2. den na French Open: Vstup do turnaje čeká šest Čechů

24. 5. 2009, 21:55
Aktuality 21
V pondělí zasáhne do hry na Roland Garros šest českých tenistů. K úvodnímu utkání na pařížském grandslamu nastoupí devatenáctý nasazený Tomáš Berdych, Lucie Šafářová, Jan Vaněk, Lucie Hradecká, Barbora Záhlavová Strýcová a Ivo Minář.

Tomáše Berdycha čeká Ital Simone Bolelli, kterého český hráč dokázal ve třech dosavadních vzájemných zápasech dvakrát porazit. Těsně před Berdychem nastoupí na kurtu číslo sedm k duelu prvního kola Vaněk, jehož soupeřem je dvanáctý nasazený Fernando Gonzalez z Chile.

Největší zastoupení bude mít český tenis na kurtu číslo deset, kde se představí Hradecká s Yvonne Meusburgerovou, po nich se utká Záhlavová Strýcová s Lourdes Dominguezovou a po jejich zápase nastoupí Minář k duelu se Španělem Oscarem Hernandezem. Šafářovou čeká na kurtu číslo šest zápas s Němkou Sabine Lisickou.

Do hry v pondělí také vstoupí obě světové jedničky. Dinara Safinová, která ještě nikdy žádný grandslam nevyhrála, zahájí program na centrálním dvorci Philippa Chatriera utkáním s Annou Keothavongovou z Velké Británie. Po jejich souboji nastoupí vítěz čtyř předchozích Roland Garros Rafael Nadal, kterého čeká Brazilec Marcos Daniel.

Poté čeká na centrálním dvorci zápas prvního kola také druhého hráče světa Rogera Federera. Švýcarský tenista se utká se Španělem Albertem Martinem.

Pondělní program tenisového French Open (začátek v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera:
Safinová (1-Rus.) - Keothavongová (Brit.), Nadal (1-Šp.) - Daniel (Braz.), Martin (Šp.) - Federer (2-Švýc.), Bartoliová (13-Fr.) - Parmentierová (Fr.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Sugijamaová (Jap.) - Rezaiová (Fr.), V. Williamsová (USA) - Matteková-Sandsová (USA), Mathieu (32-Fr.) - Recouderc (Fr.), Roddick (6-USA) - Jouan (Fr.).
Kurt č. 1:
Devilder (Fr.) - Wawrinka (17-Švýc.), Jakimovová (Běl.) - Šarapovová (Rus.), Phau (Něm.) - Chardy (Fr.), Duševinová (Rus.) - Wozniacká (10-Dán.).
Kurt č. 6:
druhý zápas Šafářová (ČR) - Lisická (Něm.).
Kurt č. 7:
druhý zápas F. Gonzalez (12-Chile) - Vaněk (ČR), Bolelli (It.) - Berdych (19-ČR).
Kurt č. 10:
druhý zápas Meusburgerová (Rak.) - Hradecká (ČR), Záhlavová Strýcová (ČR) - Dominguezová (Šp.), Hernandez (Šp.) - I. Minář (ČR).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
za to Roger se tentokrát moc nepředvedl - vzal si nějaký retro tričko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
triko se nelíbí akorát křupanům, každý ví, že ho oblíkájí Nike a ti asi ví co je IN a co OUT, navíc není třeba řešit nějaké triko, ale to co hraje!
Reagovat
a.magerova
Barney: No a jak bys zhodnotil Rafovu dnešní hru, neměla jsem čas se dívat, jen jsem odskočila kouknout na jeho dnešní outfit.
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslím, že mu to nepasuje, mne sa ešte naňom nepáčilo nič, ale dnes tomu dal korunu. Odkedy k sebe ide ružová, žltá a ešte k tomu modrá? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji vřele za titul křupana:) Ty se nezapřeš.
Reagovat
smazaný uživatel
no kdo má trochu vkus, tak musí uznat, že barvy jsou sladěný poměrně dobře nicy
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, to ale zdejších pár křupanů nikdy nepochopí! Sladěný to má moc dobře, i když já z té růžové taky 2x odvázaný nejsem, ale neřeším oblečení, jen jeho výkon a ten dnes za moc nestál! Na druhou stranu je to jenom první kolo..
Reagovat
smazaný uživatel
To triko je strašně strašný. neodsuzuju růžovou na chlapech, dneska je to už zažitý, ale ne každemu sluší. tenista, ještě ke všemu nadal a růžové triko, to mi prostě přijde strašný. Až doted jsem myslela, že tenis je i dneska přece jenom elegantní.
Reagovat
smazaný uživatel
ja zase nemam rada na chlapoch ruzovu, a este ked maju k tomu biele nohavice, tak to je pre mna uplny grc, hlavne ze v nom rafa vyhral, ale nehodi sa mi ta farba k antuke :)
Reagovat
smazaný uživatel
no to triko mu docela sluší, akorát to jde proti tradicím - že jako chlap v růžové barvě, ale asi je to pokrok a ten nemůžeme zastavit. Jestli to tak má být, tak proti tomu nelze říct ani X ani Y...
Reagovat
a.magerova
Rafa má super tričko, fakt se mi líbí, i když chápu, že některým se asi líbit nebude :-))
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by ho vyměnit za modrý nebo za zelený. TAkhle to projede... uz daniel ho honí az dozadu k rozhodcímu
Reagovat
smazaný uživatel
jj, moderátor má pravdu - hard work for nadal - not usually to see - vypadá to na fall of nadal this french uz tenhle první zápas, ale to mu ani já nepřeju.
Reagovat
a.magerova
Jak Djokovič hrál s Tsongou a měli úplně stejně modrá trička, bílé kraťasy a jen tenisky měli jiné....
To se teď proti Rafovi určitě nestane, že by ještě někdo měl na sobě totéž :-))
Ale opakuji mně se to líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš že ne?
Reagovat
a.magerova
No je pravda, že nevím v čem bude hrát Roger, ale ten asi bude mít límeček :-))
Reagovat
smazaný uživatel
límeček je něco jiného než růžové tričko...
Reagovat
a.magerova
Však jsem myslela límeček na růžovém tričku, jsem se špatně vyjádřila :-))
Však už Rafa vyhrává, to si taky přeji, mám ho na všech tiketech.
Reagovat
smazaný uživatel
Live z netu pls...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas to zitra zvladne!!!Pujde daleko!!Lets go TOME
Reagovat
smazaný uživatel
kéž by!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist