Del Potro postoupil přes Nadala do finále v Šanghaji a zahraje si na Turnaji mistrů

12. 10. 2013, 13:14
Aktuality 325
Argentinec Juan Martín del Potro porazil v semifinále v Šanghaji světovou jedničku Rafaela Nadala ze Španělska 6-2 6-4 a postupem do finále si zajistil účast na Turnaji mistrů. O titul si v Číně zahraje s obhájcem Srbem Novakem Djokovičem, který vyřadil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 6-2 7-5.
Juan Martin Del Potro

Pětadvacetiletý Juan Martín Del Potro zdolal španělského soupeře Rafaela Nadala poprvé po čtyřech letech a stal se čtvrtým jistým účastníkem závěrečného podniku sezony. Do Londýna se už kvalifikovali Djokovič, Nadal a jeho krajan David Ferrer. Po odhlášení zraněného Brita Andyho Murrayho jsou k dispozici ještě čtyři volná místa a jedno z nich má na dosah i česká jednička Tomáš Berdych.

Argeninec se v Šanghaji potýká s mírným nachlazením, ale na jeho hře to znát není. Včerejší skvělý výkon v zápase s Almagrem dnes ještě umocnil a v duelu s Nadalem exceloval. Del Potro proti Nadalovi odvrátil všech šest brejkbolů, sám využil tři ze svých jedenácti šancí a po hodině a 46 minutách zaslouženě zvítězil 6-2 6-4. 

„Celý zápas jsem hrál dobře, mé údery byly agresivní a kvalitní,“ komentoval vítězství Del Potro. „Viděl jsem, že Rafa hraje hodně od základní čáry a to mojí hře vyhovuje. Cítím se fantasticky,“ dodal.

„Hrál úžasně,“ nešetřil chválou na adresu soupeře Nadal. „Můžu mu jen pogratulovat. Opravdu málokdy jsem hrál proti hráči s hrou na tak vysoké úrovni. Zaslouží uznání, já hrál dobře a prohrál jsem 2-6 4-6, to je potřeba říct,“ dodala světová jednička.

Srb Novak Djokovič v dnešním semifinále zdolal Tsongu, který také usiluje o místo na Turnaji mistrů pro nejlepších osm hráčů sezony, podeváté za sebou a prodloužil sérii neporazitelnosti v Číně na 19 zápasů. Druhý hráč světa minulý týden obhájil titul v Pekingu a o stejný kousek usiluje v Šanghaji.

V prvním setu prohrál Jo-Wilfried Tsonga tři ze čtyř her na servisu, ve dvou případech dokonce čistou hrou, a tak se ze zisku první sady mohl radovat Djokovič, když proměnil hned první setbol na returnu. Ve druhém setu sice na ztrátu servisu v šestém gamu odpověděl Tsonga okamžitým rebrejkem, ale na Djokovičův proměněný druhý mečbol na returnu v samotném konci zápasu už šanci na odpověď neměl.

„Je pro mě hodně důležité, že si zase zahraju finále,“ řekl Djokovič. „Dneska mi fungoval servis, podával jsem dobře. Vím, že Tsonga rád hraje z bekhendového rohu, takže jsem se snažil ho nedostávat do této pozice,“ přiznal Srb. Jeho soupeř se svoji hrou příliš spokojen nebyl. „Hrál jsem dobře ve druhém setu, ale vím, že umím hrát mnohem lépe. Musím dál pracovat,“ přizna Tsongal.

V neděli Djokoviče čeká jubilejní 60. finále v kariéře. V zápasech o titul má bývalá světová jednička bilanci 38 výher, z toho čtyři v letošní sezoně. S Del Potrem, jenž bude útočit na čtvrtý letošní a celkově 17. triumf, se šestadvacetiletý Srb utká počtvrté v sezoně. V Dubaji a ve Wimbledonu vyhrál Djokovič, v Indian Wells uspěla světová pětka.

Semifinále v Šanghaji se stalo konečnou stanicí na turnaji pro nejlepší deblový pár světa bratry Bryanovy. Bob a Mike nestačili na dvojici Dodig/Melo a po porážce 7-6 5-7 7-10 skončili opět před branami finále. Američani v pětileté historii turnaje nehráli finále ani jednou.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 6.211.445 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (7-Fr.) 6-2 7-5
Del Potro (6-Arg.) - Nadal (2-Šp.) 6-2 6-4

Komentáře

325
Přidat komentář
Amputace
Co ty víš, kdyby se býval v roce 2002 nezpomalil Wimbledon, třeba by tam Federer neporážel s takovou četností Roddicky, Hewitty, Gonzaleze, Haase, Safiny... Píšeš, že tvá tvrzení jsou faktem, přitom nemáš ani nejmenší povědomí o tom slově. Jediné, co lze prohlásit za fakt, že Nadal vyhrál mimo antuku 2 Wimbledony, 2 US Open a 1 AO, a že povrchy se zpomalují. Všechen ten zbytek spadá do tvé hypotézy, kterou tituluješ slovy "nepopiratelný" "nevyvratitelný" atd., což je - jak jistě sám dobře víš - lež. Takže znova: jsou dvě fakta: 1. Nadal má mimo antuku 5 GS; 2. povrchy se zpomalují. (reaguji na diskuzi níže)
Reagovat
spaniel
Ale ja vzdy souhlasil, toto jsme probírali i s forehandem x krat. Federer dosáhl hodne svých úspěchu v homogenizovane éře, a nikdo nikdy nebude s jistotou vedet, jestli by byl uspesny vice ci mene. Muj nazor je, ze jeho hra je variabilnejsi a rozdílné povrchy by mu uškodili mene nez Nadalovi. Ale toto je muj nazor, ne fakt. Faktem jsem myslel to, ze tam nekdo zpochybňoval, ze vubec ke zpomaleni doslo.
Reagovat
Amputace
Sice z komentáře toho dotyčného člověka vůbec nevyplývá, že by zpochybňoval zpomalování povrchů, jako spíš tvoji vehemenci v dokazování toho, že nebýt zpomalování, Nadal tolika úspěchů na hardu nedosáhl, ale nechme to radši být. Ono by to stejně nikam nevedlo.
Reagovat
spaniel
Jinak z tech jmen "Roddicky, Hewitty, Gonzaleze, Haase, Safiny" se da uvažovat max o Roddickovi. Ostatni jména neberu, vsichni byli pomalejsi v obraně a az na Gonza meli i mene nebezpečné udery. Jen Gonzo mel top forehand, ale musel mit den a navic uměl jen mlátit, neuměl s nim nic navic. Haas byl marod, Safin head case a Hewitt je counter-puncher, na rychlém povrchu neškodný pro Rogera. A krom Roddicka meli vsichni horsi servis.
Reagovat
Nola
Nole gratulka, výborne, len tak ďakej, ake nabudúce by to snáď šlo bez tých nervových výlevov, pekný zápas z oboch strán, DelPo si zaslúži veľkú pochvalu, po tom prehranom prvom sete sa dokázal neuveriteľne zdvihnúť
Reagovat
spaniel
Nole lepsi ve všech statistikách, zaslouzene vítězství. Delpo zas ukázal své kvality, snad se mu pristi rok povede předvádět tento tenis a konečně i s úspěšným koncem. Je to sympatak.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda dalo sa to urvať
Reagovat
Mayo
och škoda veľká pre DelPa tesnotka riadna ... ale taký je šport
Reagovat
Pe3k
Díky 3. setu z toho byl pěkný zápas. Gratulace oběma aktérům.
Reagovat
smazaný uživatel
Super mac asi nejlepsi konkurence dneska, gratulace Nolemu, Delpo je ale stejne nejvetsi frajer.
Reagovat
Sonja
BH po čáře na matchball.
IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Reagovat
SwissMaestro
Jediné co si Djokovič zaslouží je vypískání při závěrečném ceremoniálu......
Reagovat
smazaný uživatel
tenis co předvádí Nole se musí líbit i lidem, kteří nesnáší Srby či jejich mentalitu. tak se uklidni!!
Reagovat
SwissMaestro
Já jsem naprosto klidný. Ale nesnáším když se někdo chová na kurtu tak uboze jako Djokovič v dnešním finále a víceméně i během celého turnaje Shanghai Masters :)

Naopak mám radost jak vždy přijme porážku Del Potro. Pro mě je díky tomu právě Juan- Martin tím pravým šampiónem.
Reagovat
Mayo
Djokovič je asi nervózny zo stratu jednotky alebo neviem...ale neviem čo si myslel, že tam bude donekonečna alebo čo ..každopádne to správanie neni optimálne
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Djokovičovi ...
Reagovat
smazaný uživatel
takový forhand Roger v životě nazahrál :-)
Reagovat
spaniel
Haha, nejraději mam kdyz kritizují fanoušci Nadala, ktery hraje kopecky jak baba.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou topspiny
Reagovat
spaniel
To ja vim, problem je, ze on umi jen topspin, neumí zahrat plochy úder. Je to jednodimenzionalni nudný moonballer.
Reagovat
smazaný uživatel
no asi to stačí na Nr.1.
Reagovat
Mayo
plochý úder vie zahrať ale šak vpohode
Reagovat
spaniel
Je to účinná taktika, je jednička po pravu. Ale ploché údery nehraje.
Reagovat
spaniel
Pekne finále, TB by mohl byt strhující, jestli k němu dojde, vzhledem k tomu, ze Juan nemel snadný gem cely set.
Reagovat
Sonja
Jj, co se hry týče, hodně kvalitní.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič vyhraje, můžete být v klidu ...
Reagovat
spaniel
Zatímco ostatní v dětství trénovali tenis, Delpo trénoval útěk hrobarovi z lopaty.
Reagovat
Sonja
Tak o Nolem by se dalo říct to samé:-D
Reagovat
spaniel
To me ani nepripominej :)
Reagovat
Sonja
Toto si projel, fakt...
Reagovat
smazaný uživatel
jsou nervy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Del potro si to zaslúži!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
spaniel
Proc jako? Mam ho rad, ale v tenisu si zaslouží vyhrát ten, co promění MP.
Reagovat
tito
tu druhou větu by jsi si měl opakovat před spaním
Reagovat
smazaný uživatel
Za tu bojovnosť a to že dal Rafu by si ten Masters zaslužil

ale uvidime ako to dopadne snad bude TB
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Gulba gigin mají z Noleho urcite radost. :D
Reagovat
spaniel
Nole zatim o chlup lepsi, ale nevyuzivani sanci ho muze mrzet.
ESA 7-4
1.servis 77-73
2.servis 52-44
W 37-27
UE 22-22
Total points 79-71
BP 2/10-1/4
Reagovat
Sonja
Jojo, to ho může stát zápas:-(
Reagovat
safi1313
Jasný kopej do hodin ty srbskej blbečku
Reagovat
Sonja
Zapomněl si dodat "ale jinak ho mám rád":-DDD
Reagovat
spaniel
Naposledy kopal Nalbandian, který je Argentinec jako Potro. Co z toho plyne? Ze národnost na to nema vliv.
Reagovat
safi1313
Sonja: myslím že fanoušků ztratí víc... A jestli tobě jeho chování nevadí tak tady radši nepis nic
Reagovat
Sonja
Nn, pravé fanoušky neztratí. Jen nějaké falešné, co se chytí všeho, aby si do něj kopli:-) A takové ani nepotřebuje, takže to je nakonec fajn.
Mně se to pochopitelně taky nelíbí, ale spíš než abych na něj nadávala, přemýšlím, o co jde, co ho celý týden žere.
Reagovat
safi1313
Jako koukas se co dělá??? Dyť to je směšný jak se chova
Reagovat
Sonja
Je snadný mít rád perfektního hráče:-) Těžší je mít někoho rád i s jeho chybama. A ty mi přijdeš, jako když Novaka vidíš poprvé panebože...že je temperamentní a citlivý na hodně věcí se o něm ví.
Reagovat
Amputace
Ale on přece nemusí být jeho fanoušek, aby ho mohl mít rád. Já mám rád x tenistů a nefandím jim. Nelíbí se mu to, co Novak dělá, což je přece v pořádku, ne? Nemá absolutně povinnost brát ho i s jeho chybami, má naopak plné právo na ty chyby poukázat. Jinak gratulace za Šangaj.
Reagovat
Sonja
Jde hlavně o způsob, jakym "na ty chyby poukazuje". Nazývání někoho arogantním frackem (frajírkem), srbskym blbečkem atd. ti jako přijde normální? Kdyby napsal, že se mu to nelíbí, ok...ale tohle je naprosto zbytečný urážení.
Když někdo napíše, že je Nadal řiťohrab a podvodník, ale že ho má rád, ty mu to jako uvěříš?:-D
Reagovat
SwissMaestro
Djokovic se chová jako chudák..... tohle už fakt přehání
Reagovat
MarcelPersch
Fanousci Noleho ted musi byt pysni... tohle by Rafa nikdy neudelal.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je pravda ale to je o povahe a aj nervy si treba dakedy vybiť
Reagovat
smazaný uživatel
Novak Safin Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
Nole kope do hodinkoch nooo to sa mi nepači take spravanie
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi to vadí ... i emoce se musí krotit
Reagovat
Sonja
Někdo je prostě krotit nedokáže...nebo jen v malé míře.
Reagovat
spaniel
Co to ten Nole vyvadi? Hraje pasivně jak Murray, ze smeci je pokakany, zkouší dropshoty v nevhodnou chvili. Mel by se dat dohromady, toto je voda na Juanuv mlýn.
Reagovat
Sonja
Ty dropshoty byly tragické...taky jsem to nepochopila. Ale kromě nich a kromě toho bláznivého servisgamu na začátku 2.sady (četla jsem, že za to mohla woodoo panenka v rukou strýčka Toniho:-DDD) se mně Noleho hra líbí.
Reagovat
Sonja
A využívání šancí je taky katastrofa, to jo.
Reagovat
spaniel
Neskutečne spatne výkony od podavacu, lajnovych i umpiru na tomto turnaji.
Reagovat
MarcelPersch
a stejně ho zas zvolí nejlepším podnikem Masters 1000.
Reagovat
spaniel
Nj, money talk...
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo po servisu naděluje jak spaniel na mikuláše. Jinak Noleho chování se zas podobá tomu z před roku 2011, hnus Novaku, s takovou si moc fanoušků nezískáš.
Reagovat
spaniel
:)
Reagovat
spaniel
Zda se me to, nebo Delpo nikdy nezahrál bekhend po lajne?
Reagovat
smazaný uživatel
celkově ho moc nehraje, ale moc se mu nedivím, když hraje tak ploché údery, tak si víc věří na křižný + asi taktika hrát Nolemu do BH.
Reagovat
smazaný uživatel
Neví někdo, kdy naposledy někdo porazil Rafu a Novaka na jednom turnaji ?
Reagovat
smazaný uživatel
TM 2010 Federer to ma napadlo z fleku
Reagovat
spaniel
Cico ma recht
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by fajn, kdyby se to zase někomu podařilo, když né dnes, tak na jiném turnaji :). V současnosti na to maj asi jenom Delpo a Andy, oba samozřejmě mimo antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
Del potro pridal a hned je to lepšie že Spaniel

:DDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
konečně do toho začal bušit ... ale odpověď bude, že Novak začal hrát hůř :) ...
Reagovat
spaniel
Zisk gemu ho povzbudil a přidal. Ale brejk mu Nole daroval, videl jsi, co tam vyvadel?
Reagovat
smazaný uživatel
vidim vidim ale zas musiš povedať že aj Del po v 1 sete jalovy a slaby
Reagovat
spaniel
Nole ma jen 27% první servis v druhem setu, to je velký pokles. Delpo stoupl z nějakých 50 na 60%.
Reagovat
smazaný uživatel
spaniel

ja viem možno ma Nole na Delpa lepšiu taktiku ale Del včera a dnes to je rozdiel

ale je tu break takže ideme
Reagovat
Sonja
V 1.setu Nole skvělý, v 2. jako by mu někdo vyměnil nohy:-OOO
Reagovat
Sonja
Nj a stačilo zaváhání a už je momentum na druhé straně...tohle bude ještě hodně zajímavé.
Letos v IW Delpo proti Nolemu taky otočil z 0-1 na sety:-X
Reagovat
Pe3k
Podobná demolice jako včera. Nadal může být rád, že se nedostal do finále protože by neuhrál ani gem...
Reagovat
smazaný uživatel
nekecaj Djoko ani nič hrať nemusi pretože Martin je jalovy a zatiaľ trapny ale snad sa zvedne
Reagovat
smazaný uživatel
Mě přijde, že Djoko hraje svojí klasiku, Potrat hraje jako hráč, co nikdy nevyhrál turnaj Masters 1000.
Reagovat
gigin
Cicku Delpo vůbec není trapný. Jen Novak hraje přesně to, co tu deklarovala sojka. To prostě na něj platí.
Reagovat
smazaný uživatel
človek čaka paradny tenis potom čo Martin vyučil Rafu ale opak je pravdou dnes tragedia jak svet nechapem
Reagovat
spaniel
Djokovic neni Nadal, nevim co na tom nechápeš.
Reagovat
smazaný uživatel
tragédie? prostě mu Nole nedovolí tolik jako Rafa. ale tenis skvělý.
Reagovat
smazaný uživatel
hey Nole mu nedovoli podavať alebo bombovať jak včera ne?
Reagovat
spaniel
Ty vole, ty jsi brzda, to se nevidí každy den.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si brzda mi nehovor že Del potro hra presne takisto ako včera ale dostava naklep len preto že dnes hra s Nolem a včera s Nadalom hey?
Reagovat
smazaný uživatel
a koukáš na to, jak mu to vrací Nole a jak Rafa. Vůbec nemá čas DelPo a přesné lajnovky od Noleho. To Rafa včera nedělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Cico, neřeš to. Lidi tady nemají rádi Nadala, sice je pravda, že Novak hraje lépe, než včera Rafa, ale rozhodně Deplo nehraje tak jak hrál včera (údery na kříž, skoro žádná agresivita, žádné lajny, slabší úspěšnost prvního podání) ... ale tady prostě za všechno může jméno Djokovič ...
Reagovat
spaniel
Vis, kdybys někdy držel raketu, tak by ti mozna došla spousta veci, které gaucovym pocalecum nedojdou. Novak lip returnuje, dává mu plochejsi údery a po lajnach. Rafa mu nahazoval kopecky na stred a bekhend jen slajzoval, tak Delpo si mohl dělat co chtel. Nole mu to nedovolí. Tenis neni střelba, soupeř ma velký vliv na hru.
Reagovat
smazaný uživatel
pravda
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajímalo, kde je Delpo ze včerejška ...
Reagovat
spaniel
Na kurtu, jen proti němu nehraje člověk co ma jen 2 údery.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za vysvětlení.
Reagovat
tito
na fotbale. Včerejší zápas jsem neviděl, ale dle sdělení vynikající výkon od obou. Tak se mi tomu ani dnes nechce věřit....
Reagovat
Pe3k
Má někdo funkční stream?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.drakulastream.eu/static/popups/1767631021352880.html
Reagovat
Pe3k
Dnes favorizuji Novaka, protože má lepší obranu než Nadal, dokáže změnit taktiku, na rozdíl od Nadala a taky dokáže přitlačit, což se Nadalovi nepovedlo vůbec. 7:6, 6:4, 6:3.
Reagovat
Sonja
Hraje se jen na 2 vítězný:-D
Reagovat
Frantz
Trapak:D muze jit trenovat vycpelyho arogantniho maestra, nambrvan forevr svetovou sedmicku, rozumprda :D
Reagovat
Pe3k
JJ, samozřejmě jsem chtěl napsat 6:7, 6:4, 6:3
Ty trapná pražačko, jaký je tvůj tip?
Reagovat
Pe3k
Maestra do toho nepleť, on se rozešel s trenérem a nese to podobně těžce jako když se rozešli fotři od Rafíka :D
Reagovat
Reti64
Aktuální kurzy na finálové zápasy:

N. Djokovič x J.M. Del Potro 1,395 - 3,30
A. Kerber x A. Ivanovič 1,685 - 2,35
S. Stosur x E. Bouchard 1,746 - 2,24
Reagovat
Sonja
http://q3.cz/images/28NadalDelpo.jpg
Reagovat
freeteepek
Jen bych zopakoval, co se dávno ví, že Del Potro je mužská obdoba Petry Kvitový. Stejně jako on dnes převálcoval Nadala, by i Petra dokázala válcovat soupeřky (vyjma snad jen Sereny v souč. formě), kdyby dokázala hrát celý zápas konzistentně. Hrát útočný tenis je pochopitelně fyzicky i psychicky náročnější, než hrát celou dobu zataženej v obraně. Petra zatím nemá kondici na to, aby vydržela delší dobu bezchybně bušit do soupeřky, ale její poslední výkony už naznačují progres. Určitě má ještě rezervy co do rychlosti i do síly. Odhaduji, že její doba přijde tak za 4-5 let. Pak to ale bude stát za to:-)
Reagovat
LukasH
Přesně tohle si myslím už dávno. Oba hrajou útočně a z jejich úderů až mrazí. Mám tenhle tenis strašně rád. Bohužel si tahle hra vybírá svojí daň a tou je ta nekonzistenčnost. Petra a Juan mají společný hodně - styl hry, 1 GS a taky mládí. Oba to hlavní (věřím) mají před sebou.
Všiml jsem si taky toho, že Berďa tenhle výše zmíněnej styl hry vyměnil právě za tu konzistenci. Výhodou je, že nemá výkyvy, nevýhodou je ale to, že se právě jako Juan nedokáže dravě vyburcovat proti nejlepším a prostě bejt na vlně a válcovat. Hraje dobře, ale jakoby pořád stejně a ustrnule. Ale tu hranici je asi těžký najít.
Reagovat
smazaný uživatel
ked Petra vyhrala Wimbledon,tak som si myslel,ze je otazkou casu kym sa stane svetovou jednotkou,je jednou z mala na ktorej tenis sa da pozerat,ked sa jej dari,prisla vsak stagnacia a to ze sa teraz mota okolo desiateho miesta je pod jej uroven,jej vysledky vlastne prebrala Azarenka
Reagovat
LukasH
Mysleli si to všichní, ale prostě se tak nestalo. Hodně lidí jí začalo kritizovat a špinit, nicméně spousta tenistů se s tímhle potýká. Třeba u Wawrinky člověk nechápe, pokud se kouká na jeho tenis (ve formě), proč není v první pětce. Teď je osmej. Ale protože nikdy nic většího nevyhrál, nikdo si toho vlastně nevšímá.
Teď se tak nějak všichni zvedají - Stan, Juan...a věřím, že i ta Petra (před TM bude šestá).
Reagovat
smazaný uživatel
dotaz : Od kolika se hraje zítra finále ? děkuji
Reagovat
Mayo
11:00
Reagovat
Sonja
Ne, 10:30.
Reagovat
smazaný uživatel
velmi velmi by som si prial aby sa raz Juan stal svetovou jednotkou,ale zatial na to nema vyrovnane vykony ako dvaja hlavny predatori na okruhu,dnes som mu cely cas fandil,aj ked obycajne by to bolo opacne a fandit mu budem aj zajtra,potrebuje sa dostat o miesto vysie,preco to nemusim vysvetlovat,k Rogerovi-na jeho mieste si najmem hlavne kvalitneho psychologa,cely rok mam z jeho hry pocit ako by hral ako stroj a to nie je pochvala
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, ale tady uz psycholog nepomuze, ted musi nastoupit rozum a smireni.. nerikam rezignace, naopak, prace jak na kostele, ale Fedexuv soucasny predel v kariere je osobnostne nesmirne tezke obdobi.
Reagovat
LukasH
Co se týká Rogera, vůbec si to neumím představit. Myslím si, že míň trénuje (logicky). Aby se někdo udržel na takový úrovni, je třeba neustále do krve trénovat a kde taky do nekonečna brát motivaci? Určitě tenis miluje a chce prožívat i všechno okolo, ale někdy to musí přirozeně skončit z mnoha důvodů. Třeba taková Navrátilová - kdy ta končila kariéru a taky to pak dělala jen proto, že jí to bavilo.
Reagovat
smazaný uživatel
jak OT.... bomba! Lod se potapi... :-(( Ale dik.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer oznámil rozchod s Annaconem..
Reagovat
smazaný uživatel
zdroj: http://www.rogerfederer.com/en/esp/news-detail/news/4521-roger-und-annacone-beenden-zusammenarbeit.html
Reagovat
Denis92
velmi dobra sprava..myslim,ze dobre rozhodnutie.Tato spolupraca uz nemala Rogera kam "posunut".Verim,ze novy kouc mu doda novu motivaciu,ciastocne zlepsenie hry a este nam nieco co potesi jeho fanusikov v roku 2014 predvedie.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli vůbec někoho bude hledat.. třeba si "vystačí" s Luthim..?
Reagovat
Denis92
Tiez ma to napadlo,ze ci vobec bude chciet trenera..avsak dufam,ze to obdobie kedy si vystaci bez trenera uz ma za sebou..myslim,ze mu to moze len pomoct
Reagovat
smazaný uživatel
mlzila jsi tu, ze google plive nesmysly, pritom jde o otazku zivota a smrti: co teda znamena vamos??? Dik. :-)
Reagovat
freeteepek
Já teda nejsem carolyn, ale schválně jsem si to hodil do google a málem jsem spadnul ze židle. Google fakt kecá. Zkusil jsem to tam dát i ve větě a dopadlo to ještě hůř...
Vamos je 1. os.mn.č. od infinitivu ir tj. česky jít. Takže se to dá ve sportovní terminoligii nejspíš přirovnat výkřiku Petry Kvitové "Pojď", i když tomu by spíš odpovídala 1. os. roz. způsobu "Venga"
Reagovat
smazaný uživatel
bez kontextu mi to samozrejme plive osobni zajmeno "my"...
Reagovat
freeteepek
Já jsem tam dal Vamos a la playa - a stejně to nic nevyplivlo:-) Slovník na seznamu je mnohem lepší
http://slovnik.seznam.cz/es-cz/word/?q=vamos&id=ih-Li3lvG_s=&sugid=ZZE8asqI1dw=&sugword=ir
Reagovat
smazaný uživatel
vidis.. a ten ja vubec nepouzivam.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti nevím, Delpo letos několikrát ukázal záblesk geniality z roku 2010, viz Indian Wells, kde si poradil s Andym a Djokem a málem porazil i "neporazitelného" Nadala, potom exceloval na Wimbledonu kde vyřadil Ferrera (kterého Berdych snad v životě neporazí) a pak sehrál jeden z epických zápasů s druhým nejlepším hráčem světa. No a teď Šanghaj, kdy jako jeden ze dvou hráčů porazil Nadala. Berdych je světelné roky od takových mačů, jediný takový, co by se leskem přiblížil výše zmíněným byl Řím proti Djokovi. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajé, to mělo být pod tvůj příspěvek ze 20:43. :))
Reagovat
MarcelPersch
Mám bohužel tušení, že zítra Delpo příjde se svojí stereotypní hrou a už mu nebude vycházet to, co mu vycházelo dneska.

Ale snad to zvladne. Vamos Delpo.
Reagovat
Olympiada
Ten zahlašeny aut .... co Novak se hadal. Mel se prece opakovat mic !
Reagovat
Sonja
Bod pro Tsongu to byl, protože Novak ten míček vypustil a až pak se ozval od čárových out.
Tyhle situace byly v zápase dvě, hodně podobné.
Reagovat
Olympiada
ale čarovej to prece nema co hlasit podle reakce hrace (puvodne ho videl asi dobrej) . nechapu. Diky
Reagovat
Sonja
Taky mi to přišlo zvláštní:-D...Navíc obě ty situace se staly v krátkym časovym intervalu (a ta druhá dokonce na bb), takže z toho byl pak Nole pěkně vystreslej:-DD
Reagovat
Berny
Panove, dnesni zapas jsem nevidel, ale pravdepodobne se dneska stal neco extremne unikatniho na co se bude vzpominat 100 let kdyz ctu ty komenty (neco jak kdyz Bolt zabehl 100 m za 9,58s). Del potro je uz 5 let svetova extratrida, ma talent, udery vsechno, labilni podle me taky neni, ale byl bych nohama u zemi. Dneska podle vseho hral TOP a zaslouzene vyhral, takze bychom mu meli podekovat a drzet palce, at nekdo dokaze pravidelne TOP 3 (doufam ze TOP 4 s Rogerem pristi rok) trapit a obcas porazit, ale kde byl 3 sezony ten uchvatny Del potro ? se svymi uchvatnymi udery ? Mam ho rad, fandim mu, ale proste tenis nastesti neni jen o mordach od BL, del potrovi toho spoustu chybi, variace, taktika, kvalita v TB atd. Ja myslel ze nadal vsem pro vzdy jednou ukazal ze je na HC svetova extratrida a to ze za tim nevyhral TC nesvedcim o nicem jinem nez o tom ze ho ve vetsine pripadu zastavil nejlepsi hrac vsech dob nebo na nem nehral. Nechapu co se komu nelibi na Nadalovych vysledcich na HC:

2005 - nehral
2006 - semi s Rogerem
2007 - semi s Rogerem
2008 - TOP forma na HC, neucast
2009 - nejhorsi obdobi kariery (duvody kazdy soudny ví)
2010 - finale s Rogerem
2011 - zatim nejslabsi vystoupeni ale opet - prohra s Rogerem v TOP forme a Tsongou v TOP forme je znamka toho ze mi HC nesedi ?

Neni to fenomen jako na antuce, ale hraje na HC svetovou extratridu, mohl by tady nejaky kritik rychlosti HC uvest nejake presna cisla o zpomaleni povrchu na

US v roce 2005
AO v roce 2008

?

Nejake presne cisla o kolik je povrch v IW, Miami, Montr/Tor, Cinncineti a TM pomalejsi nez byvalo drive ?

Nechci dojmy ale fakta.

Napriklad v roce 2002 doslo ke zpomaleni travy na wimbledonu o 11 km/h oproti trave v roce 2001. Vi nekdo podobne udaje o vyse uvedenych turnajich ? diky
Reagovat
LukasH
Hezky napsaný. Komentáře jsou spíš provokace a dohady absolutně o ničem. Mám Delpa rád, dovede hrát skvělej tenis a pokud má den, může porazit kohokoliv. Rád bych ho viděl na místě Ferrera.
Když někdo chce na někoho plivat, tak bude a je jedno, co ten dotyčnej dokázal. Nadal vyhrál dvakrát Wimblas, dvakrát USO a jednou AO, co by některý "specialisti" na hard dali aspoň za zlomek toho a přesto si někdo něco najde, takže lepší nekomentovat.
Reagovat
spaniel
Jake dohady a plivance? Jsou to fakta. To ze tomu nerozumíš, neznamena, ze to tak neni. Tak sklizni hormon a souchej nohama, kdyz se ostatni bavi.

AO přešlo v 2008 z Rebound Ace na pomalejsi Plexicushion. V starém kompu jsem mel záložku na stránku, kde byli uplne vsechny turnaje a jejich rychlosti v case. Haluz byla ze par jich zrychlilo, ale antukové...Zkusim prohnat google.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem se dockala, byla to opravdu jen otazka casu, kdy se tu zacne nekdo otirat o Berdu.. :-) Jsem absolutne nedotcena dnesnim zapasem a ani zitra se divat nebudu. Uz rano jsem si tu ale delala legraci - ocekavala jsem, ze bude mit Rafa problemy, predpokladala jsem (detinsky?) od neho zavahani, kratke mice, vysoky odskok, pripadny neduraz servisu... proste klasiku a vodu na DelPuv vysoky mlyn. Opravdu nevim, jak to probihalo, ale jednim zapasem bych se rozhodne opit nenechala a pockala bych si rada na dalsi. Jak uz tady bylo rozumne zmineno, jedna vlastovicka jaro nedela. DelPovi to staci prat dlouze pod nohy, ohnout ho k zemi slajzem, prostridat delky a prestane ho to razem bavit.. :-) Ale nevidela jsem ani micek, treba se nahle zrodil novy DelPo. Vitej. :-)
Reagovat
spaniel
Tak proc mu to nehral pod nohy? A slajzy hral hodne, z bekhendu vlastne nic jineho ani nezahrál. Toto proste neni Nadaluv povrch a Delpo na nem neni ideální souper pro Rafu (ani pro jine). Hrali kazdy svou hru a Delpo zaslouzene vyhral.
Reagovat
Mayo
prečo ? lebo RAfa dáva krátke loptičky asi celú kariéru :D to mi často lezie na nervy , že dá na téčko ten jeho kopček...taký Djokovič má dobrú dĺžku úderov čo je dôležité...Djokovič to delpovi nebude dávať tak ideálne ako Býk
Reagovat
smazaný uživatel
ale ja to DelPovi rozhodne neberu. Jen mi prijde komicka ta euforie tady. :-) A dovedu si i predstavit, proc nehral Rafa delky, cetla jsem, jak byl DelPo z obou stran bombovni, :-) kazdemu se v sezone povede zapas.... Asi to ani neslo, nemel hlavne svuj klid (cas) na nejake ruzky...
Reagovat
spaniel
Nole je na hardu jina kategorie, tam nebude mit Delpo navrch, i kdyz sanci ma. Ale favorit je Novak a dost velky. Navic finale M1000...
Reagovat
smazaný uživatel
to je ten velký rozdíl mezi Tomem a DelPotrem. zatímco DelPo dokáže s těmito hráči hrát nejenom vyrovnanou partii, ale dokonce je i porážet. Tom se tomu skoro ani nepřiblížil. Ale dnes to bylo naprosto unikátní od DelPa, ty jeho backhandy, uff.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som nevidel ako to tam prebiehalo?
To hral Rafa až tak zle že dostal taky naklep abo Del potro bol taky suvereny?
Reagovat
Mayo
Del Potro ho zničil stačí ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
no premna šok ten vysledok ale zase Del potro je top hráč a Nadal neni stroj
Reagovat
smazaný uživatel
To, co dnes JMDP ukázal.. spadla mi čelist.
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce proti Novakovi.. Vamos Juan!
Reagovat
Mayo
vamos Sergio Ramos
Reagovat
Mayo
juchú Rafa sa nevyhovára na koleno ale športovo uznal kvalitu JMDP :D
Reagovat
Sonja
Ještě aby ne. To by byl jak ty:-)
Rafa řekl:
"He played amazing. I just congratulate him," Nadal said in defeat. "Very few times I play against a player with a level like today...I really go home with the feeling that I didn't play bad. That's the thing. It is fair to say that. I am humble enough to say that I played well and I lost 6-2, 6-4."
Reagovat
Mayo
jak ja asi né :D
Reagovat
spaniel
Dneska se jen ukázalo, ze kdyby nezpomalili HC, toto by byl běžný obrázek jeho hry. Zoufale běhání za zakl.carou a prehazovani mice zpět. Presne jak pred rokem 2008, kdy si ho podával kazdy s útočnou hrou a tvrdými udery. Rafa by mel děkovat ATP, ze mu umožnili neco uhrát na HC.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže dnešný konkrétny zápas ukázal niečo, a tych predoslych 40vitaznych ukazalo čo?

Navyše, kto z TOP 10 je schopný hrat tak ako dnes Delpo?..Jedine Delpo, čo sa razancie týka..Ak má deň..Takže dnešný zápas je jednou špecifickou lastovičkou, z ktorej sa ziadne zavery robit nedajú..Navyse Rafa mal pri asi 5-6gemoch na prijme BB a nič z toho, naopak vsetky tri svoje servy, kde celil BB prehral..Takze to je aj pech, nebol vyrazne horsim hracom..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand ... Del Potro byl VÝRAZNĚ lepším hráčem.
Reagovat
spaniel
Možná druhy set byl jakž takz vyrovnany, prvni byla demolice. Delpo mel breakballu ve vsech gemech, klidne to mohlo byt i 6:0. Jiste od 2010 dosáhl jistých úspěchu na HC, hlavne tento rok, ale je to z duvodu, ktere jsem uvedl. Nebo jak vysvětlis ze jeste nevyhral WTF? Proste mu rychle povrchy s nízkým odskokem nesedí. Momentalne to sice je jen hrstka hracu, kteri ho na techto povrsich ztrestaji za jeho pasivitu, ale kdysi to býval kde kdo. V te tvoji slabe éře. Tak nespekulujte a děkujte bohu (a ATap) za tyto milodary.
Reagovat
Mayo
v hale nikdy nebol dobrý preto nevyhral nikdy WTF
Reagovat
Berny
Panove, dnesni zapas jsem nevidel, ale pravdepodobne se dneska stal neco extremne unikatniho na co se bude vzpominat 100 let kdyz ctu ty komenty (neco jak kdyz Bolt zabehl 100 m za 9,58s). Del potro je uz 5 let svetova extratrida, ma talent, udery vsechno, labilni podle me taky neni, ale byl bych nohama u zemi. Dneska podle vseho hral TOP a zaslouzene vyhral, takze bychom mu meli podekovat a drzet palce, at nekdo dokaze pravidelne TOP 3 (doufam ze TOP 4 s Rogerem pristi rok) trapit a obcas porazit, ale kde byl 3 sezony ten uchvatny Del potro ? se svymi uchvatnymi udery ? Mam ho rad, fandim mu, ale proste tenis nastesti neni jen o mordach od BL, del potrovi toho spoustu chybi, variace, taktika, kvalita v TB atd. Ja myslel ze nadal vsem pro vzdy jednou ukazal ze je na HC svetova extratrida a to ze za tim nevyhral TC nesvedcim o nicem jinem nez o tom ze ho ve vetsine pripadu zastavil nejlepsi hrac vsech dob nebo na nem nehral. Nechapu co se komu nelibi na Nadalovych vysledcich na HC:

2005 - nehral
2006 - semi s Rogerem
2007 - semi s Rogerem
2008 - TOP forma na HC, neucast
2009 - nejhorsi obdobi kariery (duvody kazdy soudny ví)
2010 - finale s Rogerem
2011 - zatim nejslabsi vystoupeni ale opet - prohra s Rogerem v TOP forme a Tsongou v TOP forme je znamka toho ze mi HC nesedi ?

Neni to fenomen jako na antuce, ale hraje na HC svetovou extratridu, mohl by tady nejaky kritik rychlosti HC uvest nejake presna cisla o zpomaleni povrchu na

US v roce 2005
AO v roce 2008

?

Nejake presne cisla o kolik je povrch v IW, Miami, Montr/Tor, Cinncineti a TM pomalejsi nez byvalo drive ?

Nechci dojmy ale fakta.

Napriklad v roce 2002 doslo ke zpomaleni travy na wimbledonu o 11 km/h oproti trave v roce 2001. Vi nekdo podobne udaje o vyse uvedenych turnajich ? diky
Reagovat
smazaný uživatel
Hypotézy a vlastné subjektívne závery.

Rafa dnes prehral, lebo natrafil na výnimočne kvalitný výkon a mal dávku smoly. Prehliadaš jeho hardové úspechy, alebo si ich nasilu spájaš s rýchlosťou povrchov, hoci ich vplyv na výsledky sú prakticky nedokázateľné a vypichuješ stále jeden a ten istý turnaj, ktorým chceš dokázať to, čo prakticky vyvracia xy Rafových úspechov.

Nadal je špičkový komplexný hráč, svetová extratrieda na všetkých povrchoch. Jeho výnimočnosť na dvorcoch mimo antuku zatieňuje najunikátnejšia povrchová (antuková) dominancia v histórii tenisu, ale to neznamená, že inde je béčko. Práve naopak, kompletný GS v 24rokoch to opäť radikálne vyvracia.

Do roku 2008 nezaznamenával na harde dobré výsledky preto, lebo bol príliš mladý. Fenoménom od začiatku bol len na antuke. Vo veku, kedy sa na GS harde nepresadzoval Rafa sa nepresadzoval ani Roger, je to úplne prirodzený vývoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Taký Gonzalez by ho dnes zrejme vytrel rovnako ako Del Potro. Spaniel chcel asi povedat, ze spomalenie povrchov napomohlo k tomu, aby sa tomu nestavalo u Rafu tak casto, co je tak trochu pravda. Alebo mi chce niekto povedat, ze na extra-rychlych hardoch z rokov minulych by mal RN 3 grandslamove tituly ? Leda ak jeden :)
Su to totiz aspekty povrchu na ktore on so svojou hrou nevie reagovat. Tam mi u Rafu chyba vacsia komplexnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, Gonzales by ho vytrel..Najma s tým svojim slajzovaným backhandom..Podobne ako na OH.Zaujímavé, že práve čilského antukára dávaš za príklad útočného hráča..

Áno, isteže, Rafa by mal tri hardové GS a ak by nevyrastal bok po boku s fenoménom a v buducnosti mozno najlepsim hráčom na harde v historii, mal by ich aj viac..Rýchlost povrchu je relatívna, pripadá mi to ako alibi neprajníkov..Ved behom roku hráme na xy rozdielnych povrchoch cez Monte Carlo, Cincinnatti, až po Wimbledon, no vsade dominujú rovnaké mená..
Reagovat
spaniel
- neříkám ze je na hardu odpad, jasne ze je extratrida...ale dávám ho do kontextu absolutni špičky, a proste to tak vidim
- ze ma povrch obrovsky vliv je jasne a nechapu jak to muzes zpochybňovat. Na antuce dominuje a jinde ne, cim to je kdyz ne jiným povrchem? Rychlost, ale hlavne výška odskoku maji zásadní důležitost na Rafovu hru
- a ano, je muj nazor, ze mu zpomaleni povrchu extrémně pomohlo. Nejvic ze vsech. Nemyslim si ale ze to udelali kvuli nemu. Udelali to kvuli penězům.
Reagovat
spaniel
A to jak děláš z Novaka nej hrace na hardu je směšné. Udělej mne službu a podívej se na Wiki na rekordy ATP, projdi si hardy a velice rychle zjistíš ze je světelné roky za Rogerem W ze by musel jeste zvednout svoji hru a vydržet to nekolik let aby ho překonal. Mam pocit ze to děláš jen proto, aby Rafa vypadal lépe. Jak ma konkurenci v nej HC hraci a jeste jej i porazi. Blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole nie je najlepsím hráčom hardu vsetkých cias, ale má potenciál ním byt..Roger vyhral 9GS, Novak zatial 5 a má 26rokov a najblizsich 4-5rokov to bude asi stále iba o sucasnej spicke, lebo mladá generácia mlčí..Ak by sa o 3-4roky objavil niekto z mladých, kto ho bude schopný porážať, museli by sme už dnes o ňom niečo šípiť..Takže áno, Nole moze byt najlepsim hracom vsetkých cias a podla mna aj bude..

Rýchlost povrchu výsledky ovplyvnuje, ale behom roku sú rozne povrchy, ale spicka je stále tá istá, takže to je skor o ich vynimocnosti ako povrchu..
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, absolútna spicka..Kto má na harde za posledné 3-5 lepsie výsledky alebo aj na tráve?..Vzdy ti výjde maximálne jedno meno..Dokonca aj hardový specialista Murray je za Nadalom..Takže druhý v poradí uz nie je absolútna spicka?..
Reagovat
spaniel
Tenis neni jen o GS. Roger drží snad všechny rekordy na hardu, Nole strašně zaostává, nevěřím ze ho překoná. A jak muze byt nejlepsi nekdo, kdo pustí Murrayho ke GS titulu a to dokonce 2x? :D A nekdo, kdo tam prohraje s antukarem?

Mimochodem ja nemluvil o tomto jediném roce co se týká špičky.
Reagovat
Amputace
Vždy jsi na mě působil celkem rozumně, ale poslední dobou se mi zdáš jakýsi frustrovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu po dnešku ještě někdo, kdo si myslí, že je Berdych lepší než Delpo? :D
Reagovat
Jan
Berdych nebyl nikdy lepší než Delpo. Pouze Delpo díky zranění a zřejmě občasné nevyrovnané hře, ztrácel na žebříčku. Zas nemám přehled, nesleduji ho příliš. Ale to neznamená, že bych se chtěl o Berdycha otírat nebo se mu vysmívat. Je to náš současný nejlepší hráč a má své limity. Je otázka, jestli se ještě dokáže zlepšit, ale i tak už něco dokázal.
Reagovat
SubOptikT
Tsk o vyšlo ... zítra epické finálko ...
Reagovat
smazaný uživatel
Postupem Delpa do finále se taky hodně zdramatizoval boj o to, kdo skončí na postu číslo tři na konci roku. Jestli dobře počítám tak Murray bude mít po Šhanghaji 6245 bodů, Ferrer nějakých 6800 bodů a Delpo v případě prohry 5675 bodů, v případě výhry dokonce 5925 bodů. Opravtě mě kdyžtak někdo.
Murray obhajuje SF Turnaje mistrů, kde bude odečítat, Ferrer výhru v Paříži, taky bude hodně odečítat no a Delpo sice obhajuje dost, ale při jeho současné formě může přeskočit oba dva, což by bylo skvělé. No uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Hahááá tak Ferrer ještě výhru ve Valencii (500 bodů) a dvě výhry na Turnaji mistrů. :D Super, to nemá šanci obhájit ani z půlky.
Reagovat
smazaný uživatel
Na TM obhajujou Murray a Del Potro to samé, 400 bodů za 2 výhry.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, ale Murray to nedokáže obhájit, Delpo bude druhým či třetím největším favoritem a klidně to může celé vyhrát nebo se dostat finále. A i kdyby obhájil jenom semi může to stačit v případě, že se mu podaří v Paříži, kde skoro nic neobhajuje (no uvidíme). Nezapomeň, že rozdíl mezi nimi může být po zítřku necelých 300 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, já jen upozornil, že tam na TM obhajujou stejně, pro Andyho je větší problém ztráta ze Šanghaje. Snad ale ve čtyřce zůstane i před AO, potřeboval by to, aby pak nepotkal někoho z té top dvojky už ve ČF na AO.

Taky bych ale zase nedělal z Delpových výkonů vědu, už mnohokrát ukázal, že není tak konzistentní a top výkony podává jen proti těm nejlepším.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale zase na Turnaji mistrů hrajou ti nejlepší :)) A v hale mu to tradičně jde, ale máš pravdu, určitě se neohřeje na trojce dlouho, jestli se tam dostane. Právě taky chci, aby Delpo postoupil do čtyřky hlavně kvůli tomu samému důvodu (i když je pravda že proti nejlepším hraje nejlíp, ale Djoko v QF Melbourne není nic příjemného), osobně si myslím, že pátý klidně může skončit Ferrer (1900 bodů je při jeho současné formě moc, moc, moc)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to bych bral, Andy se udrží ve čtyřce, Del Potro se tam dostane, Ferrer z ní vypadne. Asi ideál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli ten zápas DelPo/Rafa nebude Nova na některém z kanálů opakovat? Viděla jsem to jenom na streamech a ráda bych to i česky :-), v programu jsem to bohužel nenašla :-(
Reagovat
Roger_Federer
Mam pocit, že opravdu jsi asi slabomyslny.. Ukaž mi kdy jsem napsal "bude prohrávat s kdekým i na antuce"

Ješte jednou, me je před zapasem vždy jedno zda Nadal vyhrava nebo prohrava, pokud na nej nemam vsazeno..Dnes jsem na neho vsadil v kurzu 2,4 po prvnim setu 1400euro, prohral jsem..

Ješte jednou, ja se zasadne nevyjadřuju k Pe3kovi, nejsme kamaradi a jeho komentaře mi často přijdou ujete..
K Forehendovi chovam sice antipatie, nesouhlasim z jeho nazory a podanim, rad se snim hadam a dohaduju..ale jeho myšleni ma aspon hlavu a patu, uroven myšlenek a občas rozumi tomu co piše..o tenisu.

Ty si stupid, ktery jen papouškuje, jsi fanaticky, a pišeš, jako kdyby byl Nadal tvuj milenec a ty ho branil proti všem..dle me jsi nemocny.
Reagovat
lexikon
Co je na tom že se zastává svého oblíbeného hráče? V tom případě jsi nemocný i ty.
Reagovat
Roger_Federer
Jsem k RF cely letošni rok velmi kryticky..
Reagovat
Fandina
Gratulka. Pěkný výkon a pekný zápas. Delpo hrál dneska výborně. Tak jen tak dál!
Reagovat
safi1313
Doufám že zítra Delpo smázne toho arogantního a nevychovanýho frajírka. Nic proti Djokovi nemám, ale co předvádí tenhle tejden, jeho výlevy, to, jak dnes řval na rozhodčího i když měl rozhodčí naprostou pravdu, to si nemůže nikdo dovolit. Sorry Djokyho fans, ale takhle se tenisová hvězda chovat nemá, měl by jít příkladem - coby nejlepší hráč světa.
Reagovat
Sonja
Kdovíproč je Nole letos v Šanghaji jakýsi podrážděný, nervozní... ale "arogantní a nevychovaný frajírek", to podle mě přeháníš. Něco mu je, cloumají s ním emoce a není zrovna ten typ, který to dokáže dusit v sobě, no.
Já ho za to hanit nebudu, jen budu doufat, že ať je to cokoliv, co ho trápí, brzo to odezní:-)
Reagovat
Sonja
A jak píšeš "coby nejlepší hráč světa", tak mě napadá, jestli ho právě trochu nedráždí, že tím nejlepším hráčem světa už není, po delší době:-DD
Reagovat
safi1313
Hele nepřeháním, mám ho rád, umí pobavit, šoumen...ale prostě tohle dnes už bylo moc...takhle se hráč chovat nemá, ať mu je cokoliv
Reagovat
Sonja
Ale to snad ne, další (nebo ten samý, akorát převlečený?) kdo píše "mám ho rád, ale..." a jen na něj kydá špínu *facepalm*
Reagovat
Mayo
však rád ho môže mať ale keď sa mu to zdalo blbé tak sa mu to zdalo blbé...aj ja viem skritizovať svojich obľúbencov
Reagovat
Sonja
O hráči, kterýho máš rád, nenapíšeš několikrát v jednom dni, že je arogantní fracek. Mohl napsat, že se mu Noleho chování nelíbilo, ale takováhle ostrá slova jsou úplně zbytečná a tvrzení "mám ho rád" vedle nich působí prostě extrémně neupřímně.
Reagovat
safi1313
Já psal že jeho chování bylo na úrovni arogantního fracka...a jak bylo řečeno, není umění kritizovat někoho koho nemáme rádi ale umět se podívat objektive a říct názor. Djokovicovo chování bylo pro mě zklamání a naprosto neúměrný k jeho postavení ve světě tenisu. Proto ostrá slova. Děj si záznam a jeho reakce k rozhodčímu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám velkou radost!!! Já to tušil, Vámos Delpo, hrál Rafa tak strašně nebo Delpo tak dobře?
Reagovat
safi1313
Delpo neskutečně dobře..
Reagovat
Sonja
Z mého pohledu hrál Rafa letošní svůj standard na hardu (tzn. dost dobře), ale Delpo výýýborně. Zvlášť v 1.setu, v 2. už to bylo míň přesvědčivé a chybělo hodně málo, aby se zápas zlomil ve prospěch Nadala... ale Delpo přežil všechny brejkboly, sám jeden dokázal proměnit a bylo;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :) No Delpo s takovou formou snad brzy proklouzne do TOP 4, kam patří, dost bylo stereotypního Ferrera, který tam byl jenom do počtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Z Forhendu to od Rafy dobré teda moc nebylo, mě docela Nadalův výkon zklamal (potěšil) :D).
Reagovat
Mayo
RAfa hral slabo a DelPo skvele...
Reagovat
Sonja
Jasněže hrál slabo, jinak přece Nadala nejde porazit:-D
Reagovat
Mayo
já to nascvháľ napísal :D ... ty si napísala, že hral rafa dobre v tom inom článku že ako vždy tento rok na harde...tak sa ťa v prípade zajtrajšej výhry DelPa opýtam či to tiež bolo takk, že hral djoko dobre a zato prehral alebo tam bude zase to samé, že hral slabo :D ...lebo to platí skôr o vás noldovcov že ho ide poraziť len keď sám hrá zle :D
Reagovat
Sonja
Nevyhováraj sa.
Reagovat
Mayo
to já nikdy :P
Reagovat
Sonja
Právěže jo. A vyčítáš jiným to, co děláš sám, to mi na tobě vadí nejvíc.
Reagovat
Mayo
čo také ? ja som to zo srandy napísal...však som pozeral ten zápas a dominoval jeden hráč ... ale keď len to ti vadí , tak to je ešte dobre :D
Reagovat
Pe3k
Jak se v prvním setu bouchal pěstí do hlavy, říkal jsem si: jeho hru to nijak neovlivní, protože je stejně to dutohlav :D
Reagovat
smazaný uživatel
Utratiť.
Reagovat
Rafaeoli25
A tobě zase musela spadnout na hlavu traverza, sice si to přežil, ale takhle to dopadlo, i když ono už to předtim za moc nestálo ty korunovanej demente z Blbákova..
Reagovat
Pe3k
Jak může na hlavu někomu spadnout traverza, aby to přežil?
Reagovat
Pe3k
Reagovat
nitrotaj
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/08/34/Nadal-Top-30-Winning-Record.aspx
Reagovat
Pe3k
Reagovat
nitrotaj
Reagovat
Sonja
ve finále se utkají jediní dva hráči, kteří letos dokázali Nadala porazit na hardu:-) Musí se nechat, že oba v těch zápasech předvedli vynikající hru (jiná by jim nestačila) a nejlepšího hráče sezony "umlátili":-D Borci!

https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/536242_524823997610224_193577567_n.jpg
Reagovat
Nola
dvaja moji obľúbení hráči vo finále, zajtra verím Nolemu, ak náhodou zlyhá, nebude ma to až tak mrzieť, DelPo je veľký sympaťák, na svoju výšku sa dnes fantasticky hýbal, pripomínal mi toho hráča z Wimbledonu, rozhodne mu patrí miesto v TOP4
Reagovat
Rafaeoli25
Když to není na grandslamech, vůbec mi to nevadí, když je to jednou za čas..gratulace oběma, velký titul už si jeden z nich konečně zaslouží, čekali dlouho, Del už celé čtyři roky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal stastie, ze to dnes nebol GS..Lebo neverím, ze dnes chcel vyhrat menej, nez tam..Hrá sa o koncoročnú jednotku a to nie sú guľôčky..
Reagovat
Sonja
Nola- "na svoju výšku sa dnes fantasticky hýbal, pripomínal mi toho hráča z Wimbledonu, rozhodne mu patrí miesto v TOP4" Souhlas;-)

Forehand- Taky nepochybuju, že Rafovi na tomhle turnaji hodně záleželo, nicméně mi není jasný, že ty máš ještě strach o post jedničky na konci roku:-D
Reagovat
Rafaeoli25
Štěstí?..ale ne, jde o umění připravit se na nejdůležitější turnaje sezony, proto Rafa získal 40 velkých titulů, zatímco DelPo jen jeden..
Reagovat
Sonja
http://s.tf.rs/2013/07/10/Novak-djokovic-Martin-del-potro.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to má tak na 80% v kapse..

Ale aj Delpo mal dnes zhruba 20% šancu a bum..Ak Rafa nevyhrá Bazilej, Pariz vynechá a v Londýne nepostúpi do finále, bude sa strachovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Já nevěřim, že Nole vyhraje pět turnajů v řadě, i tak ale Rafovi moc k jistotě nechybí, já žádné obavy nemám..
Reagovat
Mayo
na Del Potra zajtra 3 kurz...neni zlé
Reagovat
lexikon
Dneska Rafa dostal na prdel, ale stále je to nejlepší hráč roku. Jenom doufám že zase nebude vytahovat výmluvy že ho bolelo koleno.
Reagovat
Mayo
tak on aj keď už nič nevyhrá dokonca roku ocenenie naj hráča roku je jasne jeho...žiadna výmluva neprichádza do úvahy...nemal nárok dneska
Reagovat
Mayo
zajtra očakávam vo finále DelPove monštrózne forehandy a Noldove behačky zo strany na stranu šmýkačky a vracanie :D útok vs obrana...každopádne ak to bude aspoň z polovice tak parádny tenis ako na Wimblase nehneval by som sa
Reagovat
smazaný uživatel
Nole mu tie torpéda bude dobiehat este o chlpok castejsie ako Rafa, navyše tlacit sa mu do BH nebude pre Delpa tak jednoznačná taktika..Djokovic vsak mozno na nejakom servise zhaluzí, pre Potra bude klucové triafat prvý serv a robit tak lahké fiftíny..Hoci lahký fiftín a Djokovic, neE to nejde dohromady..:)
Reagovat
Sonja
"Nole mu tie torpéda bude dobiehat este o chlpok castejsie ako Rafa"
Tak to si nemyslím. Rafa má brutálnější obranu jak Novak. Každopádně doufám, že na zítra Nole vybrousí return a bude posílat dostatečně dlouhé míče na to, aby Delpo nemohl v klidu útočit...respektive aby se sám Novak dostal do pozice, kdy bude moct "rozdávat":-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má na harde v posledných troch rokoch lepší, elastickejsí pohyb ako Rafa, navyše bol v minulom zivote (a vlastne aj súčasnom) zrejme gymnasta :)..Na antuke to je podla mna opacne..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jak říká forehand, na hardu je Djokovič nejlepší hráč co jsem kdy viděl = má na něm i fenomenální pohyb.
Reagovat
Mayo
jak že Djokovič možno na nejakom servise zahaluzí ? príde mi to ako keby hral Djokovič proti nejakému amatérovi kks :D jak keby nemohol stratiť servis...JMDP minimálne 1 set vyhrá
Reagovat
Sonja
https://pbs.twimg.com/media/BWYfCE9CIAAa9Uz.jpg
Reagovat
Rafaeoli25
Je k popukání, jak se ti co se tu začátkem února vysmívali, že Rafa bude prohrávat s kdekým i na antuce, dnes chytají už i každého setu co prohraje, to je už nemoc..vypůjčím si větu ze skvělé komedie Pane vy jste vdova: "Podivej se na něj jak se směje, jak to hovado." Tohle konstatování na vás Pe3ku a R_F dokonale pasuje, tak se jako ta hovada smějte dál, není vám zjevně pomoci..
Reagovat
nitrotaj
Reagovat
smazaný uživatel
Jak může mí Del Potro jistou účast na TM, když se mu budou ještě odečítat body za lonské vítězství ve Vídni a Basileji a za třetí kolo v Paříži?
Reagovat
Sonja
Jenže na TM se body jen sbíraj, jde o race žebříček. Ty si to pleteš s normálním, kde se body i odečítaj:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Delpa som vcera kruto podcenil a do budúcnosti sa urcite poucim :)..Gratulácia, jednoznačne hráč novej TOP 4..

Rafovi ani moc nemám čo vyčítať, Delpo vychytil presne ten jeden deň za štyri roky, kedy vyhral 100% big pointov a uspesnost prvého servu mal cez 80%..To sú neuveritelné cisla..Napriek tomu to bolo tesné a Rafa aj pri prehre ukázal mentálnu silu, keď každým gemom, kedy nevyuzival breakbally bol nizsie a nizsie no napriek tomu to bolo vacsinu zápasu o dalsích nových a nových BB pre Rafu pri Delpovom servise..To oceňujem, rovnako dobrý return, v útoku si to pýtalo viac pokusov o FH winners po čiare, frekvencia toho úderu je vsak vzdy odrazom Rafovej sebadovery..Boj o koncoročnú jednotku sa tak zamotal, rozhodne Paríž..
Reagovat
smazaný uživatel
Paříž nerozhodne, tam neobhajuej nikdo nic skoro. Rozhodující bude TM, kde Noleho čeká 1500 bodů. Na konci roku bude jednička Nadal.
Reagovat
Pe3k
6:2, 6:4 bylo to těsné :D možná tak tam u vás ROFL
Btw. Když Del Po zničil Nadala 6:2 6:2 6:2 tak to bylo taky těsné, že?
Reagovat
Mayo
6-2, 6-2, 6-2 nebolo tesné to bola demolácia...tam hral Del Potro neuveriteľne, nikto na neho nemal...aj keď RF s ním uhral 2 sety
Reagovat
Pe3k
Btw. to já vím, že to byla demolice, jen zkouším Forehandové vnímání reality...

Btw. Roger mohl lehce vyhrát, ale ve 2 setu to zaje.al.
Reagovat
smazaný uživatel
Paríž je jediný podnik, kde moze Nole pripísať body, pre neho klucový turnaj, ak sa teda chce o post jednotky pobit..Mohlo by to vsak byt pre neho celkom kontraproduktívne zamerat sa na Pariz a nevládať v Londýne..
Reagovat
gigin
Jedna známá mi před chvíli oznámila, že možná Nole pojede aj do Basileje...
Reagovat
Rafaeoli25
Vytahovat porážku z nejhoršího úseku Rafovy kariéry to může dělat jen ubožák, tehdy ho přejížděli další, Davyděnko, Nole a Soderling, málem tehdy prohrál i s Almagrem a Robredem, to byl černej půlrok (po zranění, rozchod rodičů), kdy byl totálně na dně. Mně by teda nenapadlo vysmívat se Rogerovi za porážky z dob kdy měl krize, ty holt nemáš respekt, jsi odpornej kanál..
Reagovat
nitrotaj
Je to hnusák zoufalej. Pe3k po každym Nadalově prohranym setu.
http://www.youtube.com/watch?v=SEpBq5IfGkQ&feature=player_detailpage#t=70
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne, aj Bazilej si po tých vsetkých rokoch zasluzi finále Nadal Djokovic..:) Celé mesto bude na nohách..
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDD
Reagovat
Rafaeoli25
Basilej snad konečně uvidí finále dvou nejlepších, už si zaslouží, čekali dlouho :)
Reagovat
Mayo
DelPo bude na Turnaji majstrov silný si myslím
Reagovat
Sonja
Byl silný i minulý rok, kdy postoupil do semifinále s Novakem a tam nad ním vedl 1-0 na sety (možná měl dokonce i brejk na začátku 2., to už si přesně nevzpomínám)...
Prostě Delpo je pro ty nejlepší hrozba, o tom nic. V současnosti mu patří místo v top4 (místo Davida).
Reagovat
Sonja
Tak ano, vedl tam nad Nolem o set a o brejk...
Reagovat
Roger_Federer
Jsem v šoku..stoji me to nemale penize.. Po prvnim prohranem setu jsem Nadala naložil , veřil jsem mu, asi neni v pořadku.
Reagovat
Roger_Federer
vylez a ted mluv..Co se stalo prosimte?
Reagovat
smazaný uživatel
Nezachytený začiatok a následne neskoré lapanie zajaca za chvost..Zajac bol paradoxne Juan..
Reagovat
Mayo
Forehand to snád nie :D to je až tak ťažké priznať, že DelPo bol proste lepší
Reagovat
smazaný uživatel
Bol lepší, jasné..Zvládol vsetky klucové momenty a zasluzene vyhral, bez debaty..Nic to vsak nemení na tom, že ho Rafa celý druhý set naháňal, ale nechytil..
Reagovat
Pe3k
Gratulace! Zasloužená výhra. Nadal se na nic nezmohl. Jeho vracení míčku jaksi nefunguje proti někomu kdo má tak brutální palební sílu...Ve finále sice favorizuju Djokovice, ale Del Po není bez šance.

Pěkný zápas i když jen ve druhém setu. V tom první tam byl Nadal jen do počtu...
Reagovat
Rafaeoli25
A proč s ním tedy má DelPo zápornou zápasovou bilanci, když je o tolik lepší? A proč ještě nezískal na Masters ani jeden jedinej titul ty trotle vypatlanej?
Reagovat
Pe3k
Protože byl zraněný, ale ne tak jako Nadal, doopravdy...
Reagovat
Frantz
Co by dala svetova sedmicka za semifinale na Masters :D
Reagovat
Rafaeoli25
A v r.09, předloni, loni a letos byl Del taky zraněný? Nevyhrát Masters na cca 30 pokusů to je síla. Vysvětlení je nasnadě, prostě vyjímečný šampion nebyl, není a nikdy nebude, ani na Murrayho nemá ani z poloviny ve výčtu úspěchů, to hovoří za vše..
Reagovat
Mayo
padol Nadal, dneska tu bude radosti :D
Reagovat
smazaný uživatel
Někde si to musí vykompenzovat :). Já jsem už dávno se sezonou spokojen. Teď je nechmě si užívat radosti a Pe3kův onanovací den.
Reagovat
Mayo
ja som tiež spokojný so sezónou lebo som v takú nedúfal ani náhodou...dneska športovo treba uznať, že na DelPa nemal a neni hanba prehrať s tak skvelým hráčom, ktorý ked hrá v top forme tak vie poraziť hocikoho
Reagovat
smazaný uživatel
Však jo, Delpo má rozhodně na to jít ještě nahoru, určitě by měl jít od top4 ... a kdo ví, když ustálí výkony/výsledky.
Reagovat
Mayo
po tom, čo Fedex už odišiel z nej tak tam DelPo jednoznačne patrí a averím, že sa tam aj dostane...Ferrer je tam proste des
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS JUAN!
Reagovat
Mayo
keď už mi vyradil Býka, tak nech zajtra vyhrá :P
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, zítra vyhraje Nole :-))
Reagovat
Mayo
3 sety tipujem...a tentokrát dávam DelPovi veľké šance...som zvedavý aký kurz bude na neho
Reagovat
Pe3k
JMDP vyhrál i když Nadal vytáhl své největší zbraně: běhání po kurtu tam a z5, hrábání se v kulích po každém míčku a jeho směšné bezzubý servis...

Pro Nadalovy fanoušky byl dnešní zápas dobrým prozřením jak se to vlastně má s Nadalovým forehandem, oproti Del Potrovi je to je dětská hra...
Reagovat
smazaný uživatel
neskutečný, neskutečný, neskutečný !!! Díky za nádhernou podívanou! Parádní výkon :-D
Reagovat
Pe3k
výkon Del Potra je prakticky bezpredmetný, meno vitaza neovplyvní...

:D :D :D
Reagovat
nitrotaj
Největší retard na TP. To se pozná hned.
Reagovat
Pe3k
Ty nebo Forehand?
Reagovat
Rafaeoli25
To víš musí oslavovat už i každej set co Rafa prohraje, tak už je na tom špatně frustrát, musíme s nim mít pochopení, on za to nemůže, takhle to dopadá když se nemocný neléčí..
Reagovat
Sonja
Reagovat
Sonja
No a pokud bude proti Nolemu ve finále hrát jako většinu dnešního zápasu, má velkou šanci na první titul Masters 1000.
Reagovat
gigin
S takovú rozstřílí Noldu na padrť...
Reagovat
carolyn
Tak doufejme že mu to vydrží :-P
Reagovat
Sonja
Je to možné:-((:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Každé čudo trvá iba dva dni..Dnes bol ten druhý :)..

Na Delpov všetko/alebo nič tenis sa však skvele díva, ak to padá tam kam má..Holt, je to mäsiar, ktorý do súperov tlče a tlče, až z nich nespraví argentínske bifteky..
Reagovat
Mayo
DelPo naprosto zaslúžene, totálne eliminoval Nadala...síce radšej by som videl Rafu ďalej ale prehral s veľkým sympošom, tak to neni také hrozné a zajtra rozhodne neni bez šance na titul.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty trotle koho zajímá, že Rafa dostal ve dvou třech setech za sezonu naloženo, podstatný jsou čísla: Rafa 13 GS / 26 Masters, DelPo 1/0, tak ať má zase jednou Juánek Vánoce, přeju mu to. Ty se chytáš už každýho ne zápasu, ale i setu, fakt trapnost na ntou..
Reagovat
Pe3k
Nebreč bobenko :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jedinej kdo tu fňuká a uboze napadá seš ty, ale chápu tvoje zoufalství tak se jen směju frustráte..
Reagovat
Sonja
Panejo...je tak blizoučko...
Reagovat
Mayo
Nadal nevie preraziť podanie, to je dosť smutné na takého hráča no
Reagovat
Sonja
Přitom dneska výborně returnuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jakobys nebral v úvahu, jaký servisman DelPo je, je fakt, že na dvou třech breakballech šance byla..
Reagovat
Mayo
ani jeden brejk za zápas , je proste smutné na Nadala...tu neni čo riešiť ... proste dneska si ani nepinkol ... v takejto forme hrajúci Del Potro je postrach pre každého proste
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo hrá samozrejme svoj najlepsi match v sezóne..Napriek tomu to je o vlások, neuveritelné, ze vsetky gemy, kde čelil BB odvrátil a Rafa naopak..To je aj dosť kuriózny pech, ktorý sa stane tak raz za dva roky..Ale samozrejme zápasu to pomáha, ak by sa Rafovi podaril rebreak, tak to Delpa podla mna poznačí..
Reagovat
Sonja
má teď v každém gamu na svém servisu problém...myslím, že je otázka času, kdy mu Nadal podání prolomí a začne otáčet:-(
Reagovat
PetaM
Ooooo :O Skvělý fiftýn na break! :) :)
Reagovat
gigin
Parádní podívaná!! Díky :))
Reagovat
carolyn
a co je to "vamos"? :-P
Reagovat
gigin
Nevím.
Reagovat
carolyn
Ahá :-D hmm, tak jak to zjistíme?
Reagovat
gigin
Buď strejda gůgl, nebo teta Fandina. Jinak fakt netuším...
Reagovat
carolyn
tak to vyjde nastejno, oba vyplivnou stejnej nesmysl :-/
Reagovat
SubOptikT
Jedem Delpo!
Reagovat
Sonja
Nepokakej to jak v IW:-)
Reagovat
Mayo
on pôjde do tej štvorky verím tomu...on ich dokáže porážať narozdiel od Ferrera
Reagovat
Mayo
DelPo hrá fantasticky...tie jeho forehandy to je neskutočné
Reagovat
Sonja
Kdyby jen forehandy, dneska je místy zabiják i z BH...
Reagovat
Mayo
ničí Nadala ako na Us Open 09
Reagovat
Sonja
Začíná poprchávat? Ajajaj...
Reagovat
Amputace
Masakr. V pravém slova smyslu masakr. Potrovi bych to i přál, ale samozřejmě věřím v obrat - jako v IW.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to o jednom vyuzitom bb, ktorých bolo pri servise Delpa niekolko..Bohuzial vsetky rizikové gemy Delpo ustál a Rafa tie svoje nie..Neuveritelná je najma uspesnost jeho prvého servu, na big pointoch chodí pravidelne jak mesačné faktúry..

Každopádne, trochu sa obávam zažitého stereotypu pri muzských finále, frekvencia Nadala s Djokovicom je naozaj extrémna..Drobné oživenie v podobe netradičného finále može byť vítaným spestrením..
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som včera písal, keď sa darí, to sa potom hrá..Naopak, keď sa nedarí, do hry sa vkráda strach, Rafa je zaskočený a koncentrácia je tu-tam..
Reagovat
Pe3k
Včera jsi napsal: výkon Del Potra je prakticky bezpredmetný, meno vitaza neovplyvní...

Přitom v prvním setu udělal Del Po s Nadala trhací kalendář :D
Reagovat
Amputace
Tohle asi nikdo nečekal. Padá mu tam naprosto všechno.
Reagovat
Sonja
Ale zápas se hraje na 2 vítězný...že Delpo sebral set je úctyhodný, ale výhra je pořád hooodně daleko.
Reagovat
Pe3k
Překvapený jsi možná ty a tupec Forehand...
Reagovat
smazaný uživatel
Pýtal si si cislo uctu, mas ho v pocte ty obraz úpadku dnesnej spolocnosti..
Reagovat
Pe3k
Už jsem ti peníze dávno posla. Možná si to jen nepoznal, protože jsi tak extrémně bohatý :D
Reagovat
Amputace
Bodejť bychom nebyli překvapení, když celá letošní tenisová konkurence (nejslbaší v historii tenisu) sestává pouze z Djokoviče a Nadala. Zbytek špičky přece hraje totální tužku.
Reagovat
Pe3k
Tím naznačuješ, že si snad myslíš, že letošní sezona je silná konkurence? Doufám, že ne, protože tvé duševní zdraví je ve vážném ohrožení...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty klamárik, necítiš sa hlúpo?..Zo suterénu zliezť este o poschodie nizsie a to priamo do tých najzatuchnutejsich pivníc..To si radsej mal zostat na povodnom chrapúnstve a negradovať to :)Ty si naozaj na karanténu..
Reagovat
Amputace
Vždyť píšu, že je nejslabší v celé historii tenisu a je pouze o Nadalovi s Djokovičem, proto jsem výkonem Del Potra překvapen - čemu na tom nerozumíš?
Reagovat
Pe3k
To jsi vymýšlel 30 minut? :D¨

Raději se vyjádři k tomu co jsi zde psal včera, teda pokud ovšem nechceš být o5 všem pro smích...
Reagovat
smazaný uživatel
Si krivák vsetkých krivákov, utratiť.
Reagovat
Sonja
konečně zas hraje jako GS šampion:-) I z BH posílá skvělý rány... Otázka ale je, jak dlouho mu to vydrží:-/
Reagovat
Amputace
Ten BH je šílený. Vždy jsem jej považoval spíš za jeho slabinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vydrží mu to celé semifinále, vo finále mu to odíde :)
Reagovat
Sonja
Amputace- Tak tak...
Forehand- No spíš bych řekla, že mu to vydrží jeden set (možná jeden a půl)...
Reagovat
Sonja
Gratulace Nolemu.
Nicméně to jeho rozpoložení v Šanghaji se mi vůbec nelíbí. Tentokrát mám úplně opačný tuch než při finále v Pekingu:-(
Reagovat
SubOptikT
Snad dnes vyhraje Del Potro ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrat se mi ten tuch vazne nelibi!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist