13. den na US Open: Tenisté budou sledovat oblohu, pak možná hrát

12. 9. 2009, 08:00
Previews 47
Po včerejším kompletně zrušeném programu budou dnes tenisté znovu s napětím sledovat počasí. Pravděpodobnost srážek je totiž stále vysoká, ale hrát by se již mělo; čtvrtfinálová dohrávka mužů, semifinále žen a finále mužské čtyřhry.

Podle původního plánu sobotního programu by se na centrálním dvorci mělo nejprve dohrát poslední čtvrtfinále dvouhry mužů Nadala s Gonzalezem, kteří zápas začali ve čtvrtek a Španěl vyhrál první set 7-6, ve druhém je stav 6-6 a v tie-breaku 3-2.

Pokud Nadal chce v New Yorku získat poprvé titul a skompletovat svoji grandslamovou sbírku, pak bude muset hrát a vyhrát tři dny po sobě. Už ve čtvrtek měl ale vážně problémy s břišními svaly, kvůli kterým odřekl účast v Davisově poháru, který se hraje už za týden.

To jeho největší soupeř Roger Federer stejně jako další semifinalisté Novak Djokovič a Juan Martín del Potro mohou sbírat síly. "Koukněte na Rogera. Hrál ve středu a dřív než v neděli znovu hrát nebude. To samé Djokovič. Bezpochyby je to pro ty kluky výhoda. Zvlášť v této fázi roku, na konci sezony," uvedl McEnroe.

Program na kurtu Arthura Ashe bude pokračovat semifinálovými zápasy žen. Domácí trojnásobná šampionka Serena Williamsová se utká s vítězkou z roku 2005 Kim Clijstersovou z Belgie, kterou v pěti ze šeti setkání porazila. O druhé místo ve finále si zahrají dvě debutantky v semifinále grandslamového turnaje Caroline Wozniacká z Dánska a další Belgičanka Janina Wickmayerová.

odkazy:
sobotní program na US Open
Na US Open se vůbec nehrálo. Finále mužů bude v pondělí

Pak už by mělo následovat deblové finále mužů. V něm si potřetí za sebou na US Open zahraje český tenista Lukáš Dlouhý. S Indem Leanderem Paesem v semifinále newyorského grandslamu porazili nejvýše nasazenou americkou dvojici Mika a Boba Bryanovy a o titul se utkají s párem Maheš Bhúpathí a Mark Knowles.

Šestadvacetiletý Lukáš Dlouhý si zahraje finále grandslamu popáté v kariéře, ze zisku trofeje se radoval pouze letos v Paříži. Ve finále v New Yorku neuspěl předloni s krajanem Pavlem Víznerem ani loni s Leanderem Paesem.

Nyní jsou však o rok zkušenější a sehranější. S finálovými soupeři loni jediné vzájemné střetnutí ve třech setech vyhráli. Speciální náboj má zápas pro indické tenisty Paese s Bhupathím, kteří společně dosáhli řady skvělých výsledků. Poslední roky ale jejich dobré vztahy roztály kvůli konfliktům vně indického daviscupového týmu.

Rozpis zápasů se ale může ještě značně změnit. Na dnešní den jsou znovu hlášeny dešťové přeháňky a zápasy mohou být přesunuty i na kurty Loiuse Armstronga a na Gradstand, aby se vše stihlo odehrát.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Včera a předevčírem jsme se o tom dohadovali, já jsem tvrdil, že změny nasazení jsou v režii organizátora (protože s tím mám konkrétní zkušenosti) a má je pod kontrolou (např. z důvodu změny počasí)a smluvně ošetřeny s partnery. V opačném případě, by totiž hrozily žaloby minimnálně o slevy ... vysloužil jsem si označení " hospodského všeználka od pivka" (myslím, že Brody), pak že to nemůže pořadatel udělat ( abudabi - ten byl alespoň slušnej..). Odpoledne mne konečně napadlo se podívat na web, že by tam něco mělo být v tom smyslu uvedeno, nemusel jsem hledat dlouho, pod rozpisem každého hracího dne je následující text :

"The schedule of play is released each evening and will be posted on the website as soon as it is made available. This schedule is correct at time of publishing and is subject to change."

Tedy volně přeloženo, hrací plán je zveřejněn na těchto stránkách každý večer, v momentě, kdy je k dispozici. Plán je poplatný času zveřejnění a podléhá změnám. :))

Tak snad to bude stačit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt chytrý. Dvouhodinová pauza v tomto počasí, zvlášť, když je velmi reálné, že největší vlna srážek přijde odpoledne. Bravo organizátoři! Kim a Sereno, jděte si již teď odpočinout a čerpat síly na zítřek, protože když organizátoři takto "mrhají časem", nelze očekávat nějaké kladné zprávy pro zbytek dne.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám k tomu už jen jediné, Američané jsou jako národ za zenitem. Půl století jezení hamburgrů a pití litrů CocaColy už bohužel zanechalo na mozkových závitech stopy...
Reagovat
majjkaa
Uz len nech dnes hraju.....ved neni co pozerat :(
Reagovat
D.A.N
Na druhou stranu bude Rafa rozehraný né a co se týče fyzičky je na tom nejlepe na okruhu, čili ten by mohl běhat i maraton, ikdyž pravděpodobně to nějaký vliv mít bude. A ještě, nešlo by to bez urážek a napadání, ačkoli vysvětlovat puberťákovi něco je nadmíru těžké prostě nadlidský výkon:-).
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, je správné že tady na diskuzích jsou tábory fanoušků, ale nevím proč by jsme měli nadávat a urážet toho komu zrovna nefandíme. Je to lehké anonymně doma za počítačem naťukat urážky, ale chtěl bych vidět jestli by to tomu tenistovi řekli do očí, ještě byste po něm chtěli podpis i kdyby to nebyl ten váš.Roger i Rafa jsou skvělí tenisti, myslím že jedni z nej co kdy hráli, a jsou to velcí kamarádi, takže nevím proč bych měl urážet zrovna toho komu nefandím a být tím zaslepený.
Reagovat
carolyn
Konečně někdo rozumný tady :-)
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak.. to si přečti Barney a vem si z toho ponaučení jako my všichni ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
to je jak hazet hrach na zed, ani se nesnazte tady neco vysvetlovat abudabimu nebo barneymu, ti vidi vlastni veci a sou zaslepeni :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono mozno by sa nejaky normalny zapas v ten stvrtok uz aj stihol odohrat(7:6 a 6:6 odpoveda priblizne 6:3,6:3 a 6:3)ale pri zapase Nadala a jeho minutovych prestavkach pri podani mali ten zapas asi ozaj radsej presunut na skorsi cas,este chvalabohu ze nehral s Djokovicom,to by to prerusili za stavu 3:3 v 1 sete:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole sa ale už polepšil - namiesto nikým zatiaľ neprekonaných 22 pinknutí si už pinkne v priemere tak 10x :-) To máme zlepšenie o viac než polovicu, to je dobré, nie? :)

p.s.: ja už tieto časy neriešim, mňa rozčuluje denne milión iných vecí a ešte aby ma vytočila neschopnosť tých amerikánov, no tak to teda nie.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím,pěkně napáno :):) xD
Reagovat
smazaný uživatel
*napsáno
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavá, kto bude vo finále, rozhodne netreba odpisovať Novaka, totiž on to môže aj celé vyhrať..a ináč všimli ste si, že tenisportal tak okolo deviatej nešiel? Bola som úplne zhrozená.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo,taky mně to nešlo :/..
Z toho depka málem xD
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl v Americe socialismus, mužské finále se odehraje již v neděli.:-)
Reagovat
carolyn
Jasně, komouši by poručili větru dešti :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, Američané a Britové jsou neschopné buržoazní národy, které nedovedou zařídit ani tak lehkou věc, jako počasí.:-D
Reagovat
carolyn
Njn co naděláme, jsou o krok pozadu :-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Aj keby sa Nadal dostal do semi, myslím, že na odýchnutého Del Potra by nemal. Ale celkovo keď to bude v Nadalovej kariére stále takto, že pol sezóny bude famózny a potom príde zase blok v podobe kolien, alebo nejakého iného zranenia..tak toho chalan už veľa nedokáže.. aj keby som mu to priala :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Rafovi úspěch přeji a netvrdil bych, že by neměl proti del Potrovi šance. Pokud přes Fernanda přejde, v zápase s Juanem bude tak, či onak favoritem, otázkou pak bude, zda-li mu zafunguje to zmiňované zdraví. Potro je sice dobrý hráč, ale jejich dva poslední duely (oba vítězné pro Juana) byly způsobeny v prvím zápase Nadalovou neshopností dohrát zápas a v případě druhém nerozehraností po dlouhé pauze zaviněné zraněním. V duelech před tím ho Rafa většinou pořádně vydrtil (je fakt, že tehdy ještě nehrál Juan na takové úrovni, jako dnes). Pokud by Rafa v semifinále aplikoval hru jako v Austrálii proti Fernandovi, němelo by být problémem se dostat do finálového boje o nejyšší metu, ceněnou trofej vítěze US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
jasné, ale keď Fernando Rafaela dnes potrápi, a dotiahne to aspon do tych 4 setov, neviem či Nadal bude zajtra uplne fit, na Juana rozhodne má.. ale nie v takom zdravotno stave ako je momentálne, ale samozrejme rafa je bojovník, a stáť sa može všetko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musíme doufat v co nejrychlejší průběh zápasu Rafa-Fernando a poměr sil se může začít pomalu vyrovnávat. V tiebreaku Rafovi věřím, na počátku zápasu se obvykle bolesti hned neobjeví, jak sám říkal Toni, či Rafa, nejdůležitější je vyhrát druhý set.
Reagovat
smazaný uživatel
aj keď ti mám pravdu povedať ja niesom fanúšik Nadala, ale Rogera :) ale ako správny fanúšik dúfam vo finále Nadal-Federer :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak treba stale dufat kym je rafa v pavuku stale moze vyhrat a mozno bolesti uz nebudu tak velke napriklad s monfilsom vyzeral ze je bez bolesti naopak s almagrom vyzeral na tom najhorsie ako pisete zalezi ci ukonci zapas s fernandom 3setoch a ak prejde cez del potra tak vo finale sa rafa zastuvuje tazko zvlast ked bude vediet ze je to prva a mozno posledna sannca vyhrat US OPEN lebo kazdy rok v semi nebude a mnohi sa budu lepsit a pribudnu dalsi
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa na finále má..ale too čo si povedal, že sa ťažko vo finále zastavuje je síce pravda...ale nie teraz. Či už vo finále bude Roger alebo Novak, myslím, že jeden z nich ho zastaví. Odohrať 3 3-setové (a to je ešte minimálne 3 setové) duely za 3 dni nieje ľahké, možno na začiatku sezóny by to rafa zvádol bez problémov, ale teraz v takom zdravotno stave na to proste nemá. Ale ako vravím rafa je bojovník, ale na vyhratie US Open má predsa ešte čas, ved má len 23 a nesúri to tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by Rafa v současnosti neměl být odepisován ani proti Novakovi, ani proti Rogerovi. 1)Novak, tento rok předvádí slabší výkony, v případném finále by neměl moc zkušeností, i u něj jsou známy slabší dýchací zdravotní problémy. 2)Roger, je sice ve velké pohodě, ale velká finále s Rafou mu v poslendí době až tak nejdou, vždy v jejich vzájemných měřeních více bojuje Nadal, podle mě a Federer často prodává kůži moc lacino (kromě Wimbledonu 08), to je výhoda pro Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
noo s tym Novakom máš pravdu, alee vezmi aj dalšie fakty, Rafa ma problémy s brušnými svalmi, prípadnú 5-setovú bitvu by horko ťažko zvládol a nie to ešte vyhrál, a je pravda že Roger vo finále s Rafom väčšinou ťahá za kratší koniec, ale momentálne hraje v dosť veľkej pohode a Rafu v predchádzajucom stretnutí porazil (aj keď bol Rafa po 4-hodinovom maratóne s NOvakom) čo by mu mohlo dodať dostatočné sebavedomie..
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jde opravdu doufat, že případná pětisetová bitva by čekala (nebo by mohla čekat) Rafu až ve finále, kde hrál např. v Austrálii vyčerpán jak psychicky, tak fyzicky, přesto duel zvládl. Případné semifinálové bitvy by mohly být vždy zrádné. Ještě štěstí, že Fedouš vyklepl Rafu na NEGRANDSLAMOVÉM turnaji, v Madridu, kde Rafovi již zdraví pomalu odcházelo a ve finále byl poloviční. Molho mu to dodat sebevědomí, ale také mohl dojít k úsudku, že porazil polovičního Rafu a ten psychický blok v Rogerovi přetrvává. Já jako fanoušek Rafy si to trochu přeji, tenis je pak zase o něco zajímavější a jejich vzájemná konfrontace na závěrečném grandslamu by mohla být chuťovka, delikatesa.
Reagovat
smazaný uživatel
Chce-li Španěl v New Yorku získat poprvé titul a zkompletovat svoji grandslamovou sbírku, pak bude muset hrát a vyhrát tři dny po sobě. To jeho největší soupeř Roger Federer stejně jako další semifinalisté Novak Djokovič a Juan Martín del Potro mohou sbírat síly. "Koukněte na Rogera. Hrál ve středu a dřív než v neděli znovu hrát nebude. To samé Djokovič. Bezpochyby je to pro ty kluky výhoda. Zvlášť v této fázi roku, na konci sezóny," uvedl McEnroe

Tady už snad jasně vidíte, jakej má ušklebenec permanentní luck.. Kéž by ho sestřelil už Novak .)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo de.bil se projevil. Federer asi za to může ty pako vylízaný!
Reagovat
smazaný uživatel
S Rafanom sa pekne pohrala príroda. Ale ako ho poznám, tak to zvládne, aspoň dohrávku určite ano. Novak Féďáka sejme, teda, chcela by som, lebo sa už vážne na*eru. A ty kozo, Barney teraz nepovedal na tvojho milého ani jedno krivé slovo, nedomýšlaj si, šťastie to pre ňho je. A veľké.
Reagovat
smazaný uživatel
kozenko jednoduchá, napsal jsem tam snad někde, že za to může? Radši se jdi pást, ušetříš se tak od trapasu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo za všechno může Federer, je dokonce tak dobrý že řekne ať prší a ono začne pršet, skoro jak Chuck Norris ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel ti musím opět napsat, že jediný kdo se tady věčně ztrapňuje jseš ty blbečku. Nadal to nebude mít lehký ale tak to prostě je. Počasí neporučíš! Tak už přestaň plakat debílku trapnej!
Reagovat
smazaný uživatel
kozenko hloupoučká, dokážeš mi odpovědět na mou jednoduchou otázku - kde že jsem tam napsal, že za to může elegán, nebo budeš jen kolem sebe kopat a slabomyslně nadávat???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč pořád vyzdvyhuješ Rogera, viz tvá poslední věta v prvním komentu. A ještě s urážkami jako vždy. Jasné že Roger nemůže povolat déšť ale z tvých trapných komentářů to tak vyznívá. Jinak k tomu že ti nadávám: Ty neustále nadáváš a urážíš Fedexe, tak já naoplátku budu neustále nadávat a urážet tebe psychouši! Tak co? Jak se ti to líbí ubožáčku?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
re koza precitala si si tu za 2dni aspon jeden clanok ku pocasiu a programu a aspon jeden prispevok od olfessa?? asi nie inak by si tu take koko... nepisal/A vysvetloval to tu trpezlivo vseckym ako ty co bud nechapu lebo nemozu alebo nechcu pochopit ze koli tomu ze usporiadatelia neposunuli zaciatok zapasu na skorsiu hodinu dali obrovsku vyhodu jednej polovici pavuka VEDEOME lebo vedeli ze rafa nedohra na 100percent a mozno ani potro a tym poskodili zvysok US OPEN stacilo aby rafa zacal hrat o 2hodiny skor a nie cakat do1hodiny v noci nasho casu mohol mat tak tez pred semi den volna bud rafa alebo gonzales a vpripadnom finale niektoreho z tychto 2by bolo zarucene ze mozu vyhrat tymto zlym rozhodnutim minimalne rafovi tu sancu vzali
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, část pavouka, ve které je Novak a Roger je nyní velmi zvýhodněna a Amíci to nastavili tak, aby opět z duelu mezi těmito dvěma tenisty vzešel pozdější celkový vítěz. To se ale doufám nestane a v případě nedělních mužských semifinále předpokládám, že do "najtsešn" nasadí Rogera s Novakem, ať je poměr sil aspoň MINIMÁLNĚ vyrovná. Podobnou léčku s "najtsešn" se již snažili ušít v Austrálii na Rafu, tam byl ale naštěstí ve fazoně, tady by to ale fyzicky zvládnout nemusel, přesto mu přeji hodně sil do závěrečných bojů o titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě ale vůbec nejde v mých příspěvcích o to kdo a jak a s kým bude hrát, pokud sis přečetl mé komenty tak to pochopíš..
Reagovat
smazaný uživatel
reagoval som na vasu diskusiu s barney lebo si ho urazala za to ze napisal ze federer mal zase stastie a ze moze zbierat sily na rozdiel od rafy a k barneymu viem ze pre mnohych je to nepochopitelne co napisem ale barney je ozivenim tochto fora a vzdy sa tesim co napise a kedze som fans rafy tak sa aj zabavim a fanusikovia rogera by to nemuseli brat tak vazne a nadavat mu az tak hnusne neverim ze to mysli v zlom ved si pozrite jeho prispevky skoro vzdy na konci prispevku da nejake tie ciarocky cim dava najavo ze to bere s usmevom
Reagovat
smazaný uživatel
vazne si myslis, ze to je jen o stesti?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne, Barney to vůbec nemyslí ve srandě! Provokuje a z jeho příspěvků je jasně vidět jak Rogera nesnáší a jeho fans! Uráží ho, přitom Roger je skvělý tenista a dokázal toho už mraky, i Rafa je skvělý tenista. Ale aby ho tu někdo takhle urážel a nadával mu to ne. Sem tam se objeví příspěvek také na Rafu ale aby to tu někdo věčně psal dokola, že je to prostitut, a buh ví co všechno tak to je nad moje chápání. Proto jsem mu začal taky nadávat a evidentně se mu to nelíbí tak nechápu proč takhle nadáva Rogerovi. Zajímalo by mě kdyby někde Rogera potkla jesti by mu to také řekl do očí jaký je to prostitut a tak! Asi ne! Tak ať zklidní hormony a bude tu klid.Jinak nechtěl jsem být hrubý, ale u Barneyho už mi došla trpělivost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist