7. den na US Open: Berdych hraje o osmifinále s Gonzalezem

6. 9. 2009, 14:17
Previews 6
Tomáš Berdych dnes může doplnit české duo Štěpánek a Kvitová v osmifinále US Open. V cestě mu ale stojí jedenáctý nasazený Chilan Gonzelez, se kterým se utká na kurtu Grandstand. Ve hře budou také sestry WIlliamsovy nebo spolufavorité mužské dvouhry Murray s Nadalem.

Tomáš Berdych je na US Open počtvrté z posledních pěti startů ve 3. kole. Potřetí se může dostat mezi nelepší šestnáctku, musí však zdolat papírově silnějšího soupeře Fernanda Gonzaleze.

Třiadvacetiletý Berdych má s Gonzalezem vyrovnanou bilanci 3-3. Poslední tři střetnutí - všechna na rychlém povrchu - ale vyhrál Berdych. Naposledy před třemi týdny v Cincinnati, kde získal první set poměrem 6-4 a pak Chilan vzdal.

Na centrálním dvorci se dnes představí obě sestry Williamsovy. Na Serenu již podeváté narazí Slovenka Daniela Hantuchová, jež nad světovou dvojkou vyhrála zatím jen jednou.

Venus se v atraktivním duelu utká s Kim Clijstersovou, která v New Yorku zatím podává velmi dobré výkony. Američanka vede ve vzájemné bilanci 6-4, na domácím grandslamu ji však sužují bolesti kolene.

Zatímco ženy hrají již o postup do čtvrtfinále, muže čekají zápasy 3. kola.

Rafael Nadal bude hrát s krajanem Nicolasem Almagrem, se kterým ve třech utkáních na antuce ještě neztratil ani set. Také na tvrdém povrchu je jasným favoritem třetí hráč světa.

Nejen soupeř na druhé straně kurtu dnes bude stát proti Andymu Murraymu. Američana Taylora Denta jistě znovu požene za postupem domácím publikum. Dent v posledním pětisetovém maratonu s Navareem předvedl 121 vítězných úderů a 20 es. S Britem oba vzájemné souboje prohrál, před čtyřmi lety v Cincinnati ve dvou tie-breacích.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
nedělní program (06. 09. 2009 - začátky v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe:
S. Williamsová (2-USA) - Hantuchová (22-SR), Nadal (3-Šp.) - Almagro (32-Šp.), V. Williamsová (3-USA) - Clijstersová (Belg.), nejdříve v 01:00: Zvonarevová (7-Rus.) - Pennettaová (10-It.), Murray (2-Brit.) - Dent (USA).

Kurt Louise Armstronga:
Simon (9-Fr.) - Ferrero (22-Šp.), Na Li (18-Čína) - Schiavoneová (26-It.), Del Potro (6-Arg.) - Koelerer (Rak.), Williamsová/Williamsová (4-USA) - Cirsteaová/Wozniacká (Rum./Dán.).

Grandstand:
Kirilenková/Vesninová (10-Rus.) - Glatchová/Gullicksonová (USA), F. Gonzalez (11-Chile) - Berdych (17-ČR), Tsonga (7-Fr.) - Benneteau (Fr.), nejdříve v 00:00: Monfils (13-Fr.) - Acasuso (Arg.)

kompletní nedělní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Gonzalez vedie prave 2:0 a zachvilu vyhra treti set. 3:0 na sety som teda necakal
Reagovat
smazaný uživatel
greate tak hantuchova prohrala... skoda cesko-slovenske finale nebude:-D
Reagovat
smazaný uživatel
A to vypadalo tak reálně!:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
muzete mi prosim rict kde se to ksakru da sledovat? uz ani atdhe to nema kvalitni:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jediný, kdo dnes může zaškobrtnout, je Murray (Kim nepovažuji v zápase s Venus za outsiderku).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist