17letá Nosková na WTA 125k v Chorvatsku prošla do svého největšího čtvrtfinále

2. 6. 2022, 16:34
Aktuality 21
WTA 125k MAKARSKÁ - Linda Nosková na WTA 125k v Chorvatsku přehrála dvakrát 6-3 Viktoriji Tomovovou z Bulharska a postoupila do svého největšího čtvrtfinále. V něm se 17letá Češka utká s Tarou Würthovou, nebo nasazenou trojkou Anastasií Potapovovou.
Profily hráčů
Linda Nosková (© MAcha Lake Open)

Linda Nosková na začátku dubna získala svůj pátý titul na dospělých turnajích a znovu po roce zazářila na grandslamovém French Open. Sedmnáctiletá Češka v Paříži, kde loni ovládla juniorku, absolvovala svůj debut na ženských grandslamech, prošla tříkolovou kvalifikací a v úvodním kole hlavní soutěže neměla daleko ke skalpu úřadující vítězky US Open Emmy Raducanuové.

Po vyřazení ještě pokračuje na antukových turnajích, v tomto týdnu se účastní akce WTA 125k v Chorvatsku, kde začala skalpem nasazené osmičky a 108. hráčky světa Jekatěrine Gorgodzeové a na něj navázala suverénní výhrou 6-3 6-3 nad #140 Viktorijí Tomovovou.

Nosková sice nepotvrdila úvodní brejk, ale povedl se jí rebrejk a set zakončila čistou hrou na servisu. Ve druhé sadě pustila soupeřku do vedení 2-0, nicméně od stavu 2-3 získala čtyři hry v řadě a po hodině a čtvrt postoupila.

Rodačka z Bystřičky na Vsetínsku ve svém největším kariérním čtvrtfinále narazí na Tamaru Würthovou, nebo nasazenou trojku Anastasii Potapovovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Dobry-den
Tak Potapovová nečekaně prohrála a Linda si zahraje s domácí hráčkou 4. stovky. smile
Reagovat
tommr
jj to je velký překvápko. Soupeřkou Lindy ve čtvrtfinále bude domácí hráčka o který jsem nikdy neslyšel: Tara Wurth, 20 let, 357. v žebříčku ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
Dneska hrála skvěle, nečeká Lindu nic lehkého.
Reagovat
makro99
to nezopakuje..
Reagovat
Dobry-den
Hlavně soupeřku nepodcenit. Tohle je obrovská šance na postup dál. smile
Reagovat
makro99
Vekič, Kulikovská a teď dokonce Wurth.. musím přiznat, že s takhle (papírově) slabou soupeřku sem to vyřazení nečekal, že vypadne až s Lindou.. Potapova je prostě ten typ hráčky jednou za čas 1-2 skvělé turnaje a pak série podprůměrných výsledků..
Reagovat
makro99
Máte někdo info, kam je Linda v příštích týdnech přihlášená? Po Paříži říkala, že trávu plánuje vynechat..
Reagovat
miraben99
Příští týden podle všeho volno a pak je přihlášená na šedesátku ve Starých Splavech.
Reagovat
makro99
hmm, takže zůstává na antuce na ITFkách...
Reagovat
Mony
Už to není na Machaci, ale v České Lipe
Reagovat
miraben99
A jo, název Macha Lake Open zůstal, tak mě to ani nenapadlo :)
https://www.machalakeopen.cz/tenisovy-turnaj-macha-lake-open-se-presouva-do-ceske-lipy/
Reagovat
tommr
vzhledem k tomu že bude letos Wimbledon bez bodů se jí ani nedivím ...
Reagovat
Dobry-den
Linda říkala, že mívá problémy se změnou povrchů, takže je to asi rozumné i z tohoto hlediska, že může zůstat na oblíbené antuce. smile
Reagovat
makro99
Aktuální WTA ranking do 18 let:
1. Linda 4. Linda 5. Sára 8. Nikola 10. Brenda.
Reagovat
tommr
za postup do čtvrtfinále získala 29 bodů a posunula se na 149.místo. Pomalu ale jistě stoupá žebříčkem nahoru a první stovka ještě letos není tak úplně nereálná ...
Reagovat
R01316
za dva tydny ale prijde o dost bodu, takze se zase trochu propadne
Reagovat
makro99
myslíš to semi z Máchova jezera? Linda už se jednoznačně etabluje na vyšší turnajovej level, todle budou už jen takový "drobný"..
Reagovat
tommr
35 bodů za semi ve Starých Splavech není zase tak moc a navíc tam Linda plánuje hrát takže je docela možný že tam naopak nějaký body získá ...
Velká obhajoba jí čeká až koncem srpna kdy obhajuje titul z Přerova ...
Reagovat
makro99
já sem přesvědčenej, že je velmi reálná :)
Reagovat
Dobry-den
Výborně, 140. hráčka světa nebyla pro Lindu vůbec žádnou soupeřkou, Linda si s ní mohla dělat, co chtěla. Ani pár vyházených gemů nemuselo vadit, všechno hned bohatě vykompenzovala spoustou winnerů. smile
Reagovat
tommr
houževnatou soupeřku dneska přehrála s přehledem ... smile
Škoda že v příštím kole narazí na největší favoritku turnaje ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist