Rekordmanky Schiavoneovou a Kuzněcovovou čeká další souboj

16. 2. 2011, 15:27
Aktuality 2
Na začátku sezony odehrály památný zápas, který vešel do historie Australian Open, a měsíc nato si Francesca Schiavoneová a Světlana Kuzněcovová v Dubaji zahrají odvetu. Obě tenistky postoupily do osmifinále, kam se dnes probojovaly i ostatní nasazené tenistky.
Francesca Schiavoneová a Světlana Kuzněcovová

Ženský rekord Australian překonaly Francesca Schiavoneová a Světlana Kuzněcovová v osmifinále úvodního grandslamu sezony, kde jejich maratónský souboj skončil až po téměř pěti hodinách vítězstvím Italky 16-14 v třetím setu. Tento duel byl dalším ze vzájemných zápasů tenistek, které spolu hrály už třináctkrát. Čtrnácté utkání uvidí Dubaj, kde obě hráčky postoupily do osmifinále.

Suverénněji si dnes počínala Schiavoneová, kterou čekala čínská kvalifikantka Shuai Zhang. Té se nedařilo udržet si podání, ztratila ho celkem šestkrát a za hodinu a čtvrt prohrála 3-6 1-6. Kuzněcovová měla plné ruce práce s Bulkarkou Cvetanou Pironkovou, která si po výhře nad Jekatěrinou Makarovovou brousila zuby na další ruský skalp. Proti Kuzněcovové dnes vyhrála první set a nevzdávala se ani poté, co turnajová šestnáctka začala utkání obracet. Pironkovová kapitulovala až po dvou a půl hodinách, prohrála 7-5 2-6 4-6.

"Ráda s ní hraju, protože se dobře známe. Hrajeme dobře a obě si to umíme užít a zlepšovat se," těší se na souboj s Ruskou Schiavoneová, která má sice s Kuzněcovovou bilance 5:8, ale dokázala vyhrát poslední dva zápasy.

V Dubaji se dnes dařilo i dalším nasazeným hráčkám. Turnajová dvojka Věra Zvonarevová nepřipustila žádné drama v duelu s Italkou Robertou Vinciovou, kterou porazila 6-3 6-1. "Zápasy s Robertou nebývají jednoduché, je to nebezpečná hráčka," uznala kvality soupeřky ruská hráčka. Ta sice letos ještě nevyhrála žádný turnaj, ale na Australian Open postoupila do semifinále. Méně spokojená je prý se svými studijními výsledky na Diplomatické akademii při ruském ministerstvu zahraničí.

"Snažím se zlepšit jako člověk i jako tenistka, ale není to lehké," povzdechla si Zvonarevová. "Dělám na diplomové práci, a musím přiznat, že už jsem týden nesáhla na knihu. Je to špatné."
Jednoznačně dopadl i zápas čtvrté nasazené Samanthy Stosurové s Italkou Sarou Erraniovou. Ta si za celý zápas nedokázala ani jednou udržet podání a za 55 minut prohrála 0-6 1-6.

 

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.050.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (2-Rus.) - Vinciová (It.) 6:3, 6:1, Schiavoneová (3-It.) - Zhang (Čína) 6:3, 6:1, Stosurová (4-Aus.) - Erraniová (It.) 6:0, 6:1, Azarenková (7-Běl.) - Peng (Čína) 4:6, 6:2, 7:6 (7:5), A. Radwaňská (8-Pol.) - Sevastovová (Lot.) 7:5, 6:4, Peerová (9-Izr.) - Dulgheruová (Rum.) 6:4, 6:2, Bartoliová (10-Fr.) - Bacsinszká (Švýc.) 3:6, 6:4, 6:1, Moritaová (Jap.) - Mirzaová (Ind.) 6:4, 6:2.

 

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Ženský rekord Australian překonaly Francesca Schiavoneová a Světlana Kuzněcovová v osmifinále úvodního grandslamu sezony, kde jejich maratónský souboj skončil až po téměř pěti hodinách vítězstvím Italky 16-14 v pátém setu."

Tak to jistě rekord byt musel, kdyz to byl jediny WTA zapas v historii, co se hral na 5 setů :D
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist