'Federerovo' Halle si na dva roky upsalo také Nadala!

13. 10. 2011, 13:15
Aktuality 13
Tak tohle se Ralfu Weberovi povedlo. Je totiž jediným ředitelem turnaje ATP World Tour 250, na kterém se společně představí Roger Federer i Rafael Nadal. Rok po Švýcarovi totiž podepsal kontrakt na start na travnatém turnaji v Halle v příštích dvou sezonách také španělský tenista.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Není to příliš obvyklé, že by tenisté slibovali své starty na menších turnajích podpisem smlouvy. Nicméně loni se Roger Federer upsal turnaji v Halle do konce své kariéry a možná zahájil nový trend.

Letos pětinásobný šampion ze Švýcarska turnaj kvůli zranění vynechal, příští rok by už ale opět neměl chybět. A v cestě za 6. titulem může narazit na Rafaela Nadala! Také španělský tenista totiž v těchto dnech podepsal kontrakt s organizátory turnaje, byť jen na příští dvě sezony.

"Rád hraju na turnajích, kde o mě mají opravdu zájem. Je to dobré pro tenis. V Halle se toho v poslední době hodně změnilo. Chtěli, abych tam hrál už v minulých letech, ale já chtěl hrát v Queensu. Teď jsem se rozhodl pro změnu," komentoval Nadal.

"Pravdou je, že ve Velké Británii jsou velké daňové odvody. Ale není to o penězích za hraní, HMRC si je bere od Babolatu, Nike a z mých hodinek. Je to velmi obtížné. Hraju na ostrovech a přicházím o peníze. Je to čím dál těžší hrát ve Velké Británii," dodává pětadvacetiletý rodák z Malorky.

Sportovci musí při startech v Británii zdanit nejen odměny ze soutěží, ale i část svých příjmů od sponzorů. Tento zákon platí od roku 2006, kdy Británie vyhrála soudní spor s americkým tenistou Andrem Agassim. Kvůli přísným daňovým regulím v Británii například nezávodí jamajský sprinter Usain Bolt.

"Rafa u nás příští rok hrát nebude," potvrdil ředitel turnaje v Queensu Chris Kermode. "Je to zklamání, ale víme, že se na náš turnaj vždy těšil a věříme, že se k nám zase brzy vrátí."

Na trávě v německém Halle a londýnském Queens Clubu se hraje tradičně hned po skončení French Open a 14 dní před Wimbledonem. Nadal si pro generálku na třetí grandslam sezony vybíral v posledních šesti letech pravidelně metropoli Velké Británii, kde v roce 2008 triumfoval. V roce 2012 se po sedmi letech vrátí na podnik Garry Weber Open do Halle, kde v sezoně 2005 hrál teprve podruhé na turnaji na trávě.

Nutno dodat, že Nadal a Federer na sebe naráží výhradně buď na grandslamech, turnajích Masters 1000, Turnaji mistrů nebo na exhibicích. Pouze před pěti lety v Dubaji spolu hráli finále menšího podniku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
nadal je nej pro me

me do prdel.... pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
tomasinho

a pekyn piiiiip,a na mizine si ty
nadal to nevoli podle penez
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Rafa je tak na mizině, že volí turnaj podle peněz. Navíc se bojí, že by v Queensu zase někdo vypráskal jako Tsonga nebo Lopez. V Halle má svého oblíbeného Federera a nebude tam mít Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ten skromný chlapík :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa sice upsal ale na ten turnaj aj tak serie tento rok nestartoval a na buduci kludne nemusi tiez
Reagovat
Pe3k
Zrovna nám Rafík prohrál první set 6:7.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudáčku, a ty z toho máš druhý vánoce, viď?
Reagovat
Pe3k
Chudáček jsi ty, o tenise nenapíšeš nic a jen pliveš kolem sebe. Typický zdejší ignorant.
Reagovat
Pe3k
Rafa ohájil body z minulého roku a dostal se do 3. kola. Jeho dlouhá série bez titulu pokračuje a bude trvat minimálně do příští sezóny. Gratulace Mayerovi. Hrál pěkný tenis a zaslouženě vyhrál ve dvou setch.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty Petříku o tenise něco napíšeš? Umíš akorát plivat na Nadala, nic jiného se od tebe člověk nedočká. Tak doufám, že půjdeš tu Rafovu prohru náležitě oslavit...
Reagovat
taffer
Co mě ale dostalo bylo, jak Rafa když prohrával ve druhém setu zpochybňoval při jednom Mayerovo esu jestřábí oko. Rozhodčí se jen pousmál a zavrtěl hlavou ... To samé já:-)
Reagovat
Pe3k
Jo to jsem si taky všimnul. Nadal ukazoval, že ten míček byl kousek v autu, i když jestřábí oko jasně ukázalo, že byl míč na čáře. Byl už frustrovaný a potřeboval to trochu ventilovat...
Reagovat
Matti
petříka si nevšímej, jeho Roger už turnaj nevyhrál, skoro rok, tak se ukájí tím, že Rafa nevyhrál turnaj půl roku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist