12. den ve Wimbledonu: O "talíř" si to rozdají Kerberová a Serena Williamsová. Čtyřhra žen bude mít českou vítězku

14. 7. 2018, 09:00
Previews 310
V rámci dvanáctého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se v All England Clubu rozhodne hned o třech vítězích. Finále ženské dvouhry uvidí reprízu ročníku 2016. O wimbledonský "talíř" si to rozdají Angelique Kerberová a sedminásobná šampionka Serena Williamsová. Ženská čtyřhra bude mít českou vítězku. O titul budou bojovat Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková proti Květě Peschkeové a Nicole Melicharové. Rozhodne se také o vítězích mužského debla.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále ženské dvouhry •
Kerberová (11-Něm.) - S. Williamsová (25-USA) | Centre Court (od 15:00 SELČ)
• Finále mužské čtyřhry •
Klaasen/Venus (13-JAR/N. Zél.) - M. Bryan/Sock (7-USA) | Centre Court (od 17:00 SELČ)
• Finále ženské čtyřhry •
Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Melicharová/Peschkeová (12-USA/ČR) | Kurt bude upřesněn (nejdříve v 18:00 SELČ)


• Finále ženské dvouhry •
Angelique Kerberová (10.) - Serena Williamsová (181.) | Centre Court (od 15:00 SELČ)
Letošní finále ženské dvouhry nabídne reprízu ročníku 2016. O trofej zvanou "Venus Rosewater Dish" se po dvou letech znovu utkají Angelique Kerberová a sedminásobná wimbledonská šampionka Serena Williamsová. Právě před dvěma lety spolu Němka a Američanka bojovaly naposledy. Ve vzájemné bilanci vede 6-2 Williamsová. V grandslamových finále je bilance smírná 1-1. Na trávě spolu změří síly podruhé.

Williamsová dnes bude útočit na 24. grandslamový vavřín, první od loňského Australian Open a v roli matky. Dnešním triumfem by vyrovnala rekord Margaret Courtové. Ve Wimbledonu se radovala sedmkrát a může se přiblížit Martině Navrátilové, která v open éře nejslavnější turnaj světa vyhrála devětkrát. Šestatřicetiletá Američanka v minulosti posbírala celkem 72 turnajových prvenství a ve finále grandslamů má fantastickou bilanci 23-6.

Kerberová je rovněž grandslamovou vítězkou. Předloni ve finále Australian Open zdolala právě svou dnešní soupeřku a v tom samém roce ovládla také US Open. Jediné grandslamové finále prohrála předloni právě na posvátném pažitu. Třicetiletá Němka letos vyhrála turnaj v Sydney a svou sbírku trofejí může rozšířit o 12. kousek. Navíc se může stát první německou vítězkou Wimbledonu po 22 letech (1996 - Steffi Grafová).

Williamsová se může stát čtvrtou matkou, která v open éře vyhrála grandslamový turnaj. Přidala by se tak k Margaret Courtové, Evonne Goolagongové Cawleyové a Kim Clijstersové. Pokud dnes zvítězí, sama vylepší svůj rekord pro nejstarší grandslamovou šampionku v open éře.

Bývalé světové jedničky si nehledě na dnešní výsledek zajistily výrazný vzestup žebříčkem WTA. Kerberová má jistou minimálně pozici světové šestky, v případě triumfu poskočí na čtvrtou příčku. Williamsová se z aktuálního 181. místa vyhoupne nejhůře na 28. pozici. Pokud Wimbledon poosmé vyhraje, půjde na 19. místo.

Větší favoritkou na titul je Williamsová. Američance hrají do karet zkušenosti, výborný servis i razantní údery, které prostě na trávě zaručují úspěch. Kerberová má úkol jasný - co nejlépe číst hru soupeřky, výborně se pohybovat a nenechat Williamsovou dostat se do rytmu. Jednou už tenisovou ikonu ve finále grandslamu porazila a klidně se jí to může podařit znovu. Pro nás je ale favoritkou Williamsová.

"Obě jsme v nové situaci. Hraje dobře, věří si a musím být na životní zápas připravena," řekla Williamsová. "Ona se vrátila, já po neúspěšné loňské sezoně taky, takže se může stát cokoli," uvedla Kerberová.

Tip: Williamsová ve dvou setech

Aktuální forma
Kerberová sice do travnaté části sezony nevstoupila vůbec dobře, když na Mallorce hned v prvním kole prohrála s Riskeovou, nicméně teď se Němce daří. V Eastbourne prohrála až v semifinále po nevyužitém mečbolu s Wozniackou.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu v šesti zápasech ztratila jediný set, a to nečekaně ve druhém kole s loňskou vítězkou juniorky Liuovou. Bez ztráty setu si naopak poradila se Zvonarevovou, Ósakaovou, Bencicovou, Kasatkinovou a v semifinále po bezchybném výkonu i s Ostapenkovou.

Historie ve Wimbledonu
Na londýnské trávě letos vyrovnala své maximum, jímž bylo předloňské finále. Dále má na kontě, pokud nepočítáme letošní ročník, jedno semifinále, jedno čtvrtfinále a loňské osmifinále.

Angelique Kerberová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Sydney (vítězka); Eastbourne,  Dubaj,  Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (finále)
Bilance: 38-12
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na trávě: 9-2
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 6-0 (kariérní 222-85)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-1)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 11-16)
Grandslamy: Australian Open (semifinále), French Open (čtvrtfinále)

Angelique Kerberová - Wimbledon
Kariérní bilance: 29-10
Nejlepší výsledek: finále (2016, 2018)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Mallorca (1. kolo), Eastbourne (semifinále)
Cesta turnajem: Zvonarevová (7-5 6-3), Liuová (3-6 6-2 6-4), (18) Ósakaová (6-2 6-4), Bencicová (6-3 7-6), (14) Kasatkinová (6-3 7-5), (12) Ostapenková (6-3 6-3)

Aktuální forma
Williamsová po porodu dcery odehrála jen tři turnaje. V březnu došla do třetího kola v Indian Wells, v Miami naopak skončila hned v prvním kole. Do své obvyklé formy se rozehrávala na French Open, kde ji ovšem zastavilo zranění a znemožnilo jí nastoupit k osmifinálovému duelu.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu si Američanka bez ztráty setu poradila s Rusovou, Tomovovou, Mladenovicovou a Rodinovou. Až její čtvrtfinálová soupeřka Giorgiová dokázala zatím jako jediná dostat sedminásobnou šampionku do tří sad. V semifinále podala výborný výkon a přehrála Görgesovou. Williamsová v All England Clubu vyhrála už 20 zápasů v řadě.

Historie ve Wimbledonu
Ve Wimbledonu si dnes zahraje své jubilejní 10. finále a pokusí se získat osmý "talíř". Nejslavnějšího turnaje světa se naposledy zúčastnila před dvěma lety a získala titul, stejně tak i o rok dříve. Letošní start je jejím osmnáctým.

Serena Williamsová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Wimbledon (finále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 11-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na trávě: 6-0
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-1 (kariérní 169-67)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 23-6)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 71-20)
Grandslamy: Australian Open (nehrála), French Open (osmifinále)

Serena Williamsová - Wimbledon
Kariérní bilance: 92-10
Nejlepší výsledek: vítězka (2002 - 2003, 2009 - 2010, 2012, 2015 - 2016)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Rusová (7-5 6-3), Tomovová (6-1 6-4), Mladenovicová (7-5 7-6), Rodinová (6-2 6-2), Giorgiová (3-6 6-3 6-4), (13) Görgesová (6-2 6-4)


• Finále mužské čtyřhry •
/ Klaasen/Venus - / M. Bryan/Sock | Centre Court (od 17:00 SELČ)
Do letošního finále mužského debla se probojovali Raven Klaasen s Michaelem Venusem, které čeká v grandslamovém finále společná premiéra, a bývalý šampioni Mike Bryan a Jack Sock. Bude se jednat o premiérový souboj.

Klaasen s Venusem spolu začali hrát na začátku letošní sezony a zatím jediný dosavadní titul vybojovali v únoru v hale v Marseille. Na předchozích grandslamech se jim nedařilo. V Austrálii vypadli už v prvním kole, na French Open v osmifinále. Klaasen dnes bude útočit na premiérový grandslamový titul a celkově 15. trofej. Finále na grandslamu si předtím zahrál jen před čtyřmi lety na Australian Open. Venus loni po boku Ryana Harrisona ovládl French Open a bude usilovat o devátý kariérní titul.

Cesta turnajem
1K: Bolt/Hewitt (7-5 6-2 3-6 6-1)
2K: Arevalo/Podlipnik (6-4 6-3 6-4)
OF: L. Mayer/J. Sousa (6-3 7-6 6-7 6-7 6-3)
ČF: (5) J. Murray/Soares (6-7 7-6 5-7 7-6 6-4)
SF: Nielsen/Salisbury (7-6 3-6 6-3 6-4)

Legendární Mike Bryan se dal se svým krajanem dohromady kvůli zranění bratra Boba. V Queensu Američané skončili už ve čtvrtfinále, ale ve Wimbledonu si jdou odhodlaně pro titul a už ví, jak triumf na nejslavnějším turnaji světa chutná. Bryan tuto zkušenost okusil již třikrát a bude bojovat o 17. grandslamový vavřín, poprvé by netriumfoval s bratrem Bobem, a celkově 119. titul. Sock ovládl Wimbledon před čtyřmi lety s Kanaďanem Pospisilem. Na kontě má celkem 11 deblových trofejí.

Cesta turnajem
1K: Bracciali/Seppi (6-3 2-0 skreč)
2K: Arends/Middelkoop (6-7 6-1 7-6 7-6)
OF: Krawietz/Mies (6-2 6-7 6-4 6-7 7-5)
ČF: Šaran/Sitak (7-6 7-6 6-7 6-4)
SF: (15) Inglot/Škugor (6-3 6-1 6-7 6-7 6-4)


• Finále ženské čtyřhry •
/ Krejčíková/Siniaková - / Melicharová/Peschkeová | Kurt bude upřesněn (nejdříve v 18:00 SELČ)
Čeští fanoušci si jen těžko mohli přát lepší finále ženské čtyřhry. O titul totiž budou bojovat tři české tenistky a Američanka s českými kořeny. O trofej pro vítězky se utkají Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková s Nicole Melicharovou a Květou Peschkeovou. Bude se jednat o premiérový souboj obou párů.

Krejčíková se Siniakovou mají v posledních týdnech formu jako hrom. Po senzačním triumfu na French Open, kde poprvé bok po boku triumfovaly, došly do semifinále v Birminghamu a skvělou formu potvrzují také ve Wimbledonu. Krejčíková bude usilovat o druhý grandslamový triumf a celkově třetí titul. Siniaková má na kontě o jednu trofej více, nikoli však grandslamovou, a byla ve finále ještě na loňském US Open s krajankou Hradeckou.

Cesta turnajem
1K: Guarachiová/Routliffeová (6-2 2-6 6-2)
2K: Arruabarrenaová/Parraová (4-6 6-4 6-4)
OF: (14) Hradecká/Su-Wei Hsieh (6-4 6-3)
ČF: Mariaová/Watsonová (3-6 7-6 6-4)
SF: Rosolská/Spearsová (7-5 6-4)

Peschkeová s Melicharovou se daly dohromady před startem letošní sezony a zatím triumfovaly jen v pražské Stromovce. Peschkeová bude útočit na jubilejní 30. deblový triumf a druhý grandslamový. Ten jediný vybojovala před sedmi lety právě v All England Clubu po boku Slovinky Srebotnikové. Grandslamové finále už hrála jen v roce 2010 na French Open. Melicharovou čeká premiéra. Rodačka z Brna reprezentující Spojené státy slavila titul ještě loni v Norimberku.

Cesta turnajem
1K: Kontaveitová/Puigová (6-4 6-2)
2K: Garcíaová-Perézová/Stollarová (6-2 6-4)
OF: (8) Mertensová/Schuursová (7-6 6-3)
ČF: (15) Beguová/Buzarnescuová (5-7 6-4 6-4)
SF: (6) Dabrowská/Yi-Fan Xu (6-3 4-6 7-5)

WIMBLEDON 2018 - PROGRAM 12. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Djokovič (12-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6-4 3-6 7-6(9) / dohrávka
2. Kerberová (11-Něm.) - S. Williamsová (25-USA) / nejdříve v 15:00 SELČ
3. Klaasen/Venus (13-JAR/N. Zél.) - M. Bryan/Sock (7-USA)
KURT BUDE UPŘESNĚN • (nejdříve v 18:00 SELČ)
1. Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Melicharová/Peschkeová (12-USA/ČR)
• COURT 12 • (od 12:30 SELČ)
2. Mejia/Štyler (6-Kol./ČR) - Nakašima/Zink (USA) / junioři
* bude se hrát i semifinále, 4. zápas na tomto kurtu
Kompletní program 12. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

310
Přidat komentář
Fandina
i jsem si trochu poplakala. Gratulka Katce s Bárou. Byly lepší.
Reagovat
blixa
No jo, byly. Ale největší z odborníků tommr prohlásil že byly neslaný nemastný ... asi drží dietu :D
Reagovat
tommr
první dva sety byly od nich opravdu nic moc. Pořádně zabraly až ve třetím ... :)
Reagovat
Fandina
První set byl dobrý, ve druhém se zlepšily Květa s Nicole a ve třetím už dominovala Katka s Bárou.
Reagovat
smazaný uživatel
V pondělí by měla být jako první hráčka narozená r. 2000 v top 100.
Reagovat
smazaný uživatel
18r...

Niekedy bolo v prvej stovke 4-5 18r. hracok a niekedy aj mladsich...

Profesionálny tenis sa stáva náročnejším na prerazenie. Hingisovej Wimbledon v 16r. sa uz nikdy nezopakuje, akykolvek GS pred 20kou bude rafitou.
Reagovat
Pedronegro
byla skvělá, ale čeho jsem si přitom všiml je, jak funguje manipulace s myšlením lidí, komentátoři na NS, jedna z toho Koukalová (ne ta jiná), která přitom AK předem favorizovala, ale i ten kolega, celý zápas vlastně pořád komentovali výkon obludy, jestli udělala krok včas nebo ne, jestli servis byl učinný nebo méně, jestli se dobře hýbe nebo ne, jestli se dostatečně hecuje apod., až si koncem druhého setu konečně všimli, že i přes jejich kecy Angie asi vyhraje ... tu blamáž jim moc přeji a doufám, že takoví experti se nad sebou zamyslí, než zas vlezou do TV.
Reagovat
FulnekUltras
tv-redakce dneska rády sežerou kdekoho... ;-)))
Reagovat
svetova.dvojka
nestrannost to už se dnes nevidí bohužel...
Reagovat
smazaný uživatel
Timea vs Genie - tak pár gemů by Timea zkusit mohla :-)
Markéta vs Arruabarrena
Tereza vs Mandy
Vika K. (po zítřejším finále) x kvalifikantce
https://www.livescore.in/cz/pavouk/GQ7EFQM0/xvPvCOrq/#draw
Reagovat
svetova.dvojka
Jedině Francie, Chorvaté jsou náckové fanatičtí nacionalisté, co vás podřežou, jen proto, že nemluvíte chorvatsky.
Francie to dá !
Reagovat
FulnekUltras
;-))) dneska jsme v klidu... ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
A to nemluvím o tom jak bývalý chorvatský fotbalista Šimunič hajlovat, oslavoval chorvatský nacistický Ustašovský stát, který zavraždil a umučil k smrti v koncentračním táboře Jesenovac 20 000 Romů, 40 000 Židů, další tisíce Srbů a chorvatských antifašistů. chorvatští nacionalisté byli ještě nepoměrně horší než němečtí nacisté, podle výpovědí přeživších Romů, němečtí nacisté v Osvětimi se k nim chovali lépe než Chorvaté, takže asi tak.
Chorvaté si to nezaslouží.
Reagovat
svetova.dvojka
Ani bych se nedivil , kdyby Chorvaté náhodu vyhráli, že by pak začli na celý stadión hajlovat, ti to mají v krvi.
Reagovat
Pedronegro
s tímhle bych být tebou rozhodně počkal, jestli to nastane, a jinak je na to i paragraf, aby ses nedivil ...
Reagovat
spaniel
Jj. Francouzi jsou svou laskou k cizim jazykum povestni.
Reagovat
Mayo
Tiež fandím Francúzom.
Reagovat
blixa
Bože ty seš ale blbec !
Reagovat
slacker
romsky nacek
Reagovat
FulnekUltras
slovany dneska nemůže nasrat ;-)
Reagovat
tommr
bude nakonec přece jen na jedničce. Vysílat ho bude NovaSport1 ... :)
Reagovat
svetova.dvojka
nuda ...
Reagovat
tommr
pro tebe asi jo když tam nehraje žádná cikánka ...
Reagovat
Kytka
Gratulace Kerber. Skvělý zápas.
Reagovat
Mayo
Kerber beast mode. Pekne
Reagovat
janek_da
bohužel stačil průměrný výkon. Za mě jedno z nejhorších finále
Reagovat
FulnekUltras
njn, steroidy už poněkud vyprchávaly... ;-)
Reagovat
janek_da
ale jinak bych, že spíš platí "Mayo beast mode"
Reagovat
FulnekUltras
AO, USO, Wimbl. Není co dodat. Všechno poctivě vydřené a odpracované - v samém konci i proti osmileté experimentátorce se ženským tělem ve stylu Teatro Mundi. Přiznám se, že mám úplně stejnou radost, jako kdyby to dneska vyhrála Petra. A jasně - ať si Fandina říká co chce ;-) -, že kromě samotné tenisové hry tam opět byla hodně hlava, přičemž velkou výhodou Angie určitě bylo, že si SW už předloni ve finále jednou zkusila. Dnešní oplátka i s úroky je jistě balzámem na duši pro všechny fandy čistého sportu. Angie teď už jen moc přeju kompletaci všech čtyř GS povrchů i o ten poslední, který ji teoreticky ;-) sedí nejlíp. Gratulační SMS od Peti už je taky určitě napsaná. ;-) Máme zase co dohánět, ale aspoň neztratíme motivaci... ;-)
Reagovat
tommr
dovíme se ještě dneska jestli se bude hrát a kdy a kde to bude?
Reagovat
com
Ty můj kvítku medový, to se nikdo nedoví.
Reagovat
Dobry-den
Debl nikoho nezajímá :-)
Reagovat
FulnekUltras
sedmá liga - bohužel...
Reagovat
brixner
Fakt! Od té doby, co "odešla" Sam, je Endží mou největší oblíbenkyní (samozřejmě po našich děvčatech) a dneska mi udělala náramnou radost!!!
Její obrana i rychlost jsou na vysokánské úrovni, pohyb také...Co jí chybí k téměř dokonalosti, je lepší servis a hlavně de facto nemá žádný vysloveně vítězný úder, což už se asi těžko změní. Ale koho to dneska zajímá, no né?
Díky, Endží!!!
Ajlovjůůů!!!
Reagovat
FulnekUltras
ich auuuuuuuuuuuuuch !!!!!!!!!!!!! ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Angie. Vydržela. Výměna na mb byla i o štěstí.
Serena neskutečný chyby, pohybově hrůza,ale pořád je díky razanci a psychice ve hře.
Ceremoniál super od obou.
Reagovat
LukasH
Serena mi dneska trochu připomněla Petru v prvním kole. Nervózní, strnulá, netypický chyby...samozřejmě Angelika hrála skvělé, ale mohl to být boj. Takhle nebyl. Ovšem opět se jedná o ten přelomovej GS. 18. nemohla Serena dost dlouho ziskat a pak si musela počkat na ten 22. Takže ty nervy tam prostě jsou.
Reagovat
FulnekUltras
Kdepak se asi ta švihová dynamika ještě tak daleko po třicítce bere? Já bych řekl, že tajemství oněch přípravných dvou tří úderů s mužskou razancí, po nichž už může často následovat opravdu jen to SW-klakou tolik velebené technické umístění (nadrilovaný cit pro balon Sereně neberu), je přesně tam, kde ho mají třeba i američtí koulaři/koulařky z Ria 2016, mnozí sprinteři, mílařky atd.

Ceremoniál - ze strany SW tradiční Teatro Mundi. Chleba a pálky se lámou teprve teď v šatně.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes samej smutek nebo radost.Albion nevyhrál, Sagan nevyhrál, Serena nevyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě Nadal nevyhrál.
Reagovat
FulnekUltras
nesázej a budeš mít radost ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nepochopil
Reagovat
FulnekUltras
jestli nehazarduješ, tak promiň ;-)
Reagovat
LukasH
Gratulace Angelice. Její obrana je neskutečná a hlavně to není pasivní obrana. Zcela zaslouženě vyhrála.
Serena po navratu dobrý. Má rozhodně co zlepšovat a je vidět, že cestou turnajem nepotkala vyloženě těžkou soupeřku či spíš obranářku. Verim, že jí to nakopne a zlepší se.
Reagovat
FulnekUltras
SW hlavně cestou turnajem zřejmě (viděl jsem jen sestřihy) nepotkala soupeřku s potřebnou psychickou odolností na to, aby proti ní dokázaly předvést svou nejlepší hru - a bohužel, když se z úderů do stran klepou ruce, stačí pak Kongovi diktovat hru z místa.
Reagovat
LukasH
Já čekal bitvu s nejistým výsledkem. Angie v nejlepším se fakt blbě poráží. Serena hrála dneska abnormálně špatně. Sleduješ Petru, tak tam musíš vidět jistou podobnost. Základní chyby, nic moc podání, hroznej pohyb. Až na konci se začala zvedat, ale bylo pozdě.
Reagovat
FulnekUltras
Petru jsem taky chytil jen pár minut a highlights - ale přišlo mi, že mnohem víc než psychika ji tentokrát opět zradily potíže s dýcháním
Reagovat
LukasH
Ale....sama řekla nekolikrat, jak moc byla nervózní. Samozřejmě astmatici hůř dýchají, pokud jsou ve stresu.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Angie a jejím fandům, její hra se mi moc líbí, připomíná mi Djokera. Vynikajicí agresivní obrana dneska.
Reagovat
Aussie
... jak strašně šťastný a lehký los Serena měla.
Nakonec ale Kerber a naprosto po zásluze!
Reagovat
tommr
no třeba ovšem taky připomenout, že ten los byl svévolně zmanipulovanej, aby Serenu co nejvíc zvýhodnil ...
Reagovat
Krisboy
Od té doby, co Rafa přešel po mečbolu s DelPem na druhou půlku obejmout soupeře už to budou dělat všichni?
Reagovat
kada.tom
tak Serena to dělá většinu své kariéry, akorát si to lidi moc nepamatují, protože těch proher v extra důlěžitých zápasech zase tolik nemá, no :-)

zrovna Serena je jedna z těch, které umějí ocenit kvality soupeřek :-)
Reagovat
Dobry-den
Obrovské selhání nejlepší tenistky historie. Sereno, styď se!

Gratulka, Endží.
Reagovat
Krisboy
Skvěle, Angie. Gratuluji a mám radost.
Reagovat
kada.tom
Po zásluze vyhrála Kerber, dneska si pro to šla, nedělala chyby a nenechala se vůbec ničím vykolejit.

Gratuluji :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Evropa - Afrika 1:0. Ještě zítra...
Reagovat
kada.tom
ať žije rasismus, že ...
Reagovat
tommr
pokud vím tak Serena a většina ostatních černochů v USA se sami označují jako Afroameričani. To není rasismus?
Reagovat
kada.tom
můj komentář nemířil ani taky k Sereně jako k Francii, kterou bůhvíproč "borovička" označuje za Afriku ... hrajou tam Francouzi jako Francouzi a hrajou za Francii :-)
Reagovat
tommr
a co když myslel třeba finále Djokovic vs. Anderson? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, pak kdo tady uvažuje jako rasista...
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde je tam co o rase? Asi tam vidíš, co sám chceš...
Reagovat
kada.tom
zmíněno to tam není, samozřejmě ... ale proč označuješ (nejen ty) Francii za Afriku ... to, že tam hrají hráči černé pleti neznamená, že ti hráči nejsou Francouzi a tedy Evropané ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Sice jsem myslel Djokoviče s Andersonem, ale když už jsi to nakousl... Viz zde:

Africká média popisují fotbalový tým Francie jako ?africký tým?

Noviny v Burkina Faso označily francouzský národní fotbalový tým jako ?africký tým? kvůli vysokému počtu afrických hráčů.
List Aujourd?hui au Faso napsal: ?Ze 34 hráčů reprezentace jich je 23 z Afriky (20 černých a 3 Arabové), 7 Francouzů a 4 další jiného původu. V kostce, Afrika pokračuje na mistrovství skrze své syny.?
?S nádechem ironie, ale ne bez hrdosti, můžeme říct, že ?africká? Francie pomstila Afriku, vyřadila Argentinu,? píší noviny v narážce na to, že Argentina vyřadila Nigerii.
Nejedná se o jediné noviny, které francouzský tým označují za tým africký. List La Pays napsal: ?Afrika si ve světě, kde někteří kladou naděje ve francouzský tým, nezoufá. Francouzský tým mnozí popisují jako šestý africký tým kvůli vysokému počtu Afričanů mezi hráči.?

Tož asi tak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Místo otazníků patří uvozovky.
Reagovat
brixner
A co třeba 2:0?
Nebo tři :0?
Ičové vyhrajou!!!
Reagovat
janek_da
ani to nebolelo
Reagovat
smazaný uživatel
...tak jeste vam chybi v Cvokhausenu titul s Roland Garros:)
Reagovat
janek_da
no, Lucka .,.,.,
Reagovat
janek_da
a btw W už máme dabl (Marion)
Reagovat
kada.tom
a teď se ukáže ... ale asi to Kerber zvládne :-)
Reagovat
FulnekUltras
ANGIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE..............................

Doraž TO. Petra Ti na dálku předává energii.......................
Reagovat
blixa
Sereně došlo. Přeci jen GS je dlouhej.
Reagovat
Kozoroh
Já bych to viděl na nervozitu z vyrovnání rekordu Courtové. I Federer zahrál hůř finále W 2009, když šlo o překonání Samprase.
Reagovat
janek_da
ale ne, prostě se Angie nepokakala a dokázla vrátit míček navíc. Plus bylo vidět, že pohyb má S už prostě mizerný a ten půkrok tam, krok onam ji dělal ty obrovské minely
Reagovat
Kozoroh
Samozřejmě, že si to dnes Angie uhrála. Jsem rád, že Serena má proti sobě soupeřku, která s ní nejenže drží krok, ale dokáže ji porazit i ve finále GS. Tohle třeba Azarenkové chybělo. Vika byla konkurenkou, která Sereně žádný major nevzala.
Reagovat
janek_da
nepěkné finále, ale Angie zásluhou to neni
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
mahycek
Serena dnes nevyhraje. 4 - 2, to už Kerberová nepustí.
Reagovat
kada.tom
No, Serena opět po zásluze přichází o své podání ... hraje fakt strašně :-( a hrozně to solidně hrající Kerber ulehčuje
Reagovat
janek_da
paráda

4:2, a teď v klidu :D
Reagovat
FulnekUltras
Následující gem bude klíčový.

Steroidní testosteron proti trénované ženě.

Kooooooom jetzt, Angieeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
dunphy
Angie se Sereny po tom vyhraném AO 2016 narozdíl od ostatních holek prostě nebojí a jde to vidět. Šlo to vidět už ve Wimbledonu ten stejný rok, ale tam to ještě nevyšlo. I kdyby to nevyšlo letos, nemyslím si, že to bude, protože by ze Sereny měla přehnaný respekt jako všechny ostatní.
Reagovat
FulnekUltras
přesně
Reagovat
janek_da
Serena mi připomíná staršího boxera v zápase "neposkakuj, ať te trefim"
Reagovat
FulnekUltras
George Foreman byl - a lidsky pořád je - úplně jiný kalibr... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
jj, heute steht gegen Kong ein ganz anderes Mädchen...
Reagovat
kada.tom
ááááá ... první "kamán" ... v QF a SF to značilo Serenin marš k vítězství, tak snad tomu tak bude i dnes
Reagovat
dappe
Teď kdyby jí na té síti trefila, tak je po zápase...
Reagovat
kada.tom
to vypadalo nebezpečně, no ...jedině dobře, že jí Serena netrefila (předpokládám, že jí trefit nechtěla)
Reagovat
Kozoroh
Vřeštěla i během USO 2015 s Bobinou a bylo jí to k ničemu...
Reagovat
Kytka
A na USO v roce 2016 vřeštěla i proti naší Karolíně a taky jí to bylo k ničemu.
Reagovat
Dobry-den
To by nebyla Serena, aby se v průběhu zápasu nezvedla. 3:6 7:5 6:3. Uvidíte.
Reagovat
com
Serena je marna
Reagovat
janek_da
Serena je mama
Reagovat
spaniel
Chce to lepsi rozliseni ;)
Reagovat
kada.tom
No, tak Serena hraje strašidelně :-(
Třikrát si prohrát servis za set ve finále grandslamu je zkrátka moc, Sereně nejde servis, skoro se nehýbe, dělá mraky úplně zbytečných chyb ...

... jestli se Serena rychle neprobere, tak bude za chvíli Kerber křepčit s talířem.

Úroveň hrůzostrašná, set za námi a na finále fakt bída.
Reagovat
Kozoroh
Co myslíš, je nervózní z toho, že by dnešní eventuální výhrou vyrovnala Courtovou? Že si na sebe nakládá větší tlak, než obvykle?
Reagovat
kada.tom
To nevím, občas má zápasy, kdy jí to strašně dlouho trvá, než se jakoby s tím zápasem zžije a než začne hrát tak, jak umí. Jako co my víme, přeci jen je to finále, finále GS a po té pauze to může na ní působit všelijak.
Reagovat
FulnekUltras
hrůzu v očích má leda tak krakatice
Reagovat
tommr
Kerberovou sice nemusím, ale proti tomu černýmu monstru jí nejde nepřát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Cirkus Serena - neskutečný kreace, reakce a etudy. Snad Angie vydrží - hlavně psychicky.
Reagovat
Kozoroh
Já věděl, že podpoříš menší zlo :-)
Reagovat
Mayo
Angelique beast mode.
Reagovat
FulnekUltras
Pojď Andělíčku - a znič toho brojlera !!!!!
Reagovat
R01316
nemate prosim nekdo nejaky funkcni odkaz, pokud mozno nezavirovany? diky
Reagovat
FulnekUltras
inteligentně odklikat - und kein Problem... ;-)

http://live.drakulawidget.com/streamvideo10/kerber-vs-s-williams-centre-court-live-stream-4686489.html
Reagovat
kada.tom
Kader na žebříku, Serena na servise!
Reagovat
kada.tom
Každým pádem Serena zatím působí tak, že má zataženou ruční brzdu, protože je úplně mimo, už při příchodu mi příchodu mi přišla taková nějaká nervózní ...
Reagovat
kada.tom
tak teď Serena působila mnohem líp a čistou hrou vzala Němce servis ... teď to chce udržet servis
Reagovat
spaniel
Ma tam i svou oblibenou lajnovou.
Reagovat
kada.tom
jo, taky jsem si všiml, třeba to byl ten faktor, proč hrála Serena ty první tři hry jako ponocná, se jí možná lekla :-D
Reagovat
spaniel
Ona ji? Si delas kozy.
Reagovat
kada.tom
tak myslím, že si to obě mod dobře pamatují :-D
ale tak psal jsem to tak nějak ve vtipu, noo ..
Reagovat
Roger_Federer
Synu matky a jejiho bratra, k jeho poceti, Frantzi bez plakat do Bratislavi..
Reagovat
Patricia188
Wimbledon pre mna dnes skoncil ale zajtra fandim Andersonovi zasluzi si to
Reagovat
FerrariF50
No to závěrečný uklouznutí ho možná stálo celý zápas, jinak by to určitě doběhl a třeba třeba ... ale holt i to se stává ... ale i tak můžou být fanoušci Rafy spokojený ... přípíše si body, zůstane N.1 a hrál skvělej zápas ... oproti nám fanouškům Rogera jste na tom v tomhle Wimblu ještě saaaaakra dobře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by ten fiftín by nedobehol každopádne.

Áno, pre Rafa fans aj v kontexte posledných 6 GS v podstate vydarený Grandslam. Jeho najväčší rival neodskočil a on sám sa dostal ďalej ako sa predpokladalo, a pridal k tomu dobrý pocit z novoobjavených štandardov. Uvidíme, čo prinesia USO.
Reagovat
FerrariF50
Já budu pevně věřit, že tam se karty oproti minulému roku obrátí a dojde dál Roger :) Teď je na tahu, tak doufám, že bude v pohodě jak fyzicky tak psychicky a ještě ukáže pořádné GOAT umění :)
Reagovat
annah
Já tomu už nevěřím. Čekala jsem, že ve W. Roger vypadne v semifinále, stalo se to ještě o kolo dřív. Myslím, že začalo Odcházení. Čeká to všechny - v sedmatřiceti nepochybně i Rafu nebo Novaka.
Reagovat
FerrariF50
No vidiš a já si zas myslim, že do 40 let může ještě dokázat hodně ... však v 37 letech má člověk se zdravim životnim stylem síly ještě sakra dost ... nevim ale já si teda v 35 letech nepřipadám jak stařešina a slabší jak ve 20 a to přitom zrovna nejzdravější životní styl nemám ... takže ještě aspoň 2 roky come on Roger !!! a ještě prosím minimálně 1 a nejlíp 2 grandslamy a bylo by to bomba :) Však je letos stále pomalu nejlepším hráčem bodově tak proč ho odepisovat, nevidim důvod :)
Reagovat
Ondra979
nejde o to jak se citi normalni clovek, co treba i sportuje, ale pro spickovy vykon v tenise uz je vek kolem 37 hodne, vzdyt Rog by mohl uz hrat dva roky za veterany :). Vzdyt to co Roger naposled dokazal asi jen Rosewall, ale to byl jini tenis, pak se mu jen lehce blizi Agassi a Connors, jinak je to opravdu anomalie a nevim, jestli to lze jeste natahovat, spis bohuzel ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jenže ty neprovozuješ vrcholový sport, že. Takže to nemůžeš srovnávat. Průměrný výkon můžeš podávat klidně do šedesáti, ale tihle chlapi jsou ti nejlepší z nejlepších, hrají na hranici současných lidských možností, tam je i nepatrný pokles výkonnosti sakra znát.

Uvidíme, jak se bude vyvíjet hardová sezóna. Snad Rogera zase nenapadne jezdit do Kanady a tentokrát vyrazí do Cincinnati...
Reagovat
misa
V běžném životě naštěstí neprobíhá degenerace organismu tak nápadně jako v profesionálním sportu.
Reagovat
Kozoroh
Já si myslím, že pár GS titulů Fedex přidá. Bude ale pro něj čím dál těžší udržet dobrou výkonnost po celý turnaj. Ale vyjde mu to.
Reagovat
Stan_Borowitz
O titulu rozhodují maličkosti i v kolech předcházejících finále. Třeba nečistě trefený míček na mečbolu nebo uklouznutí... mohl klidně vyhrát, nejvíc jsem mu věřil poté, co se Novak sám zbytečně rozhodil tím řevem a v následujícím gemu nebyl dlouho schopen dát první podání a udělal víc nevynucených chyb než za celý set. To měl Rafa největší šanci za stavu 15:40 pro podávajícího Novaka.
Reagovat
dappe
Už by ses s tím Federerem mohl uklidnit a vrátit se zpátky na zem. Prohrál, no a co? Bude mu 37 let, tak by možná bylo dobré si to uvědomit. To, co tady bylo loni a letos na AO je absolutní zázrak, takže bychom si toho měli vážit a ne to brát jako samozřejmost. Skvělý, že tě Federer naštval, snad mu to odpustíš, když už letos jeden grandslam vyhrál a stal se nejstarší jedničkou v historii...
Reagovat
FerrariF50
Nj prosim tě, však to je jasný že jak nastoupí v dalším turnaji na kurt tak mu budu fandit zas jak blázen, ale to jak kdo prožívá radosti a strasti svého favorita je myslim každýho individuální věc :)
Reagovat
annah
Přesně tak, letošní AO byl čistokrevný zázrak a ten se prostě neopakuje.
Reagovat
Ondra979
skvely zapas, musim uznat Rafovi, ze opticky se zdal herne lepsi, jen jsem cekal na to, kdy Novaka brejkne, a nakonec se to stalo jemu. Takze diky oboum za tento zapas, a prece jen je o nece lepsi, ze vyhral Novak, uz jsem byl i celkem smiren s tim, ze Rafa zitra zveda pohar
Reagovat
smazaný uživatel
Česť víťazom, sláva porazeným. Veľký zápas, o ktorom rozhodovali maličkosti. Rafa mohol prehrať 0:3, aj vyhrať 3:2. Breakbally nešlo odvracať donekonečna, bohužiaľ v piatom sete sa to otočilo. Napriek tomu odchádza z Londýna zo vztýčenou hlavou, v neľahkých podmienkach proti najťažšiemu možnému súperovi dokázal so svojimi antukovými zbraňami čeliť viac, než statočne. Snáď sa opäť z toho turnaja stane niečo, kde sa s Rafom bude musieť počítať.
Reagovat
Franky
skor by som to videl na labutiu piesen
Reagovat
FerrariF50
S těmi labutími písněmi bych byl opatrný, to už tu bylo opravdu řečeno kolikrát a skutek utek :-D Naštěstí :)
Reagovat
Ondra979
no prave, u Rafy i Rogera se s normalnimi metrikami neda pocitat :). Fakt jsem zvedav, jak dlouho se RAfa na tomto levelu jeste udrzi, bylo by celkem normalni, kdyby mu ted zacala pomalu ale jiste vykonnostni krivka klesat, ale nevim. Roger uz ma ve svem veku samozrejme narok na vypadky a na GS uz to moc nevidim, ale treba i on jeste nerekl uplne posledni slovo
Reagovat
Frantz
lol pokolikáté už???
Reagovat
Roger_Federer
Ktere podminky byly nelehke, kdyz je jasne, ze letos byla trava pomalejsi nez loni a Rafovi to proste vyhovuje??
Reagovat
Stan_Borowitz
To mne taky zaujalo. Antukový odskok, sucho a teplo jsou pro Rafu nelehké podmínky. To jsou mi věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Odskok bol vyšší po celý turnaj, deň čo deň, takže štandardne.

Oproti štandardu sa ale podmienky zmenili, na halové. To Rafovi nepomohlo, ale tým by som túto diskusiu s vami, moji dvaja drahí skončil :)
Reagovat
Roger_Federer
V tom pridape podal Rafa nejlepsi vykon v hale ve svoji kariere a aspiruje na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď áno. Píšem, že vzhľadom na podmienky to bolo výborné, hoci s nešťastným koncom.
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, ta střecha. Pravda, já zapomněl. Ta z toho zase udělala trochu travnatý dvorec, to jo. To beru.
Reagovat
peggy
Blahopreji Noemu,Fafo mnelo se to cele hrat vcera.Cekani bylo pro oba na nervy a dnes to Noe zvladl lepe,jsem moc smutna.Snad treba za rok,ale leta leti,musis na sobe stale makat.Zajiste prohru Ti preje pan Federer.Rafni se a vydrz!!!
Reagovat
.vorlik.
Nemá někdo nějaké srovnání, jak dlouhé byly semifinálové zápasy žen?
Reagovat
hluuusa
A obema dejte pulku. Prave pro tyhle zapasy je tenis tim, cim je. Byl to zazitek. Diky chlapi!!!
Reagovat
kada.tom
Tak zítřejší finále WCh stejně jako finále MS ve fotbale bohužel neuvidím, ale teda titul bych přál Novakovi, aby se vrátil tak jak se na něj sluší a patří :-) ale Anderson asi nebude bez šance :-)
Reagovat
hluuusa
Homonkulus bude zcela bez sance...
Reagovat
Roger_Federer
Neni pravda, psychika Djokera neni tak dobra jako Nadala, Kevin ma slusnou sanci.
Reagovat
kada.tom
však to píšu, že Anderson nebude bez šance, tedy bude mít šance :-))
Reagovat
spaniel
Pro Krvina ideal. Dlouhy zapas a Nole je pro nej lepsi souper.
Reagovat
kada.tom
zcela výjimečně s tebou souhlasím :-)

i tak bych ale řekl, že vyhraje Novak
Reagovat
Patik
Zajtra bude musieť Novak fakt hrať viac ako takticky ..rozkladať sily.
Reagovat
dappe
Jo, tohle jsem si říkal také. Djokovič je stále neskutečný v obraně, ale co se týká útoku, tak je to pořád nic moc. Pokud Anderson bude dobře servírovat, mohl by mít šanci, s Nadalem by měl úplně minimální.
Reagovat
steve79
Krasny zapas. Fans Nadala nebudte smutni. Dalsi grandslam zacina za mesic a pul.
Reagovat
Patricia188
Hral lepsie cely piaty set aj tak prehral to je proste sport co uz
Reagovat
steve79
Bylo to o jednom míčku.
Reagovat
Stan_Borowitz
(Frantz + Forehand)

Čas udělat Rafaelovi pá, pá...
Reagovat
smazaný uživatel
Len ukazuješ, ako ti TP prerástol cez hlavu priateľu.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bylo radosti a očekávání po vypadnutí Federera. Smůla, no, tak osmnáctka se odkládá na neurčito...
Reagovat
smazaný uživatel
Po vypadnutí Federera bol každý Nadalov zápas nad rámec, keďže od neho sa triumf nečakal. To je úplný základ, ktorý máš problém vstrebať priateľu.

Navyše ten tvoj infantilný príspevok, ten prosím ťa nikdy, ale naozaj nikdy neukazuj svojim deťom. Hanbili by sa.
Reagovat
Frantz
Kde je tvůj zvadlej lůzr? Nemyslím toho, co nosíš v gatích
Reagovat
spaniel
Bud mas pomaly internet nebo vedeni.
Reagovat
Frantz
ale jo furt, jses nejlepsi
Reagovat
Stan_Borowitz
Franc se zasekl jak gramofonová deska. To se ve chvílích těžkých traumat stává. Navíc zase myslí na to, koho by vyhulil, asi aby se z toho dostal, nebo co... normální chlap přece nemá trýznivé a opakované představy o tom, co nosí jiný chlap v gatích.
Reagovat
Patik
Veľká poklona obom tenistom..Rafa klobúk dole naozaj..za bojovnosť..ku koncu už vyzeral vyčerpane..tá čistá hra to potvrdila..Novak..gratulácia i keď zajtra budú chýbať sily..Anderson na tom bude lepšie.
Reagovat
bIbec
Žok pěkně. Mám radost.
Reagovat
brixner
Jestli to vyhrají Serena a Srb, pro letošek na Wimbl už seru!

! ! ! ! E N D Ž Í - - - V Á M O S ! ! ! !
Reagovat
Kytka
Paráda, Nole je zpátky!!! Velká gratulace, fantastický zápas. i když Rafy je mi trošku líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas to byl epický a zasloužili si vyhrát oba dva. Gratulace Nolemu a jeho fans. Rafa fans buďte v klidu. Po tolika letech co Rafa tapal se nemá dnes za co stydět.
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to horka prohra, hlavne od nejvetsiho rivala, kdyz vezmu v potaz nektere jeho fans a pote, kolik sanci Rafa mel..samozrejme zpusob, jakym podaval Novak a to i na brejkboly, byl dechberouci..kazdopadne prave tyhle prohry boli nejvic a momentalne obrovske zklamani..
Reagovat
smazaný uživatel
Narozdíl od Rogera si to Rafa neprohrál sám. Byl velmi dobrý, ale Nole mi paradoxně přišel mentálně a fyzicky silnější na konci zápasu a asi rozhodl ten deseti minutový game na servisu Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal šance v piatom sete, najmä tie 2x2 breakbally v rade určite zamrzia.

Na druhú stranu, Rafa odvracal BB v druhom sete, mohol byť set a break dole. V švrtom sete sa dostal z 0:40, prvý gem detto kopec šancí zmaril. V piatom sete bolo veľakrát 15:30, s tými nevyužitými šancami je to karmicky v poriadku :)

Skôr Rafu môže mrzieť, že vo výmenách mu trochu prestal ísť FH po lajne a celkovo to bolo pasívnejšie. To bolo vzhľadom na stav aj prirodzené.
Reagovat
Captain_Morgan89
Doufam ze si principal Forehand uziva dnesni den, posilam pozdrav a man malou otazecku, nevis jak hral Rafa?
Reagovat
W.G.M.
Byl by nekdo z tech, co to sledovali, tak hodny a napsal v kratkosti, co rozhodlo? Diky.
Reagovat
spaniel
Vyrovnanejsi to byt nemohlo, takze asi stesti. Oba meli porad stejne fiftynu i winneru.
Reagovat
panzer.dragon
Paty set
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím :D Viděl jsem cely pátý set a oba měli na returnu šance. Ze by něco vyloženě rozhodlo se říct nedá. Proste Nole vyhrál o míček více, než Rafa. Možná byl silnější v zásadních momentech. Svůj servis vyhrál ze stavu 15:40 a o dva gamy později to Rafa nezvládl.
Reagovat
dappe
Djokovič v těžkých chvílích dal servis a hlavně měl hrozně velké štěstí, Nadal si tenhle zápas nezasloužil prohrát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdy měl konkrétně Djokovič "hrozně velké" štěstí?
Reagovat
dappe
Z mého pohledu už tím, že se zápas včera přerušil (i přes vedení 2:1), samotný třetí set také velmi šťastně získaný, a dnes byl Nadal lepší, útočnější, dal několik těsných míčů, občas se špatně rozhodoval. Dost smolná prohra, ale mě potěšila.:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, možná to přerušení, to beru, ale to ostatní, o čem píšeš, nemá přece se štěstím nic společného.
Reagovat
dappe
Djokovič se mi zdál být hrozně závislý na výkonu Nadala, což dříve na rychlejších površích rozhodně nebývalo. Proto bych byl také velmi opatrný s tvrzením některých, že je Djokovič definitivně zpět, uvidíme.
Reagovat
Amputace
To asi ani nejde jednoznačně říct. Bylo to naprosto vyrovnané. Ale v tom úplném závěru se mi zdálo, že Rafa měl o něco méně fyzických sil. Udělal pár klíčových chyb, které podle mě pramenily spíše právě z fyzické vyčerpanosti, než hry jako takové, zatímco Novak přestal chybovat úplně. Také hodně závěr ovlivnilo Novakovo odvrácení dvou breakballů a ten asi desetiminutový gem, ve kterém bylo snad 6 shod, a který nakonec Novak vyhrál. Od toho momentu získal neskutečnou mentální sílu a z jeho řeči těla začala být patrná odhodlanost ten zápas vyhrát.
Reagovat
annah
Tak, tak, bylo to vyrovnané, rozhodly maličkosti a hlavně to byl neskutečně nádherný zápas. Zážitek!
Reagovat
W.G.M.
Diky vsem, vim, ze je tezke nekdy popsat pravou pricinu. Ale jak jsem to nevidela, tak me hlavne zajimalo, jestli to Rafa vylozene kazil, nesly mu udery apod. :-) Jeste jednou dik.
Reagovat
Amputace
Začal kazit až v posledních dvou třech gemech. Jinak hrál neskutečně. Na trávě možná jeho nejlepší výkon od toho finále s Rogerem. Alespoň takový je můj pocit. Sázel tam neskutečné věci, hrál variabilně, na síti, snad 20 dropshotů (z nichž jeden zahrál při odvracení MB), perfektní v mezihře, nic nechybělo, nezasloužil si prohrát. Ale beru to tak, že hodněkrát jsem ho už zažil vyhrál zápasy, ve kterých lepší nebyl, tak teď se mu to tak trochu vrátilo :) Jinak Novak samozřejmě rovněž neskutečný a jsem rád, že jeho návrat mezi elitu probíhá zrovna takovým způsobem.
Reagovat
smazaný uživatel
skoda tych 5 bb co mal v piatom :( ale gratulujem, hlavne teda Nole ;)
Reagovat
spaniel
Na kterem kurtu Nadal hraje?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Roger_Federer
Na stejnem co Federer :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Na centrkurtu lůzrů přece...
Reagovat
Frantz
načekal ses ale co? O kolik máš míň vlasů, máš-li vůbec ještě nějaké, ty jedna velká nulo?
Reagovat
spaniel
:D plac, napln oceány
Reagovat
Stan_Borowitz
Ani ne, stačilo jediné kolo od těch tvých debiIních žvástů po vypadnutí Federera. Karma...

To vy jste se s Forehandem od roku 2001 načekali aspoň na to semi, tak přeju zase hezké a dlouhé čekání.
Reagovat
Herbert_Hoover
Cistou hrou..nedustojne k tomuto velkemu zapasu..
Reagovat
W.G.M.
Hmm, tak mam zkazeny zbytek dne :-(. Velika, prevelika skoda... Jesteze jsem videla jen to skore.
Reagovat
Dobry-den
Čistá hra :D

Kevine, titul je na dosah ruky.
Reagovat
FerrariF50
Tak finále bylo parádní ... tímto pro mě Wimbledon skončil ... gratuluji Nolemu k titulu a Rafovi všechna čest, hrál fakt famózně, výborný zápas, hezky se na to dívalo :)
Reagovat
EllNino
Idemo Nole :)
Reagovat
kada.tom
A je to. Gratulace Novakovi :-)
Reagovat
Dobry-den
Hlavně nezavádějte TB v rozhodujícím setu. O takovouhle podívanou bych nechtěl v budoucnu přijít.
Reagovat
misa
Naštěstí rozumné lidi pře lety napadlo zavést TB do těch setů předchozích.
Reagovat
Dobry-den
noo hrát zcela bez TB, tak se teď hraje tak 3.-4. kolo možná :D
Reagovat
mats23
poslednykrat som mal take nervy pri finale 2008, neskutocne
Reagovat
kada.tom
8-8 ... kdy tohle skončí :-D
Reagovat
blixa
Holčičí finále zítra ;-) :D
Reagovat
Pesek12
Nemám možnost dohrávku finále vidět, jen skóre. Kdo by to měl vyhrát?
Reagovat
kada.tom
vyhrát mohou oba, je sto strašně vyrovnaný ... ale Novak má výhodu, že servíruje jako první
Reagovat
Patricia188
Presne mal vyhodu ze podaval ako prvy a aj to vyuzil
Reagovat
kada.tom
tvl ... dovolit si kraťas na MV za stavu 8-7 :-D
Reagovat
Patricia188
No som zvedava ako to dopadne kedze Novak podava ako prvy a Nadal strata podania = strata zapasu, keby podaval prvy Nadal tak by mal uz par match ballov
Reagovat
Aussie
že Andersonovy šance pomalu stoupají...
Reagovat
com
ze by stejnej maraton jako vcera.. finale zenskych by bylo na jinym kurtu, nebo az zitra?
Reagovat
steve79
Myslim si, ze to Rafa urve.
Reagovat
steve79
Uzasny zapas!
Reagovat
Denis92
Djokovic uz je velmi frustrovany ne returne co ho dobehne na vlastnom servise..
Reagovat
marsden
To je hovadina s tou strechou! Dalsi z nemoznych pravidel. V tomhle ohledu je Wimblas strasne ujetej.
Reagovat
Patricia188
Aj ja si myslim ze to je totalna blbost
Reagovat
marsden
je to kravina. Stejne podminky rozhodne nemaji uz tim, ze je novej den. Takze logika pro aussie / hovadina.
Reagovat
Patricia188
By ma zaujimalo prečo je zatiahnutá strecha ked je pekne pocasie v Londyne.
Reagovat
Herbert_Hoover
Protoze se pod strechou vcera zacalo :)
Reagovat
Patricia188
Strecha je kvoli dazdu ked neprsi malo by sa hrat bez strechy a vcera strecha bola zavreta kvoli svetlam
Reagovat
Aussie
Musejí být stejné podmínky, to je přece logické. Jenže logika je pro některé lidi...
Reagovat
Patricia188
Blbost nemusia ked sa dohrava na druhy den hocikedy sa rozprsi strcha sa zatiahne a nie su rovnake podmienky
Reagovat
Amputace
Opravdu bych chtěl být v tuto chvíli nezaujatým divákem, protože ty nervy, to už je téměř nesnesitelné :D
Reagovat
Roger_Federer
Ajdeee Rafa, bojuj bejku.
Reagovat
spaniel
Upal ze slunka nebo ze sazky?
Reagovat
Roger_Federer
Mam Nadala na vitestvi ve wimbledonu za 9,17'kurz, to bude zivotni investice..Promin :)
Reagovat
spaniel
Vpoho. Doufam ze ti to nevyjde. Promin :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa taha od UO15 snuru-Vyhra GS, skrec, alebo prehra v 5 setoch..

Zle znamenie
Reagovat
MarcelPersch
Dnes ho za to moc činit nemůžeme, včera prohrál vybrány set, ale dal do tou všechno.
S tím jak Novák bez problému servíruje, tak jen odhaluje nevyhnutelné.
Reagovat
Denis92
Nadal si tiez dost casto pomaha servisom. Vobec to nie je tak, ze by si vsetko musel vyhrat cez vymeny. Teraz 2x po sebe bol dole 15-30 resp 0-30 a servisom to otocil.
Reagovat
mats23
neskutocne ;)
Reagovat
spaniel
Pekne ted na stridacku napnuli fandy :D
Reagovat
Herbert_Hoover
GSM Djokovic.
Reagovat
Denis92
Djokovic uz dnes Nadala nebrejkne. Presne takto isto s Rafom prehraval velke zapasy aj Roger..ci uz to bolo W08 alebo AO09..
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal 27:25 v pátém...
Reagovat
smazaný uživatel
3 brutal FH po lajne, riskantny drop shot.

Co vsetko Nadal musi vykuzlit aby ziskal jeden spotený fifin.
Reagovat
spaniel
:D
Je sranda jak fandovstvi ovlivuje vnimani zapasu. Plati to pro vsechny.
Reagovat
spaniel
Skoda ze se to vcera nedohralo. Dnes mne dojdou oba o chlup horsi.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Dohrát se to včera, viděli bychom pravděpodobně nezapomenutelný zápas.
Reagovat
Denis92
Nadal je set od Wimbledonskeho titulu. Kto by to bol pred 2 tyzdnami povedal..
Reagovat
Amputace
Wow. Podobně jako ve třetím bych řekl, že Djoko nebyl lepší, ale vyhrál ho, u tohoto setu to vidím právě naopak. Pátý bude naprostá loterie, ale Rafa mě zatím nepřesvědčuje. Hodně špatný servis, to může rozhodnout.
Reagovat
Denis92
4.set bola presna kopia 2.setu. Nadal dostal 2sance na returne a obe vyuzil. Djokovic zase plno nepremenenych BB.
Neviem ako to ten Nadal robi ale na BB je to ciste zviera pripadne donuti supera kazit aj lahke udery.
V 5.sete uz verim viac Nadalovi, ktory je v psychickej vyhode aj vacsej pohode. Predsalen, Djokovic nehral takyto zapas uz 2roky a to rozhodne. Ukazuje sa to aj na BB, ze mu chyba herna prax z takychto vypatych momentov. 3/16 na BB je priserne. A vzdy ked celil BB, tak si prehral podanie.
Reagovat
Kozoroh
Rafa ze začátku na Djoka vlítl, Novak se pak sice vzpamatoval, jenže vzápětí ho servis nepodržel. Bude to mít složité:(
Aspoň, že v pátém setu bude podávat jako první.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa neuveritelne drie na kazdy svoj vyhraný servis. Clovek by povedal, ze to nemoze ustat...

Na druhu stranu tie nevyuzite BB Nolemu neprospievaju, ale v piatom zacina podávat. TAk dobre pre neho..
Reagovat
kada.tom
tvl, Rafa hraje všem na nervy :-D
takže 5. set ... hmm :-D
Reagovat
spaniel
Komentator strasny dmnt.
Reagovat
W.G.M.
Jestli je to ten samy, co komentoval s Cetkovskou zapas Nadal-Del Potro, tak souhlasim. To se nedalo poslouchat.
Reagovat
spaniel
Ze neni nestranny je jedna vec, ale ze nerozezna BP a break. Des. Navic nerekne nic zajimave.
Reagovat
W.G.M.
Jo, je znacne zaujaty. Ja jsem velmi stridmy clovek, ktery nesnasi jakekoliv prehaneni a zbozstovani. A i kdyz Rafovi fandim, tak mi dost pilo krev to vecne "to nikdo jiny nez Nadal nedobehne", "tenhle uder by si mel patentovat"... Navic ten jeho osobni slang (bekac misto backhandu). Opravdu hrozne.
Reagovat
MarcelPersch
Je vidět, že je po tom ztraceném podání Rafa otresen, boji se hrát ty flat forhandy, hraje ty kopce.
Reagovat
FerrariF50
Zachraňte motýlka prosím !!
Reagovat
Denis92
Ten motyl si koleduje o vlastnu smrt :)
Reagovat
MorusRubra
Zatím je největší hvězdou zápasu ten motýlek, kterého pořád zabírají:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic dal 45 es v celom turnaji, z toho 15 s Nadalom..

Esteze ta strecha nic neovplyvnuje..
Reagovat
MarcelPersch
Je to jedno, ten brejk si Rafa prohrál sám.
Reagovat
MorusRubra
Nadal se už převléká? To tedy brzo.
Reagovat
kada.tom
na Rafově QF byla zase profesorka McGonagallová :-)
Reagovat
kada.tom
sorry, mělo jít níž .. :-)
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/DiENTAIXcAAVKR9.jpg:large
Reagovat
kada.tom
na Rafově QF byla zase profesorka McGonagallová :-)
Reagovat
Denis92
Djokovic zacal najhorsie ako mohol. Nevyuzite BB a hned strata servisu. Nadal sa dostal na kona a je jasne lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Piaty gem ako víno z Rafovej strany :)
Reagovat
Denis92
Veru, nezvycajne z jeho strany. Tam nakopil 3lahke chyby.
Reagovat
MarcelPersch
Teď uź se to s nim asi poveze ...
Reagovat
Amputace
Moc prosím nějaký stream. Díky moc.
Reagovat
W.G.M.
Poslu ti do zprav sve prihlasovaci udaje na to.Voyo. Ja na to stejne koukat nemuzu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sport365.com, livescorehunter.com, fromsport.com..
Reagovat
stefankelner
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg?f?f&hc_l
Reagovat
kada.tom
Tak dnes doufám ve výhru Rafy (ale ani výhra Novaka mi vadit rozhodně nebude), triumf Sereny, triumf Mikea s Jackem a triumf Květy s Nicole :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ja doufam, ze zalezes do Plzne a rok te neuvime ;)
Reagovat
kada.tom
co je to za blud? :-D

v Plzni jsem skoro pořád a nevím, proč bych se tu neměl rok ukazovat :-D :-)
Reagovat
Dennis
Nemáte někdo prosím nějaký funkční link? Díky.
Reagovat
stefankelner
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg?f?f&hc_l
Reagovat
Roger_Federer
Rafu, at si vezme prasky, uklidni se, zkoncentruje a otocivyvoj zapasu, dekuju.:)
Reagovat
Denis92
Djokovic musi nanho vybehnut agresivne ako vcera v 1.sete a vyhrat tento set. V 5sete by som uz viac veril Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jack Sock sa uz specializuje na stvorhry?...

Prvy ucastnik TM, ktory moze za rok vypadnut z prvej stovky. Ma nakročené chalanko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je úžasné, že všechny čtyři aktérky ženského deblového finále umí česky.
Reagovat
tommr
nevím co chtějí ještě pořadatelé upřesňovat? Je přece jasný, že se ženský na centr dneska nedostanou a tak už mělo dávno být rozhodnuto kde a kdy budou hrát finále, aby se hráčky i diváci na to mohli v klidu přichystat. Tahle neschopnost jasně rozhodnout je typickej anglickej šlendrián ...
Reagovat
milik254
Hodinu chlapi, dvě hoďky Serena s Angie, pak můžou hrát v pohodě debl tři hodiny
Reagovat
tommr
to je hodně optimistickej odhad. Ta dohrávka se může protáhnout na 2-3 hodiny a mužskej debl na pět setů a 4-5 hodiny ...
Reagovat
MorusRubra
No, Rafa vypadá dravěji, nejspíš to dotáhne do pětiseťáku a bude se posouvat.
Reagovat
dunphy
Ta demence furt něco generalizovat a vztahovat na celé národy, typický tommrovký šlendrián.
Reagovat
dunphy
*tommrovský
Reagovat
Sonja
https://pbs.twimg.com/media/DiDqSqIXkAEkRH2.jpg:large
Reagovat
Hector21
Kousej, trhej, udělej tam cokoliv Kerberos, ale hlavně vyhraj...
Reagovat
marcel19752
Taky doufám,že Mamba ne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze sa bude hrat automaticky pod strechou je zvlástne...Ked prsi, strechu automaticky zatvoria a nikoho sa nepýtajú. Rovnako by tak mala byt strecha automaticky otvorena, cez den ked neprsi...
Reagovat
tommr
v pravidlech snad je, že v dohrávkách by se mělo pokračovat na stejným kurtu za stejnejch podmínek ...
Reagovat
smazaný uživatel
TO je v poriadku. Ja viem, ze to je v pravidlach. Kritizujem pravidlo, to je celé.
Reagovat
tommr
mě zrovna tohle pravidlo příjde naprosto v pořádku. A pokud vím tak hráči mají i možnost po vzájemný dohodě nechat střechu otevřít ...
Reagovat
W.G.M.
No, tak to je ale nemozne. To by je museli presunout zase na vecer a rozsvitit reflektory. Navic je rozdil hrat pod strechou v 20.00 vecer a ve 14.00 odpoledne za slunecneho pocasi. Podle me je to nesmysl zatahovat strechu a vazne to nechapu, to pravidlo je hloupe a prakticky nesplnitelne, protoze reprodukovat identicke podminky proste nelze. Ovsem je jasne, ze nemusim chapat vse a rovnez se v zivote obcas stane, ze s necim clovek nesouhlasi a nemuze s tim vubec nic delat. Nezbyva nez si prat, aby to melo na oba minimalni dopad.
Reagovat
tommr
kdyby se mohla otevřít střecha tak by pak bylo logicky možný i přesunout dohrávku na jinej kurt což by v tomto konkrétním případě umožnilo odehrát původní program na centru beze změn. To by se ale určitě zase spoustě jiných lidí nelíbilo ...
Reagovat
W.G.M.
No, me osobne by to bylo jedno, kde se hraje :-), ale chapu, ze ty presuny na jine kurty by byly asi logisticky narocnejsi. Ja to navic sleduji ze streamu z CR a nekupovala jsem si drahy listek a neplatila cestu do Londyna a pobyt :-).
Reagovat
Mayo
tip na 4. set 6-2
Proste ten treti set bol príliš dôležitý a vyhrať dva v rade je nonsens.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda tych nepremenených setballov, najma toho na servise, plus pár vyhodených returnov...

Nole sa vdaka tomu dnes dostal do pozície, ze musí, Rafa ze moze..Stvrtý set moze nabrat rychlym breakom neželaný spád, alebo to moze byt este zaujimave..

Kazdopadne organizátori si zaslúzia frčku do nosa, ze rozkúskovali super kvalitné semifinále a my sa uz nikdy nedozvieme, akoby zápas dopadol včera..
Reagovat
blax
Jsem si celkem jistej, ze vcera by vyhral Rafa. Novakovi zacinali dochazet fyzicke sily, Rafa ho tam pekne nicil temi stopbally. A i fanousci Novaka musi uznat, ze ten treti set vyhral se stestim. Bylo mi vcera Rafy lito.
Reagovat
Sonja
TB je vždycky tak trochu o štěstí...
Ale je zajímavé, že ve 3.setu jsme neviděli ani jeden breakball a dokonce ani shodu :D Oboum hráčům to shodně šlo na servisu/ nešlo na returnu :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je celkom paradox vzhladom na kvalitu Noleho returnu a fakt, ze pri Nadalovom servise sa skoro vzdy slo do výmeny...
Reagovat
Sonja
Snad se Nole dobře vyspal a podaří se mu Rafu udolat ve 4.setu...Pokud půjde zápas do 5., Rafa bude favorit a nevim, jaký nadlidský výkon by pak Novak potřeboval, aby zápas přece jen dotáhl k vítězství.

Co se týče ženského finále, tipuju a přeju si výhru Angie, ale Serena je legenda a bojovnice a je dost možné, že mě v průběhu zápasu přetáhne na svou stranu :))
Reagovat
Labi
no, pro Rafu den D....asi není pochyb o tom, že vítěz dnešní dohrávky na 99% finále s Andersonem zvládne (Rogere styd se!!).....každopádně pro Djoka velice dobrá zpráva že je zpět, ikdyž je trochu "divný" a poslední 2 sety hrál hodně na údržbu, naopak pro Rafu asi klíčový zápas na trávě, to v jaké formě hraje po antukové sezóně je neskutečné a vzhledem k jeho věku se tahle situace už nemusí opakovat, ikdyž léčba kmenovými buňkami je asi opravdový zázrak
Reagovat
Sonja
1) Nepodceňovala bych Andersona, jedno GS finále už si loni zahrál, takže by neměl mít takovou trému, navíc v několika předchozích zápasech ukázal neuvěřitelnou psychickou odolnost, spolu s obvyklým skvělým servisem a solidní mezihrou - rozhodně má šanci.
2) Nole včera ukázal, že pořád ještě dokáže hrát na hodně vysoké úrovni, a i když ji neudržel celé 3 sety, tak je to pořád obrovský posun oproti tomu, jak ještě před měsícem prohrával jak na běžícím páse s každým, kdo proti němu dokázal alespoň solidně zahrát :)
3) Souhlas co se týče Rafy, je neuvěřitelný, co předvádí na nejméně oblíbeném povrchu, po náročné antukové sezoně...Klobouk dolů. Včera jsem si na chvíli pomyslela, že by ho snad Novak mohl i stihnout porazit do přerušení :)), ale Rafa ukázal, proč je světová jednička a držitel 17 GS trofejí.
Reagovat
smazaný uživatel
prianie:
nadal
klaasen/venus
ANGIE!!!
peschke/melichar
Reagovat
Mayo
Aký Nadal? Snáď Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
urcite nie
Reagovat
smazaný uživatel
Baltazar/Melichar
Gaspar?
Reagovat
kada.tom
Tak dnes doufám ve výhru Rafy (ale ani výhra Novaka mi vadit rozhodně nebude), triumf Sereny, triumf Mikea s Jackem a triumf Květy s Nicole :-)
Reagovat
Mayo
Ženské finále by malo byt výborne. Asi fandím viac Kerber ale inak mi je to jedno.
Reagovat
letityfanousek
Serena, Djoko, Siniaková, a zítra ANDERSON!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist