17letá Gauffová v Parmě slaví premiérový double. Jako nejmladší od roku 2004

22. 5. 2021, 16:42
Aktuality 34
WTA PARMA - Cori Gauffová na turnaji WTA 250 v italské Parmě přehrála 6-1 6-3 Číňanku Qiang Wang a získala druhý titul. Na antuce 17letá Američanka triumfovala poprvé, navíc přidala i třetí titul čtyřhry a zaznamenala premiérový double.
Profily hráčů
Cori Gauffová

Sedmnáctiletá Cori Gauffová proměnila na turnaji v Parmě i druhý finálový start v kariéře na okruhu WTA v zisk titulu. Třetí nasazená Američanka, jež v semifinále vyřadila po třísetové bitvě Kateřinu Siniakovou, dnes v souboji o trofej porazila Číňanku Qiang Wang hladce 6-1 6-3.

Na antuce Gauffová uspěla poprvé a cestou za titulem ztratila v Parmě jediný set právě s českou reprezentantkou. Na okruhu WTA uspěla jako pátá náctiletá hráčka v této sezoně, před ní tituly získaly Iga Šwiateková, Clara Tausonová, Leylah Fernandezová a Maria Camila Osoriová.

Cori GauffováDruhé finále po triumfu v Linci v roce 2019 začala Gauffová suverénně a rychle vedla 3-0. Šestou nasazenou soupeřku už pak do hry nepustila, a přestože nasbírala šest dvojchyb, o podání ani jednou nepřišla.

Úspěšný týden v Itálii navíc korunovala třetím titulem ve čtyřhře, který získala opět s krajankou Katy McNallyovou. Ve finále Američanky přehrály 6-3 6-2 chorvatsko-slovinský pár Darija Juraková a Andreja Klepačová.

Gauffová se tak stala nejmladší vítězkou singlu i deblu na jednom turnaji od roku 2004, kdy v Birminghamu brala obě trofeje Maria Šarapovová. Tehdy rovněž sedmnáctiletá Ruska úspěch slavila 92 dní poté, co přišla Gauffová na svět.

"Není špatné získat dva tituly během jednoho dne," culila se spokojená Gauffová. "Hrála jsem tady dobrý tenis a pohodu jsem si přenesla i do čtyřhry. Jsem ráda, že jsme to s Katy dotáhly," dodala americká hvězdička.

• WTA 250 PARMA •
Itálie, antuka , 189.708 eur
sobotní výsledky (22. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Gauffová (3-USA) - Qiang Wang (6-Čína) 6-1 6-3
• Čtyřhra - finále •
Gauffová/McNallyová (4-USA) - Juraková/Klepačová (2-Chorv./Slovin.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
dadaft
Celý turnaj až na set s Katkou (přesto jsem nepochyboval, že ji porazí) hrála Cori skvěle. Obrovský talent. Má všechno. Zasloužený titul, tuhle úroveň hráček už nechala za sebou.
Pořád se sice nedá říct, že bude sbírat GS tituly, ale má opravdu nadějně nakročeno...
Jedna z mála Američanek, která se na antuce cítí dobře.
Reagovat
sojka1
jeji hra vzbuzuje respekt a i ona sama mi prijde na svuj vek velmi vyrovnana, jsem na ni moc zvedava... :-)
Reagovat
FulnekUltras
zatím jsi jen malé protěžované nic smile
Reagovat
hanz
Musím souhlasit, cca 2 roky tuto nesympatickou ambiciozní dredatku procpávají na všechny možné turnaje. Má štígro, že je Amačka, jinak by si cestu musela kleštit postupně jako jiné mladé neUsačské hráčky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vy jste se hledalismile
Reagovat
hanz
Konstatování faktu, kolik wc na ní vypotřebovali?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a na jiné? Mají takové výsledky jako ona - ne, nemají. Naše Linda ti nepřijde protěžovaná wc? A té to taky přeju, protože má výsledky, za kterými je talent a dřina.
A ano, svět není v lecčems spravedlivý. Tohle je myslím ještě úplně v pohodě...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
hanz
Nemají, protože ani nemůžou mít, když wc v takové míře jako ona nedostávaly.
Reagovat
hanz
A co se týče Lindy, dostala jí jen do Charlestonu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ne, nebyla to její jediná wc ale to je jedno. Úplně spravedlivě se prostě přidělit nedají. Vždycky bude těch ukřivděných víc. Ale zrovna Cori ji dostala právem, podívej na x jiných, co nevyhraly/i ani gem nebo jednoduše vůbec nestačily/i. Je jich až dost.
Reagovat
hanz
To sice nedají, ale ta její adorace a to její protěžování ze strany pořadatelů již od teen let byly do očí bijící.
Reagovat
blixa
Když už tak "protežování", o váze to fakt není a co se týče toho že je žádoucí, to je víc než logické. Mimořádný talent, mimořádně na svůj věk fyzicky vyspělá, Američanka takže mimořádný divácký zájem, pro spoustu pořadatelů ideální obchodní artikl. Co je na to divného ? Každý pořadatel si svoje WC šetří pro svůj business.
Reagovat
FulnekUltras
"protěžování" už je dneska normální počeštěný tvar - a byznys je holt byznys, kór v boji o koryta ;-)))

https://nasregion.cz/nadsamec-sexualni-predator-nebo-sproste-lzi-feri-celi-skandalnim-obvinenim-214706/
Reagovat
blixa
"protěžování" nemůže být normální počeštělý tvar, protože protekce je zkrátka protekce a nikoliv protěkce. Naopak těžký je těžký. A s tebou je to fakt těžký ... smile
Reagovat
tommr
nedávno se to tady shodou okolností řešilo a "protěžování" je nejen přípustná ale dnes už jednoznačně převažující forma. Asi jsi tu diskusi bud přehlíd nebo ignoroval ... smile
Reagovat
blixa
Diskuzi jsem nějak prolétl, ale byly to naprosté nesmysly. "Protěžování" nikdy nemůže být přípustná varianta, protože to je totální nesmysl. A to, že většina mluví jako naprostí idi.oti, není žádný důvod k tomu, tak mluvit také.
Reagovat
FulnekUltras
Např. už v roce 1986 bylo v periodiku vydávaném ÚJČ uvedeno:

...Lidovou etymologií vzniklá forma "protěžovat" však dnes již představuje většinový úzus. Nabízí se tedy otázka, zda se původní etymologická výslovnost může ve spisovném jazyce udržet i nadále. Otázkou rovněž zůstává, je-li vůbec účelné podobu "protežovat", kterou v současné době od každodenních uživatelů jazyka asi sotva uslyšíme, víceméně uměle udržovat.
Reagovat
FulnekUltras
Na druhou stranu - když v normálním soudobém českém textu vidím napsáno "business", říkám si, kam hlouběji lze do servilního anglometského (k)análu ještě vůbec slanit. ;-)
Reagovat
sojka1
pricemz vnitropodnikove chozrasčoty ti jiste prisly neanalni.... uz si hledam čistonosoplenu... :-)))
Reagovat
slacker
Cistoprdelplenu alias plinky
Reagovat
Elip13
Nedostala náhodou i wc do Miami?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
si zaslouží gratulku a uznánísmile. Nezastavily ji ani zkušenější soupeřky, ani nervozita a došla si pro titul. Lepší se a bude se lepšit zápas od zápasu, z každého si odnese zkušenosti, narazí na jiné herní styly (těším se na zápas s Niculescusmile, i když je už asi z formy) a bude mít náročnější zápasové šňůry. Jsem na ni zvědavý za rok...
Reagovat
com
I ty brepto - nezastavily ji ani zkusenejsi souperky, protoze tady zadny nemela.. Ale posledni prohry se Swiatek a taky s Karolinou naznacuji, ze zas tak dobra neni smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
brepta jsi ty - radši ses měl nejdřív podívat, pro komu hrálasmile A klidně taky koukni, koho porazila v Říměsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc získává zkušenosti i cenné skalpy v deblu.
S Caty tvoří zajímavý pár.
Reagovat
smazaný uživatel
Cori bude na FO poprvé nasazená na grandslamu.
Nahoru jde krůček po krůčku. potvrzuje, že je talent. Bude zajímavé sledovat, jak se adaptuje mezi elitou.
Reagovat
makro99
obávám se, že už je adaptovaná...
Reagovat
annah
Udělala mi radost, je to zajímavá hráčka. A před chvílí mi další radost udělal růžový Ruud, když vyprovodil v Ženevě Shapa. To byl moc hezký zápas.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je mazec v 17... Kdy tam byla poprvé nasazená Serena?
Reagovat
smazaný uživatel
Na konci sezony 1998 byla Serena no.20. O rok později se po grandslamovém vítězství na US open posunula na no.4.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tedy příští rok by se teoreticky mohla prosadit i na velkých turnajích a mohla by sahat po top10. Pokud se bude i nadále zlepšovat (a sílitsmile - doufám, že s mírou, další Serenu nésmile)
Reagovat
lukassb
Tak i Nicole V. byla v 17-18 uz pravidelne mezi nasazenyma na GS ???? je ale pravda, ze dnes uz tech nactiletejch hracek v TOP20 neni tolik jako kdysi
Reagovat
lukassb
Tak i Nicole V. byla v 17-18 uz pravidelne mezi nasazenyma na GS ???? je ale pravda, ze dnes uz tech nactiletejch hracek v TOP20 neni tolik jako kdysi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist