15letá Linda Fruhvirtová v Tunisku prohrála své první finále mezi ženami

6. 12. 2020, 12:37
Aktuality 5
ITF MONASTIR - Linda Fruhvirtová své první finále na turnaji žen v titul nepřetavila. V tuniském Monastiru 15letá Češka nestačila až na druhou nasazenou Julii Hatukovou z Běloruska, které podlehla 1-6 7-5 3-6.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová během koronavirové pauzy sbírala zkušenosti na domácích exhibičních akcích, po restartu sezony je se jí však výsledkově nedařilo.

Jedinou výhru si připsala na dívčím Roland Garros, ve snaze prosadit se mezi ženami odehrála čtyři zápasy bez zisku jediného setu. Hrála však proti papírovým favoritkám - Kristýně Plíškové, Claře Tausonové, Barboře Krejčíkové a Katarině Zavatské.

Na vítěznou vlnu se dostala až tento týden v tuniském Monastiru, kde ukončila tři čtvrtě roku dlouhé čekání na výhru mezi ženami a vyřadila ve formě hrající nasazenou jedničku Bělorusku Shalimar Talbiovou (357. v WTA) či turnajovou trojku Carole Monnetovou z Francie (460.), 

Talentovaná Češka na severu Afriky vyhrála čtyři zápasy bez jediného prohraného setu a v pouhých 15 letech si poprvé zahrála ve finále ženského turnaje ITF. 

Na titul si ale 797. hráčka světa Fruhvirtová musí ještě počkat. V boji o něj dnes podlehla po 2 hodinách a 11 minutách hry 1-6 7-5 3-6 druhé nasazené Bělorusce Julii Hatukové (421.). 

Dvacetiletá Hatuková získala celkově 7. titul, z toho třetí letos právě v Monastiru. V Tunisku triumfovala také v únoru a v září, před týdnem prohrála finále.

Fruhvirtová má poslední letošní turnaj naplánovaný na týden od 14. prosince, kdy se představí v Selva Gardeně na halovém podniku ITF s dotací 25 tisíc dolarů. Na akci na severu Itálie jsou přihlášeny i dvě hráčky Top 100 Nizozemka Arantxa Rusová a Ukrajinka Marta Kosťjuková.

• ITF W15 MONASTIR •
Tunisko, tv. povrch, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (06. 12. 2020)
• Dvouhra - finále •
Hatuková (2-Běl.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6-1 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
gratulace Lindě
smile
Reagovat
Vaslab
Katka S. je nasazená pětka, v prvním kole má WC Ankitu Rainu (180), ve druhém kole Gracheva/kvalifikantka.
Bára K. je nasazená šestka, v prvním kole kvalifikantka, ve druhém kole WC Galfi nebo kvalifikantka.
Turnajovou jedničkou je Mladenovič, dvojka Hercog.
https://www.itftennis.com/en/tournament/w100plush-dubai/uae/2020/w-itf-uae-01a-2020/draws-and-results/
Reagovat
tommr
to je dobrej los pro smile naše hráčky. Teoreticky by mohlo dojít na český finále ... smile
Reagovat
Vaslab
Jj, los vyšel fakt dobře :)
Naše holky se jinak soustředí jen na dvouhru, ve čtyřhře na rozdíl od Mladenovič/Babos nejsou.
Reagovat
tommr
tak snad jim ta sázka na singl vyjde ... smile
Katka bude k tomu, aby si připsala body do žebříčku muset dojít aspon do semifinále, Bára si bude něco připisovat po každý výhře ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist