Bratři Bryanovi po deseti letech znovu vyhráli Roland Garros

8. 6. 2013, 20:34
Aktuality 3
Američtí bratři Mike a Bob Bryanovi se po deseti letech znovu radovali z triumfu na Roland Garros. Nejvýše nasazený pár v dnešním pařížském finále porazil 6-4 4-6 a 7-6 domácí naděje Michaela Llodru a Nicolase Mahuta a získal už čtrnáctý grandslamový titul.
Bob a Mike Bryanovi

V prvním gamu sice Bob a Mike Bryanovi nevyužili pět brejkbolů, set však získali zcela zaslouženě. Na servisu prohráli jen 5 fiftýnů a díky využitému brejkbolu číslo 7 v páté hře vyhráli 6-4.

Llodra s Mahutem vstoupili dobře do druhé sady, brejk na 2-0 ale nedokázali potvrdit a Bryanovi se na soupeře dotáhli. A pro francouzský pár mohlo být ještě hůř, když za stavu 3-3 na servisu prohrávali 15-40. Kritickou chvíli ale domácí tenisté zvládli, brejkboly odvrátili a podání si podrželi. V desáté hře druhého setu se Llodra s Mahutem propracovali k brejkbolu, který byl zároveň setbolem. Francouzi důležitý bod získali a srovnali na 1-1.

Jediný brejkbol rozhodující sady měli v osmé hře Francouzi, šanci však nevyužili a o vítězích turnaje musel rozhodnout tie-break. V něm před změnou stran získali první minibrejk Llodra s Mahutem a dostali se do vedení 4-2. Zbytek zápasu ale patřil nejlepšímu páru světa, který získal následujících pět míčů a po deseti letech opět vyhrál grandslam v Paříži.

"Je skvělé vyhrávat s bratrem," řekl Mike Bryan. "Roland Garros chceme vyhrát znova. Myslím si, že je to nejobtížnější turnaj ze všech. Antuka nahrává mnoha párům a dělá je silnějšími," dodal.

Naopak Llodrovi s Mahutem se ve více než dvouhodinové bitvě nepodařilo navázat na 29 let starý úspěch krajanů Yannicka Noaha s Henrim Lecontem. Ti byli v roce 1984 posledními francouzskými deblovými šampiony na Roland Garros.

"Musíte bojovat až do posledního míčku," řekl Llodra. "Byli jsme blízko porážce 0-2, ale rvali jsme se dál. Měli jsme nějaké šance, ale nebylo jich tolik, aby to stačilo na tak silné soupeře.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 21.017.000 eur):

Čtyřhra - finále:
M. Bryan, B. Bryan (1-USA) - Llodra, Mahut (Fr.) 6-4 4-6 7-6 (7-4)

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chlapci idú na Grandslam ? :)

Inak škoda, fandil som Mikovi s Mahutom.
Reagovat
UnrealTom
legendy debla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pánesovia, ti největší ze všech pánesů :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist