10. den na French Open: Bude Safinová suverénní i ve čtvrtfinále?

1. 6. 2009, 22:42
Aktuality 4
Čtvrtfinálovými zápasy mužské a ženské dvouhry bude pokračovat v úterý program tenisového French Open. Jako první se na centrálním dvorci objeví ženská světová jednička Dinara Safinová, jež v Paříži své soupeřky demoluje.

Suverénní světová jednička Dinara Safinová narazí na dosud nejtěžší soupeřku, kterou je Victoria Azarenková z Běloruska. Ruska ve čtyřech zápasech ztratila dohromady pouze pět gamů, Azarenková zase vyřadila obhájkyni titulu Ivanovičovou a zabránila tak repríze loňského finále. Safinová letos na antuce vyhrála 18 z devatenácti zápasů. S Běloruskou má aktivní vzájemnou bilanci, letos s ní ale na rychlém povrchu v Indian Wells poprvé prohrála.

Po nich se na kurtu Philippea Chatriera představí Brit Andy Murray a Fernando Gonzalez z Chile. Oba hrají o své premiérové semifinále na Roland Garros. Gonzalez v cestě mezi nejlepších osm ještě neztratil ani set, s Murraym se na antuce utká poprvé.

Také na kurtu Suzanne Lenglenové nebude o kvalitní představení nouze. Šokující přemožitel čtyřnásobného vítěze Rafaela Nadala Robin Söderling změří síly proti Nikolaji Davyděnkovi.

První grandslamové čtvrtfinále kariéry si po nich zahraje Slovenka Dominika Cibulková. Její soupeřkou bude Ruska Maria Šarapovová, jež se vrací po devítiměsíční pauze. Bývalá světová jednička má v Paříži za sebou čtyři třísetové zápasy.

Úterní program tenisového French Open (začátek ve 14:00):

Kurt Philippa Chatriera:
Safinová (1-Rus.) - Azarenková (9-Běl.), A. Murray (4-Brit.) - Gonzalez (12-Chile).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Söderling (23-Švéd.) - Davyděnko (10-Rus.), Cibulková (20-SR) - Šarapovová (Rus.).

Kompletní úterní program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
cibula no ale toto? DAVAY Dominika, hlavne vydrz!!!
Reagovat
smazaný uživatel
cibula dobre vidim???:)))no tak to by bol gol...
Reagovat
smazaný uživatel
Titul přeju Féďovi a Dinaře, přeju jim hodně štěstí. Krásné Cíbě přeju výhru nad Marií a Andymu hodně štěstí!
Reagovat
smazaný uživatel
:) a svetovy mier...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist