19letý Rune ve Stockholmu porazil i Tsitsipase a má druhý titul

23. 10. 2022, 17:59
Aktuality 1
ATP STOCKHOLM - 19letý Dán Holger Rune nečekaně ovládl halový turnaj ve Stockholmu. Ve finále porazil dvakrát 6-4 bývalého šampiona a světovou pětku Stefanose Tsitsipase a získal druhý titul v kariéře.
Profily hráčů
Holger Rune (© AFP)

Holger Rune se na začátku října v bulharské Sofii dostal podruhé v kariéře do finále, následně dva týdny kvůli zranění kolena nehrál. Formu však neztratil, také tento týden na další halové akci ATP 250 ve Stockholmu prošel do boje o titul a ze švédské metropole si už odváží i trofej pro šampiona.

19letý Dán po cenných skalpech Camerona Norrieho a Alexe de Minaura překvapil i vítězstvím nad Stefanosem Tsitsipasem. Nejvýše nasazeného Řeka, který ve Stockholmu před čtyřmi lety triumfoval a zápasovou bilanci měl 7-0, přehrál 6-4 6-4. Vyhrál tak i druhý vzájemný duel, poprvé uspěl letos v osmifinále French Open.

Rune porazil hráče Top 10 počtvrté v kariéře a už podruhé se mu to povedlo právě proti Tsitsipasovi. 

"Z mé strany to byl neuvěřitelný zápas. Věděl jsem, že to bude těžké, ale snažil jsem se držet herního plánu. Potřeboval jsem hrát svůj nejlepší tenis a myslím, že se mi to povedlo. Hrál jsem opravdu na vysoké úrovni, mělo to blízko k dokonalosti. Jsem super šťastný,"  komentoval dánský mladík, druhý nejmladší hráč v Top 100 (po světové jedničce Carlosi Alcarazovi).



Rune vyhrál devět z posledních deseti zápasů a třetí letošní i kariérní finále proměnil v druhý titul. Poprvé slavil hned v tom premiérovém v květnu na antuce v Mnichově.

24letý Tsitsipas ve svém celkově 24. finále na okruhu ATP marně usiloval o jubilejní 10. titul. Letos hrál finále posedmé, ale už popáté prohrál. Triumfoval jen na antuce v Monte Carlu a na trávě na Mallorce.

Rune bude příští týden startovat na halovém turnaji ATP 500 v Basileji a znovu po pár dnech narazí na Alexe de Minaura. Tsitsipas bude ve Vídni čelit domácímu Denisi Novakovi.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 725.540 eur
nedělní výsledky (23. 10. 2022)
• Dvouhra - finále •
Rune (7-Dán.) - Tsitsipas (1-Řec.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Arévalo/Rojer (1-Salv./Niz.) - Glasspool/Heliövaara (3-Brit./Fin.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Tennisfan77
Ten Tsitsipas je mimo, bych chtěl vidět, kdo s jednoručákem vyhraje více jak 1 GS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist