Acapulco: Zverev, Del Potro či Thiem postoupili. Obhájce titulu Querrey a Sock dohráli

28. 2. 2018, 08:29
Aktuality 1
ATP ACAPULCO - Vstup do turnaje v Acapulcu zvládli Němec Alexander Zverev, Argentinec Juan Martín Del Potro i Rakušan Dominic Thiem, který se však na postup do osmifinále nečekaně nadřel. Naopak ze hry venku jsou po prvním kole Američané Jack Sock a Sam Querrey, který obhajoval loňský triumf.
Alexander Zverev

Alexander Zverev zatím neprožívá ideální vstup do sezony, nicméně své zemi výrazně pomohl k postupu přes Austrálii do čtvrtfinále Davis Cupu a včera i na třetím letošním turnaji zvládl svůj úvodní zápas. 

Při premiéře v Acapulcu měl původně čelit Stevu Johnsonovi, ten se však kvůli zranění odhlásil a Zverevovi se tak postavil jiný Američan Mackenzie McDonald, který před měsícem v Melbourne svedl pětisetovou bitvu s Grigorem Dimitrovem. 

Zverev však roli favorit bez potíží zvládl. Po svém podání musel odvracet jen jeden brejkbol a po hodině a dvaceti minutách zvítězil 6-4 7-5, když duel ukončil ziskem dvanácti fiftýnů v řadě.

"Myslím, že jsem ve svém prvním zápase na turnaji obstál. Byl jsem připravený na jiného soupeře, proto jsem spokojený s tím, jak jsem to zvládnul," komentoval Zverev, který nedávno ukončil spolupráci se superkoučem Juanem Carlosem Ferrerem.

O postup do prvního letošního čtvrtfinále si dvacetiletý Němec zahraje s o osm let starším krajanem Peterem Gojowczykem, kterého letos v Melbourne zdolal 3-1 na sety.

S mnohem většími problémy do soutěže vstoupil třetí nasazený Dominic Thiem. Rakouský šampion z roku 2016 zdolal britského kvalifikanta Camerona Norrieho až po třísetovém boji 6-3 5-7 7-5, když ve druhém setu nevyužil za stavu 5-4 mečbol při svém podání. Do té chvíle přitom nečelil brejkbolu.

"Byl to hodně těžký zápas. Mohl skončit už ve druhém setu, ale nedokázal jsem to ukončit. Udělal jsem pár zbytečných chyb, ztratil sebedůvěru a nakonec to bylo drama. Nemělo by se mi to stávat, ale hlavní je, že jsem vyhrál a to je jediné, co mě zajímá," řekl Thiem.

Ve druhém kole se Thiem střetne poprvé s Denisem Shapovalovem. "Je to velmi dobrý mladý hráč. Je to jeden z nejnadějnějších hráčů současnosti, takže se na náš první zápas těším," řekl Thiem.

Osmnáctiletý Kanaďan Shapovalov na úvod zdolal 6-7 6-3 6-1 Japonce Keie Nišikoriho a potvrdil svou dobrou formu, když na čtvrtém turnaji po sobě zvládl svůj úvodní zápas.



Vítěz duelu Thiem-Shapovalov ve čtvrtfinále narazí na lepšího z dua zkušených borců David Ferrer a Juan Martín Del Potro (h2h 6-5). Pětatřicetiletý Španěl Ferrer už v pondělí porazil ruského mladíka Andreje Rubljova a oplatil mu vyřazení z Australian Open, devětadvacetiletý Argentinec Del Potro v úterý smetl 6-1 6-2 Mischu Zvereva.

Diego Schwartzman a Fernando Verdasco si na tvrdém povrchu v Acapulcu znovu po dvou dnech zopakovali vzájemný duel a stejně jako ve finále antukového turnaje v Riu de Janeiro zvítězil o devět let mladší Argentinec. Pětadvacetiletý Jihoameričan zvítězil hladce 6-2 6-4, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0 a připsal si šestou výhru v řadě bez ztráty setu.

"Pro mě to dnes bylo trochu jednodušší, protože po Riu si více věřím. Ale snadné to nebylo. Naštěstí jsem hrál dobrý tenis a cítil jsem se dobře. Teď se musím zotavit na další zápas," řekl jen 170 centimetrů vysoký Schwartzman, kterého v dalším duelu vyzve Američan Ryan Harrison.

Obhájce titulu Querrey i Sock vypadli
Ze hry jsou po prvním kole dva nasazení Američané. Sam Querrey sice i v 10. letošním zápase uhrál alespoň jeden set, ale už popáté prohrál. V Acapulcu třicetiletý Američan podlehl 3-6 6-1 6-7 Australanu Matthewu Ebdenovi a neobhájí tak loňský titul.

Po životní sezoně zakončené startem na Turnaji mistrů se dál topí v krizi desátý hráč světa Jack Sock. V Mexiku pětadvacetiletý Američan podlehl 5-7 6-7 krajanu Ernestu Escobedovi a v pátém letošním utkání si připsal čtvrtou porážku.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.789.445 dolarů
úterní výsledky (27. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
A. Zverev (2-Něm.) - McDonald (USA) 6-3 7-5
Thiem (3-Rak.) - Norrie (Brit.) 6-3 5-7 7-5
Escobedo (USA) - Sock (4-USA) 7-5 7-6(3)
Del Potro (6-Arg.) - M. Zverev (Něm.) 6-1 6-2
Ebden (Austr.) - Querrey (7-USA) 6-3 1-6 7-6(5)
Mannarino (Fr.) - Berankis (Lit.) 7-5 6-1
Hyeon Chung (Korea) - Young (USA) 7-6(5) 6-1
Shapovalov (Kan.) - Nišikori (Jap.) 6-7(3) 6-3 6-1
Kokkinakis (Austr.) - Bublik (Kaz.) 6-4 6-3
Schwartzman (Arg.) - Verdasco (Šp.) 6-2 6-4
Gojowczyk (Něm.) - L. Gómez (Mex.) 6-3 6-2
F. López (Šp.) - Daniel (Jap.) 4-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Denis potěšil, nějak jsem výhru nečekal ...Určitě pozitivní, že v krátké době otočil další zápas po prohraném tiebreaku :) A konečně taky vyhrál set větším rozdílem než 2 gemů, takže i ten return se zlepšuje ...

S Dominicem to bude podle mě 50:50, určitě má šanci porazit další topku :)

Jinak 3 nejlepší Američani se opět předvědli, poslední dobou je to o nich opravdu bída, Querrey sice hrál finále v New Yorku, ale teď už zase prohrál v 1. kole s Mattem Ebdenem, který shodou okolností porazil Izzyhi v Melbourne... Jack Sock vypadá, že přibral nějaké to kilo přes Vánoce, na podzim v hale hrál výborně ... nojo asi kocovina a taky byl zraněný, ale vyjma deblového titulu z minulého týdne letos dostává klepce od všech soupeřů pomalu ... John toho nemá asi cenu komentovat, to je prostě trága letos :/ Snad se zvednou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist