7. den v Dauhá: Kvitová se o titul utká se Sabalenkovou

29. 2. 2020, 09:00
Previews 26
V rámci sedmého hracího dne Qatar Total Open se odehraje finále dvouhry. Petra Kvitová se v něm pokusí navázat na předloňský triumf, její vítěznou sérii v katarské metropoli se pokusí zastavit Aryna Sabalenková.

Petra Kvitová (11.) - Aryna Sabalenková (13.) | Centre Court (16:00 SEČ)
Petra Kvitová v Dauhá hraje poprvé od předloňského triumfu a zatím na něj stále úspěšně navazuje, v katarské metropoli vyhrála už deset zápasů v řadě. Její vítěznou sérii se pokusí přerušit Aryna Sabalenková. Ve vzájemné bilanci vede 2-1 Kvitová.

Devětadvacetiletá Kvitová čeká na svůj 28. titul skoro rok, naposledy triumfovala loni na antuce ve Stuttgartu, kde si zároveň zahrála své poslední a celkově 36. finále. Na podnicích Premier 5 je ve finále pošesté (bilance 4-1).

Sabalenková na konci loňské sezony ovládla "malý Turnaj mistryň" v Zhuhai a získala svou pátou trofej. Dnes ji čeká jubilejní desáté finále, první v letošním tenisovém roce. Jednadvacetiletá Běloruska si dosud zahrála finále na Premier 5 pouze ve Wuhanu a v obou případech (2018 a 2019) uspěla.

Kvitová se v případě triumfu vrátí do elitní desítky, kterou bude uzavírat. Pokud ve finále prohraje, pak bude v pondělí světovou jedenáctkou Sabalenková a Kvitová bude figurovat hned za ní.

Sabalenková letos bojuje s vyrovnaností, kdežto Kvitové se po nemoci překvapivě daří udržovat si svůj standard. Češka má mnohem více zkušeností, Sabalenkovou už dvakrát porazila a měla by uspět i ve finále, v nichž má skvělou bilanci 27-9.

Tip: Kvitová ve třech setech

Aktuální forma
Kvitová si letos vede velmi slušně. Na prvním turnaji v Brisbane se dostala do semifinále, na Australian Open skončila až ve čtvrtfinále a v Petrohradu kvůli nemoci nenastoupile ke čtvrtfinálovému utkání.

Cesta turnajem
Po zdravotních problémech se vrátila suverénním obratem proti Carle Suárezové a třísetový souboj zvládla i s Jelenou Ostapenkovou. Ve čtvrtfinále ve dvou tie-breacích zastavila nebezpečnou Ons Džabúrovou, v semifinále přerušila sérii čtyř porážek se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou.

Historie na Qatar Total Open
Kvitová v Dauhá neprohrála už deset zápasů v řadě, při své poslední účasti v roce 2018 získala titul. V katarské metropoli startuje pošesté a pouze jednou se nedostala do čtvrtfinále.

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Brisbane (semifinále)
Bilance: 12-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 11-2
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 0-1 (kariérní 49-35)
Bilance ve finále Premier 5: 0-0 (kariérní 4-1)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 27-9)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Petra Kvitová - Qatar Total Open
Kariérní bilance: 16-4
Nejlepší výsledek: vítězka (2018)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve finále: 1-0
Generálka: Petrohrad (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: volný los, Suárezová (4-6 6-3 6-0), Ostapenková (6-2 5-7 6-1), Džabúrová (7-6 7-6), (1) Bartyová (6-4 2-6 6-4)

Aktuální forma
Sabalenková letos zatím bojuje s vyrovnaností. V Shenzhenu skončila už ve druhém kole a neobhájila titul, v Adelaide naopak došla až do semifinále, na Australian Open se loučila už po prvním zápase a v Dubaji hrála čtvrtfinále.

Cesta turnajem
Vyrovnané výkony nepředvádí ani v Dauhá. Na úvod zdolala Anett Kontaveitovou, v osmifinále povolila pouhé tři gamy Marii Sakkariové, ve čtvrtfinále musela otáčet souboj s překvapením turnaje Saisai Zheng a v semifinále si ve dvou setech poradila se Světlanou Kuzněcovovou.

Historie na Qatar Total Open
Sabalenková se Qatar Total Open účastní poprvé.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Adelaide (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide (semifinále)
Bilance: 11-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 10-4
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 1-0 (kariérní 11-5)
Bilance ve finále Premier 5: 0-0 (kariérní 2-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 5-4)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Aryna Sabalenková - Qatar Total Open
Kariérní bilance: 4-0
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Dubaj (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: volný los, Kontaveitová (7-5 2-6 7-5), (15) Sakkariová (6-3 6-0), Saisai Zheng (3-6 7-6 6-3), Kuzněcovová (6-4 6-3)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
FulnekUltras
působil podobně obludně jako dnes prepotentní brojler. Jak to tehdá klukům říkal Ing. Hlína? Hlavně se z toho nepoSSSRat.
Reagovat
Krisboy
Věřím, že to Petra zvládne. A ve dvou setech.

Tak pojď, kua!
Reagovat
smazaný uživatel
Která tenistka byla v roce 2019 nejvíce testována na doping ?

1. Simona Halep 27x

2. Petra Kvitová 23x

3. Sofia Kenin 22x

4. Naomi Osaka 21x.

Maria Sharapova 12x

S. Williams 11x.
Reagovat
com
no jo tak znamy fetky musi jit na radu prvni :D
Reagovat
Andrew89
Ty uz jsi vazne diagnoza
Reagovat
com
ticho tam a radsi si priprav sampano, za chvili se bude slavit :)
Reagovat
Andrew89
Jsem rad ze sledujes kazdy zapas:) Sano uz mam neboj...paradne vychlazene
Reagovat
Petr_Fisk
Máš prosím Tě zdroj? Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to stažené od české srdce=tenisové srdce .
Reagovat
Petr_Fisk
Dík.
Reagovat
FulnekUltras
Snad se už v dohledné budoucnosti dočkáme pořádného WTA-Leaks. Uvedeným číslům se jinak vůbec nedivím. Přesně odrážejí současnou politickou poplatnost WADA.
Reagovat
misa
No, na prvních dvou místech jsou hráčky z východu a na třetím sice Američanka, ale v některých očích "pochybného" původu.
Reagovat
FulnekUltras
Případné "odhalení" Sofie by na rozdíl od Konga všem těm zkorumpovaným šmejdům jistě nevadilo. I takový už je současný svět. To ani nemluvím o mediální masáži, která zrovna teď probíhá při postupném zveřejňování výsledků voleb na Slovensku. Hnus na entou.
Reagovat
tommr
Petře se u Arabů daří. Už třetím rokem v řadě tu hraje finále turnaje Premier-5. Předloni v Doha ve finále porazila v třísetový bitvě Wozniackou, loni ve finále v Dubaji prohrála třísetovou bitvu s Bencicovou a letos svede finálovou bitvu se Sabalenkou ...
Z těch tří finále jí letos věřím nejmíň. Sabalenka je ve formě a když se jí daří tak je jen těžko zastavitelná. Třeba ale Petra překvapí podobně jako v semifinále ve kterým jsem jí proti slajzbábě taky nevěřil ...
Reagovat
Blondie
Porazila Garbine, ne Danku :)
Reagovat
EllNino
jj :) Garbu :) dneska to bude podobný styl hry, možná ještě větší ruleta
Reagovat
smazaný uživatel
Už teď jsem nervózní !
Reagovat
tommr
jj máš pravdu. Wozniackou porazila v semifinále a ve finále pak porazila Muguruzu. Nevím proč jsem měl zafixováno, že titul získala proti Wozniacký. Nejspíš jsem to považoval za předčasný finále ... :)
Reagovat
rybicka
Díky za nedůvěru - tak třeba to klapne :-).
Reagovat
Petr_Fisk
Uvidíme, jak na tom bude Petra s únavou. Včera chvílemi nevypadala nejlépe, ale naopak včerejší výhra by jí mohla posílit psychicky.
Těším se, může to být pěkná řežba....:)
Reagovat
dadaft
dvou vysokých hráček (1,82m vs. 1,82m), bude to úplně jiný tenis než s Barty, úderově se mi zatím zdála v průběhu turnaje lepší Petra, hlavně na returnu a z bekhendu.
K vítězství bude potřeba dobře podávat, nechybovat, snažit se dostat do tlaku při každé příležitosti. Při složitém průběhu by mohla mít roli i fyzička.

((( pojď )))
Reagovat
dadaft
mimochodem --- jeden z nejlepších zápasů dlouhánek všech dob bylo wimbledonské finále 2005 mezi Venus Williams a Linsday Davenport.
.................. zápas, při kterém lidé šíleli.
Reagovat
jirkaS
Linda 6:0,6:1
hustý :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Asi myslíš Brendu, ne?
Reagovat
jirkaS
pardon, samozřejmě :-)
Reagovat
Alien
A co jako Linda? S kým a kde?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist