7. den na Roland Garros: Rosol a Kvitová hrají o osmifinále

28. 5. 2011, 09:11
Previews 38
Oba čeští tenisté, kteří na grandslamovém Roland Garros pokračují ve dvouhrách, nastoupí v sobotním programu na dvorci číslo sedm. Devátá nasazená Petra Kvitová bude o postup do pařížského osmifinále usilovat proti Vanie Kingové z USA, po skončení jejich zápasu se Lukáš Rosol střetne s Juanem Ignaciem Chelou z Argentiny.
Lukáš Rosol a Petra Kvitová

Petra Kvitová po triumfu v Madridu vlétla do grandslamového French Open jako uragán a dnes ji čeká zápas 3. kola proti Vanie Kingové. Jednadvacetiletá Češka se s o rok starší Američankou - aktuálně až 115. hráčkou světa, jež má v Paříži za sebou dva třísetové zápasy, utká poprvé.

Rodačku z Bílovce však ve Francii trápí bolavé rameno. "Vzala jsem si prášek a v utkání jsem to cítila jen na začátku. Ale nevím, co s tím je. Snad to bude OK," uvedla vítězka tří letošních turnajů WTA po zápase 2. kola s Jie Zheng.

Pokud by Kvitová potvrdila roli favoritky a postoupila dál, zahraje se o čtvrtfinále s vítězkou duelu Na Li - Cirsteaová.

Lukáš Rosol se při premiéře na Roland Garros dostal z kvalifikace přes dvě pětisetové bitvy a především světovou osmičku Melzera poprvé do 3. kola grandslamového turnaje. Pětadvacetiletý rodák z Brna se v něm utká s Juanem Ignaciem Chelou a strach z argentinského antukáře rozhodně nemá.

"Není to Nadal nebo Djokovič, je to hráč, přes kterého se dá přejít," řekl odhodlaně Rosol, jenž by si v případě úspěchu proti Jihoameričanovi zahrál o senzační čtvrtfinále s vítězem duelu nenasazených hráčů Lukasz Kubot a Alejandro Falla.

O zlepšení dojmu a především získání sebevědomí bude po nepovedených úvodních zápasech bojovat světová jednička Rafael Nadal. Obhájce titulu se utká se soupeřem z třetí světové stovky Antoniem Veičem z Chorvatska, který překvapivě vyřadil Rusa Davyděnka.

Na dvorci Suzanne Lenglenové se bude dohrávat souboj Novaka Djokoviče s Juanem Martínem Del Potrem. Šlágr včerejšího dne se nedohrál kvůli tmě, dnes se bude pokračovat za stavu 1-1 na sety.

- FRENCH OPEN -
program sobotních zápasů (28. 05. 2010)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek v 11:00 hodin):
Vinciová (30-It.) - Azarenková (4-Běl.)
Nadal (1-Šp.) - Veič (Chorv.)
Fish (10-USA) - Simon (18-Fr.)
Šarapovová (7-Rus.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Li Na (6-Čína) - Cirsteaová (Rum.)
Murray (4-Brit.) - Berrer (Něm.)
dohrávka Del Potro (25-Arg.) - Djokovič (2-Srb.) (stav 3-6 6-3)
Wickmayerová (21-Belg.) - A. Radwaňská (12-Pol.)
Mayer (Arg.) - Söderling (5-Švéd.)

Kurt č. 7:
1. zápas Kingová (USA) - Kvitová (9-ČR)
2. zápas Chela (Arg.) - Rosol (ČR)

Kompletní program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, tak Petra vyhrála 6:4, 6:2, ale že by z jejího dnešního výkonu mé srdce plesalo nadšením, to se zrovna říct nedá. Vypadalo to z její strany spíš jako tréninkový zápas. I když podle "slam tracker" nakonec měla přece jen pozitivní bilanci mezi winnery a nevynucenými chybami: 32 ku 30.

V dalším kole Na Li, doufejme, že uvidíme poněkud jinou Petru než dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale když jsem sledoval zápas Petry s Azarenkovou v Madridu, tak se mi taky nezdálo, že by hrála nějak extra dobře...Azarenková tehdy hrozně moc kazila...a to bude asi tím, jaký styl Petra hraje...ona to dává buď anebo, i když hraje velké množství chyb, tak to má jednu asi celkem velkou výhodu...a to, že se soupeřka nemá kde chytit s takovými údery, co tam Petra dává...
Reagovat
smazaný uživatel
No ona tam hrála někdy extra dobře, někdy extra špatně, prostě klasická Petra; ale dobré momenty naštěstí převažovaly.

Ale třeba předevčírem s Jie Zheng hrála ve druhém setu opravdu dobře; dnes dobře začala (3:0), pak dva gamy odehrála hrozivě (3:2), následně dva gamy zahrála velmi slušně (5:2), vzápětí dva gamy odehrála velmi špatně (5:4), pak opět dva gamy hrála solidně (6:4, 1:0), následoval tragický game (1:1), poté to zase chvíli celkem šlo (5:1), a konec už nějak "dosmolila" (6:2). :DDD
Reagovat
vrabejka
zdar páni uražeči,děti, které se neumé přestathádat.mohli byste se oradši bavit o tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši co blbnete?sme tu snad kvůli tenisu,ne?:-))každý máme svého koně,a musíme respektovat soupeře a fanoušky:-))především fandíme dobrému tenisu,nebo se mýlím...tak buťte sportovní a respektujte se...a nebo se rovnou zabíte:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
od kolika to dohrávají a budou to někde dávat?prosím?
Reagovat
smazaný uživatel
nastupujou jako třetí na Suzanne lenglen.....sledovat s jistotou nejlepe na netu
Reagovat
smazaný uživatel
díky kámo.-))))včera slušná řežba:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mam o Novaka strach, ocitá se na tenkem ledu...Potro je težká váha a ta tíha té už teď historicke serie. Předpokladam, že paradoxne a záhadně uspěje váš Švycar.... V mém případě to bude katastrofa.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď je to len šport, žiadna katastrofa. Tie sa dejú inde. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
"sportovní katastrofa
Reagovat
smazaný uživatel
sportovní katastrofa?:-)))nééé,je to jen sport:-)))vyhraje ten který bude mít nejlepší konatalaci hvězd,čili formu..a tomu to přeji...otázka kdo to bude...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
...sledovat s jistotou nejlepe na netu

To bude suprjistě suprový zážitek, čumět na nějaké sekající se fleky s rozlišením 300x200 px :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
hod sem ty svoje parametry....
Reagovat
smazaný uživatel
doufam že to Del potro zvládne
Reagovat
smazaný uživatel
taky taky... :-)
Reagovat
Pe3k
Mám mnohem raději Del Potra, ale ten ikdyž vyhraje tak nebude mít enerigii na to, aby vyhrál celý turnaj, takže doufám, že vyhraje Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
ja se bojim, ze tam Nole zase sebevedome vlitne a nez se DelPo rozhybe a patricne nazhavi, bude dalsi set v haji. Vcera se taky
rozjizdel pomalu - ale jiste, skoda preruseni. Snad to DelPo zvladne...... mne Fedexuv dalsi uspech rozhodne vadit nebude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Další prohra s Nadalem ve finále je "úspěch"? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ZAKAZUJU TI, se hlasit ke jménu Novak Djokovič !!!!!! Máš neuvěřitelnou drzost, ješte před AO si o něm ani neštěkl i přesto že já ho stále preferoval !!! Raději si přestuduj Inženýrství, než si ponechat dosti záhadné to tvé INŽEN Í RSTVÍ kterym se tak rád prezetuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
na rozdil od Rafy a tebe jsme se starym panem v pohode, mame dobre karty :-)
Reagovat
smazaný uživatel
reakce na Mateje....
Reagovat
Pe3k
Mlč ty děcko. Ví tvoje maminka, že si píšeš s dospělými?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsem tupý, ale úplně nerozumím tomu, co přesně chceš říct tím, že "máte dobré karty", navíc na rozdíl od Nadala? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlasiš se tak ke dvaceti klukům....jen co se ti hodí do krámu. Žebráku jeden falešnej. Drž se toho švycárka - a možná nám to potom můžeš dát pěkně sežrat ( očekavam letos docela průser...!! ) . Střílíš pravě co se vyvíjí...s tim jdi do hajzlu
Reagovat
Pe3k
STFU! Spamuješ každou diskuzi. Dostaneš ban.
Reagovat
smazaný uživatel
to mi za to stojí, kdyz uz Blb jako seš ty pochopí že je BLBEM
Reagovat
Pe3k
Pochopil jsem, že krom tvé nízké inteligence nemůžeš ustát fakt, že Nadal hraje ho.no a Djokovic není daleko od prohry s Del Potrem. A teď jsi jdi psát úkoly.
Reagovat
smazaný uživatel
v první řadě bys měl odprejsknou TY ! Můžeš bejt rad, že sem tě za ty tvoje rasisticke a narodnostni utoky nezažaloval ( mám to od tebe v soukromé schrance !
Reagovat
smazaný uživatel
psals to samozrejmě i verejně....
Reagovat
Pe3k
Ty mě zas bavíš :D Tak mě zažaluj a vem si Ally MacBealouvou jako obhájkyni a jako svědka Novaka Djokovice :D
Reagovat
Pe3k
Ale stejně by jsi měl první dodělat ty úkoly a nezapomeň, že v pondělí máš družinu :D
Reagovat
smazaný uživatel
evidentne mi to dětství zavidíš ty Prase
Reagovat
Pe3k
Jistě a taky ti závidím tvůj pravopis. Prase s velkým P na konci věty :D Maminka tě měla naučit, že dospělým se nenadává...Zlé dítě!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze bys mel ve svych 40 letech a s titulem vychovavat svoje potomky ŽE ! ? předpokladam, ze jich mas nekolik, zminoval ses tenkrat jak si se svým vzhledem žadaný a v sexu zdatný !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
aby Nadal nekoncil uz s Ivanem :-) Ne, vazne, nebojim se Wawrose ani Davida, pripadneho DelPa, mne opravdu vadi jen ten Nole, pripadam si uz jak sup... :-( V "kartach" ale vidim predesim jako zolika mensi psychicky tlak, to je nesporne a Fedex neni blazen, jiste toho nalezite vyuzije.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě a taky ti závidím tvůj pravopis. Prase s velkým P na konci věty...
:-))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesne to je ten důvod proč to tak Píšu !!!!!!!!! Aby to bylo jaksi spravně česky řečeno - Elektrizujicí ! mam svuj pravopis a ty ho jen težko předělaš. děkuji za Reakci !!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist