4. den na US Open: O třetí kolo hrají tři Češi

3. 9. 2009, 10:37
Previews 1
Tři želízka v ohni bude mít český tenis ve dnešních zápasech druhého kola dvouher na US Open. Nejlepší vyhlídky na postup má nasazená patnáctka Radek Štěpánek, jehož čeká Argentinec Leonardo Mayer.

Radek Štěpánek v prvním kole neztratil ani set s Italem Bolellim. "Až na jemný výpadek v koncovce zápasu za stavu 5-2 jsem předvedl solidní výkon. Vím, že s přibývajícími zápasy se budu muset zlepšovat. Ale jsem rád, že mě hlavně nic nebolí," citovaly Štěpánka webové stránky deníku Sport.

Přes léto se Štěpánek dával do pořádku po zdravotních potížích, které vyvrcholily při červencovém daviscupovém utkání s Argentinou. V něm se potkal se svým dnešním soupeřem Leonardem Mayerem v deblu. "Je nevyzpytatelný, má docela dobrý servis, bude nebezpečný," řekl český tenista. Ve dvouhře na Jihoameričana narazí poprvé.

Pokud třicetiletý rodák z Karviné vyhraje a stejně jako loni postoupí do 3. kola, utká se s vítězem duelu Kohlschreiber - Devvarman.

Těžkou překážku v podobě osmého nasazeného Rusa Nikolaje Davyděnka se pokusí překonat Jan Hernych, který v prvním kole absolvoval pětisetovou bitvu se Schüttlerem. S Davyděnkem má bilanci 2-4, poslední tři utkání ale hladce prohrál.

Poslední česká zástupkyně ve dvouhrách Petra Kvitová vyzve Italku Tathianu Garbinovou. Devatenáctiletá Češka letos získala v úvodu sezony titul z Hobartu, pak ale přes 2. kolo přešla jen jednou - v březnu v Indian Wells.

Ve hře je ještě Tomáš Berdych, kterého čeká duel s Horaciem Zeballosem až zítra.

Na centrálním dvorci se očekává vysoká návštěva hlavně na večerní program. Oblíbenkyně ochozů ve Flushing Meadows Maria Šarapovová se střetne s domácí McHaleovou. Po nich nastoupí jeden z favoritů mužské dvouhry Andy Roddick proti Gicquelovi z Francie.

Napravit dojem ze svého úvodního vystoupení se pokusí světová jednička Dinara Safinová. Na cestě za premiérovým grandslamovým titulem ji dnes stojí Němka Barroisová. Jejich duel otevře dnešní program na kurtu Louise Armstronga.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
čtvrteční program (03. 09. 2009 - začátky v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe:
Dementěvová (4-Rus.) - Oudinová (USA.), Švedovová (Kaz.) - Jankovičová (6-Srb.), Blake (21-USA) - O. Rochus (Bel.), 01:00: McHaleová (USA) - Šarapovová (29-Rus.), Gicquel (Fr.) - Roddick (5-USA).

Kurt Louise Armstronga:
Safinová (1-Rus.) - Barroisová (Něm.), Kim (USA) - Querrey (22-USA), Sevestová (Lot.) - Kuzněcovová (6-Rus.), Djokovič (4-Srb.) - Ball (Austr.).

Grandstand:
Kendrick (USA) - Haas (20-Něm.), Wozniacká (9-Dán.) - Martičová (Chor.), nejdříve 23:00: Isner (USA) - Ilhan (Tur.).

Kurt č. 7, třetí zápas:
Hernych (ČR) - Davyděnko (8-Rus.).

kurt č. 8, druhý zápas:
Kvitová (ČR) - Garbinová (It.).

kurt č. 13, čtvrtý zápas:
Štěpánek (15-ČR) - L. Mayer (Arg.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist