Agustin Calleri ukončil kariéru

25. 6. 2009, 16:37
Aktuality 3
Prohra Agustina Calleriho v prvním kole Wimbledonu byla na okruhu ATP jeho poslední. Dvaatřicetiletý Argentinec oznámil, že se tím uzavřela jeho profesionální kariéra. "Všechno někdy končí. Teď si budu užívat život s rodinou a usadím se na jednom místě," prohlásil bývalý 16. hráč světa.
Profily hráčů
Agustin Calleri

Argentinský tenista své rozhodnutí zdůvodnil tím, že už je unavený životem profesionálního tenisty. "Jsou lidé, kteří si myslí, že tenistu baví jezdit z místa na místo. Teď nenasednu do letadla hodně dlouho. Konečně nebudu chybět na rodinných oslavách, na narozeninách svých rodičů. Konečně nebudu slavit narozeniny své dcery nebo Den otců tady (v Londýně)," vysvětloval Calleri.

"Teď mi začíná nový život. Chci žít bez tlaku, chci létat s rodinou na turnaje, které jsem měl rád," dodal Argentinec.

Calleri prohrál devět z letošních 12 zápasů a hodně se tak vzdálil svému nejlepšímu umístění z roku 2003, kdy byl ve světovém žebříčku na 16. místě. Tehdy také vyhrál svůj první titul, v Acapulcu, další přidal o tři roky později v Kitzbühelu.

Členovi argentinského daviscupového výběru sice dvakrát unikl zisk slavné trofeje, naposledy loni, přesto týmovou soutěž označil za to nejdůležitější ve své končící kariéře. "Mám na to spoustu krásných vzpomínek, ale asi nejlepší je ta na výhru nad (Juanem Carlosem) Ferrerem v semifinále Davis Cupu v roce 2003 v Malaze. Ferrero byl světová jednička a já hrál výborně. Bylo to moc výjimečné vítězství."

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak poslední měsíce už to bylo trápení, neměl už chuť pobíhat po dvorci, byl to hráč se skvělým jednoručným bekhendem, ten mi zůstane v paměti. Nejen antukář i na hardu dokázal porazit skvělé hráče, Agassi (Miami 2004) by mohl vyprávět. V tom mači hrál Calleri snad jen winnery, na youtube se dají najít fragmenty z tohoto zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ještě mohl vydržet dalo se proti němu dobře sázet :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už bylo načase, protože když není schopen být důstojným soupeřem, nemá cenu dál pokračovat a je lepší se na to vykašlat...Pamatuju si ho z challengeru v Prostějově před rokem, tam hrál opravdu dobře a vyhrál zcela po zásluze! Každý holt není takový brontosaurus jako Santoro, no...:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist