4. den na US Open: Berdych a Hlaváčková hrají o třetí kolo

30. 8. 2012, 16:53
Aktuality 227
Poslední český tenista v mužské dvouhře na US Open Tomáš Berdych dnes odehraje svůj zápas o postup do třetího kola. Proti Estonci Jürgenu Zoppovi nastoupí na kurtu číslo 11, na kterém uzavře dnešní program. Andrea Hlaváčková naopak začíná program na dvorci číslo 6, kde ji čeká Galina Voskobojevová.
US Open

Šestý nasazený Tomáš Berdych sehraje s osmdesátým hráčem žebříčku Jürgenem Zoppem, jenž v New Yorku postoupil poprvé v kariéře na grandslamu do druhého kola, první vzájemný duel v kariéře. Pokud český hráč zvítězí, bude ho jediná výhra dělit od vyrovnání maxima na US Open, kde dosud nikdy nepřešel přes osmifinále.

Andrea Hlaváčková své maximum zlepšuje každým vítězstvím, momentálně 82. tenistka světa je totiž v hlavní soutěži turnaje ve Flushing Meadows vůbec poprvé. Dnes ji čeká Galina Voskobojevová z Kazachstánu. Hlaváčkovou poté čeká ještě smíšená čtyřhra. V ní nastoupí po boku Inda Maheše Bhúpathího proti domácímu páru Crawfordová/Krueger, kterému je dohromady teprve 35 let - o tři roky méně než Bhúpathímu.

Čeští tenisté se dnes budou nejčastěji objevovat na kurtu číslo 10. Program na něm zahájí Renata Voráčová s Klárou Zakopalovou, které se o postup do druhého kola utkají s Rumunkou Simonou Halepovou a Ukrajinkou Olgou Savčukovou. V další čtyřhře se jedenáctý nasazený pár Peschkeová/Görgesová utká s japonsko-kanadskou dvojicí Dateová-Krummová/Wozniaková. Po následující mužské čtyřhře se Lucie Hradecká s Františkem Čermákem poperou o postup v mixu s Julií Görgesovou a Danielem Nestorem a posledním utkáním bude ženská čtyřhra Pavljučenkovová/Šafářová-Llagosteraová/Martinezová-Sanchezová.

Program na centrálním kurtu Arthura Ashe dnes obstarají mimo jiné obě sestry Williamsovy: Serena se utká ve druhém kole s Martinezovou-Sanchezovou a Venus na konci dne s Angelique Kerberovou, které má co oplácet po porážce na olympijských hrách. Mezi nimi ještě nejvýše nasazený Roger Federer sehraje svůj duel s Němcem Björnem Phauem.

Čtvrteční program tenisového US Open (17:00 SELČ):

Kurt Arthura Ashe:
Arvidssonová (Švéd.) - Ivanovičová (21-Srb.), nejdříve 19:00 Fish (23-USA) - Davyděnko (Rus.), Martínezová (Šp.) - S. Williamsová (4-USA), 01:00 Federer (1-Švýc.) - Phau (Něm.), Kerberová (6-Něm.) - V. Williamsová (USA)

Kurt Louise Armstronga:
Kirilenková (14-Rus.) - Arnová (Maď.), Kližan (SR) - Tsonga (5-Fr.), Stephensová (USA) - Maleková (Něm.), nejdříve 23:00 Granollers (24-Šp.) - Blake (USA)

Grandstand:
Almagro (11-Šp.) - Petzschner (Něm.), Suárezová (Šp.) - A. Radwaňská (2-Pol.), Querrey (27-USA) - Ramírez (Šp.), Duševinová (Rus.) - Erraniová (10-It.)

Kurt č. 6:
1. zápas: Voskobojevová (Kaz.) - Hlaváčková (ČR)

Kurt č. 11:
4. zápas: Zopp (Est.) - Berdych (6-ČR)

Celý rozpis dnešních zápasů najdete zde.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

227
Přidat komentář
VlS
V přímém přenosu jsem viděl jen třetí set, tak na první dva jsem si počkal na opáčko. Pochoutkový tenis, krása od obou holek. To losování je někdy opravdu kruté.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi budem za divného, ale Venus nie je škaredá ženská..Z niektorých uhlov vyzerá dokonca atraktívne..Nie vždy tomu tak bolo, opeknela veru.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Roger neví, jaký je skóre :)
Reagovat
a.magerova
Jo to mě taky pobavilo :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Simon má zápas za sebou, znova to zbytočne preťahoval, ten ľahkomyseľník.

Napriek pre mnohých nevýraznému až otravnému tenisovému štýlu mám tohto útleho Francúza rád. Bol by som rád, ak by sa v 4. kole stretol s Rogerom, mohol by to byť znova veľmi pekný zápas, hoci Simonova forma je ďaleko od ideálu..
Reagovat
J.M.
I když má zápas opět pod kontrolou, hraje Roger skoro stejně špatně jako v prvním kole. Co mě ale zaráží, je jak mizerně hraje na síti. To je úplná tragédie, voleje pod úrovní rekreačního hráče. Nevím, jak je mohl tak najednou od Cincinnati zapomenout.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomněl, regulérně se fláká a hraje údržbu :)) já jeho první kola prostě neberu vážně.
Reagovat
J.M.
To je zvláštní údržba, chodit neustále na síť a jedenáct z deseti volejů dát do ní. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Trénuje přechod na síť, samotný voleje si nechá až na další zápas :))
Reagovat
smazaný uživatel
A teda jeden dobrej volej tam měl, i když Nole by to možná doběh.
Reagovat
J.M.
Ale hlavně teď ta skoro samprasovská smeč. :-) Kdyby se aspoň trochu usmál...
Reagovat
smazaný uživatel
On se neusmívá od doby, co ho trénuje Annacone. Podle mě to má zakázaný :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, hipízák Phau.

Nando potěšil. Dneska je zas hezkej den, všechno vychází.
Reagovat
smazaný uživatel
A Blake mi ukazuje, že bylo správné na něj vsadit :-) I koňská hlava Sam vyhrála, 3. kolo s Berdychem bude zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis, ze Kalifornie bude slavit?:)))
Osobne bych tipl, ze jo...
Reagovat
smazaný uživatel
To záleží na tom, jak zahájí sezonu jejich univerzita v college footballu :)) A ten začíná myslím tenhle víkend a já budu mít problém, jestli koukat na tenis nebo fotbal.
Reagovat
smazaný uživatel
koňská hlava :D Taky jednou někdo psal, že je to zmutovanej velbloud se žirafou. Ale stejně mu fandim. Doufám že Berdychovi vrátí porážku z WS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nola, myslím, dávala odkaz na ten článek, jak Blake mluví o tom dopingu.
Tady je odkaz přímo na tu tiskovku, je to ta otázka dole.
http://www.usopen.org/en_US/news/interviews/2012-08-27/201208271346104986338.html
Reagovat
Denis92
preco sa Rogerov zapas posuva?
Reagovat
smazaný uživatel
NANDOOO!!!! :)))
Reagovat
gigin
Teď mleli na Eurosportu, že Andy Rodick po USO ukončí kariéru.
Reagovat
gigin
Blesku !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to zaslechl. Budou to prej rozebírat. (Na Eurosport 2 kde mimochodem přepínají na Berdycha)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže zajtra tu máme ďalšiu rozlúžku...Škoda ho.
Reagovat
smazaný uživatel
To bych se teda hodně divil.
Reagovat
Nancy_z
teď o tom mluvila na kurtu i Serena, takže je to oficiální. Bude mi chybět Andy...
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic :)) A dvojce Granollers - Blake je rozhodně hratelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Blake musí kvůli mé fantasy, navíc Granollers je odporný.
Reagovat
smazaný uživatel
A když jsme u toho, Blake by měl taky skončit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo. Technika úderů Granollerse je fakt k zblití. Pro mě je to souboj dvou hráčů, který opravdu rád nemám. Bylo by fajn, kdyby si spolu zahráli pět setů a trochu to opičákovi usnadnili.
Reagovat
Sonja
Jůů, Miloš ve třech:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšeli jste to? Andy Roddick chce ukončit karieru:(
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Konečně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám slov..je mi hrozně..:-((((
Reagovat
J.M.
Tak na jednu stranu je to smutné, nikomu nepřeju konec, problémy se zraněními atd. A Roddick toho hodně dokázal a má hodně fanoušků.

Na druhou stranu, pro mě osobně byl ztělesněním tenisové nudy. Bez ohledu na to, že to je asi nejvtipnější chlapík na okruhu. Jeho zápasy na mě vždycky působily hrozně frustrujícím dojmem v tom, že bylo vidět, že kdyby chtěl může hrát agresivně "jak sviňa", ale z nějakého záhadného důvodu ten potenciál nevyužívá a pinká tuctovou až zbabělou údržbu.

Navíc už se v posledních letech dost trápil, tak to asi nemá cenu prodlužovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak počkej, dřív A-Rod rozhodně hrál útočně, cpal se k síti a chodil si pro winnery. To až pod Stefankim začal hrát jinak, variabilnějš, z defenzívy a celkově u hry víc přemýšlel. Ale z mýho pohledu mu to zachránilo kariéru. Prostě by se už v tenise neudržel s tím, co předváděl dřív. Gonzalez pod Stefankim taky zaznamenal nejlepší výsledky, takže já bych řek, že ta změna herního stylu mu jen prospěla.

Pro mě je ztělesněním šílený nesportovnosti, neschopnosti chovat se nějak rozumně na kurtu a nesnesitelnýho spratkovství. Mimo kurt je to sympaťák, ale ty ustavičný hádky, přesvědčování umpirů, že zná pravida líp jak oni, vztekání se na soupeře, když si dali jestřába i přes to, že gestikuloval, že to nemá smysl... fakt jsem rád, že je pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli Andyho nazyvas spratkem, tak si ani nedokazi predstavit, co si myslis o Johnovi:), ktery posilal empajroveho do ruznych mist, nejen do blazince, to bylo jeste privetive:D) Andy byl jen jeho stinem, co se tyce toho chovani na kurtu, ktery zminujes.:)
Reagovat
smazaný uživatel
McEnroe hrál v jiný době :))) Teď je pro mě i chování Roddicka moc.
Reagovat
J.M.
Je to možné. Je fakt, že dřív jsem Roddicka moc nesledoval.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim jestli bych to nejak rozlisoval, ze v jine dobe:)))
Tehny na neho slusne buceli i divaci, ted se na to mozna vzpomina s usmevem:) ale stavalo se mu to celkem casto, ten odvadel tradicne dan -nejakou tu pokutu- pomalu z kazdeho turnaje:)
Tenis se zmenil, ale lide jsou stale stejni, bud vic cholericci nebo mene...a rekl bych, ze je jedno jaka je doba, proste nekdy jim to vic ujizdi, nekdy mene. John byl extrem.
Safin byl treba taky pekne svihly. Ta scena, kdy si raketou roztriska svou hlavu je uz legendarni:D)))
Si jeste pamatuji, jak Djoker se choval na kurtu jak sileny cholerik --- sorry gigine. Az bude odchazet Nalba, tak verim, ze si uz nikdo moc nevzpomene, ze to byl talent, ktery prodelal nejaka zraneni a to ho dost odrovnalo, ale spis mu lide pripomenou, ze zlomil borcovi na kurtu nohu, coz je teda dost drsny v provnani s Johnem, ktery byl v cholericnosti spis konzistentni a neco takoveho se mu ani nestalo a v jeho dobe.
Kazdy hrac neco vyvede, nekdo vice, nekdo mene. A ikdyz nektere nemusime, tak je smutny, ze o nekom rekneme, at uz tahne, ze je dobre, ze ho uz na okruhu neuvidime. Ja osobne ty tzv. veterany mam celkem rad, a je jedno jestli jim fandim nebo ne. Rad se na jejich zapasy podivam. Na priklad Hewitta jsem si na AO fakt uzil, a mohl bych o nem rict ruzny veci, a fakt jsem mu nikdy nefandil:)

Jinak souhlasim s Matsem, co pred chvili rekl pro ES, Roddick udelal hodne pro takovy hrace jako Blake, Fish, Isner atd...a byl to urcite velmi zajimavy hrac, ktery bude na okruhu chybet:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle mě tehdy byl tenis trochu živelnější, víc hráčů si dovolovalo podobný scény. Teď máme dobu, kdy Roger i Nadal jsou naprosto příkladní profíci, navíc jim to pomáhá k tomu, aby se stali nejlepšíma tenistama všech dob, takže o bouřliváky není zájem :))) Tenis se uklidnil.

Gigina tohle neurazí, on to ví. Djokovic se změnil a tím se stal nejlepším tenistou, opravdu velkej respekt za to.

Nicméně nesouhlasím, že by Nalbandianova kariéra měla bejt vzpomínaná hlavně prostřednictvím toho bezvýznamnýho excesu. Kdyby to bylo ve finále GS, tak ok, ale koho tohle zajímá? :) Podle mě si na to nikdo nevzpomene ani příští sezonu, Nalbandian bude vždycky v první řadě zabitej talent a Rogerova největší hrozba před Rafou.

Hewitt zas předved tu rasistickou urážku během zápasu a nikdo už to neví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak raketou si hlavu rozstřískal Južný. Což je docela solidní kuriozita, protože on je obrovskej šprýmař a kliďas :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvam se za tu strasnou hrubku, byl to samozrejme Juzny:)

V jistem smyslu s tebou souhlasim, ale neodpustim si jednu poznamku k tem dnesnim profikum...Jasne, ale stacil letos na Wimbledonu jeden Rosol, a Rafa to tak trochu neunesl a zajel do Rosola pekne:)
A o Rafovi bych rekl, ze je fakt gentlas. Vzdycky to bude nekomu nejak ujizdet. John byl extrem, a nejsem uplne presvedceny, ze to bylo jen dobou...urcite to, co treba se delo kolem Agassiho, se asi uz nestane, to urcite neco o te dobe vypovida, ale nerikej mi, ze Roddick byl az takovy hovado, ze muzem byt radi, ze uz ho na okruhu neuvidime. Nakonec, kdyz operujeme s tou dobou, Roddick je proste starsi rocnik:)
Reagovat
smazaný uživatel
Se to celé trochu zveličuje, protože to byl právě Rafa :) Ale je fakt, že ten zápas unášel hodně špatně na jeho poměry.

Jj, já si rozhodně nemyslím, že to bylo "jen" dobou. Byl jaký byl. Ale zároveň si myslím, že v dnešní době by se podařilo ho spacifickovat a rozhodně by si nedovolil tolik.

Neříkám, berte ho jak chcete :)... ale mně prostě nebude chybět ani v nejmenším. Spratek, co si myslí, že se kolem něj točí svět. A hlavně s tou nesnesitelnou vlastností otevírat jednu věc furt furt furt dokola. Rozhodčí udělá chybu a on o ní mluví s umpirem o všech pauzách až do konce zápasu. Tu lajnovou, co mu zahlásila chybu nohou taky nemoh zesměšňovat jen jednou, musel prostě dvě hodiny. A furt furt znova, dokolečka si dokazovat, že má pravdu a prostě je to o něm. Nejsmutnější bylo, když se snažil dokázat si, že pravidům rozumí víc jak umpire a zkoušel ho, kolik má hráč podle pravidel času na využití challange. Umpire nevěděl, A-Rod se mu vysmál, hodil tam nějakou cifru. Realita je taková, že ten čas má posoudit sám rozhodčí a konkretizovanej není. Ale stejně to Roddickovi nebránilo za to umpira sjet při každý pauze až do konce zápasu. Já se za něj akorát styděl pokaždý.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas na mysli ten zapas jak poslal nastvane pozdrav divakum a vsichni hystericky rvali, ze to je id*ot, ze nekoho mohl zranit a za to mu odebrali fiftyn?:))) Joo slusny ulet. Tam se rozjel jak John, no skoro. John by rekl te zenske, ze je krava a ma dojit v kravine a neplest se do tenisu...anyway

Osobne mam pocit, ze media z tech hracu prave delaji to, ze kolem nich se toci cely svet, ale nevim jestli Roddick je uplne takovy trotl. Mimo kurt mi pripadne ok. Podobne John. Ale tolik Roddicka nesleduji...

Jinak me osobne teda vadi vic to, co udelal Nadal, nez ze nekdo rve na rozhodci.
A uplne mi nejvic vadi takovi typci, co delaji behem hry takove ruzne grimasy, ze jako neco maji s kotnikem a predvadeji kulhani a pak v pohode predvadeji sprinty na kurtu, podle me, mnohem vetsi hnus. Nakonec hraci nehraji tenis s rozhodcim...A uplne nejvic mi vadi ti, co nejsou schopni po zapase ani uznat trochu soupere, tak mu pro jistotu ani nepodaj ruku a poslou ho do hajzlu. Ale u vsech chapu, ze proste se to stava. Kazdy nejak ujizdi. Nekdo je vic ukaznenejsi, nekdo vic bourlivak, nekdo vic zakernejsi...a nekdo rozmlati sadu raket do 30 sekund:)))

Ale nechci nejak tady Roddicka obhajovat. Ja jsem mu nikdy nejak specialne nefandil.:))) Me osobne chybi kazdy, ktery se nejak zapsal do tenisove historie. No pravda Mark Philippoussis mne nejak specialne nechybi, ale obcas vzpomenu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, myslím jinou situaci, ale nedaří se mi najít ju na YT :(
Reagovat
smazaný uživatel
A jako ano, existuje i nesportovnější chování, s tím souhlasím. A Roddick, aspoň co se tohodle týče, byl celkem fér hráč. Ale mně byl vystupováním a chováním na kurtu prostě nesympatickej, no s tím se těžko něco dělá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Sloane! Teď sestřelí i Aničku.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem se o Sloane bal, ze to nezvladne, to by bylo pro mne dost prekvapeni:0)
Ale jinak dnes je opet nejaky divny den... ted koukam na Serenu, ktera prozivala na zacatku druheho setu dost slusnou krizi...
Reagovat
smazaný uživatel
Nando "kouzlí" :))) Já ten jeho do or die tenis nikdy nepochopím.
Reagovat
smazaný uživatel
Do or die :)...Pekne povedané..
Reagovat
gigin
Miluju ho :)))
Reagovat
gigin
ale už mne ten Ferda začíná srát ... :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport provokuje. Včera měli Kvitovou v programu na ES2 a byl tam závěr utkání. Dneska Berdycha měli dávat na ES2 a 2 minuty před začátkem přepnou na jiný zápas. Chudáci lidi u televize co nemaj Player.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to francúzska réžia, no mne ich výber vyhovuje. Radšej si pozriem Raoniča s Mathieuom ako Berďa so Zoppom.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale když to mají v plánu, tak by se ho měli snažit dodržet a tady mohli. Osobně mi jde jen o komentář. Zápas sleduju, Player mám.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas jsem nevidel, ale videl jsem Mardyho v minulem kole. Dlouho jsem ho nevidel tak frustrovaneho, bez zivota. Nastesti ten dnesni zapas dotahl do vitezneho konce...:)
Radeji asi ani nechci vedet, jak hral...no ale jestli nekdo videl, toz to napiste v jedne nebo dvou vetach:)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že jsi napsal "vědět" a ne "vidět", ale i tak teda...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre videls dnes Mardyho jak hral?
Zacnu pekne od zacatku...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, neviděl, jen mě zaujalo, kolikrát jsi tam to (ne)vidět užil :)))

Já viděl jen ten závěr. Tam jsem viděl naprosto odevzdanýho Davyděnka, kterej už asi neviděl způsob, jak zápas zvrátit. Podle mě Koljovi došly síly akorát.
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Priznavam, jsem uz trosku unavenejsi:)

Diky za kratky report toho, cos videl v zaveru zapasu, aspon si neco videl, a mozna je fajn ze si spis videl odevzdaneho Davydenka, nez zebys videl odevzdaneho Mardyho, coz se ne tak casto vidi:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mardy ale vypadal namotivovaně, hecoval se, takže pozitivní řeč těla v každým případě. Předved hodně kvalitních returnů, na servisu si už spíš hrál, zkoušel kicky a boční rotace. Tím závěrem se bavil. Ale kdo ví, jak došlo k tomu obatu, třeba si Kolja fakt skočil vsadit.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
V dalsim kole ho ceka asi Simon, tak doufam, ze ho to dnes pozitivne nakoplo. Z Simonem zatim dokazal vyhrat jen v Cinci na betonech, jinak nic moc, ale to je Mardy:)
Letos to bude ale dost tezke...
Reagovat
Nola
trochu odbočím, ale tento článok o dopingu v tenise ma veľmi zaskočil, nadpis "Blake si je istý dopingom v tenise: Hráči chcú veľké peniaze"

http://sportky.topky.sk/c/93037/blake-si-je-isty-dopingom-v-tenise-hraci-chcu-velke-peniaze

zaskočilo ma to... nikoho síce neobvinil, ale nepáči sa mi to...
Reagovat
smazaný uživatel
Potešil by ma dôveryhodnejší zdroj ako je tento slovenský hn.oj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ospravelňujem sa, vraj je to prepis z jeho tlačovej besedy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bylo by naivní si myslet, že doping v tenise není. Situace je taková, že chytnout se nechá jen hlupák.
Reagovat
Nola
je to síce hnoj, ale bez vetra sa aní lístok nepohne... topky sú najodpornejší bulvár na Slovensku,ale prečo by písali takýto článok, oni sa orientujú na iné "hviezdy" verím, že to prebrali odniekiaľ zvonku

ak to Blake skutočne prehlásil, obviňuje vlastne vlastne hráčov TOP 4....
Reagovat
Jabadu
Při pohledu na "pana Williamse" J. Blakea celkem chápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja mam pocit, ze na Serenu snad par krat vletela neocekavana dopingova kontrola...a zatim se nic nejak neptvrdilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavy rozhovor Klizana s Matsem... Mats se ptal jak vypada trening slovenskych tenistu, nebot podle neho jsou skveli v pohybu na kurtu, a pripomnel i Mecire.
Jinak pekne prekvapeni:)
Reagovat
Fandina
Klizana teď trénuje Karol Kučera, tak proto Martin od jara tak vylít. To by nám ale pověděli víc slovenští nickove ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kučera ho trénuje už od roku 2010 tuším .. Kližan rastie konzistentne, čo je plusom a neustále sa zlepšuje v slabších stránkach .. úsmev
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu velká poklona návrhářům. Vymyslet Raonicovi tak odpornej outfit, to muselo dát zabrat :)))

Ale co, první set máme, to je hlavní.
Reagovat
Sonja
Raonic 1.set...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli mají dávat na Eurosportu zápas Berdycha?
Reagovat
J.M.
Mimochodem, fascinuje mě, že letos jsou na US Open dva turnaje v jednom. Jeden na Arthur Ashe Stadium, druhý na menších venkovních kurtech. Vypadá to, jako kdyby na nich nechali ještě starý povrch z minulých let, zatímco na centr nasadili nový, ještě daleko pomalejší než ten pomalý loňský. Když sleduju současně zápasy Fish-Davydenko a Raonic-Mathieu, je to rozdíl dost zarážející. Na centru to vypadá jako na Australian Open, tenis hlemýždího tempa, na sedmnáctce míček lítá skoro jak kdysi před lety. I Andy Murray mluvil o tom, že Arthur Ashe je letos daleko pomalejší než ostatní kurty (a daleko pomalejší než loni).

To se organizátorům opravdu moc povidlo. Kromě toho, že byli po roce usvědčeni ze lži, je dost tristní mít takovéto nekonzistentní, amatérské podmínky na grandslamovém turnaji. Je jasné, že organizátorům je tohle jedno, hlavně že se vlk nažere a koza zůstane celá (rychlost ostatních kurtů bude alibi proti kritikům). Jim jde jen o ten Arthur Ashe Stadium, největší hvězdy na něm odehrají celý turnaj, je to jediné, co většina diváků u televize uvidí, a hlavní je, že bude zase hyperpomalé šestihodinové semifinále a finále plné zničujících superatletických výměn, o to jim jde. Čert vem, že to odskáčou ostatní hráči, kteří budou přeskakovat z kurtu na kurt, prakticky na úplně jiný povrch. To jsou jen pěšáci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, angličtí komentátoři to taky probírali. Další věc, která na tomhle USO značně favorizuje Noleho.
Reagovat
J.M.
Já být hráčem, tak z turnaje s patřičným veřejným prohlášením odstoupím, a nebo ještě lépe se budu snažit zorganizovat protestní bojkot hráčů. Tohle už opravdu zašlo příliš daleko. Grandslamový turnaj nemůže organizovat banda bezcharakterních podvodníků.
Reagovat
J.M.
(Ten bojkot mi připomněl, že se v současnosti probírá možný bojkot hráčů Australian Open, z trochu jiných, podle mě přízemnějších důvodů, ale tohle už začíná být taky téma na zvážení.)
Reagovat
gigin
Další věc, která favorizuje Noleho .. Které jsou ty další ?? Díky ..
Reagovat
smazaný uživatel
Daleko lehčí los :))
Reagovat
J.M.
Než Chazy odpoví, tak za mě: los (ten má přímo "nadalovsky" prémiový), věk (supersobota, další superhovadina US Open, může dělat větší problémy Rogerovi než Nolemu), výsledky na tvrdých površích z posledních dvou let, včetně US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako to môže Andy Murray vedieť, keď na iných kurtoch nehral?

To že je rozdielny povrch na jednotlivých kurtoch sa mi rozhodne nezdá a nemyslím si, že existuje nejaký dôkaz.
Reagovat
J.M.
No, mám opravdu bleskové reakce. :-)
Reagovat
J.M.
Ten důkaz je celkem jasný tomu, kdo se na to prostě dívá. Ani Murray není slepý, jistě to má v oku víc než většina lidí na světě. A minimálně to, že je centr daleko pomalejší než loni, musí vědět celkem dobře, protože loni na něm hrál taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa týka losu..Znova, môžeš nejako doložiť "nadalovsky premiový, oproti trebárs Rogerovsky premieový"...Alebo to sú len dohady?..
Reagovat
smazaný uživatel
Věk... já právě daleko víc asociuju supersobotu se samotným losem. Mít v SF někoho z Ferrerova pavouku, nebo tam mít Murrayho. Na žádným GS nemá los větší význam díky tý SF ptákovině.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mel pocit uz minuly rok, ze kdyz se hraje na centru, tak to vypada trochu jak soft tenis :D) Ale pravdou je, ze jsem mel pocit, ze na tech ostatnich to neni teda o moc rychlejsi...nakonec jsem si rikal, ze jsem asi trotl a uz z tech povrchu blbnu...

Letos teda mam pocit, ze kazdy kurt je snad jiny D:) Dneska nad ranem jsem koukal na Jurgena, a teda moc rychle mi to neprislo, ale souhlas, asi tak pomale jak na centru to asi nebylo...

Celkem dobry DecoTurf je v Cinci...nechapu proc v NY neni to samy... ze to nesjednoti na vsechny ty turnaje.

Ale to je porad neco...kdyz si nehraji s povrchem, tak s tvrdosti mice atd...
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak..Nedávno sa tu spomínalo, že anglická tráva je v dnešnej dobe pomalšia ako americký betón (NY), čo som samozrejme poprel, lebo kto vidí vie..Napriek tomu to mnohí nebrali ako dôkaz..
Reagovat
gigin
Děkuji vám za odpovědi, pánové :)
Reagovat
Nola
oč tu kráči???
Reagovat
Sonja
Hledají se výmluvy, kdyby to nevyšlo:-D
Reagovat
J.M.
Potkal-Vlka-v-Zime: Ano, míče taky dělají hodně. Taky jsou na každém turnaji jiné (a obecně je snaha nasazovat čím dál pomalejší). Zrovna nedávno Federer říkal, že na tohle už rezignoval, protože každý turnaj má smlouvu s jiným výrobcem... Sjednotit povrchy asi taky půjde těžko, když každý turnaj má jiného pořadatele. Leda že by to ATP nebo ITF nařídila direktivně. I tak by tam ale byly rozdíly (počasí, nadmořská výška atd.)

Forehand: Tak současná tráva ve Wimbledonu je rozhodně MNOHEM pomalejší než DecoTurf v Cincinnati (říkal to i Federer, včetně toho slova "mnohem"), a o něco pomalejší než klasický DecoTurf na US Open (podobný, jaký je na některých venkovních kurtech i letos - i to někdo z hráčů nedávno potvrdil, že US Open je rychlejší než Wimbledon). Jestli je pomalejší než DecoTurf, který letos dali na Arthura... No, to už těžko říct. Ale rozhodně US Open minulých let bylo o něco rychlejší než Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
1:0. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaktože hledání výmluv :))) Však jsem psal už před turnajem, že je Djokovic favorit turnaje. O tom to není, Rogerovo vítězství by aktuálně bylo prostě překvapivější jak Noleho. Nasazení do turnaje není všechno, vlastně to spíš není nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledonská tráva rozhodne nie je pomalšia, než hard. Vrátane toho v Cincinnati..To je už na pohľad zrejmé predsa..

To, že svoje tvrdenie postavuješ na tvrdení Federera je síce fajn, no dohromady to nič neznamená..Je to jeho subjektívny názor, ktorý nie je relevantný, keďže je sám aktér a pri postojoch zohľadňuje predovšetkým svoje potreby.

Celkovo mám pocit, že výrazne preceňuješ povahu povrchu, teda v súčasnosti toho betónového v kontexte celkových výsledkov. To, že je na každom kurte iný povrch je trochu konšpiračne seknuté, rovnako ako žreby o ktorých sme sa minule bavili..Táto teória sa vďaka bohu nedávno kompletne vyvrátila.

Artur Ashe je snímaný s kamerou z vyššieho pohľadu, preto sa zdá byť hra pomalšia, hoci mne osobne to tak nepríde, rozhodne si nemyslím, že je nutné robiť okolo toho také haló.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor pozor, Forehand je skrytá ATP hviezda, keď vie o rozdieloch v kurtoch viac ako samotný Federer :))

Nejde vždy len o rýchlosť kurtu, ale aj o váhu loptičiek. V Cincy sú loptičky ľahké, ľahšie ako vo Wimbledone a v kombinácii s takmer identickou rýchlosťou povrchu s Wimbledonom (hlavne druhý týždeň) to fakt môže, a pravdepodobne aj je, "rýchlejší" turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Jake vymluvy???
Celkem to neprozivam, kdo vyhraje z te ctyrky, no letos na USOpen trojky:)
A predpokladat, ze Isner nevyhraje jen diky povrchu...:) Usmevne:) Tenista, ktery dokazal potrapit ty nej favority zatim spis na antuce:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, já už ale měl nějaký zvrácený úvahy na téma Isnera ve finále letošního USO. To by ti fanoušci "krásnýho" tenisu asi těžko nesli :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no, nebuď ako malý ;)..Snáď ti netreba naznačovať, že existujú rôzne zákulisné boje, lobbing, kde samotní tenisti vyhlásenia podporujú, či nepodporujú určité skupiny.

Ak si myslíte, že je Wimby ozaj pomalší turnaj, než trebars USO skúste to konečne nejako doložiť. Zaujímať ma bude hlavne priemerný počet úderov za jednu výmenu, počet ES na oboch turnajov, nevrátených servisov, winneror, atd, atd...Na tomto všetkom sa dá celkom hodnoverne doložiť rýchlosť povrchu.
Reagovat
J.M.
Opravdu je. Wimbledonská tráva je na první pohled mnohem pomalejší (ne pomalejší, ale mnohem pomalejší) než současná (ne bývalá) wimbledonská tráva. To je věc, na které se shodují jak diváci v ohlasech, tak hráči, kteří na vlastní kůži zažívají přechod z trávy na cincinnatský kurt. To není stavění na tvrzení Federera. To je jen jeden z mnoha hlasů pro ilustraci.

Jinak tvoje argumentace je nesmyslná už ze dvou důvodů:

Za prvé, stavíš rychlost tráva versus tvrdý povrch. Ano, tradičně byla tráva považována za rychlejší povrch. Ale to platilo do roku 2001, kdy (pro rok 2002) ve Wimbledonu nasadili jinou, pomalejší trávu (stoprocentní jílek) a tvrdší povrch. Taky nasadili pomalejší míče. To, že letošní wimbledonské kurty byly extrémně pomalé, bylo opět téma, na kterém se pozorovatelé shodovali. Stačilo třeba sledovat přenosy ČT z olympiády, kde komentátor i expert Jiří Novák žasli nad tím, jak neuvěřitelně se tráva oproti minulosti zpomalila, a jak neuvěřitelně pomalé míče nasadili. Jak třeba ani největší servismani nebyli schopni podávat přes 200 km/h...

..pokračování v dalším příspěvku...
Reagovat
J.M.
...pokračování...

Za druhé, nic jako jeden "tvrdý povrch" na turnajích neexistuje. Tvrdé povrchy je celá kategorie povrchů, která má nejdivočejší možnosti rychlostí a výšky odskoků, od superpomalých po superrychlé, od nízkých odskoků po vysoké. Už totální nesmysl je pak tomu říkat "betony" nebo "americké betony", což není nic jiného než tradiční česko-slovenský omyl. Žádný turnaj se nehraje na betonu. Na betonu si hrají děcka před barákem. Hraje se vesměs na vrstvených gumovo-akrylátových površích jako DecoTurf (US Open series), Plexicushion (Australian Open), Plexipave (Indian Wells), Laykold (Miami) atd. Podle toho, jak jsou hrubé (třeba u DecoTurfu kolik se do horní vrstvy nasype křemičitého písku) jsou pak pomalé nebo rychlé (čím hrubější, čím víc přimíchaného písku, tím větší odpor a pomalejší rychlost). Čili rychlost tvrdého povrchu obecně je taková, jak se pořadetelé rozhodnou. V Dubaji a Cincinnati tradičně na kurty nalívají DecoTurf, který je hladší a mnohem rychlejší než moderní wimbledonská tráva.

Žádná konspirace o losech se nevyvrátila, a už vůbec ne kompletně.

A ne, úhlem kamery na Arthurovi to není, na to jsem si speciálně dával pozor a srovnával různé záběry z různých úhlů.
Reagovat
gigin
Podle výše uvedených glosek, je top favorit Nole. A toho Isner klepl v IW .. Jsi unavený, jak jsi uvedl nahoře, nemontuj se do toho !!! :DD
Reagovat
J.M.
Uf... Oprava té první věty - současná wimbledonská tráva je na první pohled mnohem pomalejší než cincinnatský DecoTurf. to je opravdu věc, která okamžitě praští do očí. To není vůbec něco, nad čím by člověk byť jen chvíli váhal.
Reagovat
smazaný uživatel
Predmetom diskusie ale predsa vôbec nie je porovnanie súčasnej wimbledonskej trávy, oproti tej minulej z rokov dávno minulých Takže moc nerozumiem tvojmu prvému príspevku, minimálne prvému odstavcu.

Čo sa týka odstavca druhého. Znova sa točíme okolo toho istého. Aj po výmene trávy je povrch v Londýne stále rýchlejší ako ktorýkoľvek hard, betón, decoTurf. (Snáď sa nebudeme chytať za slovíčko s "betónom", hádam vieš ako to myslím)..

Prenosy ČT som predstav si sledoval a čo sa týka J. Nováka. Myslím, že žasol hlavne nad Roddickom, že jeho servis už nie je čo býval, opakoval to niekoľkokrát. Vyjadril počudovanie, že sa nevie dostať cez 115Mph, bol prekvapený. Na tom istom povrchu však Berdych a Gulbis pred mojimi vlastnými očami servovali 130mph, alebo sa k tomuto číslu veľmi výrazne približovali. Takže znova je to skôr vec samotného hráča, nie povrchu ako takého, nehovoriac o tom, že Novák vôbec nehovoril o tráve.

Naozaj oceňujem tvoje vedomosti a znalosti z konkrétnych povrchov, čo sa jednotlivých povrchov týka. Ale opakujem ľudské oko v tomto smere neoklameš, to že je wimbledonská tráva stále najrýchlejší povrch platí aj v súčasnosti..Ak tomu neveríš, kľudne si pozri záznam Rosola a polož si otázku, či by bola jeho hra tak účinná aj v Cincinnati, trebars.
Reagovat
J.M.
K té první větě - viz vysvětlení o kus níž. To jsem se jen přepsal.

Rosol hrál v hale. Ano, Wimbledon v hale hrál stále docela rychle. Bez střechy, a hlavně na zničeném kurtu v závěru olympiády, už to není ani středně rychlý povrch.

Jinak to, že Wimbledon je stále rychlejší než jakýkoli hard, zejména než Dubaj a Cincinnati je názor, na který máš sice právo, ale je už dnes hodně exotický a ojedinělý. :-)
Reagovat
J.M.
(Ještě - ano, vím, že první čtyři sety hrál Rosol bez střechy, ale za prvé, bylo to na začátku turnaje, kdy se ještě hraje na trávě a ne na pomalém písku, za druhé, právě až v tom 5. setu se střechou se ta zničující Rosolova kanonáda mohla rozehrát naplno.)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlúposť. Názor skôr podložený racionálnym videním, bez štipky zaujatosti, či fixovaním na jedného hráča, od ktorého sa odvíja akékoľvek videnie reálnych súvislostí.

Stále si mi ho nijako nevyvrátil, nepodložil faktami, stále len s prepáčením omáčky.

(Takže po novom sa už bude Wimby deliť na dva týždne :)..Nepopieram zmenu, ale nepreháňajme to..) + Toho Rosola si pozri celého, nielen piaty set.
Reagovat
J.M.
Toho Federera jsem neměl vůbec zmiňovat, protože i když stokrát řeknu, že to byl jen příklad a stejně jako on se k rychlosti vyjadřovali i jiní, tak budeš pořád opakovat, že to stavím jen na Federerovi. Já to stavím hlavně na tom, co vidím na vlastní oči.

Stejně tak myslím z toho, co jsem psal, bylo patrné, že jsem od Rosola neviděl jen 5. set.
Reagovat
J.M.
Jinak mimochodem - i když je Cincinnati obvykle vydáváno za nejrychlejší turnaj, rychlejší byla letošní Dubaj. To byl nejrychlejší kurt letošního roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, evidentne sa nedohodneme...Ja si myslím, že je tráva najrýchlejšia, ty nie..Škoda, že neexistujú nejaké relevantné informácie, štatistiky zo spomínaných turnajov, ktoré by do "kauzy" uviedli viac svetla..Týmto to asi môžeme ukončiť, každopádne prajem pekné tenisový zážitky z NY a hlavne pozorné tenisové oko ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto víťazstvo Kližana venujem používateľovi "darek.vrana".
Dúfam, že tvoje výroky o Kližanovi prehodnotíš, pretože si ho evidentne podcenil. Či už preto, že je Slovák a ty Čech, alebo proste z prostej tenisovej neznalosti ... pekný deň :)
Reagovat
Fandina
rfever tak gratulace Martinovi ne, zahrál super!
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem, nejako som dúfal pred zápasom, že Tsongu potrápi, ale že vyhrá som začal veriť až v priebehu tretieho setu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič zkušeně. Tak že by to měl Niši jeětě jednodušší?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Mardy, šup at je hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že Kolja se od Alexe dozvěděl o live sázení :)
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieska nám ide vypadnúť..To je vždy dobrá správa pre tenis...Zároveň sa Cibuľkovej pekne čistý pavúk...Hoci s jej súčasnou formou jej to môže byť aj tak jedno...
Reagovat
Nola
Agniezka je typická obranárka, Dominika dokáže sem tak prekvapiť, musí mať svoj deň.. slovenské denníky ju znosili za olympiádu, ale kto ju podporil v jej tenisovom vývoji? Slováci to neboli, iba jej vôľa, peniaze od rodičov, na Slovensku je to žiaľ veľká bieda v športe ako takom.. ale Cibule budem fandiť vždy
Reagovat
gigin
Buď ve střehu !! Brzy svolám schůzi GGG. Doufám, že přijdeš. Musíme probrat důležité věci !!!
Reagovat
Nola
nemaj obavy... ak nebudem tu, som v duchu s Djokolandom........
Reagovat
gigin
Dobře, dobře, beru na vědomí :))) My totiž s tebou počítáme pro významnou funkci !! Jak bude vhodná příležitost, uvědomím tě.
Reagovat
sharon
Možná že se dočkáme dalšího "překvapení" a to vypadnutí Radwanské, páč ta co tam předvádí, z toho bolí oči.
Reagovat
gedzitka
Třeba ještě není překvapením dneska konec. Aguš prohrála první set a v druhém už přišla o podání. Jen tak dál Carličko, doufám, že to dotáhneš.
Reagovat
Nancy_z
se nějak trápí :-/ Že by rameno stále nebylo OK?
Reagovat
spaniel
Skvele Klizan! Sice to vypadalo, ze se vitezstvi zalekl, ale nakonec to zmaknul. V dalsim kole by to mohl jeste dat. Kazdopadne Jo ma nejaky problem, jeste horsi vykon nez proti Isnerovi.
Reagovat
Nola
milujem Tsongu a jeho opičky, ale Martin Kližan dnes konečne dokázal, že slovenský tenis ešte nie je na tom tak zle... zase budú palcové titulky, ako v prípade Rosola, len škoda, že po ďalšom prehratom zápase ako v prípade Rosola bude zakopaný pod čiernu zem, proste národný šport Slovákov... dúfam, že to dotiahne ďalej, hral výborne, veľká gratulácia, som na českom servere, máte výborných hráčov, fandím im, hlavne Petre Kvitovej, škoda, že my Slováci tak výrazne zaostávame, sem tam poteší Dominika Cibulková, ale to je tak všetko
Reagovat
smazaný uživatel
Traja zástupcovia Chazy league sú v prvej pätke Fantassy overall ranking..Pekné vysvedčenie pre TP :)
Reagovat
Fandina
Koukám na to Forehand, dadaft a ten třetí?
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) pěkně vy (zatím)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, kto je "ACE", ešte neprezradil svoju identitu :)
Reagovat
Nancy_z
Jo je to docela zábava, příště už si tu sestavu víc rozmyslím, navíc mi dva hráči skrečovali ještě před startem USO... Ale i tak je to napínavý. Příště do toho půjdu zas! :-)
Reagovat
Fandina
Ace preferuje Delpa a koukám, že mu odpadla jen Kim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, založíme na všechny GS :))) I když doufám, že se na rok 2013 ukáže nějaká kvalitnější. Trochu mě rozčiluje, že si občas hráče seřazujou podle vlastního ranku a ne toho ATP.
Reagovat
Fandina
Tak pak ještě kdo je Ace, jinak ty úspěšné nicky tu budu víc pročítat, abych se víc dozvěděla o tenise, když i v té hře to umí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieska nám ide vypadnúť..To je vždy dobrá správa pre tenis...Zároveň sa Cibuľkovej pekne čistý pavúk...Hoci s jej súčasnou formou jej to môže byť aj tak jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, to mal byť nový príspevok :)
Reagovat
Fandina
Možná že ne, dnes Cibule hrála hodně odpovědně a trpělivě výměny a nevyhazovala se tak :-)
Reagovat
Mr.Pink
Ahoj, Ace jsem já. Na TP chodím už dlouho, ale zatim jsem se do diskuzí příliš nezapojoval :)
Reagovat
Fandina
Mr.Pink je Ace, takže odtajněno a gratulace k průběžnému pořadí ... super
Reagovat
dadaft
půjdu ke dnu. už brzy. (( řídne mi team.
Reagovat
Mr.Pink
Díky, zatím to vypadá dobře.
Reagovat
Fandina
dadaft tak team bude řídnout všem ne?
Reagovat
Nancy_z
Fandina: to si taky říkám, ale třeba Ace měl opět dobrý tip _ Vinci, právě teď porazila Shvedovou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pripájam sa ku gratulácii ;)

+ Chlieb sa bude lámať na konci, VIKA NOVAK, go go go :))
Reagovat
Fandina
velká gratulace Martinovi. Super vítězství ... gratulace
Reagovat
Sonja
Tsonga:-(((
Kližan gratulace;-)
Reagovat
Alois_Mlok
určitě nehrál špatně, ale tak tragickýho Tsongu jsem ještě neviděl... Jemu snad umřel někdo v rodině, že byl myšlenkama jinde?
Reagovat
sharon
a překvapení je na světě :-) Kližan zaslouženě postoupil.
Reagovat
smazaný uživatel
Pome Kližan! Viděl jsem jen 1. set, jak to vypadalo vůbec, že takový výsledek? Každopádně pro Andyho paráda. I když Tsongu by vyřadil Nišikori stejně.
Reagovat
Nancy_z
Tsongovi si moc nepomáhal prvním servisem a Kližan se překonával, byl aktivní a Tsonga pak dělal hloupé chyby... dnes nezasloužil si vyhrát
Reagovat
Nancy_z
první slovo má být Tsonga :-)
Reagovat
VlS
Kližan vyřadil JWT, whau
Reagovat
a.magerova
Tsonga má u mne ještě furt vroubek ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je mooc...Videl som len posledný set, neviem či Tsongovi až tak vadilo slniečko, že predviedol taký mizerný výkon. Na druhú stranu, veľké pozitívum pre slovenský tenis, hoci by mal Kližan skončiť už v ďalšom kole. Zároveň by som touto cestou chcel pogratulovať Andymu k postupu do SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi uz to odbornickovi nepomůže,ale i tak pěkných 14 bodu do Chazy league!
Reagovat
gigin
Nad Tatrou sa blýská,
Kližan Tsongu tríská !!
No tvl ...
Reagovat
anajka
Palec hore.:-)
Reagovat
sharon
hezké a trefné :-)
Reagovat
Fandina
Kližan Tsongu utřískal ...
a potom si zavískal ...

pome pome pome ...
Reagovat
anajka
Takže prekvapenie je na svete. Martin super, gratulujem. Dobre,že ten koniec psychicky ustál, lebo už to vyzeralo, že dá Tsongovi šance na prebratie.
Reagovat
Nancy_z
Tak to je překvapení! Tsonga toho moc nepředvedl a Martin zaslouženě postoupil.
Reagovat
brixner
Přátelé, dalo by se někde, prosím, podívat na US OPEN na netu? Jsem, bohužel, bez TV, což mi obecně nevadí, ale když je tenis...Díky ! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
http://lsh.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html :-))
Reagovat
Bee
streamy jsou na www.sportlemon.tv :-)
Reagovat
brixner
Kapánek se to seká, přesto moc děkuji ! Abych nebyl za úplného blba...Ctrl+D :-)) Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je obrovská šance pro Nišiho na další čtvrtfinále GS. Tsonga je úplně mimo asi dneska poletí. To prostě Kei musí dát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky tak uvažuju :)))) je fajn, že mu nepřeju sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho mám rád i proto jak píšeš níž, že je tak trochu ve stínu ostatních mladých talentů. Škoda, že se tenkrát před třemi lety zranil a přišel o rok kariéry. Mohl dnes být ještě dál než je.
Reagovat
Sonja
Proboha, co to Tsonga předvádí:-(...to je houpačka:-D
Reagovat
Nancy_z
Já začala přát Kližanovi, byla by to bomba, kdyby se mu povedlo Tsongu porazit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nišikori!!! :) Moc hezké. V dalším zápase Cilic, to bude o hodně obtížnější. Ale pokud má takovej potenciál, jako si myslím, tak by zápas prostě vyhrát měl. Osobně myslím, že z těch talentů je Japonec nejpodceňovanější, nikdo o něm nemluví, ale výkonnost má prostě stabilní. I letos patří do top 25 v Race, takže druhá dobrá sezona v řadě. A vidím tam značnej prostor na zlepšení, hlavně co se týče servisu a hry u síťě, základní údery kvalitní jsou, obrana taky.
Reagovat
J.M.
A hlavně je už prakticky jediný ze všech mladších hráčů toho unifikovaného moderního stylu (základní čára, obouruč bekhend, moderní topspiny), u kterého je to provedení opravdu pěkné a hezky se na jeho hru kouká. Pro mě snad jediný, u kterého ten moderní "windshield wiper" forhend i v ortodoxní podobě vypadá lehce a elegantně.
Reagovat
tommr
a postupem do třetího kola USO si vytvořila osobní rekord - jak na GS tak v žebříčku (bude někde okolo 70.místa) ... :)
Zápas jsem bohužel neviděl, ale z průběhu skore na Scoreboardu bylo zřejmý, že Andrea byla celej zápas lepší a jen nervy jí zabránily v tom, aby vyhrála už ve dvou setech. Jsem moc rád, že napodruhý ten zápas přece jen dopodávala ... :)
Reagovat
Fandina
supeeeeeeeeer 6:3 ve třetím ... gratulace
Reagovat
Bob
jooooooooo :))
Reagovat
Nancy_z
tak to je pro Andreu skvělý výsledek, mám radost, že to dotáhla.
Reagovat
rubens
Taky - jooooooooooo :)
Reagovat
VlS
Andrejko, ať žije Prazdroj!!
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Aničko! :) Dneska se dařilo opravdu po celý zápas. Snad jenom na konci tam byla trošku netrpělivost a chvilku trvalo, než Ana ten zápas ukončí, ale povedlo se to včas. Opravdu vynikající forehand Any a 39 winnerů je pěkné číslo. Hodně důležitým ukazatelem bylo taky využití brejkbolů (Ana 6/10, Sofia 2/9). Stejně tak Ana zlepšila procento prvního servisu oproti předchozímu zápasu... Co říct, mám z toho velkou radost! Jsem rád, že je Anička zase šťastná a doufám, že to ještě několik zápasů vydrží. :)

Andrea - Galina: Ach jo, další zápas krásek a nikde to není k vidění. :( Přeju Andrejce, ale Galina se mi taky moc líbí. Momentálně to vypadá lépe pro Andrejku...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, Andrejka postupuje. :)
Reagovat
anajka
Martin začal riadne zostra. Uchmatnúť set Tsongovi, to už je niečo.Slovenský mužský tenis by takéto milé prekvapenie v podobe výhry potreboval. Samozrejme predbieham...cesta ďaleká...
Reagovat
smazaný uživatel
Také Martinovi věřím,že na to má.Zatím ve třetím neskutečně.Držím palce:)
Reagovat
Fandina
Taky držím palce Martinovi. Dej to!
Reagovat
gigin
Tak mi pořád nedá spát ten TB na USO. Pancho Gonzales porazil Charlie Pasarell v roce 1969 ve Wimbledonkém finále 22-24, 1-6, 16-14 , 6-3, 11-9 v zápase, který trval více než pět hodin v průběhu dvou dnů.Poté byl tiebreak poprvé představen v roce 1970 US Open(jeho pravidla pozdéji v roce 1979 upraveny do dnešní podoby). Takže jako tradice to zůstává dodnes ?? Jakože jediný GS, kde se hraje TB i v pátém, rozhodujícím setu ?? Děkuji Vám předem za vyjasnění :)
Reagovat
Fandina
nejsem ta povolaná, ale wikipedia mi nabídla defakto to samé ve slovenštině.
Možná proto, že teď dohrála Cibule a Kližan porazil Tsongu v prvním setu :-)))))

http://sk.wikipedia.org/wiki/Tajbrejk
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, na co se přesně ptáš?
Reagovat
gigin
Proč se na US open hraje TB v pátém, rozhodujícím setu. Jako na jediném GS. Už chápeš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, už chápu.:)

Vím, že ho začali používat kvůli urychlení zápasů. A v anglické wikipedii jsem našel toto: http://translate.google.cz/translate?hl=cs&langpair=en%7Ccs&u=http://en.wikipedia.org/wiki/US_Open_(tennis)

Takže to vypadá, že je to, jak píšeš a používá se už od toho roku 1970.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem asi špatný odkaz.

http://en.wikipedia.org/wiki/US_Open_(tennis)
Reagovat
gigin
děkuji :)
Reagovat
a.magerova
No prostě Amíci nemají čas ztrácet čas :-)))
Reagovat
gigin
No ale když zaprší, tak kurty vysušují půl dne :DD
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi ten Pancho Gonzales, co si ho vzala sestra Agassiho, jak o tom psal ve své knize. Ale musel být asi dost starší než ona.
Reagovat
gigin
Věk je jedno :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, to je jasný!!
Kdo by koukal na věk.:))

Já jen že když jsem četl tu knihu, nijak jsem se nad tím nezamýšlel a teď, jak jsi psal o tom zápase v r.1969, jsem si uvědomil, že mezi nimi musel být věkový rozdíl.

Teď jsem se dočetl, že se narodil v r. 1928 a zemřel v r. 1995 a ta Agassiho sestra Rita byla jeho poslední manželkou, kterou nejdříve trénoval...
Reagovat
gigin
Tak to byl teda žolík !! Kolik měl manželek nevíš, když už jsi tak "rozjetý" ?? Tě honím, jak Vlčka :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No koukám, že mě honíš. Dnes už jsem byl i cyp, budu si od něho muset půjčit ten slovník tvých výrazů.:))

Tak si představ, že byl šestkrát ženatý a s každou se rozvedl. Měl osm dětí. On sám byl nejstarší ze sedmi dětí. Po skončení kariéry dělal trenéra v Los Angeles a tam se seznámil s tou Ritou. Vzali se proti vůli jejícho otce, ale pak se stejně rozvedli. Na levé tváři měl prý dlouhou jizvu...a děti ve škole ho diskriminovali pro jeho mexický původ. Lidé se domnívali, že je z chudých poměrů, ale pocházel prý ze střední třídy. Zemřel na rakovinu žaludku.

Ještě něco by tě zajímalo???
Reagovat
gigin
Úchvatné !! Děkuji ti, Oskare :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi sranda, to je úchvatné, když to čtu a jen opisuji.:)

Jo a pohřeb mu platil Agassi, protože on zemřel v bídě a osamocen od přátel, exmanželek a dětí. Pouze se s ním stýkala ta Rita, jeden syn a dcera. To je jak z červené knihovny.....
Ale jinak tenista to byl asi moc dobrý.:)
Reagovat
gigin
Tvl to by byl scénář pro film !! Trošku tomu ještě přidáme .. Oskare !!! To by byl Oskar, jak vyšitý !!!! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Byl by z nich úžasnej pár :)
Reagovat
Bob
to radši ne..
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, oba jsou sexy. Masha samozřejmě o dost víc! :)
Reagovat
Sonja
Krásnej pár by byli, o tom nic...ale Maria už má jiného "iče":-D a Novak by Jelenu určitě taky neměnil- dokonce ani za Mariu:-):-D
monty25: to teda ne:-P:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Andrejkóó,Bojankóó..prosííím:))
Reagovat
gigin
Tvl !! Bojana z 3:5 na 5:5 :-O
Reagovat
Fandina
Bojanu dnes vidím úplně poprvé a kromě toho že dobře vypadá dobře běhá a hraje rychle.

Domča dneska míček po míčku a vyhrála. Tak gratulace Dominice!
Reagovat
gigin
Bojana hukla 2x v tb :( Neva. Cibule je taky fajna :D A Dáma win, tak dobrý :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Njn,co se dá dělat.Gratulace oběma..
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda. V tomto zápase jsem přál Bojaně.
Reagovat
gigin
:))
Reagovat
tommr
tak hladký vítězství Any jsem nečekal ... :)
Reagovat
gigin
Právě proto, jsem vysmátý, jak zajíc v čítance :))
Reagovat
tommr
tak si to užij dokud to jde. V příštím kole narazí Ana na Stephensovou a to už bude jiný kafe ... :)
Reagovat
Fandina
gigin :-))) jak málo stačí k lidské radosti -:))) ale po dlouhé době jsem viděla Anu hrát a nestačila jsem se divit. Dnes jí to šlo, forehand, podání tak gratulace ano Ano!
Reagovat
gigin
tommr: díky :))
Fandina: Jj, Fandinko, mi stačí málo :D
Reagovat
Fandina
gigin :-) tak to je fajn, že ti stačí málo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: Taky mám radost! :) Víc už jsem napsal výše...

tommr: No, Sloane ještě nepostoupila. Ale předpokládám, že tam bude... Vůbec bych se nezlobil, kdyby se opakoval výsledek z loňského zápasu mezi Anou a Sloane na US Open. :)
Reagovat
tommr
přiznám se, že si na jejich zápas z lonska už nepamatuju - přece jen Anu nesleduju tak detailně jako ty. Letos to ale bude pro Anu v každým případě těžší než loni, protože Stephensová udělala za ten rok velkej pokrok a v prvním kole proti Schiavone hrála opravdu velmi dobře. Nejsem ostatně sám na koho Sloane udělala velkej dojem - v superlativech se o ní vyjadřovala i Serena, která si jí pokud jsem to dobře pochopil, vzala tak trochu pod ochranný křídla ... :)
Reagovat
tommr
její případnej postup přes nebezpečnou Voskoboevovou by mě příjemně překvapil ... :)
Svým způsobem by mi ale ani její vypadnutí moc nevadilo - aspon by měla víc času na debla ve kterým má podle mě spolu s Luckou Hradeckou opět velmi slušnou šanci na úspěch ... :)
Reagovat
Fandina
Nechci nikoho opravovat ... už se stalo:-), ale proč ne těžké, případný postup ... prostě česky?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v 1. setu si ji Andy povodila :)
Reagovat
tommr
zatím si Andrea vede nečekaně dobře ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist