3. den na Roland Garros: Vstup do turnaje čeká Nadala nebo Heninovou

25. 5. 2010, 07:30
Previews 2
Do Roland Garros dnes vstoupí hlavní favorit na triumf Rafael Nadal. Druhý tenista světa a čtyřnásobný vítěz pařížského grandslamu se v prvním kole utká s domácím Francouzem Giannim Minou.

Třiadvacetiletý Rafael Nadal má před druhým grandslamem sezony skvělou formu a jako první tenista dokázal v jedné sezoně vyhrát všechny tři antukové turnaje série Masters.

Rodák z Mallorky vládl French Open v letech 2005 až 2008. Loni však i vinou zdravotních potíží vypadl v osmifinále a titul získal Švýcar Roger Federer.

"Jsem zpátky na své nejvyšší úrovni, ale uvidíme, co se během těch dvou týdnů všechno stane," řekl španělský tenista před svým startem, který mu bude chtít znepříjemnit domácí divoká karta Gianni Mina.

Program na centrálním dvorci otevře Justine Heninová. Čtyřnásobná šampinka se na French Open vrací po třech letech a v prvním kole ji čeká Bulharka Pironkovová.

Na pařížské antuce se dnes také představí dvojice českých tenistek. Sandra Záhlavová se utká s šestnáctou nasazenou Yaninou Wickmayerovou z Belgie a Klára Zakopalová s Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska.

- FRENCH OPEN -
program úterních zápasů (25. 05. 2010)

Kurt Phillipea Chatriera:
Pironkovová (Bul.) - Heninová (22-Belg.)
Roddick (6-USA) - Nieminen (Fin.)
Camerinová (It.) - Bartoliová (13-Fr.)
Hewitt (28-Austr.) - Chardy (Fr.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Verdasco (7-Šp.) - Kunicyn (Rus.)
Safinová (9-Rus.) - Dateová-Krummová (Jap.)
Mina (Fr.) - Nadal (2-Šp.)
Šarapovová (12-Rus.) - Pervaková (Rus.)

Kurt č. 1: čtvrtý zápas Záhlavová (ČR) - Wickmayerová (16-Belg.)
Kurt č. 5: první zápas Zakopalová (ČR) - Srebotniková (Slovin.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Mercury
omg..skutečně hodnotný příspěvek
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco už dávno vyhrál nad Igorem ''zku.rvysynem'' z Ruska. Frajer ho vytřískal jak malé děcko a Kunicynovi ani ta snaha nepomohla.

Rusové nemají od odchodu Safina žádného tenistu, který by byl aspoň trošku hezký: koleno vypadá jako mimozemšťan; Južnyj by mohl se svým vzhledem a účesem do armády; a Kunicyn má zase pusu jak Mongol, navíc se to jeho jméno senzačně rýmuje s nadávkou. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist