Rekordman Federer je na trávě v Halle posedmé ve finále, jeho soupeřem bude Haas

16. 6. 2012, 17:08
Aktuality 71
Rekordman turnaje na trávě v německém Halle Roger Federer si zahraje na tamní akci Gerry Weber Open už posedmé finále a má šanci získat šestý titul. Třetí hráč žebříčku ATP porazil Michaila Južného z Ruska 6-1 6-4.
Roger Federer

Roger Federer se ve své kariéře utkal s Michailem Južným dvanáctkát a vždy zvítězil. Málokdo pochyboval o tom, že zápas s číslem třináct by mohl být pro světovou trojku nešťastným. Roger Federer předpovědi potvrdil velmi rychle, aby získal první sadu, potřeboval pouhých jednadvacet minut. V prvním setu Federer předvedl téměř dokonalý výkon a zvítězil 6-1. "Začal jsem zápas velmi dobře, všechno mi vycházelo," pochvaloval si Federer.

Také druhý set patřil jednoznačne Federorovi. Švýcar brzy získal dva servisy soupeře a při vedení 5-2 podával na vítězství. Federer poprvé v zápase zaváhal a svou první šanci nevyužil. Južnýj snížil na 3-5 a udržel si i své podání. Další protahování zápasu už Federer nedovolil. Švýcar ukončil zápas esem po rovné hodině hry.

"Semifinálový zápas mi vyšel. Teď už se těším na finále s Philippem nebo Tommym. Nezáleží na tom, kdo z nich to bude. Tak jako tak mě čeká obtížné utkání," řekl po zápase Federer.

Jeho soupeřem nakonec bude Tommy Haas, jenž v hlavní soutěži startuje na divokou kartu. Čtyřiatřicetiletý Haas ve vyrovnaném duelu domácích hráčů porazil obhájce titulu Philippa Kohlschreibera 7-6 7-5. Do finále podniku ATP postoupil poprvé od roku 2009, kdy právě na zdejším turnaji získal svůj zatím poslední titul po výhře nad Novakem Djokovičem.

První set semifinálového duelu dvou německých tenistů byl velmi vyrovnaný. Oba hráči byli přesvědčiví na svých servisech a ani jeden ze soupeřů neměl k dispozici jediný brejkbol. První sadu tak musel rozhodnou tiebreak.

Vstup do zkrácené hry lépe zvládl Kohlschreiber. Po šťastném "prasátku" a následné nevynucené chybě soupeře získal Kohlschreiber k dobru dva minibrejky a vedení 4-1. Haas dokázal před výměnou stran nechytatelným returnem snížit na rozdíl jediného minibrejku a záhy získal i druhý bod při podání soupeře. Kohlschreiberovi se stala osudnou výměna za stavu 5-5, favorizovaný tenista poslal svůj volej půl metru za základní lajnu. Tommy Haas svou šanci využil přímým bodem z podání a získal první sadu.

Ve druhém setu si hráči taktéž drželi svá podání, ale tentokrát na tiebreak nedošlo. Tommy Haas využil brejkbol za stavu 6-5 a může se pokusit ve finále zastavit Federera. Švýcar se totiž může chlubit perfektní sérií v zápasech s tenisty německé národnosti. Pokud finále světová trojka vyhraje bude to Federerovo jubilejní padesáté vítězství v řadě nad tenistou z Německa.

Federer může ve finále v Halle získat už 75. turnajové vítězství v kariéře. V historických tabulkách by byli výše postaveni už jen tři tenisté: Jimmy Connors (USA/109 turnajových titulů), Ivan Lendl (USA/94) a John McEnroe (USA/77).

- ATP 250 HALLE -
(Německo, tráva, 750.000 euro)
sobotní výsledky (16. 06. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Federer (2-Švýc.) - Južnyj (Rus.) 6:1, 6:4
Haas (Něm.) - Kohlschreiber (8-Něm.) 7:6 (7:5), 7:5

Komentáře

71
Přidat komentář
Mayo
však nerobte z toho takú drámu, že RF prehral...je to len príprava...na Wimbledone bude šlapať...ja si myslím, že semifinále uhrá určite
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas od Tommyho, bodaj by sa mu takto darilo aj na Wimbledone !
Reagovat
spaniel
Jezis Heather klid, je to 250ka, Roger je uz tyden nachlazeny, zas o tolik nejde. Nac by mu bylo vyhrat v Halle a pak zklamat ve W? Az tam pujde o vsechno. Nehlede na to, ze Tommy ma talent nato, aby na trave porazil prakticky koholiv, kdyz ma formu a zdravi.
Reagovat
smazaný uživatel
Trofej jako trofej, finále jako finále. Je to škoda, hodilo by se vyhrát. Chápu jí. Mě to netrápí jen proto, že miluju Haase. Kdyby prohrál s kýmkoliv jiným, tak bych byl taky nasranej.
Reagovat
Padme
Vedl 40:15 a nechal si sebrat gem:( Dve totalne zbytecne chyby. Neslo mu to ani na síti. Snad se z toho dostane do Wimbledonu. Ale tohle fakt zamrzí:(
Reagovat
Heather_Fedex
spaniel, nic ve zlym, ale mam pocit, ze pokud bude prohravat ve finale turnaje 250, tak na grandslamech si ani neskrtne!!!!!! roger by ROZHODNE mel makat i na mensich podnicich, kdyz uz ty gs nestoji za nic
Reagovat
smazaný uživatel
Sklapni Heather Fedex, píšeš tu akoby Federer nevyhral turnaj 2 roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, kéž by jí ten Roger definitivně zklamal a šla fandit někomu jinýmu, tohle se nedá číst.
Reagovat
spaniel
Ja myslim ze toho vyhral posledni dobou dost. Navic hral nedavno na antuce, taky se musi vyrovnat s prechodem na travu. Zvladl to nejlepe ze vsech favoritu. Taky me to mrzi, ale neni to takova tragedie. Zda se mne ale, ze pro tebe je tragedie kazdy, i vyhrany zapas, pokud nema 100 winneru, 0 UE, 20 es a vysledek neni 6:0 6:0. Neni stroj, trochu porozumeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Haas hrál dobře, porazil i Berdycha, porazil by určitě i Nadala. Roger dneska měl svoje šance, ale rozhodující momenty mu nevyšly... věřím, že formu ještě doladí, z top 4 zatím na trávu vypadá nejlíp, i když Djokoviče jsme ještě neviděli.
Reagovat
Padme
I kdyby Roger už nic nevyhrál tak mu nepřestanu fandit! Pořád se tu řeší jestli je lepší než Nadal a Djokovič, jestli má na GS. Hlavní je aby se tenisem bavil. Tak prostě dnes prohrál. Je to škoda, zamrzí to, ale jde se dál. Takže go Roger go! Aspoň je vidět, že 34 let není žádný tenisový věk:)
Reagovat
Heather_Fedex
je to tak. gs skutecne 2 roky nevyhral. letos to vypadalo nadejne, kdyz vyhral 2 masters a 2 500ky ale po dnesku jsem, co se tyce gs uspechu opet skepticka
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyhrál a třeba už nikdy nevyhraje... no a?
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že tu olympiádu dá :-) Cítím to v kostech.
Reagovat
Padme
Když to tady čtu, tak doufám, že aspoň Roger se sám neodepíše, protože to jediné mu může zabránit, aby ještě nějaký turnaj vyhrál. Takže podporu, hlavně podporu!
Reagovat
Heather_Fedex
tohle je na zaplakani....vazne
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeháněj, trošku klid ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
ty ses v kildu emicko, roger neni tvoje srdcovka ;) ja dneskajen tak nezaspim...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre ti tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tommymu, je to pořád pán :) zasloužil si Rogera aspoň ještě jednou porazit.
Reagovat
a.magerova
Gratulace Tommymu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, moc mu to přeju, Tommy si to zasloužil :-)
Reagovat
Heather_Fedex
je tohle mozny????!!!!! prohrat s hracem, se kt. prohral naposledpred 10ti lety ?? z 9. desitky????!!!!!!
Reagovat
gocii
haase nemužeš brát jako hráče deváté desítky, to je pitomost
Reagovat
anajka
Roger, chyba na chybu. Rekordy asi odolajú.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděli jste tu výměnu? geniální.na ty jednoruční backhandy se jinak skvěle kouká
Reagovat
smazaný uživatel
pro upřesnění:tommy potvrzuje brejk na 5:4 ve druhém setu
Reagovat
Heather_Fedex
roger musi OPET otacet....otazne je, jestli mu totakhle bude vecne prochazet....
Reagovat
a.magerova
Má-li Rogera někdo porazit, tak zrovna Tommymu to přeji, stejně jako před dvěma roky Lleytonovi :-))
Reagovat
Heather_Fedex
zadne takovy!!!!
Reagovat
spaniel
Pote co jej v prvnim setu Tommy hrasne prohodil, zacal delat Roger strasne moc chyb. Samy necisty uder. Kazdou chvili se diva na to oraniste u zakladni cary.
Reagovat
Heather_Fedex
a mam posranou celou nedeli....
Reagovat
Padme
Já taky:( Tak hezky to vypadalo na začátku:( 3:1 vedl a měl break. Dneska se nic nedařilo... prostě nic:(
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s tebou, když už měl Federer prohrát, tak aspoň s Tommym.
Reagovat
Heather_Fedex
prohrat v roce 2012 s tommym je jen jasna ukazka, jak v bidne forme a rozpolozeni se dotycni porazenec nachazi....a to ani nemluvim o hracich kalibru roger.na dnesni prohre neni pozitivniho absolutne nic, spis naopak. vubec to nevesti nic dobreho pred wimbledonem& oh. uz po 2. v rade zlyhal ve finale na trave s hracema, kt. jsou zebrickove o dost niz, nez on. jak pak chce tedy uspet na vrcholnich eventech????!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nechce, všechno prohraje, bude hrát challangery a spadne na 400. místo žebříčku, protože i Rosol je lepší.

Jsi otravná.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem s Haasem prohrál i Berdych, neměl by rovnou ukončit kariéru, když prohrál s takovým shitem?
Reagovat
gigin
Chazy !!!!!!!!!! No táááák ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť se držím v mezích slušnosti :)
Reagovat
a.magerova
s Rogerem a prý to Tommymu taky přál, tak je teda vše OK :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečně to hrotíš, na Wimbledonu to bude úplně jinej Roger než dneska (aspoň doufám :D).
Reagovat
tommr
je to velmi zajímavá situace i pro naše fanoušky, protože Makarovová je soupeřka Petry Kvitový v prvním kole v Eastbourne. Pokud zítra stihnou zbývající 2 čtvrtfinále tak budou muset ještě tentýž den dohrávat i semifinále a finále hrát až v pondělí. Makarovová je velká favoritka na postup a finále si nejspíš zahraje. Bude mít proto nejspíš velký problémy to první kolo v Eastbourne vůbec stihnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dva sympaťáci s klasickým (pro oko krásným ) pojetím úderů si to rozdají. Vyhraje Roger.
Reagovat
a.magerova
Přesně si vzpomínám na finále Rogera s Lleytonem Hewittem, jako by to bylo minulý měsíc a ono už je to 2 roky, to je hnus velebnosti jak to letíííí....
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy Haas mi udělal velikou radost svým postupem, moc mu to finále přeji. Ale škoda Dimitrova. Na Mahuta i Andersona jsem mu věřil mnohem méně, ale dnes jsem myslel, že by mohl Davida dát. Ale David si důléžité momenty zápasu ohlídal a i mi přišlo, že se lépe porovnal s tím větrem. Dimitrov by už potřeboval zastabilitovat formu a i trochu štěstí na dobrý los ve Wimbledonu a následujících turnajích, aby se koncečně povedl nějaký ten zásadní posun.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov dostane na první kolo Wimbledonu Karloviče a prohraje v pěti setech
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, mně udělal Tommy taky radost, ve finále mu přeju, jen nevím, jestli to uvidím, ale Davida už si ujít nenechám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já si zase nenechám ujít Haase s Federerem. Bude to taková ta tenisová "pastva pro oči".:) Ale Roger to vyhraje....asi nejspíš určitě....
To druhé finále mě až tak žíly netrhá, ale více přeji Nalbandianovi, přál bych mu ještě nějaký úspěch. I když dnes vyřadil mého oblíbeného hráče.....
Reagovat
smazaný uživatel
teprve jsem se vsimla: "asi nejspis urcite"? Fedex vyhraje! Druhak mi taky nijak pruchodnost zil nenarusuje, ale s Nalbou moc slitovani nemam, fandim Marinovi. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hoď se do klidu sojčii :-), zítra vyhraje ten, který má ostřejší zuby!

http://www.zerty.cz/plysovy-zralok-21-cm-600-67446.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Jaa jsem uuplne klidnaa.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A proč mu nefandiiš sojkoo, vždyť jste skoro přiibuznii :-))

http://www.maniacworld.com/bird-shark.jpg

Ale vážně teda..zápasy teď vůbec nestíhám sledovat, ale pevně věřím, že to bude jako onehdá před dvěma lety ve Washingtonu, kdy jsem tyhle dva sledoval při zápase. Tam ho David vymazal úžasnými dlouhými returny a hlavně ho přechytračil ve výměnách..takticky viiš? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
dej si pozor, at te nerafnu!!! :-) A vubec, "Tenkrat na Zapade" byli kluci mladsi a byl to hard, Marin zmoudrel a Nalba se na klouzavy trave pres svuj terich sotva sehne, na chytraceni zapomen... ;-) Neee - mi je to celkem jedno. :-)
Reagovat
gigin
Když tak nad tím přemýšlím ... Na Marina můžu vlastně taky řvát IDEMOOOOOO !!!!! :-O Co ? Ne ? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Teřich :-))), dostalas mě, noo.

Tráva je tráva, viim, ale jedno mi to jedno není! Davidovi bych ten vavřín ještě přál :-) (Stejně tak ještě jednomu německému veteránovi, který bude zítra bojovat kdesi ve Vestfálsku..ale o tom radši potichuuu) ;-).
Reagovat
smazaný uživatel
a na deku..... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne nervi ted, uz je pozde.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
sojka: :-P ;-)

gigin: NALBEMOOO :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.maniacworld.com/bird-shark.jpg
Reagovat
gigin
Nevíš, kde přesně spávají sojky ?? Na větvi, nebo v hnízdě ?? Já jen vím, že jsou prý schopné si nastřádat až 4 kg žaludů a jiné potravy. Ale prej pak neví, kde si to různě poschovávaly :-DDD Tak prej pak ujídají z cizího ? :-D Moralistka jedna !!!! :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes tady asi žádný članek o WTA nebude, tak to napíšu sem. Karolína dnes prohrála v SF s Ashleigh Barty 6:2 3:6 a 6:7 :-(( V tiebreaku vedla 4:0, Barty to dotáhla, pak Karolína ještě zabojovala, odvrátila první MB, ale druhý už ne. Dnes jí asi moc nešel return, uhrala ne něm jen 36 míčku ze 102.. Měla 12 breakballů,využila "jen" 3.. Ale SF na padesátce není špatný. :-)
Reagovat
tommr
pár bodů do žebříčku za to SF sice Karolína získá, ale jinak prohra se šestnáctiletou juniorkou není moc dobrý vysvědčení. Vypadá to, že Bartyová je mnohem větší talent než sestry Plíškovy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
treba, ale chtelo by to seriozne rozebrat a srovnat hru, srovnavat vekem je osidny, kazdy(a) ma sve tempo, nekdo "chytne slinu" az mnohem pozdeji a naopak kdo brzo zazari, muze taky brzo zhasnout.

Se uz tak tesim na Petru... :-))
Reagovat
tommr
no já na to, že je Bartyová velkej talent usuzuju i podle hry, kterou předvedla proti Petře na FO. Samozřejmě že se může ještě nějak zaseknout - nebyla by ani první ani poslední hráčka, která nenaplnila očekávání. Myslím si ale, že o ní ještě hodně uslyšíme ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
jeste vyhrave finale a hura do londyna! nevim, jake jsou vlastnosti travy v v halle a ve wimbledonu, snad to neni takovy rozdil, ze by to rogerovi uskodilo. uz se nemuzu dockat, az to zacne ;)
Reagovat
Padme
Doufám, že to Roger zítra zvládne:) Určitě to pro něj hodně znamená!
Reagovat
Lamps
Víc jak semifinále nečekej...:)
Reagovat
smazaný uživatel
já teda čekám, kde jinde ještě získat grandslam než na trávě ve Wimbledonu. Roger pomalu a jistě míří směr důchod, ale stále má co nabídnout a na 75 titulech v žádném případě neskončí. Troufám si říct, že má ještě na dobré 3 sezóny a mohl by se v titulech dostat na číslo okolo 86-90
Reagovat
Roger_Federer
Tech sezon bude ješte asi trošku vice, včera se v rozhovoru vyjadřil, že by chtel hrat na olympiade v Brazilii
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si podle me drzi velmi dobry zdravotni stav, hodne tenistu by mu mohlo zavidet...Setri se a kdyz potrebuje, da si par tydnu volno, tudiz si myslim ze pokud se bude drzet ve sve koleji tak v Brazilii by hrat mohl...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist