14. den na French Open: Ženské finále, o titul si zahraje i Dlouhý

6. 6. 2009, 09:40
Aktuality 1
Antukový grandslamový turnaj French Open dnes bude znát novou vítězku ženské dvouhry. Rozhodne se mezi ruskými soupeřkami Dinarou Safinovou a Světlanou Kuzněcovovou, jejichž duel začne na centrálním dvorci Philippea Chatriera v 15:00. Po skončení finále žen nastoupí nejlepší deblisté, mezi kterými nechybí v Paříži podruhé v kariéře ani Lukáš Dlouhý.

Světová jednička Dinara Safinová vyřadila v semifinále slovenské překvapení Dominiku Cibulkovou dvakrát 6-3. Nasazená sedmička Světlana Kuzněcovová měla cestu do finále o něco těžší, když po více než dvou hodinách udolala ve třech setech Australanku Samanthu Stosurovou.

Lukáš Dlouhý spolu s indickým partnerem Leanderem Paesem vyřadili v semifinále v roli turnajových trojek nejvýše nasazený kanadsko-srbský pár Daniel Nestor-Nenad Zimonjič dvakrát 7-6 a jejich posledními soupeři jsou nenasazení Jihoafričan Wesley Moodie s Belgičanem Dickem Normanem. Dlouhý byl na Roland Garros ve finále předloni s Pavlem Víznerem, ale prohráli. S Paesem už hráli o titul na loňském US Open, ale rovněž neuspěli. Indický tenista už ale ví, jak chutná vítězství na antukovém vrcholu sezony, když v Paříži slavil titul v letech 1999 a 2001 po boku svého dlouholetého partnera Maheshe Bhupathiho.

O další překvapení se v semifinále postarala dvojice Moodie-Norman, která se v utkání proti bratrům Bryanovým dokázala otřepat z nepovedeného úvodu a nakonec se radovala z postupu po setech 0-6, 7-6 a 6-4. „Co se mohlo v první sadě pokazit, se také pokazilo. Snažili jsme se nadále soustředit. Věděli jsme, že když se nám podaří získat druhý set, tak ve třetím máme šanci,“ zkonstatoval aktuálně 18. hráč deblového žebříčku Wesley Moodie.

„Dlouho jsme o něčem podobném snili, ale tohle je pro nás naprosté překvapení,“ dodal 38letý Dick Norman, který hraje deblovou soutěž na Roland Garros vůbec poprvé v kariéře, když doposud nikdy nedokázal na grandslamovém turnaji přejít přes druhé kolo.

Sobotní program tenisového French Open:

Kurt Philippa Chatriera (začátek v 15:00):
Dinara Safinová (1-Rusko) - Světlana Kuzněcovová (7-Rusko).
Kurt Philippa Chatriera (následuje):
Dlouhý/Paes (3-Česko/Indie) - Moodie /Norman (JAR/Belgie)

Kompletní sobotní program.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak co, už víte nějaké přesnější informace o vysílání toho finále čtyřhry? Pokud ano, tak prosím napište, taková šance na grandslam pro Dlouhého tu ještě nebyla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist