12. den na US Open: Nadal či čeští junioři hrají o semifinále

9. 9. 2011, 14:00
Aktuality 28
Počasí se v New Yorku umoudřilo bez dalších dlouhých prostojů se může pokračovat v závěrečných bojích na US Open. O postup do semifinále dvouhry mužů dnes svedou bitvu Rafael Nadal s domácím Andym Roddickem a Brit Andy Murray s dalším Američanem Isnerem. Čtvrtfinále je na programu také v soutěži juniorů, kde jsou stále ve hře Češi Veselý s Pavláskem.
US Open - kurt Arthura Ashe

Rafael Nadal si dnes oživí vzpomínky na první vzájemný souboj s Andy Roddickem. Před sedmi lety právě na US Open vyhrál hladce ve třech setech Američan, dnes už má ale pětadvacetiletý Španěl na kontě celkem 6 vítězství a pouhé 3 porážky.

"Andy je fantastický tenista. Asi už 10 let patří mezi nejlepší hráče, což je úžasně dlouhá doba. Mám k němu respekt, obzvlášť proto, že dokáže být tak dlouho na vrcholu. Ve čtvrtfinále už nemůžete čekat snadný zápas. Proti Andymu to bude velmi náročné," uvědomuje si Nadal.

Španělova slova potvrdil i o čtyři roky starší Roddick. "Bude to těžké. Nebude to tak fyzicky náročná hra jako proti Ferrerovi (Roddick ve 4. kole vyhrál 3-1 na sety), on hraje více chytrých úderů. Odpočinu si a uvidíme, co se stane."

Duel bude bitvou dvou bývalých světových jedniček a šampionů US Open. Nadal je obhájcem titulu, Roddick na kurtech ve Flushing Meadows dominoval před osmi lety. Druhý hráč světa Nadal letos ještě neztratil set, Roddickovi ho sebral v 1. kole Russell a včera Ferrer.

Po nich na kurt Arthura Ashe nastoupí další domácí naděje John Isner proti Andy Murraymu. Šestadvacetiletý Američan těšící se na své první grandslamové čtvrtfinále má třetí pokus na to, aby o dva roky mladšího Brita poprvé porazil.

"Čeká velmi těžký soupeř, ale cítím se sebevědomě. On (Murray) byl v této situaci už několikrát a má mnohem více zkušeností než já. Musím si hodně pomáhat servisem a hrát svůj absolutně nejlepší tenis," plánuje Američan před čtvrtfinálovým zápasem.

Čtvrtý hráč světa Murray na US Open hrál už v roce 2009 ve finále, na grandslamový titul ale zatím marně čeká. "Myslím, že tu zatím hraju velmi solidně, Věřím, že se dokážu ještě zlepšovat a budu mít šanci postoupit dál.

Na centrálním dvorci se bude konat také první letošní finále. O titul si ve smíšené čtyřhře zahrají domácí naděje Melanie Oudinová s Jackem Sockem proti nasazeným Argentincům Gisele Dulkové a Eduardovi Schwankovi.

Zpozornit dne smusí také český fanoušek, neboť ve hře jsou také dva čeští junioři. Jíří Veselý - současná světová jednička - zatím ve třech zápasech ztratil jen 13 gamů a po triumfu na turnaji v Kanadě bude chtít potvrdit formu i dnes proti domácímu Alexiosi Halebianovi. Osmnáctilet¨ý rodák z Příbrami nastoupí na kurt číslo 11 jako třetí v pořadí, tedy zhruba mezi 20. - 21. hodinou.

Ve stejný čas by měl čtvrtfinálový duel dvouhry juniorů odstartovat také Adam Pavlásek. Šestanáctiletý rodáýk z Bílovce bude čelit na dvorci číslo 8 desátému nasazenému Georgu Morganovi z Velké Británie.

Veselý a Pavlásek dnes zahájí také soutěž ve čtyřhře, a pokud se svými partnery uspějí, čeká je ještě dnes - pravděpodobně na kurtu číslo 11 vzájemný duel 2. kola. Teoreticky by to pro ně mohla být generálka na finále ve dvouhře...

Vůbec se dnes nebude hrát na druhém největším kurtu Louise Armstronga, na kterém se včera objevila trhlina a pořadatelé ji dosud nedokázaly spravit. Na Grandstandu dnes budou probíhat výhradně boje ve čtyřhrách - muži i ženy si to již bez české účasti rozdají o finále.

- US OPEN 2011 -
páteční program (09. 09. 2011)

Kurt Arthura Ashe (začátek v 18:00 hodin SELČ):
Murray (4-Brit.) - Isner (28-USA)
Nadal (2-Šp.) - Roddick (21-USA)
Dulková/Schwank (8-Arg.) - Oudinová/Sock (USA) ... finále smišené čtyřhry

Kurt č. 11:
3. zápas Veselý (ČR) - Halebian (USA) ... čtvrtfinále juniorů

Kurt č. 8:
3. zápas Pavlásek (ČR) - Morgan (10-Brit.) ... čtvrtfinále juniorů

kompletní páteční program US Open

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po první setu hrůza. Na začátku druhýho ztratil servis ...
Nadal brzo usne ...
Reagovat
taffer
Nadal to má jako lehký trénink, bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set ještě horší. Naprosto pod úrovní čtvrtfinále GS...
Reagovat
Pe3k
Andy není absolutně schopen trefit prohoz. Volný kurt a on dá síť, pokaždé.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska ty prohozy stály za starou bačkoru, hlavně z bekhendu netrefil skoro žádný.
Reagovat
Pe3k
Přesně. Já být jeho fanda tak si to hodím.

Rodick? Bez šance. Místní snílci, že prej porazí Nadala ROFL.
Reagovat
smazaný uživatel
docela me trapi, ze i prispivatele s velmi rozumnymi nazory oznacuji Johna za hrace jednoho uderu. Pritom jde o univerzalniho celodvorcoveho tenistu s velmi dobrym pohybem, jehoz vylety na sit taky byvaji dost uspesne. Ze se spise spoleha na sve rozpeti nez na pripravu utoku, je jina. Andy je spickovy defenzivni a hlavne inteligentni hrac, takze ho nuti (na rozdil od Simona atp.) k vybornym vymenam, fakt si to uzivam..... Kdo hrajete, jiste uz vas "boli zapesti" za Johna - ty polohy brani mice jsou sileny, hlavu rakety ma stale niz nez zapesti a musi to vytahovat nahoru, i kdyz hraje svihem, vlastne mu tu vysku zavidim jen malo.... no, kecam, alespon 10 cm bych navic brala :-))) Jediny, kdo tu zatim Johnovy kvality pravem ocenil, byl tomasinho - mimochodem, doufam, ze jsi fit, Tome, moc ti to preju, zminoval jsi nejakou nemocnici.......

Sakra, ten brejk Andyho je ale neprijemny!!!!
Reagovat
hatatytla
to co hraje Isner na returnu bych tam odehrál taky. Jediným čím isner může hrát a to když se sejde hodně věcí ve výměně je forhend ven z dvorce. Isner se servisem například murrayho tak 350. na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
ja vubec silu Isnerova servisu nepopiram, jen vyzdvihuju i jine kvality, bekhend jsi zjevne prehledl, ale to je vec nazoru, naprosto legitimni zalezitost......
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasinho se jen opičí, dřív jsem tu za Isnera vždycky bojoval sám :(((
Reagovat
smazaný uživatel
To je strašidelnej názor. Už jsem od něj viděl zápasy proti hráčům 50-100, kde soupeře přehrál ve všech herních činnostech.

Opravdu k pláči jsou dvě věcí. Ta první je, že ho dáváš na 350. místo proto, že nemá dobrej return proti Murraymu. Ta druhá je, že hodnotíš kvalitu hráče bez jeho nejsilnějšího úderu. Nadal bez forhandu by toho taky tolik neuhrál. Tak nějak to nedává smysl.
Reagovat
Stan_Borowitz
jako že bys Murraymu sebral servis? No, ono od televize to vypadá jednoduše, že...
Reagovat
smazaný uživatel
ze bych te ja, skalni Fedexovka a skryta Isnerovka - Matejovi, psovi, VISovi aj. pro usmani (ahoj vsichni! :-)))....) prehledla??? Noo, uz o sobe vime ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja zazraky nikdy necekam, ale v paty set jsem zadoufala, skoda...... nevadi, bylo to dustojny, Johne, dik.....
Reagovat
smazaný uživatel
No tak, Johnovi jsme tehdy společně ještě podivovali, jak nehrál nidke jinde než v USA. Pak jsi mě na něj upozornil, ale že bych se opičil, to zas ne. Sympatie k hráči si nevybuduješ tím, že se po někom opičíš, i když tě svým způsobem po zkušenostech se mnou chápu.

Sojka: Jsem v pořádku, byl jsem jen na "banální" extrakci zubů moudrosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, já to vůbec nemyslel ve zlým, neboj. Ale není hezké, že jsem zrovna já opomenut, to uznej :-D

dej mi icq prosímtě
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ro dobré není, to máš pravdu. Icq 367619746, jsem si říkal, že jsem tě tam dlouho neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, jako již tradičně byla i na letošním US Open v pořadí zápasů upřednostněna polovina s Federerem a Djokovičem, čímž opět získali o den více odpočinku. Neberte mě za slovo, ale již aspoň dvakrát se stejná situace opakovala (2008, 2009).
Nevím, co na nich ti Amíci vidí...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně je při nejmenším podezřelé, že Federer s Djokovičem jsou neustále v jedné polovině.
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu zvláštní, musí za tím být někdo hodně vlivný...
Reagovat
Stan_Borowitz
židozednářská lóže? Ilumináti? Svobodní zednáři? Bilderberg? Kapitán Nemo?
Reagovat
Vojtiik
palec nahoru:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
vcera si dostal peknou nakladacku ty žebraku Co ??!! zejmena od W.G.M ..... . Mas jediny stesti, ze uz nemam tolik casu se ti venovat zy Inžen I re.

ze s tim fašistou tady vubec debatujete !
Reagovat
Pe3k
Ale copak? Dětem začala škola že?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že štěstí a radost z tvé nepřítomnosti mají všichni šašku.
Reagovat
Pe3k
Nech ho, on stejně zas dostane ban.
Reagovat
Pe3k
Murray hrál finále 2008 né 2009
Reagovat
Pe3k
Prvně hraje Murray, né Nadal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist