Serena Williamsová podruhé v kariéře vyhrála Roland Garros

8. 6. 2013, 17:09
Aktuality 157
Američanka Serena Williamsová podruhé v kariéře vyhrála Roland Garros. Světová jednička v dnešním finále na pařížské antuce porazila obhájkyni titulu Marii Šarapovovou dvakrát 6-4 a navázala na úspěch z roku 2002. Na grandslamech triumfovala ve dvouhře už pošestnácté.
Serena Williamsová

Šarapovová mladší ze sester Williamsových neporazila už devět let, ale do dnešního zápasu vstoupila lépe. Díky brejku se ujala vedení 2-0, jenže Američanka čtyřmi vyhranými gamy za sebou stav otočila.

Ruska se ještě vrátila do úvodního setu, když vyrovnala na 4-4, ale Williamsová ji v devátém gamu tvrdými údery znovu přinutila k chybám a získala další brejk. Při vlastním podání nepřipustila žádné problémy a vyhrála první set.

Klíčový okamžik druhé sady přišel ve třetí hře, kdy Šarapovová znovu přišla o servis a její soupeřka vzápětí odskočila na 3-1. Při vlastním podání pak už byla Američanka naprosto suverénní a zápas zakončila hrou, v níž nasázela Rusce tři esa.

Williamsová tak nechala zapomenout na loňské šokující vyřazení v prvním kole a udržela letošní neporazitelnost na antuce. Vyhrála už jednatřicátý zápas za sebou, což je její nejdelší série v kariéře, a po jedenácti letech zvedla nad hlavu pařížskou trofej. V jednatřiceti letech se stala nejstarší vítězkou French Open v éře profesionálního tenisu. Šarapovová na ni nenašla recept už potřinácté za sebou.

Celkově Williamsová získala už 52. turnajový titul a jediný triumf ji dělí od Američanky s jugoslávskými kořeny Moniky Selešové, která je v této statistice na pátém místě historických tabulek. "Bylo to velmi těžké. Po jedenácti letech je to neuvěřitelné. Chci se sem vrátit a vyhrát znovu. Myslím, že jsem Pařížanka," řekla v rozhovoru na kurtu Williamsová, která ve francouzské metropoli často trénuje pod vedením svého francouzského kouče a partnera Patricka Mouratogloua.

Šarapovová, jež na ni nenašla recept už potřinácté za sebou, jí mohla jen složit poklonu. "Během celého roku i v průběhu tohoto turnaje hrála strašně dobře. Gratuluju jí," řekl šestadvacetiletá rodačka ze Sibiře, která loni v Paříži zkompletovala kariérní grandslam. "Tenhle kurt ve mně vyvolává tolik krásných vzpomínek, loňský rok byl výjimečný," dodala.

Krejčíková a Siniaková vyhrály na Roland Garros čtyřhru juniorek

Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály při své premiéře na Roland Garros čtyřhru juniorek. Sedmnáctileté hráčky dnes ve finále v Paříži potvrdily roli druhých nasazených a porazily ekvádorsko-brazilský pár Domenica Gonzalezová, Beatriz Haddadová Maiaová 7-5 6-2.

Siniaková, jež letos hrála finále juniorské dvouhry na Australian Open, si titulem spravila chuť po nevydařeném vystoupení v pařížském singlu, kde vypadla hned v prvním kole. Krejčíková zase Brazilce Haddadové Maiaové odvedla porážku ze druhého kola dvouhry.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 21.017.000 eur):

Dvouhra - finále:
Serena Willimasová (1-USA) - Šarapovová (2-Rus.) 6-4 6-3

Juniorky, Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Gonzalezová, Haddadová Maiaová (Ekv./Braz.) 7-5 6-2

Komentáře

157
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=ql-kRiP2OeQ

Marina vs. Jana

Jana opet ve finale, a opet to vypada, zeby mohla finale zvladnout. Po prvnim sete to vypadalo, ze Jana Martinu z kurtu proste vymete...jenze to by nemohla byt Jana, aby divaka nedostala do stavu totalni "extaze" a infarktu. Jak se rika ve druhem sete dostala Martinu do hry...jeste ve tretim to vypadalo na Ding Dong Battle, ale Jana s hrou na siti fakt prehanela...tech viteznych obhozu Martiny je strasne hodne...krom toho, kdyz je Jana vic trpeliva, tak Martinu opravdu dokaze prehrat...podle mne Jana mela proste tehda vyhrat a tolik na te siti nesilet:)...ale takovy je proste WTA tenis, ktereho cesticky jsou nevyzpytatelne:)

Jinak neumim se ubranit pocitu, ze Martina jede ve finale na trave, porad se tak nejak divne chlame...

Je to jedine finale Hingis na tomto povrchu a na rozdil od Agniesky (o ktere se obcas rika, ze je to podobna hracka) mela aspon stesti, ze v tom finale trefila na Novotnou...jinak se uz do finale Wimbledonu nikdy nepodivala...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste pro doplneni:

Je to rok, kdy chorvatka Iva Majoli vyhrala svuj jediny zivotni GS na antuce, kde prekvapive ve finale porazila prave Martinu Hingis...no nakonec se ukazalo, ze to je jediny GS, ktery ji v tom roce chybel...aby zopakovala to, co se naposledy povedlo Steffi...

...obcas to je fakt zajimavy...:)
Reagovat
dadaft
jj, fandit Janě byl velký úkol pro kardiovaskulární systém, žádné české tenistce jsem nikdy nefandil víc.
dobře to měla rozjeté i proti Selešové v Austrálii, ale Monica zápas otočila bravurně...
nicméně stejně jako třeba Sam Stosur, jednou na ten nejvyšší vrchol vylezla - - - a to je důležitý. ))
Reagovat
dadaft
los je na světě

http://www.lta.org.uk/NewWebsite/LTA/Documents/Fans%20News%20and%20Major%20Events/Results/2013/Aegon%20Classic/Women%27s%20singles%20main%20draw.pdf

ozdobou turnaje jsou tři elitní hráčky na trávě Lisická, Paszeková a Pironkovová, češky a slovenky mají velmi slušné zastoupení - Cetkovská, Rybáriková, Hlaváčková, Čepelová, Kristýna a Karolína Plíškovy a Danka Hantuchová.
v dalších kolech se rýsujou velice zajímavé duely, ale i první kolo není plané.
za sebe:
Jovanovski - Bouchard
a poměrně nepřekvapivě Hampton - Hsieh (loňská vítězka čtyřhry).
Jamie má poměrně těžký los, ale co už. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Už se celkem na trávu těším, hlavně na Tamiru zase, na trávě se na ní kouká úplně skvělé.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=FO66myrbKdM

Hanicka vs. Chris

Slusna vykopavka, doba, kdy rucniky na kurtech proste nebyly, kdy se hralo jeste s drevem a bilymi micky, takze nejsou teda moc dobre videt...

Zajimavosti je ze mamca Hanicky, si behem zapasu uplne v pohode kouri na tribunach cigarko, jedno za druhym:) dnes neco uplne nepredstavitelneho...

Tenis se jiste od te doby zmenil, ale jedno se nezmenilo...problem s psychikou...Hanicka v SF sejmula Martinu Navratilovou, ktera potom dominuje 6 let, ale ve finale se rozklepala...tech DFek a UEcek nasekala za finale jak za "cely turnaj". Sama potom priznala, ze byla nervozni...no a sice si jeste jedno finale zahrala, ale Wimblas nikdy nedobyla...

Jinak je zajimave sledovat pohyby, vzhledem k drevenym raketam...hrat s nima byla pekna drina...moc jsem to uz nezazil...ale v detstvi jsem si to jeste stacil trochu osahat...

No a jeste par zajimavosti, na tribunach tehdy finale sledovala Lady Diana a take jina Lady, ktere se tehdy rikalo Zelezna...:)
Reagovat
Vojtiik
Supr:)

k těm dřevám, já už na to tedea nejsem vůbec generace, ale nedávno se mi naskytla příležitost, kdy jsem asi na 20 minut právě do toho řezal dřevem a bylo to zajímavé, tím, že byla těžší ta raketa mi to z nich lítalo s podobnou razanci, jako z nynějších raket, akorát ta kontrola míče liftem nebyla taková no:)
Reagovat
smazaný uživatel
:) jo drevo...to byla fakt sichta...
s tou kontrolou mas pravdu...a k tomu se vaze jedna mala prihoda...

...zajimave by asi bylo, jak by vypadal tenisovy vyvoj, kdyby nezakazali na dreve tzv. dvojite vyplety...ja jen o tom slysel, byl to pry slusny ulet vzhledem k rotacim mice, a celkem dost rozdil od jednoducheho vypletu...
...podle mne mozna skoda, myslim si, ze to mohlo byt zajimave...vzhledem k vyvoji...ale musel to byt asi fakt narez, nebot jen co se to zaclo pouzivat, hned se to zakazalo...:)
Reagovat
dadaft
Reagovat
Vojtiik
S tim jsem se do zkušenosti nedostal, ale slyšel jsem, jak se o tom vyjadřují stařešinové na kurtech jako o "špagetách".. já bych toho ale asi nějaký extra zastánce nebyl:)
Reagovat
dadaft
http://subdude-site.com/WebPics/WebPicsTennis/TennisStrokes/PLAYERS/borg/tennis_borg_backhand01_840x1142.jpg

hrávalo se to jinak, ale stejně jako Vojtiik myslím, že je to uzavřená kapitola.
Reagovat
smazaný uživatel
No kdo vi jak ten tenis bude vypadat treba za 40 let...
Reagovat
Stan_Borowitz
Vojtiik má pravdu, s dřevěnou raketou se dají dobře hrát ploché údery, ale topspiny jsou problém. O to víc vyniká genialita Borga.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těším na travnatou sezonu. Jsem zvědavá, jak se bude dařit Petře Kvitové a doufám, že porazí konečně Serenu. Kde jinde, než ve Wimbledonském finále? Hodně štěstí, Petro. POJĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen pro dadafta, aby se mu lepe cekalo:

http://www.youtube.com/watch?v=JIyv4XCwGj4

Posledni titul v roce 1990 Martiny, v singlu. Ve finale se tehdy predstavila Zina Garrrison, zajimavosti je, ze to bylo jeji jednine finale GS, a velka sance urvat aspon jeden GS.

V tom roce Zina porazila Steffi v SF, coz byla velka senzace...a celkem se verilo, ze Zina by mohla urvat svuj prvni GS, jenze Martina byla proti...

Kvalita opet nic moc, ale opet se to da zvladnout s efektem impresionismu, stara nahravka vhs ...ale jsou tam na konec zajimave veci kolem novych dvou hvezd > urvane Moniky a crazy Jennifer...ani se nechce verit, ze to je uz 23 let zpatky, zaznam bohuzel neni uplne od zacatku zapasu...

Jinak zajimavosti: nizke voleje Martiny, ktera u te site de facto bivakuje cely zapas, jak bylo jejim zvykem... no a styl servisu Ziny, ktery pouziva dnes Marion.

V ramci nekterych tech pozapasovych dilu jei i Boris s mladym Goranem, a jeho slavna rybicka:)

Je tam take rozhovor s Andreou Jaeger, velkou nadeji, ktera musela tenis rychle zabalit, kvuli ramenu.
Reagovat
spaniel
Ted se dívám na opakovacku a Marfusa je nechutna kreatura. Rvani je jen cast toho hnusu. Odporné je na ni vsechno, jak prkenne chodi, ty jeji pohledy, ty prostoje u podani, u kazdeho druheho podani si vyhodí mic a nechá jej padnout a nejvic me irituje, jak si po kazdem fiftynu zarve Common, i kdyz je to Serenina chyba. Jsem rad ze ji Serena zaslapla, doufam ze uz nevyhraje ani prd.
Reagovat
LukasH
Zrovna jsem se kouknul na highlighty z Wimbledonu 2004, když Máša porazila Serenu a tam zdaleka tak prkenná nebyla. A právě proto taky vyhrála. Její hra byla jiná. Ona dneska sice poráží každou na okruhu (kromě Sereny), ale hraje hrozně stereotypně, což mi přišlo, že dřív nehrála.
Já jí sice taky moc nemusim, ale nehanil bych jí moc. O Sereně mluví moc pěkně a s respektem, dokonce připouští, že na Serenin tenis prostě nemá odpověď. To, že se po každým míčku ze začátku povzbuzovala bylo tím, že na to chtěla opravdu vlítnout a udržet to. Petra to dělá taky, akorát, že ta zavřeští (což se mi na ní moc líbí, ale chápu, že někomu to může jít na nervy).
Mimochodem Serena má Marii dokonale zmáknutou, co se týká hry. Ví, jak Maria hraje, kam poletí míč. Vlastně jí nikdy ničím nezaskočila. Možná už je to ohraný, ale znovu musím poukázat na Serenin zápas s Petrou, která jí dokázala dokonale zmást nečitelností úderů.
Neříkám, že dnešní zápas byl špatný, ale takhle si nepředstavuju zápas No.1 s No.2. Serena to měla celý pod kontrolou. Nedošlo k žádným zvratům a v podstatě od vyrovnání na 2:2 v prvním setu bylo jasný, kdo vyhraje. I když se ale dá pochopit, že Maria nebude radikálně měnit svou hru jenom kvůli Sereně, když s ní všechny ostatní hráčky poráží. Možná jí i její trenér říká: světová jednička budeš teprve, až odejde Serena - smiř se s tim.:-)
Reagovat
Sonja
Souhlas s tou Mariinou stereotypní hrou...kvůli tomu doufám, že nebude jedničkou ani po odchodu Sereny (pokud se nezmění, jakože to neočekávám)...daleko radši bych tam viděla takovou Viku, která má podle mě daleko pestřejší hru a přijde mi, že u tenisu i víc přemýšlí, zatímco Maria mi přijde jak naprogramovaná:-D "řezat, řezat, řezat"...
S tím včerejším povzbuzováním to podle mě Maria přehnala. Aby už po prvních fiftýnech (z nichž pár získala nevynucenými chybami Sereny) řvala "come on!!!", to bylo fakt...přinejmenším zvláštní, pro mne třeba hodně otravné. Petra a její "pojď!", které si zařve, když už jde fakt do tuhýho a získá důležitý bod, se s tímto vůbec nedá srovnávat:-) Obecně nemám problém s tím, když se hráčky povzbuzují, hecují, zatínají pěst, ale u Marii mi to přijde občas fakt přes čáru, jako by to byla nějaká psychologická hra na soupeřku. Třeba se pletu a křivdím jí, ale nepomůžu si no.
Reagovat
rubens
Plně s tebou souhlasím, ale já už jí to částečně odpouštím, trochu mi je jí líto. Pořád jakoby vidím malou holčičku, kterou někdo šíleně cepuje a nechutně na ní řve. Komplexy zůstaly. Dívat se na ni ale nedá.
Reagovat
spaniel
Mimo kurt mne vubec nevadi, vcera po zapase byla mila a usmevava. Jen behem hry ji nemuzu snést. A mate pravda, jeji hra je bez nápadu.
Reagovat
Sonja
Přesně, mimo kurt pohoda...
Reagovat
Bob
Moc gratuluji Sereně! Zasloužila si titul, protože je nejlepší. Což se o Marfuši říct nedá. Už několik let nedokázala Serenu porazit, asi už je z ní fakt po*sraná. Jinak se zase musím smát nad některými trapnými komentáři :D Monty se v afektu zuřivosti obrací na zápasy s Petrou, aby si vynahradil smutek, že Mařena zase prohrála :D Potom kecy, že by Novak raději pařil s "Maruškou" :D Není to tak dávno, co se tady smál Petře, že nikdy neporazila Serenu. No nic, to jsem se zase po dlouhé době zasmál. Tím víc mám radost, že Serena Marfuši opět porazila. Ona je prostě kalibr, Šarapice se s ní nemůže srovnávat. Jenže jednou gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, zase ten starý Bob. A já už myslel, že ses polepšil... Zaprvé: Byl jsem trochu smutný, to příznávám. Ale žádný "afekt zuřivosti" jsem neměl. Jak už jsem psal: Já věřím vždycky, ale tentokrát mohla Masha jenom překvapit... Zadruhé: To nakousla Lunej a já jsem jenom reagoval. Petře se v žádném případě neposmívám. To je prostě fakt, že Serenu nikdy neporazila. Určitě s ní sehrála nějaké vyrovnané zápasy, ale to Masha sehrála taky. No a pokud si dobře vzpomínám, to byla tenkrát zase reakce na nějakou provokaci od tebe, jak jsem napsal, že "Masha už Serenu aspoň někdy porazila, na rozdíl od někoho". Rozhodně ale nebylo mým cílem posmívat se komukoliv, kdo Serenu neporazil. To sis zase vyložil po svém... Zatřetí: No, to už jsem si říkal hned po tom Wimbledonu, že by Novak radši pařil s Mashou. :D Na tom ale není nic divného a už vůbec to není nic proti Petře. Novak je velký kamarád Mashy a jednu dobu se spekulovalo, že spolu dokonce chodí...

No nic. Prostě hledáš v mých komentářích něco, co tam není. Já nemám problém uznat kvality Sereny (viz můj dlouhý příspěvek) a přestože nejsem fanoušek Petry, tak jsem se jí tady v poslední době taky zastával... Toť vše, leváku Bobe.
Reagovat
Bob
Za prvé mi netvrď, že si byl jenom smutný. Včera měla Masha celkem blízko, 64 64 tomu celkem napovídá. Ač bych chtěl, s tím posmíváním ti nevěřím. Tehdy jsme se dostali do hádky a ty si hledal nejlepší způsob, jak nejlépe mi něco vrátit (hádám, že jsem opět provokoval). Tvůj smajlík na konci věty ":D" tomu dost napovídal, i když věřím, že víc než Petru si chtěl naštvat mě. Je to zvláštní, já pozoruji, že když někdo z tvé TOP4 prohraje, často se tu řeší jiná tenistka. Monty, nezlob se, ale když Petra porazila Caro v Dubaji, tak si v jednom vlákně odvětil, že Caro má stejně více vyhraných zápasů (nebo titulů, už si nepamatuji). Mě opravdu nevadí, že tvrdíš tento fakt, protože s ním máš pravdu, ano, Caro vyhrála více titulů, ale není to zbytečný?

Nebylo by lepší říct, Sereno gratuluji, byla jsi lepší, Petro gratuluji, Caro gratuluji atd., než tady reagovat na příspěvek, na který ty, vzhledem k své "ochranářské" povaze, musíš odpovědět?

Zdraví tě levák Bob
Reagovat
smazaný uživatel
Já většinou po finále gratuluju oběma hráčkám k úspěšnému turnaji (hned v úvodech svých příspěvků). Když vyhraje Serena, tak ještě gratuluju Oskarovi. :) Ano, jsi docela bystrý. Petru jsem vůbec naštvat nechtěl, ale chtěl jsem ti vrátit tvou provokaci. Nakonec sám uznáváš, že jsi provokoval... Když ty příspěvky (od kohokoliv) nepřekračují určitou mez, tak nemám potřebu reagovat. Jakmile už mi to přijde trochu moc, tak se ozvu a oplácím stejnou mincí. U některých lidí jsem to teda už vzdal... Je to prostě zákon akce a reakce. Ty bys taky nechtěl, aby tě někdo provokoval. Nebo jo?
Reagovat
Bob
Klidně, rozdíl je v tom, že já se tak nevyhecuji Monty! :) Tvoje největší slabina jsou tvoje holky a všichni to víme. Všimni si, že některé diskutující je lehké rozhodit (věřím, že někoho to určitě baví). Mým cílem není se s tebou hádat, ale občas tě trochu postrčit. Ber to trochu s nadhledem, potom tě třeba nebude tolik štvát, že tě tu někdo popichuje ;)

Btw. co ta Caro? Dostanu na to odpověď? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám: Záleží na určité hranici, kam až to popichování může zajít. Každý to nebere stejně a všichni nejsou splachovací. Já třeba taky někdy popichuju, ale vždycky v dobrém... Na co přesně chceš dostat odpověď? Pokud si dobře pamatuju, tak tenkrát jsem tady napsal, že ten zápas byl mnohem vyrovnanější než vypovídá výsledek. Tím jsem vyvolal spoustu reakcí, které jsem ani vyvolat nechtěl. Přitom jsem napsal, že nezpochybňuju zasloužené vítězství Petry... No a jak jsem psal o titulech, tak to byla zase nějaká reakce na něčí příspěvek. Přiznám se, že už nevím. Pamatuju si, že na tvůj příspěvek ve smyslu "Monty je trapák, Petra - Monty 2:0" (předtím Petra porazila ještě Anu) jsem nereagoval, protože tehdy jsem to u tebe vzdal.
Reagovat
patriks
je asi náročný tenisový divák, a pokud mu připadá, že Masha je na dvorci hlučná, tak se nemusí na její zápasy dívat.
Reagovat
pepin
Jsem a pokud čteš pozorně příspěvky zde, tak nejen já, ale i spousta dalších si chce tenis vychutnávat a ne si připadat jak ... a dál to nebudu komentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon vysiela okrem Nova sport este kto???

asi nikto ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To je vtip? Roky už Wimbledon koukám na satelitu přímo od BBC. Jedinečný grandslam s možností výběru kurtu. Než začali v BBC šetřit, byl výběr až ze 6. Letos čekám max. 4. French Open z Eurosportu máš v TV jen ze dvou kurtů.
Reagovat
smazaný uživatel
super, to, ze mas satelit, jsme se tu dozvedeli uz asi 15x, nemusis nam to stale opakovat
Reagovat
spaniel
Takze nevíte nekdo zda bude Wimbledon davat i nekdo jiny krome Novasportu?
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že Sereně to tady zatraceně sluší... :)
http://www.rolandgarros.com/images/pics/large/b_08-06-Williams-Serena-20.jpg

Ovšem nejkrásnější bylo stejně tohle... :)
http://www.wtatennis.com/javaImages/4e/d6/0,,12781~10933838,00.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, to je ta fotka, na kterou jsem se ptal, a kde jsem psal, že to Máše sluší.:)

Souhlas, Sereně to tam sekne.:)
Reagovat
pepin
Nevím a Tommr mě určitě opraví, ale jestli je pravda co říkal Libor, tak siréna spadne na 3 místo a tím je v podstatě pro ni titul ve Wimblasu asi ztracenej, protože narazí dřív než ve finále na Serenu. To jsou blbý vyhlídky.
Reagovat
Sonja
To přece nemusí, může narazit buď na Serenu nebo na Viku.
Reagovat
PetaM
Mária skutečně bude na 3 místě. Ale je "jen" 50 % šance, že narazí na Serenu v semifinále :) :)
Reagovat
PetaM
I když naposledy byly v jedné části pavouka č. 1 a č. 4 v roce 2008 ... :D Od té doby se vždy 1 s 3 potkaly v Semi ... :D :D
Reagovat
freeteepek
A jakej je v tom rozdíl porazit Serenu v SF nebo až ve finále? Stejně přes ní musí přejít, jestli chce titul.
Pokud bude Serena zdravá, nemá šanci:-)
Reagovat
Nola
Serena všade kam príde je favorit číslo 1, to bola aj na AO, ako to nakoniec dopadlo? Aj favoriti môžu občas zlyhať.. objaví sa niekto ako Petra a všetkých nakoniec prekvapí
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby. Loni v utkání s Razzano snad byla nemocná? Serena je dnes jediná, která může Marfušu v dlouhodobě výborné formě zastavit. Ale vypadnout klidně může dávno před finále. Jeden den blbec a je malér.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz jsem si precetl nize tvuj koment. tak jsem si rekl, ze ti neco poslu, aby se ti lepe na W. cekalo...

http://www.youtube.com/watch?v=qFqp_Hg2MLM

1/Ma to 17 dilu. Jsou celkem akcni, kazdy ma kolem 8-10minut. To se ti bude zamlouvat...
2/Trava ve finale jeste rozorana rovnomerne.
3/Rucniky na kurtu moc neuvidis.
4/Krasna prace zapesti na BH Stefi, uplna nadhera
5/Jana se Stefi akcne casto na siti.

Doporucuji uvazlive davkovat, aby te nechytla dalsi vyprahlost.

Ke kvalite zaznamu:

da se to vyresit zpusobem impresionismus, tedy poradny lcd, plazma, zatemneno a vzdalenost tak od 7 do 10 metru od obrazu...:)

Preji ti hezky tenisovy zazitek...
Reagovat
dadaft
ó dík, na tenhle zápas nikdy nezapomenu. tenkrát mě to doslova sejmulo.
a ano, krásný tenis. ))

(((když jsem se po obědě díval na Karolínu v Nottinghamu, byly sešlapány pouze základní čáry. zbytek kurtu byl panenský. tak se to dneska holt hraje)))
Reagovat
smazaný uživatel
...ono, koho by to nesejmulo, tu janu to potom teda take pekne sebralo...hanku na tribune jakby smet...
Reagovat
smazaný uživatel
jo ne nahodou se ten 15 dil, zacinajici od stavu 4:1 ve tretim pro Janu, seka,...tohle ma problem prehrat i ta chladna technika...
Reagovat
freeteepek
První tři tenistky světového žebříčku letos dominují. Určitě na to má vliv i fakt, že jsou všechny šťastně zamilované. Vika má o 14 let staršího dýžeje, Masha silného a krásného tenistu, Serena chodí se svým pařížským tenisovým trenérem (pro mě asi nejvíce překvapivé).
Petra je bohužel v rozchodovém procesu s Pavláskem, který pro ni nikdy nebyl vhodným partnerem. A nejen proto, že je o 5 let mladší. Každý z nich má svůj program, takže se vzájemně moc podporovat nemůžou. O sexu nemluvě. Erotiku mohli provozovat ledatak po telefonu:-) Přál bych Petře, aby si brzo našla nového partnera, nejlépe nějakého staršího, zkušeného tenisového trenéra. Nevíte o někom?
Reagovat
carolyn
No vidíš a ALmagra opustila přítelkyně a pak se tu divíme, proč si prohrává své vyhrané zápasy :-/
Reagovat
freeteepek
Uřvaná Masha mě dnes mile překvapila,jak se Serenou dokázala držet krok. Ukázala, že dokáže hrát stejně tvrdě a dokonce i technicky. Předvedla slajs i kraťasy. Srazilo jí opět větší množství dvojchyb. Na servisu byl ale největší rozdíl mezi oběma hráčkama.
Serena opět potvrdila, že není náhodou světovou jedničkou. Ani nepovedený začátek zápasu ji nevykolejil. Brzy ztrátu dohnala a pak už měla většinou navrch.
Reagovat
smazaný uživatel
"Uřvaná Masha"... Hlavně, že Serena byla potichu, co? :D
Reagovat
freeteepek
Řekl bych, že Serena byla zticha. A nebo Šarapovová řvala tak moc, že Serena v tom řevu nebyla vůbec slyšet?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem slyšel obě...
Reagovat
Sonja
Monty má pravdu, Serena si taky zařvala...ale mám takový pocit, že ji k tomu vyprovokovala Maria:-D To její "come on" po každém získaném fiftýnu hned zkraje zápasu mi přišlo teda příliš.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky slyšela obě a měla jsem pocit, že se tam snad chtějí navzájem zabít :)) A kdy to nešlo rukama, tak dělaly, že hrajou tenis :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Když teda odhlédnu od Mášiných "zvukových projevů" při úderech, tak jako byla hlavně z počátku zápasů neuvěřitelná! Po každé UE Sereny tam na sebe povzbudivě křičela, neskutečně se hecovala...., jestli to dělala i pak, nevím, měl jsem ztišené volume.:))

Serena je také někdy při úderech hlasitá, ale to svědčí o tom, že je to pro ni opravdu fyzicky či emočně hodně náročné.

Jinak jak se furt Máša na začátku po každé UE soupeřky hecovala, tak se Serena taky začínala rozjíždět a byla chvílemi jako rozzuřená lvice.:)) Byl to opravdu velmi nahecovaný začátek.:))
Reagovat
pepin
Máš pravdu, Serena si také občas začvala, ale proti pořád řvoucí sibiřské siréně, jak ji nazval Libor, to byl slabý odvar bylinkového čaje.
Reagovat
pepin
Je to tak, mášena řve furt, Serena jen když je to extrémně náročné a v tom je rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak mi to teda od Máši přišlo na tom začátku zápasu jako moc, úplně jsem měl dojem, že chce Serenu zastrašit nějak - říkal jsem si, jestli to není nějaká taktika....Ale pak už to asi bylo v mezích....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to máš jako u chlapů, ti také při namáhavých úderech nebo zápasech hekají.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou lvicí si to přesně vystihl, já to jednu chvíli jen poslouchala a měla jsem pocit, že je v televizi jinej sport :)) Když se Serena naštve, to je pro mě zážitek ji pozorovat, ona je prostě neodolatelná :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jako i když mě třeba štvalo to, jak se Maruš chovala na začátku. Tak uznávám, že bylo alespoň od první chvíle vidět, jak je to nahecované. A to si myslím, že lidé od zápasu čekali a chtěli. Chtěli, aby to nebylo jednostranné, aby se o fiftýny bojovalo, aby si navzájem braly podání...Myslím, že to ten zápas nabídl.:)
Reagovat
pepin
Nejen lidi na kurtu, ale každý kdo má rád tenis si přál, aby siréna se Serenou držela krok, a aby to nebyla jednostranná záležitost. Já jsem si přál např., aby to šlo do 3 setu, pochopitelně pro Serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně třeba z některých komentářů přišlo, že někteří lidé chtějí, aby dostala Máša třeba dva kanáry...

Jinak já tipoval tříseťák, ale chtěl jsem (asi z pochopitelných důvodů), aby to Serena ukončila ve dvou.
Reagovat
pepin
Tak to asi z důvodu, že ji nemají rádi, ale já který ji mám rád, jsem chtěl tři sety.
Reagovat
smazaný uživatel
To je moc krásná fotka. Vzpomínám si, když Petra vyhrála Wimbledon, jak tam skromně chodila, ani nevěděla, jak to má pomalu držet a Mašena tam rozdávala úsměvy, jako kdyby vyhrála ona. Tím mi byla Petra moc sympatická a vloni říkali, že když jela obhajovat Wimbledon, tak se jí organizátoři ptali, jaký má přání a ona že žádný, že si je tím získala. Prostě je povahově skvělá, jen ještě přidat ten pořádnej tenis a bude pro mě dokonalá :))
Carolyn - no můžu jen doufat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíš, zase ses musela otřít o Mashu... Nepřeháníš už to? :D Já na to finále Wimbledonu zase vzpomínám nerad, ani jsem to nedokoukal. Ale aspoň to pro mě bylo poučení, že příště už mám zápas vždycky dokoukat, i když se to třeba nevyvíjí dobře... Jsem rád, že to Masha vrátila Petře hned příští rok v semifinále AO a hlavně na RG, kde se díky tomu odrazila k titulu. :)
Reagovat
Sonja
Souhlas s tou Petřinou povahou, na mně taky působí sympaticky- milá, skromná holka:-)
Jinak já na Wimbl 2011 koukala jen na chlapy, takže pro mne to byl šok, když jsem se dozvěděla, že ve finále žen hraje Petra. Tak jsem pak měla hned dvojitou radost- výhra Noleho a mladé nadějné Češky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadím se, že Novak by na party po Wimbledonu radši řádil s Maruškou... :D
Reagovat
Sonja
Tak to nevím, hele....koukni, jak Novak Petru objal letos na RG, když se míjeli:
http://images6.fanpop.com/image/photos/34500000/Djokovic-Kvitova-2013-tennis-34598000-500-352.jpg
;-))):-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jakýpak otřela? :) Kdyby tam byla jiná hráčka, budu psát o jiný hráčce. Jen konstatuju skutečnost, kterou popisoval sám komentátor. Když si taky vybíráš samé elitní tenistky, který jsou všude, tak se pak nediv, že na ně čteš často komentáře. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta je moc pěkná. Já si myslím, že Petra patří k oblíbeným tenistkám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak ty zase koukni na tohle. :D Schválně jestli uhodneš, proč se mi to video tak líbí... :)
http://www.youtube.com/watch?v=GPnS-dLssiI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=GPnS-dLssiI

Anebo se podívej, jak je Caro hodná na Novaka... :)
http://www.youtube.com/watch?v=GPnS-dLssiI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=GPnS-dLssiI

Novak je celkově mezi holkama dost oblíbený. Vím, že se kamarádí se všemi mými favoritkami (snad jenom Katka Siniaková ho ještě nezná :D) a určitě i s dalšími tenistkami... Divím se, že ho Jelena trochu víc nehlídá. :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Kdyby tam byla jiná hráčka, budu psát o jiný hráčce."

Tomu nevěřím. :D A že si vybírám samé elitní tenistky, které jsou všude? No, Petra po tom Wimbledonu byla taky všude. :D

Sonja: Caro je tady... :)
http://www.youtube.com/watch?v=1NROqhxq1vw
Reagovat
Sonja
:-)) Však já vím, že je Nole s tvejma holkama zadobře.
Proč se ti to video tak líbí? Protože to Marii (té pravé:-D) sekne!:-)
A Caro je miláááá...tohle video vidím poprvé, děkuji:-))
Stejně si myslím, že ať se Nole motá kolem kterékoliv tenistky, ať jsou klidně krásné, milé, přitažlivé...jeho srdce patří jediné:
http://oi34.tinypic.com/dyrwgg.jpg
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To se pleteš, připadám ti tak zaujatá? :))) Ne, nejsem, já například víc než Mašu nemám ráda Bartoli, ta je mi opravdu protivná, to zase zlatá Marfuša - no zlatá, tak řekněme lepší :))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Hlavně se mi líbí Mashy nohy, ty jsou prostě boží. :) To je škoda, že jsem ti to video neukázal dřív. Možná bys Caro taky fandila. :D No jo, tak Jelena je taky hezká. :)

Lunej: No, zaujatá jsi. :D Ale to já jsem třeba taky, akorát opačně... :)
Reagovat
Sonja
:-D Heh, Caro bych asi nefandila ani tak...pro mne je důležitý i ten projev na kurtu, abych někomu mohla fandit. Caro může být mimo kurt sympaťačka, usměvavá, milá, ale na kurtu mi prostě její styl nesedí, no:-)
Ale tak fandím dvoum z tvých čtyř holek, to ti musí stačit:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, opravdu nejsem zaujatá. Já jsem ve skutečnosti strašně hodná, ale to ty samozřejmě nemůžeš vědět :)))))
Reagovat
Mayo
Kvitová Petra je pani
Reagovat
carolyn
Gratulka Sereně i holkám juniorkám :-)

A jsem ráda že tady nikdo neposílá Serenu do důchodu ohledně jejího věku, tak jak je tu zvykem u jiných hráčů :-*

a vidíte Serena měla odmlku, zranění a přece to dokázala, tak třeba to jednou dokáže i Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je najlepsia tenistka historie

number 1
Reagovat
smazaný uživatel
Petře to moc přeju, jenže představa, že budu muset čekat do jejích 31. let není pro mě moc veselá, abych ji pak ještě vůbec poznala.:)))
Reagovat
carolyn
Lunej - tak snad jí to nebude trvat tak dlouho :-)
Reagovat
Sonja
Letos bych klidně brala opáčko:-))))

https://img.blesk.cz/img/2/i_article/945805_sport-tenis-wimbledon-vecere-petra-kvitova-novak-djokovic.jpg
Reagovat
brixner
Kvůli nechutnému řevu Mashy, si její zápasy nechávám klidně ujít, ale dnes docela nuda, takže jsem finále viděl celé. Ani nevím, jak okomentovat celkovou úroveň zápasu, asi to bylo důstojné vyvrcholení, asi ano...Dost pozorně jsem sledoval to, o čem jsem zde již psal a opět se to potvrdilo:jde o Mashy pohyb ! Mlátit do míčů hlava nehlava odněkud ze středu kurtu, jí jde velice dobře, v tom je opravdu silná a tohle dělá její výsledky. Kromě Sereny a možná naší Petry, není hráčka, která by jí v této hře konkurovala. Ale chraň Mashu pán Bůh, když jí přilétne míč do strany, ze síť, nebo ho má zahrát v běhu ! V tomto okamžiku se z Mashy stává téměř statistka, patřící někam k 50.místu WTA. Chápu, Masha je poměrně vysoká, asi nemá tak velikou akceleraci pohybu a myslím, že se to už těžko změní. Až si její soupeřky, které dnes poráží, uvědomí, kde je "zakopaný pes", že to není o tom používat jen a jen sílu, ale i mozek, tak Masha půjde pomalu do "výsledkového zapomnění". Teď je tu ještě Serena a tu, momentálně, neporazí ani tank. Až ale odejde, budou tituly asi ještě chvíli vyhrávat bez nápadu a fakt nekoukatelně hrající ženy, jako je Masha. Ženský tenisový svět by se měl vzpamatovat...Jinak, samozřejmě, gratulace Sereně, tohle bylo téměř jisté od 1.kola. Její francouzština po zápase, byla milá a sympatická, tohle se musí prostě ocenit ! Co bylo ale naprosto do očí i uší bijící, byl zvláštní, tichý a jakoby rozpačitý závěrečný aplaus po mečbolu. Jakobych cítil něco ve smyslu-"už toho bylo dost..." Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se vrátím k deblu juniorek, když je o holkách taky zmínka v tomto článku... Katce i Báře moc gratuluju a mám velkou radost! Jsem rád, že aspoň jedna z mých oblíbených tenistek si veze domů pohár. :)

Jinak velmi doporučuju tenhle blog (odkaz dole). Je to vážně zajímavé čtení od jednoho člověka, který se pohybuje asi hlavně v ženském juniorském tenise... Je tam třeba zajímavý článek o semifinále toho juniorského debla, jak se holkám povedlo překvapit Anu Konjuh (světovou jedničku v juniorkách). Trenér Lucky Hradecké jim poradil, aby začaly hrát "Austrálii" a holkám to začalo jít výborně. :) No a taky jsou tam hezké fotky... Katka má fakt krásné kudrnaté vlasy. No ale nejenom vlasy. :)

http://holcomb-vedenanet.blogspot.cz/
Reagovat
Basa
Zítra bych měl mít holky při finále debla žen aspoň na telefonu:)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, když já teď nemám český Eurosport... Jedině, že bys mi to někam nahrál. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze Vika je jedina, ktora moze Serenu dat
Reagovat
smazaný uživatel
Ale musím teda říct, že mě svou hrou překvapila Maria. Snažila se na její poměry o variabilitu, čopy, dokonce kraťas! Snažila se údery liftovat, no na ni velmi zajímavé....Opravdu se na Serenu připravila a jak někde říkala, snažila se něco změnit. A bojovala do posledního míčku - žádné sesypávání se dnes nekonalo. Myslím, že to byl souboj hodný finále a prvních dvou nasazených hráček. Po dnešním dnu ale Maria opustí druhé místo žebříčku a prohodí se s Vikou.

Naopak Serena dnes herně nebyla na své poměry tak dobrá jako jindy, byla asi i trochu zaskočená hrou soupeřky. Ale je to finále GS, nervy pracují, takže ok....Co se mi ale na Sereně opravdu líbí, je její pohyb - zlepšila ho fakt hodně. Kdyby se člověk podíval třeba na videa z roku 20O8, 2010, tak to je velmi znát.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, musím pogratulovat i tobě. :) Asi nemá smysl se ptát, jestli tě tituly Sereny ještě vůbec baví... :D Je fakt, že letos na antuce Serena dominovala podobně jako loni Masha. Nevyhrála akorát ve Stuttgartu, kde se nezúčastnila. Jinak vyhrála RG, Madrid, Řím a ještě k tomu zelenou antuku v Charlestonu... V žebříčku je Serena naprosto zaslouženě první. Přesto si myslím, že rozdíl mezi ní a dvojicí Masha+Vika je menší, než mezi 3. místem a dalšími hráčkami. Je to dobře vidět i na bodových rozdílech v žebříčku... Před začátkem RG jsem psal, že by mě hodně překvapilo, kdyby nevyhrál někdo z Top 3. Nakonec opravdu Serena, Masha i Vika potvrdily své role... Pro všechny ostatní hráčky teď bude hodně těžké vyhrát grandslam. Z posledních šesti vyhrála polovinu Serena, dva Vika a jeden Masha. Takže to možná není až taková dominance Sereny a něco nám přece jenom nechá. :) Každopádně je to o hlavně o tom, jestli na těch grandslamech někdo zastaví Serenu. Když ano, tak toho využijou Vika nebo Masha...
Reagovat
Sonja
No, čopy...čop tam byl od Marii všehovšudy jeden:-D, kraťas tuším taky jen jeden- navíc nepovedený...ale je fakt, že do toho neřezala non-stop jako jindy, dokázala zahrát úder i s menší razancí, což mne taky překvapilo:-)
Vika 2. na žebři- super!:-))
S tou Serenou souhlas, žasnu, jak se pohybuje:-)) Ona to samozřejmě ve většině zápasů nemá tolik zapotřebí, soupeřky ji tolik neprohání, výměny diktuje ona...ale když se potřebuje bránit, umí to- a jak!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak jsem to myslel. Jako ne že by tam nastoupila a byla z ní najednou Aga.:-) Ale prostě se na její poměry snažila - mně to tak přišlo, přesný počet těch úderů nevím, možná fakt jen po jednom, ale nebušila do toho tolik jako jindy, hrála i s menší razancí a na přesnost, aby se vlezla do kurtu.....

Jj, máš pravdu s tou Serenou.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Co říci, setkáváme se tu takto už potřetí v řadě. Děkuji!:) Vážím si toho, že dokážeš ocenit soupeřku a pogratulovat i fanouškovi z druhého tábora.:)) I když na tom mám zásluhu nevalnou, spíše žádnou....Až na přenos myšlenek a tlačení palců.:-))

A ano, ty její tituly mě stále moc baví.:D Navíc 16 je divné číslo, 17 o mnoho hezčí a 18 by vyrovnalo Navrátilovou.:))

Ano, vzpomínám si, jak jsi to tu psal, že vyhraje některá z těch tří. Já i vzhledem k tomu, že se jednalo o antuku, věřil v nějaké možné překvapení turnaje....

Myslíš jako herní rozdíl, že je mezi nimi menší než mezi 3. místem a dál? To ano, herní jo. Ale bodový zrovna ne. Serena má náskok 3990 bodů před druhou Vikou a ta má náskok 210 bodů na Mášu. Ale vše se může změnit. Serena už nemá nic, co by mohla připsat, naopak začínají obhajoby a Máša s Vikou se mohou prostřídávat. Jinak zbytek holek už má ztrátu příliš velkou....

Tak já myslím, že se za poslední dva roky ukazuje, že je tu dominance tří hráček. Že pouze jedné, to bych určitě netvrdil. Mám tušení, že Serena vám asi nechá USO, možná i Wimblík, když tu bajerece vytáhla ten nezvratný osud vítězek RG se Sabine!:-o
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že teď ty bodové rozdíly budou jiné. Serena vlastně opravdu získala těch 2000 bodů navíc... Ale ještě před RG byl rozdíl mezi Serenou a třetí Vikou menší, než mezi Vikou a čtvrtou Agou. Možná se to po Wimbledonu bude zase vyrovnávat. Hlavně Masha tam může nahrát nějaké body oproti loňsku...

Jinak mě samozřejmě trochu štve, že to Serena takhle "bere" mým favoritkám, ale rozhodně se nedá říct, že bych byl nespokojený. Já jsem zažil grandslamy, kdy jsem třeba už v semifinále neměl komu fandit... Takže teď si užívám, že mám skoro pokaždé favoritku ve finále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ty body se mohou po W. zase trochu hnout a po USO také....No, Serena bere?:)) Vždyť ony se dočkají....A tak Vika má AO, Serena RG....takže to máme 1:1 na nejdůležitější turnaje....
Reagovat
smazaný uživatel
Taková vsuvka :D V roce 2009 vyhrála RG Kuznetsova...Lisická ji porazila ve Wimbledonu téhož roku. V roce 2011 vyhrála RG Li Na a Lisická ji porazila ve Wimbledonu téhož roku. V roce 2012 vyhrála RG Masha...a co se nestalo? :D Lisická ji porazila ve Wimbledonu téhož roku...rok 2010 byl vynechán jen z toho důvodu, že byla Sabine zraněná, takže na Wimbledonu vůbec nebyla..A co z toho vyplývá? :D Že se má Serena na co těšit..:D (vím, že počtvrté už se to sotva povede...ale před rokem jsem si taky říkala, že Mashu porazit nemůže a povedlo se..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine :D tráva je její nej povrch a vítězky FO jsou většinou zvyklí na antuku a na trávu se těžko zvyká...vždycky to bylo dost brzo...
Reagovat
smazaný uživatel
Chci toho napsat tolik, že ani nevím, kde mám začít... V první řadě chci určitě pogratulovat oběma holkám ke skvělému turnaji a zajímavému finále! :) Jako fanoušek Mashy musím hlavně říct, že se dneska vůbec nemá za co stydět. Myslím, že první set mohl dopadnout klidně obráceně. Tam měla Masha velké šance, ale bohužel se je nepovedlo využít. Bylo to přesně tak, jak jsem psal před zápasem... Začátek měla Masha skvělý a dá se říct, že z toho vytěžila maximum. Hned v prvním gemu odvrátila čtyři brejkboly a následně po brejku vedla 2:0. Jenže pak přišel zlom. Masha vedla ve třetím gemu 40-15, přesto ten servis ztratila. Myslím, že to byl rozhodující moment celého 1. setu. Nevím, jestli mám pravdu, ale podle mě by to Masha ze stavu 3:0 už nepustila. Možná by Serena získala ten brejk později, ale vzhledem k vyrovnanosti celého setu si myslím, že už by to Masha udržela... Takže tam vidím takový prapůvod toho, proč to dneska nevyšlo (nebo aspoň v 1. setu). Serena za toho nepříznivého stavu získala čtyři gemy v řadě a najednou vedla 4:2. Masha potom ještě srovnala na 4:4, ale pak bohužel v nejméně vhodnou chvíli ztratila podání. Přesto si pořád myslím, že o vítězce 1. setu rozhodl hlavně ten třetí gem... Ve druhém setu už Masha takové šance neměla, i když to podle skóre vypadá úplně stejně jako ten první. Přesto byly ty dva sety celkem rozdílné. Ve 2. setu Masha ztratila servis ve třetím gemu a pak už tam žádné šance na brejk bohužel nebyly. Asi tak od poloviny setu se Serena skvěle rozpodávala a pak už to bylo jenom o tom, jestli jí to vydrží až do konce. To se jí povedlo a navíc podávala pořád lépe, což vygradovalo v posledním gemu. Už jsem taky viděl Serenu pár zápasů nešťastně ztratit, ale ona rozhodně není z těch, kterým by se to stávalo nějak častěji. Serena prostě neznervózněla a doservírovala zápas takovým způsobem, jakým to nedokážou ani někteří chlapi...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže když to mám shrnout: V 1. setu byla Serena šťastnější, ve druhém lepší. Celkově byl ten zápas vyrovnaný a možná to mohlo být i na tři sety. Z pohledu Mashy je škoda hlavně toho prvního...

Jak už jsem napsal, Masha se vůbec nemá za co stydět. Bylo tam pár chyb, které se stát nemusely, ale jinak do toho dala všechno a nemá si co vyčítat. Je trochu škoda, že jí dneska víc nechodil první servis. Dá se říct, že hlavně díky tomu získala Serena 1. set. Masha měla v 1. setu jenom 47% úspěšnosti prvního podání, zatímco Serena o deset víc. Bodů po prvním podání měla Serena taky víc. Co se týče 1. setu, tak to byla snad jediná statistika, ve které byla Serena nějak výrazněji lepší. Nakonec ten servis hrál v tomto zápase dost velkou roli... Zase by ale nebylo spravedlivé, kdybych omezoval schopnosti Sereny jenom na servis. Ona má skvělý útok i obranu, přehrát ji nebo přetlačit v delších výměnách je prakticky nemožné. Taky má vynikající return a s tím souvisí i to, že skvěle čte podání soupeřek. Mashy první servis patří k nejlepším na okruhu, ale Serena je u toho returnu většinou včas a dokáže zahrát vítězný úder i po tak rychlém servisu... Ono se zase mluví o nějakém komplexu Mashy, ale položte si otázku: Kolikrát měla Serena proti Mashe nějaký slabší den? Ona proti ní hraje většinou naprosto perfektně. Snad jenom set a půl letos v Miami, ale tam se Serena včas dokázala zvednout... Podle mě to opravdu není o žádném komplexu. Serenu neporáží žádná hráčka a spoustu dobrých tenistek (i bývalých) má proti ní dost negativní bilanci. Navíc se zase jenom potvrdilo, že Serena spíš prohraje s někým nečekaným (na RG to mohla být Světlana) než s hráčkou Top 10. Serena prohrává ve finále velmi zřídka. Na grandslamech prohrála snad z dvaceti finále jenom čtyřikrát. Jednou s Mashou (Wimbledon 2004), jednou se Sam (US Open 2011) a dvakrát proti Venus, což byly tak specifické zápasy mezi sestrami, že se to snad ani nedá počítat...
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě to beru tak, že Masha mohla dneska jenom překvapit. Udělala pro to všechno, bohužel to nestačilo. Kdyby měla ve finále Saru nebo Světlanu (a že k tomu tolik nechybělo), bylo by to zase o něčem jiném... Bylo mi Mashy po zápase moc líto, jak byla smutná. :( Pak se ale po chvilce začala usmívat a bylo mi mnohem líp. :) Taky chci pochválit obě holky, jak byly při vyhlášení fajn. Někomu třeba může připadat, že se při tom zápase tváří, jako by se chtěly pozabíjet, ale není v tom nic jiného než soustředění. Předpokládám, že když se vy o něco snažíte, tak se u toho taky netváříte moc příjemně... Po zápase obě holky ukázaly, že jsou moc fajn. :) No a potom ještě nesmím zapomenout na jednu důležitou věc. Chci poděkovat Mashe za výkony na celém RG a hlavně za čtvrtfinále proti Jeleně. Ten zápas pro mě překročil hranice sportu a dost mě inspirovalo, jak to Masha nevzdala a otočila po kanáru v 1. setu. Právě díky tomu jsem potom ve čtvrtek dokázal něco, čemu jsem vůbec nevěřil (co to bylo, to si nechám pro sebe). Myslím, že bez Mashy bych to nikdy nedokázal... Díky moc, Masho! :)
Reagovat
brixner
Ahoj Monty ! Víš, Ty osobně máš docela veliký přehled o všem tom tenisovém dění, asi buděš dost dobrý pozorovatel a analytik, což je v pořádku ! Jen mi stále nejde jaksi na um, proč neustále takhle popisuješ zápasy, které ostatní viděli? Ženapř. Masha vedla 40:15 a gam ještě prohrála, přece všichni viděli a ví o tom :-) Vůbec nic nemyslím ironicky, nevím, čím se např. živíš, ale dost dobře by Ti sedělo povolání třeba sportovního komentátora nebo i novináře! Já osobně Tvé příspěvky čtu, ale myslím, že je mnoho těch, kteří nikoli, asi proto, že je nebaví číst takhle dlouhé "články", spousta dalších komentářů to jen potvrzuje! Jsi určitě veliký tenisový nadšenec, ale Tvá snaha zrovna tady, asi dost přichází vniveč...Opakuji, že Tě nenapadám ani neironizuji, je to tu občas takové "insideoutovské"-Monty25 vs....IDEMÓÓÓ... Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, v pohodě. Já se k tomu průběhu zápasu vracím hlavně proto, abych pak mohl zdůvodnit některé věci, o kterých píšu potom...

Jinak bych se chtěl ještě vrátit ke včerejšku, jak jsem ti napsal "To jsou zase hemzy..." :D Taky jsem to nemyslel nějak špatně, ale prostě jsem tvůj komentář nepochopil. Když se ti nelíbí současné pojetí čtyřhry, tak proč se na to díváš? Mně když se něco nelíbí, tak se na to nedívám... Takhle se to prostě teďka hraje. Tenis se jako hra pořád vyvíjí a dneska už to asi není tolik o technice jako dřív. Ty holky mají pořád větší a větší sílu. Přesto některé z nich vypadají velmi dobře. :) Já věřím, že se tenis posouvá dopředu, nikoliv naopak. Myslím si, že hráčky z minulosti by se v dnešním tenise už nechytaly.
Reagovat
brixner
No, po pravdě-na onu čtyřhru jsem se díval 1.Že jsem ještě H+H neviděl hrát, prostě tolik času a možností sledovat tenis a vlastně ostatní věci v TV nemám, 2.Byl jsem nažhavený na zápas Rafy a Novaka a tenhle debl měl prostě přednost. Úroveň té čtyřhry mi ale, promiň, připadala opravdu ubohá, když pominu ono celkové a mě se nelíbící pojetí, neřekl bych, že takový výkon by měly předvádět přední světové páry ! Pokud to je jen možné, na WTA tenis se rád podívám, rád si i pouštím zápasy na YT, ale především ty z minulé doby, protože to celkové pojetí hry, bylo na úplně jiné úrovni. Je mi jasné, že se to těžko změní, prostě vývoj jde tímto směrem a i já to respektuji! Ale konkrétně SF debla, o kterém jsem psal, by se hodilo svou úrovní tak někam do 2.ligy. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Máška a Victoria sú fajn, ale pre Serenu nie sú takou konkurenciou ako boli kedysi Kim, Justine, či vo forme hrajúca Venus..

Samozrejme gratulácia suverénnej vitazke, finálo predčilo moje očakávania, nechýbalo v nom napatie a s tým som nerátal.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je ovela lepsia ako pred zranenim

ani Kim, Justine by nanu nemali si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, ale že by to bylo napínavý? Výsledek asi nikoho nepřekvapil.Přijde mi ,že Serena je babochlap. Nejen vizáží, ale i tenisovým uměním. Pokud na kurtu "nespí" tak ostatním nedá vůbec přičuchnout. Prostě úplně jiná liga než ostatní z WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Kim byla skvělá tenistka, ale jako příklad bych jí zrovna moc neuváděl. Proti Sereně měla bilanci 2:7. Justine už měla tu bilanci lepší (6:8), ale bylo to hlavně tím, že uměla hrát skvěle na antuce. Tam porazila Serenu hned čtyřikrát... Venus moc nepočítám, protože zápasy mezi ní a Serenou měly úplně jiný rozměr. Podle mě tam šlo hodně o to, kdo se lépe vyrovná s tím, že hraje proti sestře.
Reagovat
LukasH
Velká gratulace Sereně. Šarapka hrála dneska extrémně dobře. Dokonce se mi chvílema zdálo, že jsou její údery přesnější a agresivnější. Hlavně na začátku. Jenže Serena potom zapne na jinej level. Neuvěřitelně se pohybuje a čte hru. Údery, kterýma Maria normálně ukončuje výměnu, Serena vrátí a kolikrát ještě agresivněji. Současně prostě není hráčka, která by na ní měla. Když už se nějaké podaří jí potrápit, tak to vydrží jen chvíli.
Pro Marii to musí být dost frustrující, protože hraje na hranici svých možností a stejně Serenu neporazí ani kdyby se rozkrájela.
Reagovat
dadaft
letošní RG nebyl turnaj, na který budu vzpomínat léta, ale nebyl špatný. připomeňme namátkou pár zápasů:
(1K) Venus Williams - Ula Radwanská
(2K) Marion Bartoli - Mariana Doque-Marino
(3K) Angelique Kerber - Varvara Lepchenko
atd.
podle mě si kromě finalistek zaslouží uznání i Světlana Kuzněcovová a Jelena Jankovičová - hrály skvělý tenis.
čtvrtým kolem určitě překvapily američanky (Mattek-Sands a Hampton).

nyní už je ale hlíny konec, a nastává to nejlepší, co tenisová sezóna nabizí - tráva vyvrcholená Wimbledonem a pak americké betony zakončené U.S.Open.

tak vzhůru na palubu, dálky volají. ))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, těch pěkných zápasů tam bylo plno. Jelena i Světlana si opravdu velké uznání za slouží. Dnes jsem si na ně počas zápasu zrovna vzpomněl a přemýšlel nad tím, jak málo chybělo a mohly být dnes obě finalistky místo na kurtu někde na poháru.....

Mě potěšila Jamie, jsem na ní zvědav na turnajích kolem USO....Na trávě si myslím, že to nebude ono.......
Reagovat
dadaft
osobně mi nejvíc v hlavě leží zápas Agy s Dinah Pfizmaierovou - nikdy jsem Dinah pořádně neviděl hrát (aspoň si na žádný zápas s ní nevzpomínám - ona v tom utkání s Agou udělala spoustu chyb a koncovku nezvládla vůbec, ale její pojetí hry se mi moc líbilo, dokázala si výměnu rozehrát a připravit si pozici k zakončení (a v tom okamžiku to často zazdila)... - cítím jistou naději, že kdyby se dokázala vyhrát a dostat se na určitý level pokud jde o stabilitu výkonů, mohla by předvádět divácky zajímavý tenis.
nechci divočit po jednom zápase, ale do svého hledáčku ji zařazuji a pokud bude příležitost ji vidět (klidně na malém turnaji), nenechám si ji ujít.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí také viděl hrát poprvé v životě, alespoň si ji vůbec nevybavuju.... První set jsem tak nějak koukal po očku, ale pak už jsem koukal pořádně.
Je to tak, dobře popsáno. Ona neměla problémy vypracovat si závěrečný úder, což je daleko složitější, ale hodněkrát pohořela právě až na něm. Také mě svou hrou zaujala. A zase, je to jako u plno dalších hráček, má potenciál a teď se čeká, jestli přijde ten progres a postupná konzistence nebo ne. Ale souhlasím s tím, že její pojetí tenisu se jeví jako zajímavé a to jméno stojí za to si pamatovat.

Mně zase leží v hlavě zápas Uly s Venus. A to z toho důvodu, že Ula byla schopna praktikovat nejen hru alá Aga, ale byla do toho schopna i velmi slušně řezat. V tom zápase mi přišlo, že kdyby ještě zapracovala, zastabilizovala to a jak říkáš "vyhrála se", mohla by být i ze sesterského dua časem tou úspěšnější....
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je to asi vhodny clanok, ale v Halle je prihlaseny na stvorhru par Federer-Haas :)
Reagovat
Denis92
tak to si velmi rad pozriem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez sa na to tesim... Hlavne to vyzera, ze Federer po tej nie prilis vydarenej antukovej casti sezony, skutocne chce natrenovat co najviac na tej trave, aby na nej uhral slusne vysledky... Aspon mne to tak pripada :)
Reagovat
Mayo
šarapka už musí mať komplex z nej...každopádne fakt nevidím, kto by ju mohol poraziť...aj keď si myslím, že Vikina ju môže skôr poraziť ako Mária jednoznačne...asi Vikina ako jediná z tej top 10
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to pekne uzij....a si to pekne oslav:)

Jinak teda pred travou to vypada dost hodne pro Serenu...obavam se, ze neni ted zadna tenistka, ktera by ji na jejim nej povrchu zastavila...pokud by Serenu teda nezastavilo zraneni nebo nakupovani.
Musela by to byt dobre hrajici obranarka, ktera by zaroven dokazala utocit z kazde pozice + perfekni prechod na sit, volej s dobrym stinovanim...takze vlastne dost tezko se mi tak nejak ted hleda souperka na trave, ktera by fakt Serenu zmakla...
...napadaji mne vlastne jen dve, jenze obe nejak dost v utlumu Pirozek a Kviti...

No nic...dnes jsem pral i te Marusce, aby se nam to nejak pekne prostridalo...

Takze nic jinyho nezbyva, nez aby se ta Petula fakt probudila...
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji a užívám.:)

Ve všem ostatním máš pravdu a souhlasím. Ale znáš to, vše pak může být jinak - uvidíme, co bude, až to bude. Petře, jako každým rokem na trávu, opět věřím, že se zvedne.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ted jeste zalezi, odkud se jako zvedne..., jestli treba od stolu, nebo treba i herne...
...dost by pomohlo teda herne.

V kazdem pripade mne jen tak napada, ze pokud by se Serena nezranila na AO, tak by jsme byli mozna svedky toho, co naposledy dosahla Steffi...i kdyz na tom decoturfu...tam to muze dopadnout ruzne, to je fakt...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak od stolu se snad zvedne a herně se už nemá příliš kam propadnout, takže už by se taky mohla začít pomalu zvedat.:) Já jsem jako vždy před trávou optimista.:) A už se na trávu hrozně těším. Teď jsem zápasy ještě moc nesledoval, ale od příštího týdne na to hupnu.:)

To mě taky dneska napadlo, že kdyby se na AO, kde hrála Serena opravdu ve skvělé formě, nezranila, mohlo to být zajímavé. Ale na USO v obhajobu moc nevěřím, to bude móóóc složité. Tak ještě v ten Wimbledon. Ale na RG už hrála dva zápasy se zatejpovaným stehnem, dnes navíc i břichem - takže očekávám, že si ta její šňůra vybere nějakou tu zdravotní daň...
Reagovat
smazaný uživatel
vítězce a čest poražené. Máša se dnes držela velmi dobře a byl to napínavý zápas. Po herní stránce mě to už tak nenadchlo. Na turnaji byly k vidění určitě zápasy pohlednější, ale to už se tak ve finále mnohdy stane.

Serena v tomto zápase ukázala, že je opravdu velkou šampionkou. Dokázala udělat ten poslední krok a získat 16. GS titul - to je úžasné číslo. A vyhrát opět po 11 letech RG, je také něco skvělého. Také protáhla sérii vítězných zápasů v řadě na 31 a sérii vítězných turnajů na pět. Tento rok byla prostě antukovou královnou.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč až po 11 letech? Proč se probrala až po velkých zdravotních komplikacích? Faktem je, že měla dost hluché období 2004-08, kdy tituly z GS brala jen 2x v Austrálii. Po úspěšných letech 2002-03 se čekalo víc. Na ostatních turnajích to dlouho byla ještě větší katastrofa.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, nevím, proč se probrala až po velkých zdravotních komplikacích. Ale je to tak. Asi jí předtím scházela motivace, alespoň to tak vypadalo. Roky před zraněním nehrála turnaje mimo GS naplno a unikala jí tak spousta titulů a i třeba týdnů na postu světové jedničky.
Proto má celkových titulů z okruhu WTA, na její poměry a kvality, tak málo a proto i celkových týdnů strávených na postu jedničky mohla mít více.
V letech 2004 - 2008 tam útlum opravdu byl, vyhrála v tom období pouze dvakrát AO. To bylo ale způsobeno i vleklými zdr. problémy, se kterými se potýkala a i nějakými osobními.....

Zrovna na antuce bych ale nezapomínal na skvělou Justine Henin, která vyhrála RG čtyřikrát.....
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/943282_385694591549209_799529115_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
VlS
Proč se Serena zvedla až po problémech? Protože zjistila, že to není na věky a ze dne na den může bejt utrum. Aspoň si to tak vysvětluji, ale možná, že ona to vidí jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, bude to tak. I ona to kolikrát říkala, že to po těch vážných trablích a návratu bere vše jinak a s větším respektem.
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/994254_10151937480626102_1070366500_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná fotka, Serena se hezky směje :)) Stejně jsem se nedozvěděla, proč vlastně není chytrá? :)) ale to je jedno..
Reagovat
carolyn
a ty to nepoznáš z té fotky? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepoznám, nejsem chlap :))))))
Reagovat
Sonja
tady jsou i další fotky, třeba to z nich půjde poznat líp...nebo co:-)))

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151652648509920.1073741884.196363369919&type=3
Reagovat
carolyn
Pořád nic :-/ at koukám jak chci, tu blbost prostě nikde nevidím
Reagovat
Sonja
To nevadí, tak si prostě užívej, jak to tam Sereně sluší:-P:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že hlavní blbost je, že tam něco vůbec hledáme .)))) ale fotky moc pěkný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou gratulka a je vidět, že Wilander dokáže dobře tipovat :)) A ty Monty nesmutni, stejně jsi asi nečekal, že by Mašena uspěla. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu smutný jsem. Bylo by špatné, kdybych nebyl... Na druhou stranu, Masha do toho dala všechno a za to jsem rád. Jak už jsem napsal, dneska mohla jenom překvapit... Ovšem já věřím vždycky. Kdybych nevěřil a pak se to třeba povedlo, tak bych si připadal blbě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co mám říkat já, tvojí oblíbenkyni se aspoň daří, kdežto u mojí akorát brečím jak želva :))Takže si vlastně nemáš nač stěžovat :)))
Reagovat
Mayo
Serena hľadá aj naďalej súpera
Reagovat
smazaný uživatel
a marfusce zustaly zase jen krecovite zatnute pesticky, urovnane lahvicky, nepreslapnute lajny a strnuly usmev cislo sest.
tak snad v dalsim zivote marfusko, bye candypova.
Reagovat
Fandina
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková mají titul ve čtyřhře juniorek.
Velká gratulace holky, držím palce a jen tak dál. Pojď pojď pojď!
Reagovat
dadaft
gratulace Sereně
gratulace Marii
nakonec dobrý zápas, míčky lítaly hodně rychle, rozhodl lepší pohyb Sereny, bych řekl.
Reagovat
Fandina
Připojuji se. Hezký zápas a pěkné finále od obou. Gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
Je celkem vtipné, jak Serena mluví Francouzky, že jí všichni lidi rozumí, kromě její lože(teda, až na Patrika) :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ty umět cestina?
Reagovat
vendulkabendulka
Jeji loz stezi rozumi anglicky, bych rekla
Reagovat
smazaný uživatel
Sereno, gratulace, jsi prostě šampionka, ale prosím tě, nech taky Maruš něco vyhrát.. :D
Strašně mě to mrzí, že Maria dnes znovu prohrála, hlavně ten 1. set, který prostě měla vyhrát! :-((
Moje přání, které jsem si dneska přál, aby to byl zápas hoden světové jedničky a světové dvojky se mi splnil..
Gratulace vítězce, čest poražené. :-))
Od pondělí je Maria světová trojka, ale předpokládám, že po Wimbledonu se nato druhé místo vrátí, z těch tří obhajuje nejmíň!
Sharafamily!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, ale ona je prostě fakt jinde, i úderovou technikou, herní inteligencí, přemýšlí u toho. Nejde ji přehrát hrou, kterou má Maria, proti uspěje jen hráčka s lepší obranou, ale zároveň dobrým útokem, například Azarenka. Nebo jak tady něko zmiňoval, Samantha s jejími topspiny. Celkově ale slabé utkání z obou stran, druhý set teda lepší, ale první nebyl dobrý.

Samozřejmě ale gratulace, přál jsem Marii, ale Serena je velká šampionka, je prostě někdě jinde, hlavně na servisu je to znát.
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj to byly nervy! Snad to zítra bude víc v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Chcel by som sa spytat ci to len u muzov je to pravidlo s 20 sekundami medzi podaniami na grandslamoch? Pretoze ak aj vo WTA, tak preco Sarapova nedostava upozornenia?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jinak, čas není sjednocený. V pravidlech ATP je 25s, WTA má 20s. Grandslamy se ovšem hrajou podle pravidel ITF, kde je 20s pro všechny.
Reagovat
carolyn
Taky jsem si říkala že nebylo žádné napomenutí, nebo jsem si jen nevšimla?
Reagovat
PetaM
Možná se pravidlo 20 sekund nepočítá, když začne foukat vítr a antuka vám lítá do očí :D Jinak jsem si žádného extra zdržování nevšiml ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ja na Sarapovej zapasy nepozeram velmi kedze ju nemusim, lenze s Jankovicovou ked prehravala zdrziavala neskutocne (mozno aj viac ako Nadal) a to aj pri Jankovicovej podani... S Azarenkou tiez pod 20 sekund snad ani nesla a dnes tiez... To ked fukala antuka a hracky zdrzali hru, to samozrejme beriem, ale aj ked nefukalo, tak jej to strasne dlho trva... Nic v zlom, ale popri tom jej kricani je to asi jedna z najviac nefér tenistiek.
Reagovat
Sonja
? Já myslela, že u žen žádný limit není...teda aspoň jsem nezaznamenala, že by kterékoliv hráčce bylo uděleno aspoň napomenutí...
Reagovat
Sonja
Obrovská gratulace, Sereno:-))...zas a znova dokazuješ, jaká jsi šampionka a moc ti ten titul přeju.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist