Acapulco: Almagro a Ferrero myslí na třetí titul v řadě

25. 2. 2010, 11:32
Aktuality 2
ATP ACAPULCO - Nasazeným hráčům se na antuce v Acapulku vesměs daří. Do čtvrtfinále postoupil dvojnásobný šampion Almagro, dvanáctý zápas v řadě vyhrál Juan Carlos Ferrero a úlohu favoritů zatím zvládají i nejvýše nasazení Verdasco s Gonzalezem.
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro se během duelu s Richardem Gasquetem musel vyhrabat ze dvou ztrát. Nejprve prohrál první set 3-6, ale pak si vynutil třetí dějství, ve kterém však prohrával už 0-4. I druhý kritický moment zvládl výborně. Sadu dotáhl do tie-breaku a vydřený postup po výhře 3-6 7-5 7-6 si již nenechal vzít.

"Je jasné, že on (Gasquet) hrál lépe než já," přiznal Almagro. "Ale ve třetím setu, kdy jsem prohrával už 0-4, jsem začal hrát více agresivněji a právě proto jsem byl schopný zápas vyhrát," řekl vítěz posledních dvou ročníků. 

"Je to příjemný pocit být dvojnásobným šampionem. A doufám, že i třetí titul je na obzoru. Ale rozhodně to nebude jednoduché."

A tuší správně. Ve čtvrtfinále se tenista na mexické antuce dvanáct zápasů v řadě neporažen utká s krajanem Juanem Carlosem Ferrerem. Někdejší první hráč světa totiž letos na jihoamerické antuce ještě neprohrál. Získal tituly v Costa do Sauipe, Buenos Aires a nyní v Acapulku ještě neztratil set. Formu španělského třicátníka ve druhém kole na vlastní kůži pocítil Rus Igor Andrejev.

Almagro nad Ferrerem oba vzájemné duely na antuce vyhrál.

Po drobných problémech v prvním letošním zápase na antuce postoupil už mezi nejlepší osmičku i nejvýše nasazený Fernando Verdasco. Ani druhé vystoupení na oranžové drti se světové jedenáctce nepovedlo ideálně. 

S Lukaszem Kubotem ztratil dva servisy, nicméně polský tenista se na podání trápil mnohem více a Verdasco vyhrál ve dvou setech.

Šestadvacetiletý Španěl získal před 14 dny titul v San Jose, kde ve finále zdolal i Roddicka. Jenže ve Spojených státech se hrálo v hale na rychlém povrchu, soutěž v Mexiku se koná na antuce, tedy na povrchu, na kterém Verdasco nehrál sedm měsíců. 

"Každé vítězství vám dodává sebevědomí, obzvlášť proti hráčům jako je Roddick. Ale teď se hraje na antuce a je to úplně jiný turnaj," vysvětloval Verdasco.

O semifinále si zahraje s Juanem Monakem, kterého na antuce s pěti soubojů porazil jen jednou.

Turnajová dvojka Fernando Gonzalez dokonce ztratil set. Chilan zlomil trápení s Rumunem Haneskem až v rozhodujícím dějství a vyhrál 7-6 3-6 6-1.

"Hanescu většinu zápasu skvěle podával. Ale ve třetím setu jsem mu rychle vzal servis a konec už jsem měl pod kontrolou," řekl Gonzalez, na něhož čeká Argentinec Schwank.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 955.000 dolarů) -
středeční výsledky (24. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Verdasco (1-Šp.) - Kubot (Pol.) 6-4 6-3
Gonzalez (2-Chile) - Hanescu (Rum.) 7-6(2) 3-6 6-1
Ferrer (3-Šp.) - Bellucci (Braz.) 6-4 6-1
Ferrero (4-Šp.) - Andrejev (Rus.) 6-4 6-3
Almagro (6-Šp.) - Gasquet (Fr.) 3-6 7-5 7-6(7)
Monaco (7-Arg.) - Chela (Arg.) 6-4 7-6(4)
Cuevas (Urug.) - Montaňés (8-Šp.) 7-5 6-3
Schwank (Arg.) - Greul (Něm.) 7-6(4) 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Damm/Polášek (3-ČR/SR) - Elizondo/Ramirez (Mex.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Verim ze v top 4ke budu Ferrero, Ferrer, Verdasco a Gonzalez. To su vsetko dobri hraci na antuke a tam tie zapasy uz mozu byt fakt super uroven a zaujimave
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně, Almagro, bravo, jen tak dál!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist