16letá Bartůňková české řady v Ostravě nerozšířila, ve finále kvalifikace podlehla Peraové

2. 10. 2022, 15:51
Aktuality 8
WTA OSTRAVA - Nikola Bartůňková se do hlavní soutěže ostravského turnaje Agel Open neprobojovala. Šestnáctiletá hráčka vzala v dnešní finálové části kvalifikace favorizované Američance Bernardě Peraové set, ale nakonec prohrála 0-6 6-3 2-6. Již potvrzenou pětici českých zástupkyň ve třetím ročníku turnaje kategorie WTA 500 tak nerozšířila.
Nikola Bartůňková

Bartůňková nenavázala na sobotní vítězství nad krajankou Lindou Noskovou. V souboji s 45. hráčkou světa Peraovou ztratila úvodní set za 25 minut a dostala kanára. Poslední z pěti českých hráček v kvalifikaci se nevzdala, po obratu ve druhé sadě si vynutila pokračování, v rozhodujícím třetím setu ale přišla třikrát o servis. Duel za hodinu a 40 minut prohrála.

Sedmadvacetiletá Peraová vyřadila v kvalifikaci druhou Češku po sobě. V sobotu porazila Barboru Palicovou. Do hlavní soutěže se neprobojovaly ani nejlepší juniorka světa Lucie Havlíčková s 15letou Terezou Valentovou.

Turnaje Agel Open v Ostravě se zúčastní Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Tereza Martincová a Karolína Muchová. Soutěž, v níž se představí i světová jednička Polka Iga Šwiateková nebo druhá hráčka světa Španělka Paula Badosaová, začne v pondělí. Finále se uskuteční 9. října.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
no čekal jsem že to bude horší. Set proti Peraový která je momentálně v životní formě je docela úspěch. Za 2-3 roky už bude Nikola lepší ...
Reagovat
Dobry-den
No tak příští rok asi můžou ty WC dát zase cizinkám. smile
Reagovat
tommr
karty byly rozdaný správně ale někdo měl taky ohlídat los ... smile
Reagovat
Mony
Já se i zasmejusmile
Reagovat
Dobry-den
S tím nešlo nic dělat, 2 WC proti sobě hrát nemohly, v každém zápase byla jedna hráčka nasazená, ta sekce se 3 Češkama bylo maximum možného a i tak bez šance. smile
Reagovat
tommr
právě ta sekce se třema Češkama byla největší kámen úrazu ...
Reagovat
Dobry-den
Na tuhle konkurenci prostě nemají. Jo v Praze to bylo o něčem jiným...
Reagovat
lvicek
Presne tak, tim, ze je to male a hodne nabite pole, tak ta kvalda je jak jiny slusny turnaj... Pro holky jsou to zkusenosti a aspon pro Nikolu nejake ty bodiky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist