4 turnaje, 2 tituly. Kasatkinová se na US Open naladila dvěma triumfy

27. 8. 2022, 23:24
Aktuality 9
WTA GRANBY - Světová desítka Darja Kasatkinová před US Open vyhrála dva ze čtyř turnajů. Tři týdny po San José ovládla kanadské Granby, kde ve finále porazila 6-4 6-4 Australanku Darju Savilleovou a získala celkově 6. titul.
Profily hráčů
Darja Kasatkinová

Darja Kasatkinová na začátku srpna vyhrála turnaj WTA 500 v San José a po třech letech se vrátila do Top 10. V Torontu a Cincinnati pak sice vypadla hned v prvním kole, tento týden v kanadském Granby ale znovu po třech týdnech nenašla přemožitelku.


Nejvýše nasazená Kasatkinová vstoupila do soutěže prohraným setem, ale pak už ani jednou nezaváhala a vyhrála 10 setů v řadě. Ve finále si poradila 6-4 6-4 s Australankou Darjou Savilleovou, s níž si vylepšila vzájemnou bilanci na 3-0.

25letá rodačka z Toljatti ve svém celkově 11. finále získala 6. titul a stejně jako loni dokázala vyhrát dva turnaje během jedné sezony.

28letá rodačka z Moskvy Savilleová si finále zahrála popáté v kariéře a poprvé po pěti letech. Jediný titul slavila v srpnu 2017 v New Havenu. Po loňské operaci achillovky prožívá povedené období a díky slušným výsledkům se posunula z 627. na současné 73. místo žebříčku.

Kasatkinová se formu pokusí udržet i na US Open, kde bude na úvod čelit Britce Harriet Dartové, která si z Granby odváží titul ze čtyřhry. Savilleová bude v prvním kole hrát s Rumunkou Elenou Ruseovou.

• WTA 250 GRANBY •
Kanada, tv. povrch, 251.750 dolarů
sobotní výsledky (27. 08. 2022)
• Dvouhra - finále •
Kasatkinová (1-Rus.) - Savilleová (9-Austr.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Barnettová/Nichollsová (Brit.) - Dartová/Van Der Hoek (Brit./Niz.) 5-7 6-3 10-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Hezké finále Darja vs Darja, netradiční vzájemné pošťuchování finalistek a sympatická radost Kosatky smile
Takže velká gratulace!
Reagovat
Rafaeoli25
Bravo Daria smile
Reagovat
hanz
Tak to vona Kosatka vymetá samý pidi turnaje, aby nějaký ty trofeje uzmula, se svým podáním nemá na gs šanci.
Reagovat
fandorin78
San Jose nebylo zrovna piditurnaj. Ale souhlas co se podání týče. Její asi největší a trvalá slabina. Velký titul bych jí přál, ale moc reálně jo nevidím.
Reagovat
Krisboy
Černá klisna US Opensmile
Reagovat
com
tak to tezko smile Kdyz ji dokaze porazit i nase Káča Siniakova, tak ta GS vyhraje tezko smile
Reagovat
Rafaeoli25
Siniakova porazila i Muguruzu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I Serenusmile
Reagovat
milik254
A dvěma prohrami v prvním kole
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist