16letá Bejlek v Nizozemsku ztratila vedení 6-4 a 5-1 a čtvrté finále si nezahraje

9. 7. 2022, 13:21
Aktuality 7
ITF AMSTELVEEN - Sara Bejlek po sérii třinácti výher na turnajích ITF našla přemožitelku. V semifinále antukového podniku s dotací 60.000 dolarů v nizozemském Amstelveenu sice vedla nad Američankou Emmou Navarrovou 6-4 a 5-1, náskok ale neudržela, ve třetí sadě ztratila vedení 3-1 a v náročných větrných podmínkách prohrála 6-4 6-7 3-6. I přes porážku se 16letá Češka může těšit na premiérový posun do Top 200.
Sara Bejlek (© machalakeopen.cz)

Sara Bejlek loni v červenci šokovala v pouhých 15 letech triumfem na podniku ITF W60 v Olomouci, kde ve finále nepovolila ani jeden game zkušené Paule Ormaecheaové. Další dva tituly přidala letos na jaře na akci ITF W25 v italském městě Santa Margherita di Pula a domácím podniku ITF W60 v České Lípě.

Následně si ve Wimbledonu odbyla neúspěšnou premiéru na trávě a zároveň v kvalifikaci grandslamu, tento týden v nizozemském Amstelveenu však dál pokračovala na vítězné vlně na antukových turnajích ITF.

V dnešním semifinále proti Emmě Navarrové byla blízko 14. výhře v řadě. Po hodině hry totiž vedla 6-4 a 5-1, ale dokončit zápas nedokázala. 16leté Češce v silném větru 'ztěžkla' ruka a začala často chybovat. Naopak Američanka začala hrát více na riziko a třemi bleskovými brejky a ziskem pěti her v řadě se vrátila do hry.

Navarrová sice sadu nedoservírovala, ale v tie-breaku si vynutila třetí set. Bejlek se v něm vrátila ke své hře a za stavu 3-1 měla brejkbol. Jenže ho neproměnila, opět ztratila pět gamů po sobě a nakonec po 2 hodinách a 10 minutách boje prohrála 6-4 6-7 3-6.

Bejlek, která si v červnu na Roland Garros juniorek zahrála semifinále dvouhry a s krajankou Lucií Havlíčkovou vyhrála čtyřhru, se i přes dnešní neúspěch může těšit na další žebříčkový posun a vylepšení maxima. Ze současného 210. místa si polepší o zhruba 25 příček, nikdo mladší před ní nefiguruje.

Ve finále čtyřhry neuspěly Češky Michaela Bayerlová a Aneta Laboutková, které podlehly 2-6 2-6 druhým nasazeným Španělkám Bolsovové a Zuleta de Realesové.

• ITF W60 AMSTELVEEN •
Nizozemsko, antuka, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (09. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Navarrová (USA) - Bejlek (7-ČR) 4-6 7-6(4) 6-3
Waltertová (4-Švýc.) - Lemoineová (Niz.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Bolsovová/Zuleta de Realesová (2-Šp.) - Bayerlová/Laboutková (ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
JsemProsteBorec
A co to je ten bejlek jako, prosím vás? To je nějaký hermafrodit nebo kde to zas vyhrabali?
Reagovat
Mony
Někdo ji našel v plovoucím košíku v potoce v Hrusovanech na Jevisku a pak na její počest vesnicka rada za podpory místního podnikatele Bejleka postavili antukovy kurt za domem p. Bejleka, aby malá Sarinka pokracovala v trénování svalů, které už tak měla vymakane, když padlovala v tom kosiku. Když pak začala porážet stejně staré holky z nedalekého Znojma, tak ji našly i nějakého trenéra.
Reagovat
Dobry-den
Říkám to nerad, ale vzhledem k jejímu slabému podání se dá očekávat, že takovýchto proher bude přibývat. Ani náskok dvou brejků u Sáry vůbec nic neznamená, její zápasy rozhoduje spíš return. Podobných šílených tříseťáků odehrála již řadu, většinou se šťastným koncem, ale na RG nebo dneska to holt nevyšlo...smile
Reagovat
Marduch
Cenná zkušenost ve snad "nezávadné" fázi kariery.. Lepší zakusit takový výpadek teď, než za tři roky ve finale Masters..
Reagovat
tommr
klasická ukázka toho jak se dá prohrát už téměř vyhranej zápas. smile Doufám, že to Sáře moc nenabourá sebevědomí ...
I přes tu neštastnou porážku si Sára v žebříčku opět o něco polepší. Mohla z tohoto turnaje ale vytěžit mnohem víc ...
Reagovat
brixner
Jojo, dopodávat mač anebo velké vedení je pro naše mnohdy moc velkej kumšt...smile
Reagovat
Fransoas
Z takového vedení se zdá být všechno jasné.Stačí ale promarnit 2-3 míčky a soupeřka vidí šanci a je herně v pohodě.Snad to bude pro Sáru i výzva,jak nepromarnit takto rozjetý zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist