19. finále, 16. titul. Svitolinová v Chicagu porazila Cornetovou a potvrdila pověst finálové hráčky

29. 8. 2021, 07:49
Aktuality 8
WTA CHICAGO - 26letá Elina Svitolinová po téměř roce znovu potvrdila vynikající úspěšnost ve finálových zápasech. V Chicagu nejvýše nasazená Ukrajinka porazila 7-5 6-3 Francouzku Alizé Cornetovou a z 19. finále udělala již 16. titul. Letos byla ve finále poprvé, naposledy triumfovala loni v září.
Profily hráčů
Elina Svitolinová (© j48tennis.net)

Světová šestka Elina Svitolinová na konci července v Tokiu získala olympijský bronz, v přípravě na US Open se jí ale nedařilo. V Montréalu i v Cincinnati prohrála hned na úvod s Johannou Kontaovou a Angelique Kerberovou a v týdnu před startem závěrečného grandslamu sezony se tak rozhodla startovat a hledat zápasový rytmus ještě v Chicagu.

A našla nejen rytmus, ale i sebevědomí. Odehrála maximální počet pěti utkání a nenašla v nich přemožitelku. Kromě Švédky Rebeccy Petersonové si poradila i s kvartetem Francouzek - Clarou Burelovou, Fionou Ferrovou, Kristinou Mladenovicovou a v sobotním finále i s Alizé Cornetovou

Svitolinová v úvodu zápasu ztratila vedení 3-0 a za stavů 3-3 a 5-5 čelila celkem čtyřem brejkbolům. Těžké situace však ustála a první set získala. Také ve druhé sadě se ujala vedení 3-0, znovu však musela o jednotlivé gamy hodně bojovat. Třikrát totiž neudržela výhodu brejku, než zápas po dvou hodinovém boji ukončila při podání soupeřky.



26letá Ukrajinka hrála finále poprvé od loňského září, kdy triumfovala na antuce ve Štrasburku. V celkově 19. finále si vítězka Turnaje mistryň 2018 připsala už 16. titul.

Bývalá světová jedenáctka Cornetová, jež ve čtvrtfinále vyřadila Markétu Vondroušovou, hrála finále poprvé od července 2019. Celkově 7. titul první od července 2017 ale nevybojovala.

Obě finalistky se nyní pokus prodat nalezenou formu na US Open. Předloňská semifinalistka Svitolinová začne proti kanadské kvalifikantce Rebecce Marinové, loňská osmifinalistka Cornetová vyzve Tunisanku Ons Džabúrovou (h2h 0-2).

• WTA 250 CHICAGO II •
USA / Illinois, tv. povrch , 235.238 dolarů
sobotní výsledky (28. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Svitolinová (1-Ukr.) - Cornetová (9-Fr.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - finále •
N. Kičenoková/Olaruová (3-Ukr./Rum.) - L. Kičenoková/Ninomijaová (4-Ukr./Jap.) 7-6(6) 5-7 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Titan
Holka, které jsem fandil, když se dostávala na vrchol. Už si nepamatuji, proč jsem ji opustil, asi to bylo nějaké její vyjádření o nemotivujících oceněních nebo co, ale teď ji fakt nemusím.
Reagovat
brixner
Arabka prej sundá fusekle a už aby se povohlížela po kamenech!
smile

smile

smile
Reagovat
wenceslao
já znám jinej, krátkej, na tři:
Errani dala eso
Reagovat
Mantra
by zasloužila článek smile
Reagovat
com
staci aby mela strevni potize jako Kvitova a clanek tu bude do par minut smilesmile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
PetaM
Některá ho*vna jsou holt smilezajímavější, než jiná.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist