16letá Bejlek vyhrála turnaj ITF W60 v České Lípě a má už 3. titul!

19. 6. 2022, 14:39
Aktuality 8
ITF ČESKÁ LÍPA - Sara Bejlek na domácí antuce v České Lípě slaví již 3. triumf na turnaji žen, z toho druhý na podniku kategorie ITF W60. Ve finále Mácha Lake Open teprve 16letá česká naděje porazila 6-4 6-4 krajanku Jesiku Malečkovou a svou neporazitelnost protáhla na 10 utkání.
Profily hráčů
Sara Bejlek (© machalakeopen.cz)

Sara Bejlek loni v červenci šokovala v pouhých 15 letech triumfem na podniku ITF s dotací 60 tisíc dolarů v Olomouci, kde v pěti zápasech ztratila jediný set a ve finále nepovolila ani jeden game zkušené Paule Ormaecheaové.

Další dva tituly získala na dvou turnajích v řadě. Opět na antuce. V květnu zvítězila na akci ITF W25 v italském městě Santa Margherita di Pula a dnes slaví triumf na domácím klání ITF W60 v České Lípě.

Podobně jako před měsícem v Itálii Bejlek odehrála i těžké zápasy a prokázala pevné nervy. Nejtěší zkoušku u Máchova jezera zvládla ve čtvrtfinále proti Mexičance Renatě Zarazuaové, které v tří a půlhodinové bitvě utekla z mečbolu při servisu soupeřky. 

V dnešním finále Mácha Lake Open si Bejlek poradila s krajankou Jesikou Malečkovou, která přehrála dvakrát 6-4 ,

Bejlek poslední dva tituly proložila ještě úspěšným vystoupením na French Open juniorek, na pařížském grandslamu si zahrála semifinále ve dvouhře a s krajankou Lucií Havlíčkovou vyhrála čtyřhru.

Ve světovém žebříčku se Bejlek posune již na 213. místo, nikdo mladší před ní nefiguruje. V České Lípě uspěla v konkurenci Maďarky Panny Udvardyové (97. v WTA) či krajany Lindy Noskové (139.).

Také čtyřhra má české vítězky. Už v sobotu slavily Aneta Kučmová (za svobodna Kladivová) a Karolína Kubáňová, které ve finále 6-2 7-6 porazily Italku Nuriu Brancacciovou a Řekyni Despinu Papamichailovou.

• ITF W60 ČESKÁ LÍPA •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
finálové výsledky (19. 06. 2022)
• Dvouhra - finále •
Bejlek (12-ČR) - Malečková (10-ČR) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Kubáňová/Kučmová (ČR) - Brancacciová/Papamichailová (3-It./Řec.) 6-2 7-6(9)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Dobry-den
Gratulace. Teprve 16 let a už druhá vyhraná šedesátka. smilesmile

Sára si tímto titulem snad plně vynahradila to zklamání z RG, které mělo být taky její...

Teď na otočku do Wimbledonu pro smile a dál se uvidí.
Reagovat
tommr
Sára se nám nějak rozjela: 3 tituly na posledních 3 turnajích ... smile
V žebříčku se posunula na nové kariérní maximum (213) a věřím že se ještě do konce tohoto roku dostane do druhý stovky ...
Reagovat
vergus
To bude dost záležet na tom, jestli si uhájí loňské body z Olomouce (bez nich by se propadla někam k 300. místu)
Reagovat
makro99
to bude dost záležet, jestli udrží současný herní standard :) jestli jo, tak se o druhou stovku není třeba bát.. na druhou stranu u juniorek (a nejen u nich:) ten výkonnostní vzestup probíhá zpravidla v takových vlnách - Brenda měla skvělý únor, pak to šlo výsledkově dolů; Linda měla skvělý březen a pak určitá stagnace; Linda N. tam mívá mezi úspěšnými turnaji taky takové výsledkové odmlky... hlavně, aby u Sáry nepřišlo nějaké zranění, její tenis mi přijde strašně fyzicky náročný..
Reagovat
tommr
má 1 měsíc na to aby ty body někde uhrála. Věřím, že při její současný formě se jí to může povést. A pak už až do konce roku prakticky nic neobhajuje a může jen získávat ...
Reagovat
Vaslab
No Sára teď bude muset pečlivě zvažovat svůj turnajový program mezi dospělými. Pokud se jí do turnajového limitu započítávají i prohry v prvním kole na šedesátkách v Austrálii a JAR, za které získala po jednom bodu (nejspíše ano), tak jí do 31. 1. 2023 zbývá pouze 5 turnajů mezi dospělými.

Také je otázka, jestli se do toho limitu teď bude počítat i Wimbledon, když je to teď de facto exhibice bez bodů...
Reagovat
Vaslab
Update: v Austrálii to byla pětadvacítka, takže žádný bod neobdržela. Mělo by tedy zbývat 6 turnajů.
Reagovat
tommr
s Wimbledonem je to tak zamotaný že to asi s jistotou neví nikdo. Já si myslím, že body se sice započítávat nebudou, ale zápasy a umístění do statistik ano. A jestli se bude Wimbledon započítávat do AER limitu turnajů si netroufám ani odhadovat ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist