"Železná lady" Sandra: 41 turnajů za rok!

18. 10. 2010, 09:24
Téma 5
Světová jednička Serena Williamsová odehrála za uplynulých 52 týdnů 14 turnajů. Kim Clijstersová jen 13. Venus Williamsová 16. Většina hráček je samozřejmě pilnějších a odehrají od dvaceti do sedmadvaceti akcí za rok. A teď pozor: v čele pomyslného žebříčku je Češka Sandra Záhlavová (25).
Profily hráčů
Sandra Záhlavová (© Martin Sidorják)

A o parník! Po US Open svítilo u jejího jména na žebříčku 41 odehraných turnajů. Ještě o pět víc než ona má rekordman mezi muži Němec Greul (36). Tolik týdnů jako Záhlavová odehraje Serena Williamsová za tři roky, i když - pokud jde o počet zápasů, Američanka jich zřejmě sehraje víc.

»Železná lady« z Plzně říká, že s takovou porcí nemá problém. "Nehraju debly, takže to zvládám v pohodě. Na US Open jsem třeba prohrála hned v pondělí, letěla jsem domů, zatrénovala si na antuce a o víkendu jela na stovku do Itálie," vysvětluje Sandra. A proč hraje tolik turnajů? "Do patnácti jsem hrála údržbu, pak jsem změnila styl. Hraju mnohem agresivněji, snažím se tlačit se dopředu. A potřebovala jsem to zažít, proto jsem hrála tolik turnajů. Od příštího roku ale turnaje omezím," říká česká hráčka, která nedávno vyměnila kouče a místo Václava Zdražily angažovala Richarda Pergla.

Ani jedenačtyřicet turnajů za rok jí prý tenis neznechutí. "Turnaje a zápasy mě baví. Někdo možná víc trénuje, já víc hraju," říká. Jen cestování je občas trochu moc. "Už se cítím trochu utahaná," přiznává Sandra a říká, že na dovolenou by přes půl světa v žádném případě nejela. Na turnaj ale prý ano. "Snažím se dávat tenisu maximum," říká.

 

V novém čísle Tennis Areny také najdete:

Srbové zhasli český sen - vše o semifinále DC a něco navíc: návštěva luxusního klubu Novaka Djokoviče
Pan Grand Slam aneb Rafael Nadal vyhrál i US Open; přečtěte si, jakými zbraněmi si podmanil Flushing Meadows
Manhattan je rájem nákupů - s českými tenisty v newyorských obchodech
Dominik Hrbatý se oženil a bude otcem

Říjnová Tennis Arena přináší i další zajímavosti, exkluzivní fotografie z US Open, metodiku Richarda Schönborna a rozhovor s žokejem Josefem Váňou plus atraktivní bonus od Tipsportu.

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok na www.tennis-arena.cz!

 

pva, Tennis Arena, Jiljí Kubec

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
to je jako bych se v pubertě prohlásil za kasanovu, protože sem si to denně dělal :-).ono by nebylo od věci někdy postoupit do dalších kol a nevěnovat se tenisové turistice.
Reagovat
smazaný uživatel
A kolik titulů dokázala Sandra vytěžit z účastí na tolika turnajích? Jestli dobře vidím, tak jeden...:-) Pokud ji zveme "Železná lady", jak bychom měli říkat třeba Rafovi? Ocelový španělský tygr?!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná "reklama" pro Tennis Arenu. Pan redaktůrek by si raději před psaním hloupostí měl zjistit fakta! Zřejmě použil sloupec # TRN ze žebříčku, který se dá každý týden v pdf formátu stáhnout z webu WTA (http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf).

Jenže v tomto počtu "odehraných" turnajů jsou ve skutečnosti zahrnuty i neodehrané a vynechané turnaje z důvodu zranění, které jsou pro Top 10 hráčky povinné, v případě Williamsek je navíc počet zvýšen i o bojkotovaný Indian Wells (každá neúčast a bojkot = 0 bodů za turnaj). Aktuálně za posledních 52 týdnů Venuše odehrála 10 turnajů a Serena jen 7 turnajů !!!
Reagovat
a.magerova
No tak, když vynechám holky Williams a vezmu pro srovnání třeba současnou světovou jedničku (Wozniacki Caroline), tak na počet zápasů (nikoli turnajů!!!) je to přibližně stejné, takže těch železňaček je víc :-))
I když nic proti Sandře, je to FRAJERKA.
Reagovat
smazaný uživatel
takze net byla jen na 35 turnajich ale bylance 34/33 je tristni, jen 14 vypadla v prvnim kole. Uvidime jestli kdyz se pocet turnaju zmensi tak jestli se zvedne kvalita.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist