3. den na French Open: První kolo dnes opět absolvuje kvarteto Čechů

30. 5. 2017, 10:40
Previews 119
Stejně jako včera i dnes čekají první zápasy na kvarteto českých tenistů. Česká jednička Tomáš Berdych se utká s Janem-Lennardem Struffem. Dvacátá nasazená Barbora Strýcová bude čelit Alison Riskeové. Úspěšnou kvalifikantku Markétu Vondroušovou čeká domácí Amandine Hesseová. Také Kristýna Plíšková nastoupí proti domácí hráčce - Chloe Paquetové.

Loňský čtvrtfinalista Tomáš Berdych na úvod vyzve Jana-Lennarda Struffa, s nímž se na turnajích ještě nestřetl. Jedenatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí se do Paříže přesunul až o víkendu, jelikož v nedalekém Lyonu ještě v sobotu bojoval o první letošní trofej.

Berdych skončil na prvních třech antukových podnicích shodně v osmifinále (Monte Carlo, Madrid a Řím). Dvě utkání v řadě vyhrál také minulý týden na akci ATP 250 v Lyonu. Ve francouzské metropoli ovšem postupem do finále ukončil osmifinálové antukové prokletí.

Na první letošní titul sice nedosáhl, když nestačil na domácího Jo-Wilfrieda Tsongu, nicméně tři výhry v řadě a první výhra od dubna 2015 nad žebříčkově lépe postaveným hráčem (Milos Raonic) Berdychovi určitě dodá sebevědomí.

Český tenista letos úvodní vystoupení na všech turnajích zvládl. Jen dvakrát (Dubaj a Indian Wells) nevyhrál dva zápasy v řadě. Na French Open se mu v posledních třech letech dařilo. V sezonách 2014 a 2016 postoupil mezi nejlepších osm a před dvěma roky skončil v osmifinále.

Jeho dnešní soupeř absolvuje své páté kariérní French Open. Maximem sedmadvacetiletého Němce je druhé kolo z roku 2014, kdy zaznamenal premiérovou a dosud poslední výhru na pařížské antuce.

Na oranžové drti stihl aktuálně 47. hráč žebříčku ATP odehrát o dva podniky více než Berdych a nevedl si vůbec špatně. V Marrákeši a Mnichově došel do čtvrtfinále, v Monte Carlu z kvalifikace postoupil až do osmifinále a v Monackém knížectví mimo jiné porazil například Grigora Dimitrova.

Struff celkově prohrával až s kvalitními soupeři (Marrákeš - Kohlschreiber, Monte Carlo - Schwartzman, Barcelona - Bautista, Mnichov - A. Zverev, Řím - Querrey). Výjimkou je poslední duel s krajanem Cedrikem-Marcelem Stebem.


Strýcová bude čelit Riskeové
Barbora Strýcová měla před loňským French Open na pařížské antuce neuvěřitelně mizernou bilanci. Česká tenistka pouze jednou prošla prvním kolem (v roce 2004) a loni si na druhé akci velké čtyřky teprve poprvé v kariéře zahrála třetí kolo, čímž přerušila sérii devíti porážek v hlavní soutěži.

Jedenatřicetiletá rodačka z Plzně odehrála před vrcholem antukové sezony čtyři přípravné turnaje. Ve Stuttgartu, Madridu i Římě skončila shodně ve druhém kole. Nejvíce se jí dařilo na domácí půdě. V pražské Stromovce došla poprvé v kariéře do semifinále.

Její dnešní soupeřka Alison Riskeová na tom není s bilancí na French Open o moc lépe. Ve druhém kole byla pouze jednou před třemi lety. Od té doby nevyhrála v hlavní soutěži jediný zápas.

Nejlepší výkony na antuce letos podávala minulý týden v Norimberku, kde si zahrála své druhé letošní čtvrtfinále. V Římě se loučila již v prvním kole a jen o stupínek lepší byla v Charlestonu, Rabatu a Madridu.

Strýcová je mírnou favoritkou dnešního duelu. Obě hráčky se spolu utkaly pouze jednou před dlouhými šesti lety v Indian Wells. Tehdy jasně zvítězila česká tenistka, která ztratila pouhé tři gamy.


Vondroušová si premiéru odbyde proti Hesseové
Jednu velkou premiéru má Markéta Vondroušová za sebou, další ji dnes čeká. Sedmnáctiletá Češka vůbec poprvé startuje na grandslamu mezi ženami. Svou premiéru v kvalifikaci zvládla fantasticky, když ve třech zápasech ztratila jen sedm gamů.

Rodačka ze Sokolova, jež má na kontě letos již 50 výher, tak navázala na úspěch z prestižního podniku ITF 100k ve slovenské Trnavě, kde slavila čtvrtý letošní titul, díky kterému se posunula do první stovky žebříčku WTA.

Dnes si odbyde premiéru v hlavní soutěži grandslamu mezi ženami. V posledních osmi utkáních neztratila Vondroušová jediný set. O prodloužení své neporazitelnosti dnes zabojuje proti domácí Amandine Hesseové, s níž se nikdy předtím neutkala.

Domácí divoké kartě se nikdy na domácím grandslamu nedařilo. Jedinou výhru zaznamenala před dvěma lety, kdy poprvé a naposledy postoupila do druhého kola. Letos se čtyřiadvacetileté Francouzce nedaří ani na ostatních turnajích.

Většinu dosavadního průběhu letošní sezony strávila na okruhu ITF, kde v hlavní soutěži dohromady vyhrála jen dvakrát. Asi nejlepší výkony podala minulý týden ve Štrasburku. Ve francouzské metropoli vyřadila Natalii Vichljancevovou a v osmifinále značně potrápila Shuai Peng.

Vondroušová bude proti 215. ženě světového pořadí jasnou favoritkou. Velkou podporu publiku ovšem očekávat nemůže.


Domácí hráčka čeká i Kr. Plíškovou
Stejně jako Vondroušová bude jasnou favoritkou na postup do druhého kola také její krajanka Kristýna Plíšková. Rodačka z Loun v prvním kole premiérově narazí na domácí divokou kartu Chloe Paquetovou.

Česká tenistka zaútočí na premiérovou výhru na pařížské antuce. V předchozích šesti letech prohrála vždy první utkání, ať už v kvalifikaci nebo v hlavní soutěži.

Letos by se jí to mělo podařit. Plíšková se blýskla finálovou účastí v pražské Stromovce a rozhodně špatné výkony nepředvedla ani ve Štrasburku, kde si zahrála čtvrtfinále. Madrid počítat příliš nemůžeme, jelikož do hlavního města Španělska dorazila unavená a ještě k tomu v prvním kole čelila Halepové.

Paquetové momentálně patří 260. pozice v žebříčku WTA. Od pořadatelů French Open dostala divokou kartu do hlavní soutěže vůbec poprvé. V předchozích dvou letech hrála pouze kvalifikaci.

Stejně jako její krajanka Hesseová objíždí kvůli žebříčkovému postavení zejména akce na okruhu ITF. Nejlepší antukový výsledek zaznamenala na konci března v italském městečku Santa Margherita Di Pula, kde na turnaji s dotací 25 000 amerických dolarů došla do finále. Na dalších antukových turnajích se jí už nedařilo.


Co se nevešlo
Do akce dnes půjdou také další hvězdy. Sedmá nasazená Johanna Kontaová bude čelit Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Dohrávka za stavu 1-1 na sety čeká Alexandera Zvereva, který bojuje proti Fernandovi Verdaskovi.

Turnaj dnes rozehraje také světová jednička Andy Murray. Jeho soupeřem bude Andrej Kuzněcov. Největší domácí naděje Jo-Wilfried Tsonga narazí na Renza Oliva. První duely čekají například Keie Nišikoriho a Agnieszku Radwaňskou.

TOP favoritka na titul Simona Halepová začne proti slovenské tenistce Janě Čepelové. Pátá nasazená Jelina Svitolinová na úvod vyzve Jaroslavu Švedovovou.

Vítěz ročníku 2015 Stan Wawrinka nastoupí proti Jozefovi Kovalíkovi ze Slovenska. Atraktivní podívanou slibuje také souboj domácího Gaëla Monfilse s Němcem Dustinem Brownem.

FRENCH OPEN 2017 - PROGRAM 3. HRACÍHO DNE
• PHILIPPE-CHATRIER • (od 11:00 SELČ)
1. Kontaová (7-Brit.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan)
2. A. Zverev (9-Něm.) - Verdasco (Šp.) 4-6 6-3 / dohrávka
3. A. Murray (1-Brit.) - Kuzněcov (Rus.)
4. Tsonga (12-Fr.) - Olivo (Arg.)
5. Čepelová (SR) - Halepová (3-Rum.)
• SUZANNE-LENGLEN • (od 11:00 SELČ)
1. Svitolinová (5-Ukr.) - Švedovová (Kaz.)
2. Wawrinka (3-Švýc.) - Kovalík (SR)
3. Hibinová (Jap.) - Garciaová (28-Fr.)
4. Brown (Něm.) - Monfils (15-Fr.)
• COURT 1 • (od 11:00 SELČ)
1. Cornetová (Fr.) - Babosová (Maď.)
2. Kokkinakis (Austr.) - Nišikori (8-Jap.)
3. Struff (Něm.) - Berdych (13-ČR)
4. Ferrová (Fr.) - A. Radwaňská (9-Pol.)
• COURT 5 • (od 11:00 SELČ)
2. Jebavý/Veselý (ČR) - Barrere/Olivetti (Fr.)
• COURT 6 • (od 11:00 SELČ)
3. Vondroušová (ČR) - Hesseová (Fr.)
• COURT 14 • (od 11:00 SELČ)
2. Strýcová (20-ČR) - Riskeová (USA)
4. Paquetová (Fr.) - Kr. Plíšková (ČR)
Kompletní program 3. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

119
Přidat komentář
smazaný uživatel
Klizanovi odmietol podat po zápase Francúz ruku. Ani sekundu mi nenapadlo, ze by sa Fancuz zachoval nešportovo...Čo tam zas Kližan vyvádzal, to je otázka..
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktuality.sk/c/279222/video-lokoli-odmietol-podat-klizanovi-ruku-cely-cas-hral-divadlo/
Reagovat
Nola
Klizan, keby si dal vymenit hlavu mohol byt davno niekde inde, stravil na kurte viac casu ako bolo potrebne, znepriatelil si frantikov, som velmi zvedava ako bude vyzerat zapas proti Murravymu, vie sa sice nahecovat proti favoritom, ale aj odchodit zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerat bude uplne jednoducho. Andy vyhrá, mozno hladko. Kurz nad 1.25 mozno povazovat za výhodný :)
Reagovat
Fandina
má set, tak pokračuj a ještě dva. Pojď!!
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu som tusil, ze Zverev moze vybuchnut v prvom kole...Zly zreb, tlak z rychlokvasenej pozicie favorita, mlady vek a k tomu zapas hrany cez dva dni..To sa proste stáva...

Wawrinka tiez nema na ruziach ustlané. Dolgo, Fognini, Monfils..Tym sa vobec nemusí prekúsať...Nishikori ma celkom priaznivy zreb, Andy ak sa dostane cez Delpa tiez...Tsonga moze nenápadko prejst daleko. Kyrgios detto. Niekto z tychto mien sa dostane do finále.
Reagovat
tommr
Markéta je válec! Hesseová nehraje špatně, ale proti Markétě zatím nemá šanci ... :)
Reagovat
Frick
od Cepede (v 25 se sotva dostala do TOP 100 - co to je, OMG?), tak prostě to nebudu pokojeně přijímat. Sorry. Nevidím důvod, proč bych sakra nemohl říct, že dost možná se na ty kurty hnala zbytečně před těmi 3-4 týdny zbytečně. Třeba by jí to fakt pomohlo, kdyby tehdy udělala to, co "normální" člověk, jenž by ležel v posteli. Bylo jí fajn vidět zase naživo (vy)hrát, ale ne za tuto cenu.
Reagovat
EllNino
to musí každej udělat prulom v 18 letech ? Koukni na Lauru Siegemund ...
Reagovat
Frick
Super, takže se nic nestalo.
Reagovat
EllNino
a co by se mělo stát ? Lucka prohrála poprvé v životě ?
Reagovat
misa
Lucka prohrála v singlu už po 261. :) Tedy v hlavních soutěžích GS, WTA, OH a FC.
Reagovat
Serpens
Lucie prohrála už včera. Dneska jsou ty žalozpěvy tady už nežádoucí.
Reagovat
Frick
Dříve jsem s k četbě reakcí na svůj původní post nedočkal.
Reagovat
misa
Měla si dát volno, ale to můžeme říct až teď, po zkušenostech z květnových turnajů.
Reagovat
Frick
No, hlavně jestli Lucka nedostávala od svýho těla signály, že nemá hrát. Podle těch jejich rozhovorů/sledu událostí to skutečně působilo tak, že netrénovala, zkusila zápas a následně se tim dodělala.
Reagovat
misa
V Praze? Ano, tam šla do zápasu asi bez tréninku. Spálu měla v týdnu před Prahou, sám si určitě pamatujeješ, že ještě předtím byla na Kometě a byla v pohodě. Tak nevím, který lékař jí vůbec dovolil J&T hrát. Možná jej neposlechla, nebo je těm MUDrům všechno jedno... Třeba tommr psal, že ji tam vůbec neviděl trénovat. Ale vydržela tři sety, v Římě taky, včera byla unavená už od začátku. To není povzbuzující ... jak už jsem psal, mám obavy z toho, aby nedošlo k něčemu podobnému jako na konci roku 2015. A nemusíš Lucku tak tvrdě kritizovat, jako včera v 21:35.
Reagovat
Frick
Jenže unavená a zdr. indisponovaná hráčka by už chtěla mít po zápase a tak by už to pustila na 6:0 nebo 6:1.... místo toho se vzepjala k obratu.

A to spíš vypovídá o tom, že byla mimo hlavou a začala něco hrát ve chvíli, kdy už o nic nešlo.

...a když byla šance na 5:5, tak se opět vrátila zpět do starejch kolejích.
Reagovat
misa
Lucka rozhodně nebyla v pohodě. Stačilo vidět její velké auty při některých 1. servisech. To obvykle nedělá. Nehýbala se dobře a byla pomalá. Soupeřka třeba za jasného stavu trochu polevila a Lucka se ještě stihla přiblížit. Pak ale novými míči v pohodě dopodávala.
Reagovat
Frick
Jenže jestli i tak to nemělo stačit na nějaký upachtěný vítězství á-la Stromovka.
Reagovat
misa
Ne, Cepede po většinu zápasu nechybovala, Lucii tlačila vysokými míči do bekhendu, což je u Šafinky vždy problém a ta včera neměla sílu pořádně přitlačit a dostat tak soupeřku z komfortní zóny. Nasťa by Lucku stejně smetla zítra z kurtu.
Reagovat
lukassb
a proč to furt tak hrotíš? Panebože, je to jenom člověk. Každej den není posívcení a holt se prostě hráčům, hráčkám občas děje, že mají špatný období a nedaří se jim. To je holt tenis.
Reagovat
Frick
Jenže Lucka, kromě pár turnajů, má špatný období už rok.
Reagovat
EllNino
aha ...
Reagovat
Dobry-den
Markéta začala v obvyklém tempu. Za třičtvrtě hoďky bude konec.
Reagovat
vrabejka
Něco mi říká že se ještě nějakého velkého překvapení
dočkáme (Halep, Murray)
Reagovat
Empe
Murray by tak velké překvapení nebyl. A Halep vzhledem k těm spekulacím o kotníku taky ne. :)
Reagovat
tommr
na kurtu a na ČT4 ... :)
Kurs na Markétu je opravdu hodně nízkej tak doufám, že úlohu favoritky zvládne ... :)
Reagovat
Lunej..
Nejak zpeknel, jak je ostrihany.
Reagovat
fialka
hej, opeknel. Dávno som ho nevidela, zreje v muža.
Reagovat
tommr
tak nakonec to ani tak nebolelo jak jsem obával. Bára hrála dneska opravdu dobře a Riskeový toho moc nedovolila ... :)
Hratelný by mělo bejt i příští kolo proti Cornetový ...
Reagovat
EllNino
No tak Bařena super :D i s kanárkem na závěr ... počítám, že zápas s Alize bude na nějakém z větších kurtů, a mohla by to bejt šachovaná jako blázen, atmosféra bude určitě bouřlivá :)
Reagovat
Fandina
Jupííííííí Garcia vyhrála dvakrát 6:2 nad Hibino a hrála dobře. Jooo. Gratulka Caroline!
Reagovat
tommr
tak první set Bára úspěšně zvládla. Doufám, že jí nepřepne v hlavě jako se jí to stalo proti Arruabarreně v Madridu a že už zápas dotáhne ... :)
Reagovat
vrabejka
Bára easy
Reagovat
janek_da
Já věděl, že to Baghda poseje
Reagovat
Herbert_Hoover
Murray v sobě konečně probudil světovou jedničku, sadu brejkbolů odvrací jak pán :)
Reagovat
tommr
Báru čeká dneska těžká šichta ... :(
Reagovat
EllNino
to bylo po losu celkem očekávatelný :) Alison nedávno prohnala i třeba mnohem lepší antukářku Světlanu
Reagovat
EllNino
ale má brejk, tak udržet ...
Reagovat
vrabejka
OMG hodnotit budoucnost zápasu po pár gemech to může snad jen Tommr :D
Klidně může vyhrát ve 2 setech.
Reagovat
tommr
i dvousetovej zápas může bejt těžká šichta ...
Reagovat
Herbert_Hoover
ono by se dalo říct i to, že těžká šichta čeká Riskeovou :)
Reagovat
janek_da
jooo
Reagovat
Nola
Klizan sa vraj skoro pobil s Lokolim, rozhodca vraj musel zasahovat :D
takto si skomplikovat duel, to vedia iba Klizan, Fogna.....

Nando dnes znovu vyradil jedneho z favoritov, jemu sa to tusim dari pravidelne, dostat ho do 1.kola si nepraje skoro nikto, vcera spravne poznamenal Mats, ze na prerusenie zapasu moze doplatit Sasa, vobec sa nemylil....
Reagovat
Kuzzie
A Saša jede za Mišou..
Reagovat
EllNino
neuvěřitelný, jak jsou ti dva propojení :)
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
wow!
Reagovat
Carter
Nevie niekto, čo sa stalo v tom zápase, že na konci Lokoli nepodal Kližanovi ruku? To gesto, ktorým ho vypoklonkoval od svojej lavičky, keď mu išiel Martin podať ruku ma ale celkom pobavilo :D
Reagovat
Haitik
Já viděl na twitteru video jak se Kližan raduje strašně nahlas po DF Lokoliho "Allez!!!!".. :D A Lokoliho to asi vytočilo.. :D
Reagovat
Haitik
https://twitter.com/Nastra_/status/869534242245685248
Reagovat
Carter
Môže byť, že toto je ten dôvod :D Ale tipujem, že aj tomuto muselo niečo predchádzať
Reagovat
tommr
Klizan holt má talent od pánaboha že dokáže každýho vytočit. Mě zas dneska naštval tím jak to zbytečně protahoval a tím narušil i celej dnešní program ČT ...
Reagovat
EllNino
on má bohužel i herní talent od pánaboha, kdyby nebyl nahlavu, tak Lokoliho vytříská ve 3 ...
Reagovat
Fandina
Kovalík docela zatápěl Wawrinkovi v druhém setu, ale ten nakonec vyhrál TB. Jinak Kovalík má oblečení s hezkýma lebkama :-)).
Reagovat
Carter
To je značka Hydrogen. Myslím, že aj Fognini to má :)
Reagovat
EllNino
jj nebo třeba Bolelli, Mertlos a tak :))
Reagovat
Carter
Dnes som si všimol, že aj Marchenko:)
Reagovat
EllNino
Petra Martic mě potěšila, moc moc :) Další zápas s Madison, to by jí mohlo vyhovovat a mohl by to bejt hodně zajímavej duel :)
Reagovat
tommr
a jeho zápas neodvratně směřuje do pátýho setu. Normálně by mi to nevadilo, ale ted mě štve, protože zdržuje Báru ... :(
Reagovat
historik
no, možná pak budou hrát zaráz Bára, Markéta i Tomáš
Reagovat
tommr
už to tak bohužel vypadá ... :(
Reagovat
historik
ale ten Kližan, ten kdyby neměl v hlavě tak vymeteno
Reagovat
dadaft
zatím Ash moc neví, co hrát, kdežto Madison to tam padá,,,,,,,,,,, těžký těžký to bude.
Reagovat
dadaft
Barty už se rozehrává, ale na příjmu je to pořád špatné,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
první ztracené podání už se Ash nepodařilo získat zpět.
hlavní problém je ale na příjmu, tam je úplně marná, gemy prohrává čistou hrou.
plán pro druhý set ---- zlepšovat příjem a hru celkově, držet servis, a získat set v tajbrejku, když to nepůjde jinak...
Reagovat
janek_da
celkem zajímavý plán
Reagovat
sprchon
Příjem tekutin?
Reagovat
dadaft
no, tak už je to o set a o brejk, Ashleigh hraje špatně.
Reagovat
dadaft
Ash Ash, tohle byl ostudný výkon, já to nepoužívám rád, ale jinak to tentokrát nejde.
na příjmu marnost nad marnost a závěr nechutně vypuštěný,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
George_Renel
Konta venku, to nám ten den začíná 8-).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prekvapeni to asi neni...Johanka na tom RG ma maximum 1.kolo. Vic nikdy nebyla schopna udelat... Musela by mit do toho prvniho asi nejake uplne jelito... ikdyz tady to vypadalo, ze prolomi ten svuj Parizsky osud, ale nakonec favoritka utkani to zvladla.
Zatim je to na RG celkem bez prekvapeni... asi nejbliz nejakemu takovemu vylozenemu prekvapeni byl Rublev...ale nedotahl to do konce...:)
Reagovat
tommr
a co vypadnutí Lucky? To bylo podle mýho názoru hodně ošklivý překvapení ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
ani ne. Mozna se to papirove nebo zebrickove necekalo, ale hracka, ktera je bez trenera na okruhu...no nevim, dost tezke necekat tyhle vypadky a prohry...moc se casto nestava, ze na majorech hracky bez trenera v singlu dochazeji daleko. I takova Serena potrebuje kvalitni trenerske vedeni...
Nevim, co cekaji lidi, ja nic velkeho...
...muze se stat, ze ti takova hracka obcas ujede a udela nejake vitezstvi, dve tri za sebou...ale jsou to spis nejake haluze...a na haluz se dlouho hrat neda.
Reagovat
tommr
jen v Čermákovi to asi nebude. Lucku sráží hlavně ty neustálý nemoci a zranění. A myslím si, že to nebude jen smůlou, ale že na tom má Lucka i svůj podíl - bud má špatnou životosprávu nebo dělá nějaký chyby v přípravě ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
vsak si to dokolecka omlouvejte jak chcete.
Jak by to byla hracka jako Kerber, ktera si najme pseudotrenera - nejakeho podprumerneho hrace singlu a deblistu, ktery v zivote nevyhral ani GS v tom deblu a o trenovani zavadil totalne omylem,...takze v nicem vlastne nakonec nevynikl, tak si z te Angie tu budete delat srandu kazdy den...jak je blba...
...ale jak jde o Lucy, tak Frick zase neco do toho vysvedceni vymysli, jen aby ji nedal kuli:D))) A zbytek ji bude omlouvat jaka to nase chudinka...
ano neni to jen v nem. Je to i v Lucy, ze si to vubec vybrala...
...ale pokud chce v singlove kariere jen dopinkat a hrat si s Betkou, tak proc ne:) Je to jeji hra:)
Ale nemam pocit, ze si musim za kazdou cenu nalhavat, ze trenera ma, kdyz ho proste nema...
Krom toho trener neni od toho, aby si s ni pinkal, nebo ji ucil hrat v jejim veku...a bohate kariere, ale metodicky vedl.
Na to nemusi byt ten trener ani byvaly hrac...ze...staci, aby zkusenou hracku vedl celkem zkuseny trener...ktery ma za sebou aspon nejakou prupravu, vysledky atd.

U Tebe me nejvic zarazi asi to, ze Kotyza je u tebe jelito (trener s vysledky, zkusenostma atd.) a toho pinkala omlouvas:)
Reagovat
misa
Myslel jsem, že rozumíš tenisu, ale dívám se, že jsi jen další umanutý hlupák, který se drží nějaké utkvělé myšlenky.

http://sport.idnes.cz/tenis-roland-garros-2017-lucie-safarova-po-konci-v-1-kole-pdz-/tenis.aspx?c=A170529_213616_tenis_mne

Co má Lucka asi tak dělat? Vždyť ani nemůže trénovat. Ani Fissette by jí nepomohl, když je pořád nemocná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem ten clanek cetl...
jedina tvoje normalni reakce na mne, potom co jsem si dovolil se usmat nad jednim tvym prispevkem uz od te doby neprisla...
...jen nejake afektovane detske reakce s urazkama. To je jen dalsi z nich...
(a to ze ma furt problemy, neni jen dilem nejakeho spatneho osudu...a neni ani dokonce pravda, ze je furt nemocna, nakonec nahoda asi nebude, ze ma v teto sezone 2 vitezstvi z deblu, GS a Charleston,...)
Reagovat
misa
Na nějaké urážky tvé osoby z mé strany si nepamatuju, třeba sis mě s někým spletl :) Mě zaráží, že máš potřebu pořád toho Čermáka kritizovat, nakonec pod ním měla Lucka ke konci Charlestonu 18 singlových výher, nejvíc kolik jich kdy v této fázi sezony nastřádala. Zas takový tragéd to asi nebude... Ale zároveň ho nevynáším do nebe, prostě normální trenér, který sbírá zkušenosti, v něčem Lucii pomůže, v něčem ne.

Samozřejmě, že není pořád nemocná, to by ani tenis už nehrála. Ale po nadějném období jí vždy ublíží nějaká nemoc. Dílem špatného osudu to není, spíše narušeného imunitního systému.
Reagovat
smazaný uživatel
...že jsi jen další umanutý hlupák...
mozna to myslis mile...i ty tve mile komenty pred tim:D)

porad? snad ne...kdy jsem tu neco o nem psal...vyslovil jsem se tu o nem asi 4x za tu dobu, tak jak vyslovil...nechapu, proc to ma znamenat porad. Spis vam to vsem vadi...protoze preci u Lucy nemuze byt nejaka chyba. Krom toho si to spis poradne nectes...

1/ Mam tady v prispevku napsano jasne, je to Lucy vyber!!! Chapu to tak, ze to neni jen toho cloveka pana Frantiska problem. Ale i vyber Lucy, a pisu, ze to je jeji hra:) Ne moje:)

2/ Nevim proc bych mel psat o nekom trener, koho za neho nepovazuji...take te nenutim psat neco, co si nemyslis. Nebo snad ano?

3/ Myslim, ze trebas, kdyby nekdo chtel trenovat Baru do stylu hry jak Marie Sarapova, tak byste si mozna, ....mozna (zalezelo by odkud by ten trener byl a jak by vypadal) tukali na celo, bo by se odvarila...a asi by mela jeden zdravotni problem za druhym... tak snad analogicky na tomhle extremnim priklade mozno pochopit, ze take zalezi na jaky styl hry nejaky trener hrace nastavuje, u hracek tim tuplem...

Ale i prez to vsechno to porad vnimam jako vyber Lucy:)
Reagovat
misa
Před dněšním "hlupákem" jsem žádné urážky na tebe nepsal, to si asi pleteš s blixou. Pokud to najdeš, tak si ty komentáže rád přečtu. Jasně, 4x :) Z tvé strany je to už od podzimu taková malá kampaň proti němu. Sám beztak s trénováním ve WTA nemáš žádné zkušenosti :)

Co se týká stylu hry Lucky, tak jsem si nevšimnul, že by jí nutil něco výrazně jiného než styl hry z let 2012-15. Ty si asi myslíš, že ji chtěl předělat na hráčku, která bude co nejdéle držet míč ve hře a spoléhat na chyby soupeřek? Ano, často hraje takové nijaké údery na střed, nechává se kdekým zatlačit do defenzivy. Proč? Asi nemá tělo, na které byla zvyklá a v důsledku toho ztratila sebevědomí, perně vydřenou úderovou jistotu jí pak vzala série nemocí. Chybí jí síla, občas se podivně pohybuje, před léty si chválila jak vylepšila defenzivu, pohyb do bekhendu, kolik toho uběhá. Dnes? Často smutný pohled na pohyb bez správné koordinace, pomalé reakce. Tímto ji nechci nijak kritizovat, neznám sportovce, který by prodělal reaktivní artritidu. Teď si po spále zahrává s návratem nějaké ošklivé autoimunitní choroby. Snad ne, proboha... Tenisově ji zničily nemoci, ne špatný výběr trenéra. Čas vrátit neumíme.

Lucie dělá chyby jako každý jiný. Trenéra si vybrala takového, jakého má. Třeba chtěla ušetřit, třeba Lucku lepší odmítli, třeba jí je už dávno všechno ohledně jejích dalších singlových možností jasné. Aspoň nejezdí sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Kampan:) Jasne kazdy tyden od podzimu tady s tim otravuji...a nemam nic jineho na pracu, nez tu sjizdet Frantu...

Tohle me fakt uz stacilo.

Nudle s Tebou tvorit opravdu neminim. Bavime se nekde na jinych rovinach. Nevim na co reagujes, neb respektuji ten vyber Lucy.
Pokud ti to nestaci... tak dale to neni fakt uz muj problem.
Reagovat
misa
Jsem rád, že ses zase vrátil :) Urážky jsi žádné nenašel? Škoda, hlavně, že jsi mi je připsal. No nevadí, každý se občas plete.

Ještě mám na tebe jednu otázku. Pokud máš zájem o diskuzi. Před časem jsem si četl tvůj žebříček "NEJ MRHACKY WTA"
http://www.tenisportal.cz/zpravy/siniakova-je-v-tokiu-podruhe-ve-finale-o-prvni-titul-si-zahraje-s-mchaleovou-19037/

Viděl jsem tam na 5. místě Amandu Coetzer. To mě tak šokovalo, že jsem si adresu uložil a teď si na vzpomněl. V čem mrhala? Pamatuješ si vůbec, jaká to byla tenistka? Asi moc ne, protože pokračuješ "Amanda - to byla supa, tak mohla jit i vys...ta snad hrala jen proto, aby porazela Steff...a nejlepe 6:0 - 6:1 ;D) Proste pripad, ale modeling, to zase jooo..." Dovol, abych dal :-)))))) Prostě úplný úlet. Trapné hodnocení Čermáka jako "pinkal" nebo netrenér bude asi z podobného soudku.
Reagovat
misa
Pokud jsi na území ČR, tak se podívej na části tohohle zápasu:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11144783015-french-open-2015/215471291352013-garbine-muguruzaova-lucie-safarova

a pak zkus odpovědět, jestli bylo od začátku roku 2016 u Lucky nějaké období, ve kterém by byla schopná vydržet v max. tempu takové výměny. Možná letos v březnu, ale spíš si myslím, že ne. Problémem je její zdraví a stav jejího těla, který je jiný než předtím.
Reagovat
EllNino
hlavně, že to je všechno v Kotyzovi teda ;)
Reagovat
tommr
já se ale Čermáka nijak nezastávám ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale EllNino reagoval na neco jineho:) Ze u Lucy to je nejen v trenerovi, coz ja vubec nepopiram, proto pisu, je to jeji hra:) a u Petry si rikal, nebo Karoliny rikas, ze to je jasne v Kotyzovi:)
Reagovat
tommr
já jsem ale nikdy netvrdil, že je to jen v Kotyzovi a jak Petru tak Karolínu jsem často kritizoval i z jiných důvodů. Je ale pravda, že Petra i Karolína mají obrovskej talent a jejich hlavní problém byl resp. je Kotyza, protože on je strašná brzda ...
U Lucky je to trochu jiný, protože ta není tak talentovaná a všechno si musí vydřít což není samozřejmě možný pokud není stoprocentně fit. Když není zdravá tak nepomůže ani sebelepší trenér a je celkem jedno jestli jí trénuje nula jako je Čermák nebo někdo jinej ... :)
Reagovat
bIbec
no.. když se člověk podívá na tyto statistiky, tak moc těch jelitovatějších jelit asi ani dostat nemohla:

https://pbs.twimg.com/profile_images/447808967457005568/QnK8XzEg_normal.png

https://twitter.com/StatsWTA/status/869504875939454981

Jinak byly to statistiky před zápasem, teď po zápase už sou zase trošku jiné.. lepší procento pro Hsieh, horší pro Kontu, stejně ta statistika proti top 10 už je u Hsieh maličko lepší.
Reagovat
bIbec
ten první odkaz je špatně.
Reagovat
bIbec
https://pbs.twimg.com/media/DBECzY3WAAA8wd6.jpg:large

tady je to správně
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem si to nasel v tom odkazu v tech postech:) Ale dik.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si myslim, ze tam si jeste par krat podobne hracky ty stats. na ni vylepsi:)
tedy pokud neprijde nejaka zmena, a trebas to jednou nejak prolomi.
Reagovat
janek_da
Tak, dá se říct, že i letos Johanka dosáhla svého maxima a že na FO podává vyrovnané výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste, to je velmi dulezite.:)
Reagovat
jirkomar
Pěkně Suvejka.
Reagovat
vrabejka
DelPo návrat na GS ve velkém stylu :)
Reagovat
gigin
http://tennis.life/2017/05/29/gulbis-janowicz-drop-french-openers/

Nic moc.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nojo, zranění a kariéry v pytli..u Gulby teda i místy "trošku" toho "fu*k off" přístupu :)
Reagovat
vrabejka
Hsieh v TB 7 bodů v řadě a bere 2.set :)
Reagovat
tommr
uspávačka hadů ... :)
Reagovat
dadaft
a ted má dokonce brejk.
Reagovat
EllNino
no ... tohle by byl pravý upset :) Ale Hsieh hraje klasickou vyťukávanou :D
Reagovat
smazaný uživatel
upset?
Spis jak by vyhrala Johanka, by to byl upset... Jeji maximum na RG je prvni kolo...:D)
Reagovat
EllNino
tojo :D ale tak přeci jen, mockrát MD hehrála a ač je ta antuka její bad surface, tak Hsieh dát mohla ... ale ta teda dneska zahrála skvěle :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevim...me prijde, ze u ni ta parizska antuka, to je stejne prokleti jak pro Samici wimbledonska trava...:)
Ikdyz v prvni setu jsem byl trochu v soku, ze ho nejen vyhrala, ale jak:) Potom se asi lekla, a uz se to vezlo...
Reagovat
smazaný uživatel
uz se to vezlo ve starych kolejich....:(
Reagovat
EllNino
Piraňa se probudila v pravý čas ? :D
Reagovat
re.dihel
Ahoj, chtěl jsem se touto cestou někoho zeptat, zda má zkušenost z výletu na Wimbledon. S kamarádem plánujeme letos se do Londýna kouknout a absolvovat stanování. Není tady někdo, kdo by poradil? ???? Děkuju všem za odpověď.
Reagovat
sprchon
Máš SZ.
Reagovat
Mayo
Dnes podľa mna skončí aj mužská svetová 1, pekný kurz na Kuznecova.
Reagovat
pockerface
A vůbec by mi to nevadilo.
Reagovat
Krisboy
Přemýšlím o tom od soboty :)
Reagovat
janek_da
Přeju favoritům. Aby se pak nevykládalo o J1ř1kov1, že vyhrává GS ve slabé éře.
Reagovat
a.magerova
První co mě napadlo, než jsem si přečetla dole Forehandův koment: "Hlavně pozor na Kozoroha".... jsem v ten moment úplně zapomněla, že né Nole, ale Andy je jednička... tak to je teda sado-maso.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je v lese. Ale vzdy prehrával a hráčmi, ktorí sú na antuke aspoň vyšší priemer, nadpriemer. Kuznetsov je horsi, nez kazdx jeden z jeho premozitelov. Podla mna si to Brit dnes postrazi.
Reagovat
Herbert_Hoover
tak v porovnání s Coricem je to hodně spekulativní..Coric má lepší "mindset" a obranu, ale zase nemá žádnou velkou zbraň..Kuzna skvělý BH, slušný první serve a možná se probouzí, jisté momentum je :) Coric ty své zápasy vydře vůlí často a uběhá..spíš bych řekl, že Bornův styl na Andyho může třeba víc platit, jelikož ofenzivní "floutky" si často Andy mazal na chleba.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve tá obrana je Coricova velká zbran. Tým, ze sa hrá na antuke, o to efektívnejšia...Má 20 rokov a na konte dve tretie kolá RG, čo sa 26r Rusovi podarilo len jedenkrát. Radim ho v mojich očiach vyššie, vyhral už antukový titul a dobry zreb na RG by mal potvrdit...Uvidime
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist