Vandeweghe.Ale u ni je to logicke, vzhledem k tomu, ze ji trenoval Van Hof a sama Lindsay je jeji blizka pritelkyne.
Reagovat
smazaný uživatel
To si jako myslíš, že je a priori vyloučeno srovnávat herní styl chlapa s ženou? :-) To jako nechápu proč.

Ana i Mečíř měli oba slabé podání, ale měli výborný return a jak z bekhendu, tak z forhendu byli schopní hrát skvělé úhlopříčky a vodit si soupeře po kurtu. napadlo mě to, když jsem sledoval, jak anna ve druhém setu proháněla Wozniackou z rohu do rohu.

A srovnání Petry a Lindsay? To použili např. komentátoři na Eurosportu během Wimbledonu hned několikrát. Takže dvakrát měř a jednou řež.
Reagovat
skott
V tom pripade by byla Mecir asi kazda druha tensitka, kdybys soudil podle toho, ze si vodi Wozniacki:) ale jo, nejaka podobnost tam bude.Nicmene je to porad velke lichoceni Anne, pokryti kurtu a pohyb Mecire urcite nema.Servis Anny neni vyslovena slabina.
Na Wimbledonu jsem byl loni osobne, takze nevim co rikali na eurosportu, hadat se o tom teda nebudu.Ja to vazne zatim neslysel.
Reagovat
smazaný uživatel
Kam jste to dosli, docela prekvapiva poloha uvah, Cakve a Mecir! On vyhral olympiadu, ona se narodila (batolila?), ale zebrickove vzato se nikomu neskodi ani nelichoti, oba v kariere nejak 4. resp. 5. misto, tusim. Jak jsem ale ten pametnik, mam hru "Velke kocky" pred ocima = zadna nanamaha, usili, vsechno vypada tak snadne...... Mateji, promin, ale Cakve je to maximalne z bekhendu a nekdy ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Původně jsem psal, že mi Anna "stylem hry TROŠKU připomíná Mečíře". :-) Při jisté dávce velkorysosti mezi námi není sporu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
JAAA jsem velkorysa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Yanina W. právě skvělou hrou nejenže odvrátila čtyři matchbally za sebou (!!!), ale díky zisku 6 bodů v řadě vyhrála tiebreak ve druhém setu. Parádní tenis z obou stran! Doufám, že to te´d Yanina dá, páč za výkon v tiebreaku by si to zasloužila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak LíNá formu z AO neudržela, to bych teda nečekal. I když k postupu měla hodně blízko. No nic, pokud obě prolezou dál, Caro bude hrát s heknou. GL :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, jestli se tomu dá říkat, že "neudržela formu". Yanina hrála výtečně a Li Na podle mě nehrála hůř než třeba na Aus. Open s Wozniackou a Clijstersovou (pominu-li závěr třetího setu, kdy úplně odešla, ale např. s Wozniackou první set a půl hrála taky "ne moc dobře").
Reagovat
smazaný uživatel
zapas Klary jsem nevidela, ucite skoda za ten zvrat. Ovsem Cakve lituju nesmirne, je to pech! Vystupovani Carol se mi hrube nelibilo, diskuse, hazeni raketou, nafucene pohledy. Normalne mi nevadi, ale tentokrat jsem uz zacinala byt natesena, ze s ni Anna zamete.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, To co Wozniacki předváděla na kurtu, ještě její trapný tatík, který tam poletuje každou chvilku. Hnusí se mi!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Chakvetadze je fakt strašná škoda. A o Wozniacki se nemá cenu bavit. Chová se jako s odpuštěním kráva a ještě se na ten její defenzivní nuda tenis nedá dívat. Škoda, že už tam není Petra, ta by jí pěkně prohnala!
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, ta kdyby nebyla vyčerpaná Petra i Anna, tak ji spláchnou z kurtu...
Reagovat
skott
Tak to je moc i na me tohle:) Vzdyt Wozniacki tu raketu sotva upustila a s Layahanim mela jednu diskuzi za celej zapas...naopak po tom slozeni se Anny ukazala, ze je fakt hodna holka.Vypadalo to hodne osklive, oproti Azarence loni na US Open ten pad Chaky byl naprosto nekontrolovanej a divim se, ze se pri nem neprastila do hlavy.To mi vazne zatrnulo.Cert vem vysledek, jen doufam, ze bude Anna co nejdriv v poradku.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodná může být, a právě, že ji jenom upustila upozorňuje na to, že se chová jak hloupá kačena. A myslím, že každá hráčka by reagovala stejně..
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem to skottovi, ktery me prekvapil, jak je pro Carol zapaleny, chtela rict! Ta ucast je snad, proboha, v civilizovany spolecnosti normalni. Ale raketu teda upustila vicekrat a kdyby byla chytra, tak vi, ze s Layahanim nema cenu VUBEC o balonech diskutovat :-) Ale zas ma skott pravdu, prejme Anne hlavne zdravi. A taky silu Petre, stejne se tady do toho vkladam jen proto, ze jsem vlastne uz na zacatku turnaje Petu v duchu videla, jak Carol i tatika sestreli :-)
Reagovat
skott
A jses si jistej?Co treba Rodionova predloni na US Open, kdyz si Lisicki pri mecbolu zvrtla kotnik a Nasta si sama sobe tleskala, zatimco Sabine lezela porad jeste v bolestech na kurtu...
Podle me dneska Wozniacki opravdu nicim jinym nez tradicne nekoukatelnym tenisem nevybocovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Klářin zápas neviděl zřejmě nikdo, páč na kurtu č. 3 nebo kde se to hrálo zřejmě není kamera. Jinak livescore na tomto turnaji je naprosto hrůstrašné, neustále zamrzá atd.

Klára podle statistik velmi špatně podávala -- škoda, kdyby podávala líp, určitě by měla větší šanci vyhrát.

Any Čakve je mi taky líto, i přes očividnou zdravotní indispozici začala v druhém setu hrát fakt dobře. Mimochodem, stylem hry mi trochu připomíná Mečíře. :-) Snad se dá zdravotně co nejdřív do pořádku.

Co se týče Wozniacké, snad je v tom, že toho moc nepředvedla; v prvním setu nic předvést nemusela, když Ana nebyla schopna míč trefit do kurtu, v druhém ji Ana honila z rohu do rohu a Wozniacká jen vracela.

Jinak nechápu, podle čeho pořadatelé určují program na centrkurtu, ale dát tam zápasy dvou silně podprůměrných Italek Erraniové a Vinciové, když se zároveň hráli zajímavé zápasy (třeba Sevastovová vs. radwanská nebo Azarenková vs. Peng).

a navíc jim dnes celé odpoledne nefungovala oficiální stránka turnaje. Zkrátka, zatím dost hrozný turnaj po organizační stránce.
Reagovat
smazaný uživatel
Mnohem důležitější ovšem je, že v televizi na Dubai Sports HD to arabům funguje perfektně. Zadarmo na satelitu.

Péťo, co říkáš na řvaní při každém úderu? Tohle se ti taky hnusí?
Reagovat
smazaný uživatel
Co jim funguje? Můžeš se koukat i na zápasy i z jiných kurtů?
Reagovat
smazaný uživatel
Co furt narážíš na Sharapovou? Tak ať řve.. Očividně vidíš, že ji to v poslední době nepomáhá, ale pokud to je k jejímu tenisu patří, tak ať to tak dělá, nemá za potřebu ze sebe dělat něco jinýho než je, Caroline by se měla vrátit na zem a nehrát divadla na kurtu A mimochodem s tím tatíkem je fakt už trapná....
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně že to řvaní pomáhá těm co s ní hrajou, řekl bych, že tohle nesportovní chování její soupeřky úplně milujou :-DDD

Jistěže nemůžu (na HD i SD jim jde stejný kurt), tohle není BBC a jejich úžasný přenos z Wimbledonu. S obrazem jsem velmi spokojen, je to samozřejmě jiný level než třeba německý Eurosport v obyčejném SD. Výběr na centru nic moc, stejně ale jde až o ty večerní zápasy (nejsem študentík).
Reagovat
smazaný uživatel
rvani - nervani, holky jsou mi fuk a profi hrac(ka) se musi se vsim holt vyrovnat, Brozi. Ale mohl bys k nam byt tim svym satelitem shovivavejsi, my, obycejni smrtelnici, totiz pracujem, tak nam doprej v ruzku monitoru ty smouhy na streamu :-)
Reagovat
skott
Mateji, ty jsi taky spravnej matej, to se musim normalne smat:))) Kvitova - Davenport, Chakvetadze - Mecir...neprehanej to s tim chytracenim, clovece.
Jak to asi nasazuji na kurty.Prece podle zebrciku, Zvonareva trojka, Stosur ctyrka.Prekvapilo me sice trochu, ze Aga neni na centru, protoze Polaci maji na eurosportu velky slovo, ale tentokrat to udelali dobre.Vera je dvojnasobna GS finalistka a parkoviste s ni uz vymetali organizatori dost dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na centr by se měly nasazovat divácky atraktivní zápasy, tj. podle mě takové, kdy lze důvodně očekávat oboustranně kvalitní tenis. Tím pádem bez dalšího z jakýchkoliv zápasů na centru v prvních kolech odpadají (IMHO) Erraniová i Vinciová, ať již hrají s kýmkoliv. :-))
Reagovat
skott
Ja nasazovani zapasu neobhajuju, konkretne treba v pripade Very na grandslamech me to stvalo dlouhe roky, jak byla jako elitni tensitka prehlizena a casto se stavalo, ze se nevesla ani na 5 nejvetsich kurtu.Ale o atraktivnosti to neni (aspon ne vzdy), vetsina chce videt ty nejlepsi hrace.Tim vic ten kdo si zaplati drazsi listky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bys mi mohl odpovědět na tu mojí repliku, kt. jsem omylem poslal někam nahoru (srovnání s Mečířem a Davenportovou). :-)

Nevím, v TV ať si dávaj, co chtějí, ale já bych uvítal, kdybych si skrz internet mohl vybrat takový zápas, kt. považuji za nejatraktivnější. a to by Stosur vs. Errani ani Zvonareva vs. Vinci (ne teda že bych se dnes na tyto zápasy díval) rozhodně nebyly.
Reagovat
skott
Uz jsem si toho nahore vsimnul, promin.;)
Reagovat
skott
Atraktivni sice na prvni pohled nebyly, to souhlasim, ale Azarenka/Peng ani Radwanska/Sevastova nevypadaly o moc lakaveji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna tyto dva zápasy mi předem připadaly o hodně atraktivnější, než zápasy se zmíněnými Italkami.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist