1. den v Madridu: Karolínu Plíškovou čeká v Madridu první zápas

6. 5. 2017, 10:00
Previews 19
Turnaj WTA ve španělském Madridu startuje již dnes. Jako druhá v pořadí nastoupí na centrální dvorec ke svému prvnímu zápasu česká jednička Karolína Plíšková. Světová trojka bude v prvním kole prestižní akce WTA Premier Mandatory čelit Lesje Curenkové. Do akce jdou i další hvězdy jako Madison Keysová a Johanna Kontaová. Dohrává se také kvalifikace. Muži na souběžně hraném podniku ATP World Tour Masters 1000 kvalifikaci teprve zahájí.

Karolína Plíšková odstartuje svou pouť na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Madridu již v sobotu. Česká jednička, jejímž maximem ve španělském hlavním městě je 2. kolo, zahájila letošní antukovou sezonu ve Stuttgartu výhrou nad Coco Vandewegheovou a následnou porážkou s pozdější šampionkou Laurou Siegemundovou.

Rodačka z Loun tento týden v roli nejvýše nasazené zklamala domácí fanoušky v pražské Stromovce, když jako jedna z favoritek na titul podlehla už v prvním kole Camile Giorgiové.

Proti své první soupeřce Lesje Curenkové bude jasnou favoritkou, přestože má s Ukrajinkou vyrovnanou vzájemnou bilanci a poslední duel s ní před dvěma lety v New Havenu prohrála.

Curenková letos na antuce prohrála obě utkání a v Madridu ještě nikdy nepřešla přes první kolo. Češti příznivci určitě budou rádi, pokud dnes své maximum nevylepší.

Po Plíškové na centrální dvorec nastoupí Madison Keysová. Devátá nasazená absolvuje po doléčení zranění teprve čtvrtou letošní akci. Zatím má bilanci 3-3. V prvním kole vyzve Misaki Doiovou.

Japonka se momentálně trápí ještě více. Proti Američance se pokusí přerušit sérii pěti porážek. Keysové ale nedokázala v posledních čtyřech soubojích sebrat jediný set.

Zajímavé bude sledovat minimálně výsledek zápasu mezi Eugenií Bouchardovou a Alizé Cornetovou. Kanaďanka by si totiž mohla v případě výhry ve druhém kole zahrát s Marií Šarapovovou, kterou nedávno nazvala podvodnicí a doživotně by Rusce zakázala hrát tenis.

Rovněž bývalá světová pětka, podobně jako Doiová, na výhru na okruhu WTA Tour čeká celkem dlouho. Poslední vítězství zaznamenala v lednu v Sydney, od té doby na podnicích WTA prohrála šest utkání v řadě.

Hrací plán na dvorci Manola Santany uzavře šlágr sobotního programu mezi nasazenou šestkou Johannou Kontaovou a rozjetou Laurou Siegemundovou. Není žádným tajemstvím, že antuka je nejneoblíbenějším povrchem britské jedničky.

Světová sedmička se na oranžové drti letos představila zatím jen ve Stuttgartu, kde na nejcennější trofej z Miami nenavázala. Ve druhém kole nestačila na Anastasiji Sevastovovou.

Naopak Siegemundová letos na antuce stejně jako loni předvádí úžasné výkony. Svou nejoblíbenější část roku zahájila v Charlestonu, kde skončila až v semifinále, a poté si došla pro svůj nejcennější triumf na domácí půdě ve Stuttgartu.

Otázkou je, jak se bude devětadvacetileté Němce dařit mimo domácí prostředí. Loňská osmifinalistka madridského turnaje ve Stuttgartu porazila tři hráčky elitní desítky - Světlanu Kuzněcovovou, Karolínu Plíškovou a Simonu Halepovou. Kontaové se tedy rozhodně nezalekne.

Kurt Arantxy Sánchezové Vicariové bude v sobotu patřit hlavně Ruskám. Úvodní duely čekají na vítězku Charlestonu Darju Kasatkinovou, Jekatěrinu Makarovovou a šampionku letošního ročníku prestižní akce v Indian Wells Jelenu Vesninovou.

Svou první soupeřku bude netrpělivě vyhlížet Kateřina Siniaková. Talentovanou Češku v prvním kole totiž čeká kvalifikantka, nebo lucky loser a v rámci sobotního programu se odehraje závěrečné kolo kvalifikace. Mužský podnik série ATP World Tour Masters 1000 kvalifikačními boji dnes teprve startuje.

MUTUA MADRID OPEN 2017 - PROGRAM 1. HRACÍHO DNE
• KURT MANOLA SANTANY • (od 11:00 SELČ)
1. Čorič (2-Chorv.) - López-Pérez (Šp.) / 1. kolo kvalifikace
2. Curenková (Ukr.) - Kar. Plíšková (2-ČR) / nejdříve ve 12:30 SELČ
3. Doiová (Jap.) - Keysová (9-USA)
4. Cornetová (Fr.) - Bouchardová (Kan.)
5. McHaleová (USA) - Arruabarrenová (Šp.) / nejdříve v 19:00 SELČ
6. Kontaová (6-Brit.) - Siegemundová (Něm.)
• KURT ARANTXY SÁNCHEZOVÉ VICARIOVÉ • (od 11:00 SELČ)
1. Vinciová (It.) - Kasatkinová (Rus.)
2. Riskeová (USA) - Golubicová (Švýc.)
3. Istomin (6-Uzb.) - Cervantes (Šp.) / 1. kolo kvalifikace
4. Bertensová (Niz.) - Makarovová (Rus.)
5. Beguová (Rum.) - Vesninová (12-Rus.)
• ESTADIO 3 • (od 11:00 SELČ)
1. Mannarino (1-Fr.) - Munar (Šp.) / 1. kolo kvalifikace
2. Rogersová (1-USA) - Vekičová (Chorv.) / závěrečné kolo kvalifikace
3. Dodig (Chorv.) - Escobedo (12-USA) / 1. kolo kvalifikace
4. Shuai Zhang (Čína) - Sevastovová (Lot.) / nejdříve v 15:30 SELČ
5. Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) - Juraková/An. Rodionovová (Chorv./Austr.)
Kompletní program 1. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
fanynka - jedna archivní - https://twitter.com/timeaofficial?lang=cs
a současnost - https://twitter.com/timeaofficial?lang=cs
Reagovat
tommr
tak v závěru se Karolína naštěstí přece jen trochu vzpamatovala a zápas dovedla k vítěznýmu konci. Celkovej dojem z dnešního zápasu mám ale dost rozpačitej - na začátku a na konci hrála Karolína skvěle, uprostřed ale měla dlouhou hluchou pasáž ve který hrála úděsně. To je zřejmě u svěřenkyn trenéra Kotyzy nevyhnutelný ...
Reagovat
EllNino
nehledej za vším Kotyzu stihomame, hluchý pasáže měla i s Vaňkem ;)
Reagovat
blixa
Jo, tohle je asi pořád stejný.
Reagovat
VlS
Netrénoval Kotyza taky Berďu a Jirku? Ne? Tak čert ví, co za tím je u nich :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mi normálně s tou kšiltovkou úplně připomíná Beguovou :D
Reagovat
Torn
Já se té Káje ani nedivim, že tu natuku nemá ráda. :D Špiní to, má to hroznou barvu a ještě to dělá na kurtu nerovnosti. Zlatej beton. :D
Reagovat
slacker
ta Pliskova chytla strasnou kvitozu
Reagovat
tommr
výkon Karolíny má i nadále sestupnou tendenci a Ukrajinka je už jasně lepší. Karolínu nejspíš čeká další blamáž ... :(
Reagovat
blixa
No nakonec si to zachránil, pěkně si zatommroval ! ;-)
Reagovat
tommr
no po brejku Ukrajinky na 2:2 ve třetím setu jsem už opravdu moc nevěřil ... :)
Reagovat
Dobry-den
Karolíně očividně brzké vypadnutí v Praze prospělo!!!
Reagovat
Dobry-den
To je hamba :-(
Reagovat
tommr
Karolína sice velmi dobře začala, ale pak šel její výkon postupně dolů a moc nechybělo, aby o první set ještě přišla. Jestli se nevzpamatuje tak klidně může zápas ještě prohrát ... :(
Reagovat
tommr
její zápas proti Tsurenkový vysílá přímým přenosem O2TV Tenis ... :)
Reagovat
janek_da
hm, Fabio má celkem těžký los.
Reagovat
smazaný uživatel
ma ho dost easy, ten los. Trebas Kvido Pella s Chungem Madrid vynechavaji, Juan u dedy, Ramos v jine ctvrtine, takze ma vic stesti nez rozumu chlapec...
Reagovat
janek_da
Tak znáš mě, já su roztřesený dycky. I když hraje s nějakým noname hráčem, tak mám obavy, že nepostoupí. Že nehraje Čung ani Pella, to dost ten turnaj degraduje.
A co s Chuanem dojel k dedovy na mopedu?
Reagovat
smazaný uživatel
Toz dojel, dojel, letadlo, metro, tramvaj, vlak, bus, auto, moped, kolo, a nakonec koleckove brusle...a pocitam, ze se vrati zpet az na RG, pokud to zvladne...a jestli bude hrat ten GS za dedu, tak si myslim, ze profrci vitezne az do travy:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist