5. den v Melbourne: Boj Šafářové a Berdycha o osmifinále

22. 1. 2009, 16:55
Aktuality 3
Pátý den bude ve znamení prvních bojů o postup do osmifinále. Účast mezi nejlepší šestnáctkou si mohou zajistit dva zástupci českého tenisu: Tomáše Berdycha čeká Švýcar Wawrinka a Lucie Šafářová se pokusí poprvé porazit Francouzku Bartoliovou. Tahákem dne však bude souboj Federera se Safinem.

Margaret Court Arena bude v pátek s trochou nadsázky patřit českým tenistům. Tzv. day session uzavře duel jednadvacetileté Lucky Šafářové s o tři roky starší Marion Bartoliovou. Česká tenistak už ví, jaké to je hrát v Melbourne čtvrtfinále, zatím však ještě nedokázala svou následující soupeřku porazit. "Naposledy jsem s ní prohrála před dvěma roky na US Open. Hraje rychle, z obou stran. To je tenis, o který se snažím také. Nemám co ztratit," řekla Šafářová.

Preview zápasů:
* Berdych - Wawrinka
* Šafářová - Bartoliová
* Federer - Safin

Po zápase zřejmě sama usedne na tribunu, protože od 9:30 SEČ na kurt nastoupí její přítel Tomáš Berdych. Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí bude proti Stanislasi Wawrinkovi ze Švýcarska mírným favoritem. Nejen proto, že s ním tři z pěti vzájemných duelů vyhrál.

Naopak Rod Laver Arena zase uvidí sourozence Safinovi. Dinara od jedné ho diny v noci nastoupí proti Estonce Kanepiové a Marat ve šládru dne vyzve zhruba od 11:00 hodin světovou dvojku Federera. Jejich poslední vzájemný souboj v Melbourne vyhrál před čtyřmi lety tenista z Ruska.

- AUSTRALIAN OPEN -
páteční program 23.01. (začátky na všech kurtech v 01:00 hodin SEČ)

Rod Laver Arena:
Safinová (3-Rus.) - Kanepiová (25-Est.), Delic (USA) - Djokovič (3-Srb.), Jankovičová (1-Srb.) - Sugijamaová (26-Jap.), nejdříve v 9:30 Wozniacká (11-Dán.) - Dokicová (Austr.), Safin (26-Rus.) - Federer (2-Švýc.).

Hisense Arena:
Del Potro (8-Arg.) - Muller (Luc.), Hantuchová (19-SR) - Cornetová (15-Fr.), Roddick (7-USA) - Santoro (Fr.), nejdříve v 9:30 Klejbanovová (29-Rus.) - Ivanovičová (5-Srb.), Baghdatis (Kypr) - Fish (23-USA).

Margaret Court Arena:
Petrovová (10-Rus.) - Voskobojevová (Kaz.), Čilič (19-Chorv.) - Ferrer (11-Šp.), Šafářová (ČR) - Bartoliová (16-Fr.), nejdříve v 9:30 Wawrinka (15-Švýc.) - Berdych (20-ČR).

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslim, ze berdych i safarova maji realne sance postoupit, bartoliova je nevyrovnana a wawrinka, to doted nechapu jak se ten bridil dostal do top 10
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to máme uplne stejny nazor:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj....taky souhlasím
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist