Acapulco: Zarazúaová, Fernandezová a Xiyu Wang jsou poprvé v semifinále

28. 2. 2020, 07:12
Aktuality 5
WTA ACAPULCO - Hned tři tenistky se v mexickém Acapulku dostaly poprvé v kariéře do semifinále turnaje WTA. Osmnáctiletá Číňanka Xiyu Wang a také sedmnáctiletá Kanaďanka Leylah Fernandezová a domácí Renata Zarazúaová, které uspěly při premiéře ve čtvrtfinále.
Renata Zarazúaová

Renata Zarazúaová si v úterý připsala proti 26. hráčce světa a bývalé grandslamové šampionce Sloane Stephensové nejcennější skalp, když poprvé porazila hráčku Top 50 a potřetí v kariéře postoupila do 2. kola turnaje WTA. 

Tentokrát v něm ale neskončila a své maximum před domácím publikem v Acapulku už dvakrát překonala. Po Američance Katie Volynetsové zvládla i svou premiéru ve čtvrtfinále a po výhře 6-2 3-6 6-2
nad Slovinkou Tamarou Zidanšekovou postoupila už do semifinále.


"Když jsem porazila Sloane (Stephensovou), tak mi to dodalo sebevědomí pokračovat dál. Včera jsem byla hodně unavená, takže dnes bylo mým cílem ušetřit síly. Ale dnes jsem na konci únavu vůbec necítila, fanoušci do mě energii napumpovali," komentovala Zarazúaová, jež je první mexickou semifinalistkou turnaje WTA od roku 1993.

"Jsem super šťastná. Myslím, že publikum mi pomáhá v každém zápase. Tohle jsem nečekala, takže si tento týden žiju svůj sen," radovala se dvaadvacetiletá Mexičanka, jež si zajistila premiérový posun do Top 200.


O postup do finále si Zarazúaová zahraje proti teprve sedmnáctileté Leylah Fernandezové. Kanadská teenagerka měla před turnajem na kontě jedinou výhru na okruhu WTA, v Acapulku však vyřadila už tři soupeřky a včetně kvalifikace neprohrála již 5 zápasů a 10 setů v řadě.

Ve svém prvním čtvrtfinále vítězka loňského Roland Garros juniorek Fernandezová zdolala 6-3 7-5 o rok starší Rusku Anastasii Potapovovou a zajistila si premiérový posun do Top 150.

"Nemám slov. Jsem plná emocí, jsem šťastná, nadšená. Jsem hrdá na sebe i na způsob, jakým jsem dnes bojovala," radovala se Fernandezová, jež si letos začátkem února ve Fed Cupu připsala premiérový skalp hráčky Top 10, když si vyšlápla na Švýcarku Belindu Bencicovou.



Xiyu Wang si před dvěma týdny v thajském Hua Hin zahrála poprvé ve čtvrtfinále a včera v Mexiku své maximum překonala, když porazila 6-2 6-2 šestou nasazenou krajanku Lin Zhu

Ve svém prvním semifinále osmnáctiletá Číňanka Xiyu Wang vyzve sedmou nasazenou Britku Heather Watsonovou, která zdolala ve třech setech Američanku Christinu McHaleovou.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 275.000 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 02. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Xiyu Wang (Čína) - Lin Zhu (6-Čína) 6-2 6-2
Watsonová (7-Brit.) - McHaleová (USA) 6-3 1-6 6-1
Zarazuaová (Mex.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-2 3-6 6-2
Fernandezová (Kan.) - Potapovová (Rus.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Frick
Takže ve finále turnaje bude hráčka, co se nikdy nedostala ani do TOP 180....
Reagovat
EllNino
Tak Fernandez to zatim ani moc nemohla stihnout
Reagovat
blixa
To jsou věci, že ... plač a trhej si vlasy ;-)
Reagovat
dadaft
Potapovou jsem viděl za jasnou favoritku na titul, vyřazení od 17náctky Fernandez je pro mě překvápko a rád bych ji viděl v akci -- Potapova přes své mládí hraje slušný level.
Reagovat
Krisboy
Vamos Renata!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist