38letá deblistka Voráčová přerušila sérii osmi porážek a má první letošní výhru na turnaji WTA

11. 7. 2022, 23:24
Aktuality 0
Renata Voráčová na 15. letošním turnaji ve čtyřhře teprve potřetí slaví vítězný start. Na antuce v Budapešti v prvním společném zápase s Američankou Ingrid Neelovou porazily 6-2 7-5 dvojici Dzalamidzeová/Rachimovová a 38letá česká deblistka přerušila sérii osmi porážek. Na okruhu WTA letos vyhrála poprvé od loňského listopadu a šňůře devíti nezdarů.
Renata Voráčová (© AFP)

Renata Voráčová v lednu přišla kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19 o účast na Australian Open. Po vypuknutí aféry kolem Srba Novaka Djokoviče, kterému Australané ze stejného důvodu rovněž účast zrušili a umístili ho stejně jakou osmatřicetiletou českou hráčku do detenčního hotelu, z Melbourne odletěla.

Z prožitého stresu se dlouho vzpamatovávala a na turnaje se vrátila až koncem března. Formu a herní pohodu ale hledá marně. Na 14 letošních turnajích zaznamenala pouhé tři výhry na dvou menších akcích WTA 125k, na okruhu WTA prohrála všech devět zápasů a za poslední dva měsíce utrpěla osm porážek v řadě.

Sérii přerušila až dnes na turnaji WTA 250 v Budapešti, kde v prvním společném zápase s Američankou Ingrid Neelovou, letos celkově již 10. spoluhráčkou, porazily 6-2 7-5 třetí nasazené duo Natela Dzalamidzeová a Kamilla Rachimovová.Česká tenistka jim oplatila dubnovou porážku z Istanbulu.

V dalším zápase bude 38letá Voráčová usilovat o první semifinále na turnaji WTA od loňského září. Ve světovém žebříčku deblistek aktuálně figuruje na 105. místě, nejvýše byla vítězka 11 turnajů WTA na 29. příčce.

Hned v prvním kole čtyřhry naopak vypadla Jesika Malečková, jež startovala s Francouzkou Elixanou Lechemiaovou. 27letá Češka se však může těšit na svůj teprve druhý start v hlavní soutěži dvouhry, neboť o víkendu prošla kvalifikací. O první výhru na okruhu WTA bude usilovat proti domácí Anně Bondárové.

Dvouhru si v Maďarsku zahrají také čerstvé vítězky wimbledonské čtyřhry Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Nejvýše nasazená Krejčíková začne proti Číňance Xiyu Wang (h2h 1-1), Siniaková se proti loňské finalistce Anhelině Kalininové z Ukrajiny (h2h 0-1) pokusí přerušit sérii čtyř singlových porážek.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 521.750 dolarů
pondělní výsledky (11. 07. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sasnovičová (5-Běl.) - Stollárová (Maď.) 6-3 0-6 6-3
Rachimovová (Rus.) - Ruseová (7-Rum.) 6-4 6-7(3) 6-3
Bajndlová (Ukr.) - Babosová (Maď.) 6-4 6-3
Curenková (Ukr.) - Alvesová (Braz.) 6-4 6-1
Peraová (USA) - Bassolsová (Šp.) 6-2 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Voráčová/Neelová (ČR/USA) - Dzalamidzeová/Rachimovová (3-Gruz./Rus.) 6-2 7-5
Alvesová/Leegová (Braz./Rum.) - Malečková/Lechemiaová (ČR/Fr.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist