19letý Rune v Mnichově získal první titul z turnaje ATP

1. 5. 2022, 15:53
Aktuality 2
ATP MNICHOV - Čerstvě devatenáctiletý dánský tenista Holger Rune získal na turnaji v Mnichově první titul v kariéře. Na antuce v Německu o něj ale musel bojovat jen necelý set, protože jeho finálový soupeř Botic van de Zandschulp z Nizozemska duel za stavu 4:3 v rozehraném osmém gamu vzdal.
Holger Rune (© AFP)

Pro Holgera Runeho, jenž 19. narozeniny oslavil v pátek, byla už semifinálová účast novým maximem na okruhu ATP. Finálový debut ale přemožitel Jiřího Lehečky z prvního kola, dvakrát přišel o podání a Botic Van de Zandschulp vedl už 4-1. Teprve poté si Dán udržel servis, v dalším maratonském gamu sebral podruhé v zápase podání soupeři a snížil na 3-4.

Osmý nasazený nizozemský tenista poté požádal o ošetření. Na lavičce ztěžka dýchal a držel se za hrudník, načež odešel na další vyšetření do šaten. Po delší pauze se sice ještě na kurt vrátil a zkusil pokračovat, za stavu 15:40 pro soupeře ale duel vzdal.

Rune, který ve druhém kole  vyřadil světovou trojku Alexandera Zvereva a připsal si první skalp hráče Top 10, se tak stal prvním dánským šampionem na okruhu ATP Tour od roku 2005, kdy v Memphisu triumfoval Kenneth Carlsen. Za výhru získal prémii 81.310 eur a vůz BMW. Ve světovém žebříčku si vylepší kariérní maximum na 50. pozici.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 497.900 eur
nedělní výsledky (01. 05. 2022)
• Dvouhra - finále •
Rune (Dán.) - van de Zandschulp (Niz.) 4-3 / skreč
• Čtyřhra - finále •
Krawietz/Mies (3-Něm.) - Matos/Vega (Braz./Šp.) 4-6 6-4 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Vlk-v-trave
Botic pri pohledu na toho Holgera ztratil jakoukoliv chut to finale dohrat...:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist